![]() |
2010.08.24. 09:26
jackson írta:Janek írta:Minden megoldás érdekel![]()
Tényleg csak Mo.-n van Mpeg4,máshol Mpeg2?
Biztos mert csak itt ilyen szarrágók a sávszélesség spórolás miatt.
Nálunk a Broadband is 128/32-Kbyte/sec "sávszélességgel" kezdődött
Jackson, aki már egy halom magyar videós szolgáltatásban futott bele ebbe az MPEG4 szívásba
2010.08.24. 17:33
AlpinaFan írta:jackson írta:Janek írta:Minden megoldás érdekel![]()
Jackson, aki már egy halom magyar videós szolgáltatásban futott bele ebbe az MPEG4 szívásba
Vitatkoznék.![]()
A legkorszerűbb technikát érdemes átvenni, ha már bevezetnek egy új rendszert.
Az MPEG4 az volt.
2010.08.24. 20:50
jackson írta:AlpinaFan írta:jackson írta:Janek írta:Minden megoldás érdekel![]()
Vitatkoznék.![]()
A legkorszerűbb technikát érdemes átvenni, ha már bevezetnek egy új rendszert.
Az MPEG4 az volt.
Ezzel én is vitatkozok![]()
Az MPEG4 és MPEG2 nem azonos technika, nem korszerűbb hanem totál más.
MPEG-2 veszteség mentes tömörítés cirka 10Mbps sávszélességel. Ezért használja ezt a műholdas TV, DVD és egyéb komoly formátumok.
MPEG-4 veszteséges tömörítés amikor a sávszélesség spórolás miatt alacsonyabbra vették az átvitt információt és ki kell nyírni belölle kevesebb állókép (I frame) mellé eltérés (delta) framek. Ahol lehet spórol és ezért cirka 2Mbps-en is már elmegy.
Nos ez olyan mint amikor a turbós dizelt hasonlítjuk a szívó benzineshez.
MPEG-4 egy szar próbálj meg csatorna kapcsolgatást csinálni mint az analóg tévénél. Hiába multicast a Set-topbox a 3-4 csatorna kapcsolása után annyira belassul, hogy nagyon látja még a mezei felhasználó is.
Arról nem is beszélve, hogy sérülés esetén a MPEG2 kevésbé döglik meg mint az agyon tömörített MPEG4.
Jackson, aki csinált már ilyen vacak MPEG4-es IP-TVs rendszert korábban
2010.08.24. 21:13
simi64 írta:Ergo:
a turbódízel sokkal jobb!
???
2010.08.27. 07:09
2010.08.27. 08:44
Mr_Marton írta:Sziasztok!
Egy 2002-es 540i-ről van szó és annak a nagy kijelzős navijáról.
Minden működik rajta, hang is van kép is van, de a képet alig lehet látni. Olyan halovány, hogy nagyon nézni kell, hogy lássa az ember, ha meg besüt a nap, akkor kizárt dolog.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy ezt lehet valamivel orvosolni, megjavíttatni, vagy csere az egész kijelző?
2010.08.27. 19:31
2010.08.27. 20:30
zsolt000 írta:sziasztok van egy eladó navim mk3 lcd nélkül a hozzá tartozó hátsó fejegységgel tv tuner+cd tár+bm54 rádió cuccal kompletten vagy külön külön is.
2010.08.30. 23:57
2010.08.31. 00:03
2010.09.01. 12:35
Imco írta:Lehet, nem ujdonság, de egész jól /számomra 99 %/ benne van a horvát térkép a kelet eu cd-be.
Irom ezt azért, mert a leirás szerint nem része.
Gyakorlatilag végig tudta hol vagyunk, és simán megtervezte az utat hazáig.
Oda is csak azért nem megy mert nem tudom megadni a célt.
Még az épülő autópálya részen a végénél is simán elnavigált.
2010.09.01. 21:22
Imco írta:Most olvasom az mpeges hsz-eket.
Nem emléxem a felajánlásomra,
de ez nem zárja ki a prokjekt támogatását.
Viszont jó lenne valakivel /szakival/ konzultálni erről.
Mert mint olvasom AV kell neki. AV-n van egy dvd lejátszom.
Illetve antenna is kell neki gondolom. Azt újra kell húzni?
..és hasonloak.
2010.09.02. 22:24
2010.09.03. 09:00
cartman írta:Sziasztok!
A problémám a következő: most vettem az autót és a menüben nem jelenik meg a navi, egyáltalán, mintha nem is lenne. Tettem bele lemezt, hátha ezért - bár nem hinném -, de úgy se. Azt látom, hogy hátul a cd olvasó nincs teljesen a helyén, de mielőtt elviszem a szereldébe kiváncsi lennék a véleményetekre!
Előre is köszi!
2010.09.03. 09:04
2010.09.03. 10:02
lukacsas írta:Szerintetek meg lehet csinálni az óracsoport magyarítását valahogy?
2010.09.03. 10:44
lukacsas írta:Szerintetek meg lehet csinálni az óracsoport magyarítását valahogy?
2010.09.03. 20:01
jackson írta:cartman írta:Sziasztok!
A problémám a következő: most vettem az autót és a menüben nem jelenik meg a navi, egyáltalán, mintha nem is lenne. Tettem bele lemezt, hátha ezért - bár nem hinném -, de úgy se. Azt látom, hogy hátul a cd olvasó nincs teljesen a helyén, de mielőtt elviszem a szereldébe kiváncsi lennék a véleményetekre!
Előre is köszi!
Egyáltalán Mk hanyas van benne? Lásd baloldali menü/Tippek Trükkök/"Milyen navigáció van beépítve az autómba?"
Itt látod hogyan néz ki beszerelve. Lámpa villágit rajta? Lemezt kiadja és beveszi? Milyen évjáratú lemezzel próbálkozol?
Csatlakozók jól be vannak kötve hátra?
Jackson, aki a válaszok nélkül nem tud segiteni
2010.09.03. 22:36
Ha a menübe nincs benne az nagy valószínűségél nem lemez probléma!Lehet valaki szoftvert frissíttet rajta csak rosszul megírt lemezel és elszállt.Mert az MK3 elég érzékeny erre.Próbáld meg lehúzni róla a két csatlakozót és újra feldugni hátha az segít de erősen kétlem.cartman írta:jackson írta:cartman írta:Sziasztok!
Előre is köszi!
Egyáltalán Mk hanyas van benne? Lásd baloldali menü/Tippek Trükkök/"Milyen navigáció van beépítve az autómba?"
Itt látod hogyan néz ki beszerelve. Lámpa villágit rajta? Lemezt kiadja és beveszi? Milyen évjáratú lemezzel próbálkozol?
Szia Jackson!
Mk3-as. A lemezt beveszi-kiadja. Naviprofi által feltett cd-vel próbálkoztam (utólag is köszi!). Viszont a hátsó led nem világított. Ha jól láttam, a madzagok a helyükön, nem kószált egyik se tétlenül...![]()
Ha elbénáztam a cd írást, lehet csak az a gond, hogy nincs benne jó lemez? Ettől függetlenül nem kéne a menüben kiírnia? Mindig ez a bizonytalanság!
2010.09.03. 23:08
admin írta:Ha a menübe nincs benne az nagy valószínűségél nem lemez probléma!Lehet valaki szoftvert frissíttet rajta csak rosszul megírt lemezel és elszállt.Mert az MK3 elég érzékeny erre.Próbáld meg lehúzni róla a két csatlakozót és újra feldugni hátha az segít de erősen kétlem.cartman írta:jackson írta:cartman írta:Sziasztok!
Előre is köszi!
Szia Jackson!
Mk3-as. A lemezt beveszi-kiadja. Naviprofi által feltett cd-vel próbálkoztam (utólag is köszi!). Viszont a hátsó led nem világított. Ha jól láttam, a madzagok a helyükön, nem kószált egyik se tétlenül...![]()
Ha elbénáztam a cd írást, lehet csak az a gond, hogy nincs benne jó lemez? Ettől függetlenül nem kéne a menüben kiírnia? Mindig ez a bizonytalanság!
Esetleg még meg lehet próbálni egy jó szoftver cd-vel a frissítést.Csak mivel nem tudod milyen szoft van rajta így vagy a legrégebbi szoftverrel kell próbálkozni vagy a legújabbal.