![]() |
2010.08.13. 06:12
2010.08.13. 11:45
drhamori írta:lepke írta:Helo
Ez a féktárcsa eléggé elkopottmindenki időben cserélje
Ilyenkor persze mindenki elborzad az őrült ruszkikon, akik így közlekednek. Nos, az itthoni autósok egy része se büszkélkedhet, a porrá koptatott, majd elhagyott fékbetét szinte mindennapos, a peremes-rossz tárcsa szintén. Tudom, mert én is cseréltem ezeket egy "gondos" tulajdonos után, aki nem vett új főfékhengert (vagy legalább egy felújítókészletet), így a komplett fékrendszer felújítása következett, ami pénzben és időben sem kevés. Azokról a boyracerekről meg nem is beszélek, akik hangos kipufogóra gyűjtenek, ami drága dolog (állítólag), épp ezért spórolnak egy jót a 7-8000 forintos fékbetéteken. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy vajon mit gondolnak magukban azok, akiknek a szerelő ilyen képeket mutat a saját autójukról? Vajon legközelebb odafigyelnek?
üdv zoli
Erről nekem a "környezettudatos viselkedésmód" jut eszembe. Nem gyártja maga körül a szemetet.
Félig használt tárcsa cseréje és hasonlók...
2010.08.13. 22:42
Rjani530d írta:Azt vettem észre, hogy mióta felraktam a 17-es styling 42-es alufelniket a gyárilag szerelt styling 33-as 16 collos helyett, nagyjából megszűnt az első fékek csikorgása!
Már nem csikorog, csak elvétve, de akkor is csak egy picit.
Lehet, hogy a nyitottabb, nagyobb felni miatt elégségesebb a szellőzés?
Vagy a fékpor jobban el tud távozni?
Nem tudom.
Minden esetre textar betétek vannak, de a régi felnikkel csikorogtak, mint atom!
A Jackson írta vmikor, hogy a textar az jó! Eddig azt mondtam hülyeség, de ezzel a felnivel tényleg jó. Fogni eddig is jól fogott, de főleg kis fékezésnél csikorgott.
Szóval kérném a véleményeket, hogy hülyeség amit most leírtam, vagy a felni tényleg befolyásoló tényező lehet!
2010.08.14. 06:49
jackson írta:Rjani530d írta:Azt vettem észre, hogy mióta felraktam a 17-es styling 42-es alufelniket a gyárilag szerelt styling 33-as 16 collos helyett, nagyjából megszűnt az első fékek csikorgása!
Már nem csikorog, csak elvétve, de akkor is csak egy picit.
Lehet, hogy a nyitottabb, nagyobb felni miatt elégségesebb a szellőzés?
Vagy a fékpor jobban el tud távozni?
Nem tudom.
Minden esetre textar betétek vannak, de a régi felnikkel csikorogtak, mint atom!
A Jackson írta vmikor, hogy a textar az jó! Eddig azt mondtam hülyeség, de ezzel a felnivel tényleg jó. Fogni eddig is jól fogott, de főleg kis fékezésnél csikorgott.
Szóval kérném a véleményeket, hogy hülyeség amit most leírtam, vagy a felni tényleg befolyásoló tényező lehet!
A csikorgás a kopással eltünik. Nekem is eltünt egy idő után pedig NTautó-s szerviz doksi szerint előre jurid-ot kapott. Nagyon függ a tárcsától is milyen volt fent mennyire kopott. muhaati ha jól emlékszem azt mondta talán 3 fékpofa csere után tárcsa csere mert többet nem bir ki (no persze a gyári tárcsa és betét esetén).
A fékporban lévő fémszemcsék és a tárcsa fémje közötti csikorgást halljuk többnyire. Bár nekem sikerült annó az E30-on gyári Jurid vagy ATE-ből kifogni csikorgósatt ott akkor a textar oldotta meg a gondot. Lehet, hogy te meg most bekaptál egy gyári hibás textart? Milyen forrásból vetted? Tényleg textar?
Jackson, aki kérdi
2010.08.16. 14:59
Rjani530d írta:Bárditól vettem. Illetve a szerelő, mert neki van kedvezménye. Biztos, hogy az.
Rjani530d írta:Minden esetre az új felnivel kevésbé csikorog. A kocsin ez a második tárcsa. A tárcsán ez az első betét. A tárcsa is jó állapotú. Én két betét után tárcsát cseréltem.
A tárcsa márkáját nem tudom megmondani, de a drágábbak közül való volt, az biztos. Nem gyári, mert ugyanakkor, ugyanott vettem.
Engem csak az zavar a történetben, hogy az ember direkt megveszi a jó minőségűt, drágán, aztán mégis van benne kivetnivaló. Az A vectrára megvettem az egyik legolcsóbbat (betét,tárcsa elöl-hátul egyszerre), annak semmi baja, fog rendesen, nem nyikorog soha.
Nem okozna végülis nagy gondot a tárcsa és betétcsere, de még megyek vele egy 10 ezret, aztán én is megveszem a zimmermann tárcsát, meg a textar (jót) betétet.
Bátyám 320d-jében Jurid betét elöl egyszerűen eltört. Pedig orvos létére ő sem nyargalászik a kocsikkal.
Üdv.
2010.08.16. 15:33
jackson írta:Rjani530d írta:Bárditól vettem. Illetve a szerelő, mert neki van kedvezménye. Biztos, hogy az.
Ha Bárdi akkor nem biztos, hogy tényleg azt kaptál. Egy történet a megértéséhez. El mentem muhaati-hoz, hogy vezérmű tengely jeladó kéne. Megrendeli Unix-trade leszállitja. Erre jön muhaati vörös fejjel, hogy a nénikéjüket volt pofájuk a NTC-t hozni ami harmad annyiba kerül a gyári bosch helyett. Zacsin felirat "like bosch:.." és a sorszám amilyen bosch szenzor kellett volna. Benne a szenzor oldalán a bazinagy NTC felirat. Ami az ő honlapjukon is külön rendelhető 15eft amig a bosch cirka 45eft környékén volt
Telefon anyázás és már hozták a bosch cuccost ami bele való. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy azt kaptál amit kértél. Meg jön a kért darab ami mellesleg 24eFt mivel elfekvő készlet volt.
egy hétel késöbb "Illés" klubtag már valami 45eft-t fizetett érteRjani530d írta:Minden esetre az új felnivel kevésbé csikorog. A kocsin ez a második tárcsa. A tárcsán ez az első betét. A tárcsa is jó állapotú. Én két betét után tárcsát cseréltem.
A tárcsa márkáját nem tudom megmondani, de a drágábbak közül való volt, az biztos. Nem gyári, mert ugyanakkor, ugyanott vettem.
Engem csak az zavar a történetben, hogy az ember direkt megveszi a jó minőségűt, drágán, aztán mégis van benne kivetnivaló. Az A vectrára megvettem az egyik legolcsóbbat (betét,tárcsa elöl-hátul egyszerre), annak semmi baja, fog rendesen, nem nyikorog soha.
Nem okozna végülis nagy gondot a tárcsa és betétcsere, de még megyek vele egy 10 ezret, aztán én is megveszem a zimmermann tárcsát, meg a textar (jót) betétet.
Bátyám 320d-jében Jurid betét elöl egyszerűen eltört. Pedig orvos létére ő sem nyargalászik a kocsikkal.
Üdv.
Rendelj az alpinától gyári tárcsát és textar betétet előre és hátra és többet nem lesz ilyen bajod.
A tárcsád tipusa ismeretlen és a fékbetét is kérdéses lehet. Szerintem simán átverték a fejedet az alkatrész kereskedők. És ha a muhaati nem hagyja magát akkor a Unix-trade nála is bepróbálkozott volna.![]()
Jackson, akinek továbbra is textar-t javasol csak megbizhatóbb forrásból
2010.08.16. 16:17
2010.09.11. 12:34
2010.09.11. 14:04
ricsi6230 írta:Ki lett cserélve az első és hátsó féktárcsám és a fékbetétek....új kopásvisszajelző is lett rakva....
A kérdésem a következő lenne....
A műszerfalon miért nem tűnt el a fékbetét kopására figyelmeztető kis sárga ikon???
Kell valamit diagon keresztül csinálni???
Vagy a kábelek lehetnek rosszak???
2010.09.11. 14:12
2010.09.11. 14:44
Imco írta:ricsi6230 írta:Ki lett cserélve az első és hátsó féktárcsám és a fékbetétek....új kopásvisszajelző is lett rakva....
A kérdésem a következő lenne....
A műszerfalon miért nem tűnt el a fékbetét kopására figyelmeztető kis sárga ikon???
Kell valamit diagon keresztül csinálni???
Vagy a kábelek lehetnek rosszak???
A logika szerint magától elalszik egy kis idő után.
A gyakorlatban, 2x jártam igy ezért merem leirni:
A fékolaj szintjelzőt kivettük megmozgattuk az uszót és elaludt. Elsőre egyből, 2.-ra 1 km-en belül.
Nincs logikus magyarázat, ha nem velem történik el sem hiszem.
Annyi még hozzátartozik hogy a második esetnél vagy 800km mentem világitó visszajelzővel, úgy hogy elötte kicseréltük a betétet+kopásjelző. Szerelő megnézte a csatiját a kopásjelzőnek /jol nyomta-e össze/, de nem aludt el egyből. Majd kértem hogy úszó megmozgat. Akkor se aludt el egyből csak kb 1km múlva és azóta is jó! Nem tudok rá magyarázatot, de ezek tények.
2010.09.11. 14:44
Imco írta:Ha már megtaláltam ezt a topicot.
Hétfőn kicseréltetem a fékcsőveimet + a fékolajat.
Van valami trükk, buktató, amire érdemes figyelni?
Köszi!
2010.09.11. 23:10
2010.09.11. 23:14
Én kicseréltem és el is aludt magától egyből.simi64 írta:Ha kopásjelzőt cserélsz, laptoppal lehet közölni vele, hogy jók a betéteid. Ha nincs laptop, kb egy nap múlva jön rá magától, hogy újak
2010.09.12. 00:11
admin írta:Én kicseréltem és el is aludt magától egyből.simi64 írta:Ha kopásjelzőt cserélsz, laptoppal lehet közölni vele, hogy jók a betéteid. Ha nincs laptop, kb egy nap múlva jön rá magától, hogy újak
2010.09.12. 00:29
Imco írta:admin írta:Én kicseréltem és el is aludt magától egyből.simi64 írta:Ha kopásjelzőt cserélsz, laptoppal lehet közölni vele, hogy jók a betéteid. Ha nincs laptop, kb egy nap múlva jön rá magától, hogy újak
Hál' istennek! Ahány klubtárs annyi tapasztalat!
Nem baj! Az elsők még csak most jönnek majd.
Akkor majd megint referálok!
2010.09.21. 20:05
2010.09.21. 20:50
max írta:Sziasztok!
Eltört ma a kézifék karba a gomb amit benyomsz.Kijön a rugó meg valami pálca is.Behúzni se tudom mert vissza ugrik.Valaki tud segíteni?
2010.09.21. 21:00
max írta:Sziasztok!
Eltört ma a kézifék karba a gomb amit benyomsz.Kijön a rugó meg valami pálca is.Behúzni se tudom mert vissza ugrik.Valaki tud segíteni?
2010.09.21. 21:23
Sali645 írta:ptom írta:drhamori írta:lepke írta:Helo
Ez a féktárcsa eléggé elkopottmindenki időben cserélje
Ilyenkor persze mindenki elborzad az őrült ruszkikon, akik így közlekednek. Nos, az itthoni autósok egy része se büszkélkedhet, a porrá koptatott, majd elhagyott fékbetét szinte mindennapos, a peremes-rossz tárcsa szintén. Tudom, mert én is cseréltem ezeket egy "gondos" tulajdonos után, aki nem vett új főfékhengert (vagy legalább egy felújítókészletet), így a komplett fékrendszer felújítása következett, ami pénzben és időben sem kevés. Azokról a boyracerekről meg nem is beszélek, akik hangos kipufogóra gyűjtenek, ami drága dolog (állítólag), épp ezért spórolnak egy jót a 7-8000 forintos fékbetéteken. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy vajon mit gondolnak magukban azok, akiknek a szerelő ilyen képeket mutat a saját autójukról? Vajon legközelebb odafigyelnek?
üdv zoli
Erről nekem a "környezettudatos viselkedésmód" jut eszembe. Nem gyártja maga körül a szemetet.
Félig használt tárcsa cseréje és hasonlók...
Fogott ez még valamit az autón?Ilyet elképzelni se tudtam volna eddig.
Na de ez egy borzadály.Ennek nem is ember a gazdája hanem egy valamilyen igénytelen tusko. És nem utolsó sorban mások életét veszélyezteti a közúton is a kocsijával. Tiszta szégyen mik vannak! Az ilyenre nehogy BMW-t egy lovaskocsit se bíznék rá ló nélkül sem.