![]() |
2009.06.26. 19:05
MChris írta:lepke írta:MChris írta:tomekk07 írta:MChris írta:tomekk07 írta:MChris írta:tomekk07 írta:LeviM5 írta:tomekk07 írta:lepke írta:MChris írta:lepke írta:MChris írta:Nincs védtelen pontja a páncélozott BMW-nek
A BMW speciális, a maximális biztonságot szem előtt tartó változatot készített az 5-ös limuzinból. Külön kérésre hőkamerával is felszerelik a modellt.
A luxusmárkák kiemelt célja, hogy valóban minden igényt kielégítsenek, ezért a "fontos ügyfelek" szem előtt tartásával sok esetben az átlagosnál is biztonságosabb modelleket dobnak piacra.
Ezt elsősorban páncélozással tudják elérni, az Audi, a BMW, a Mercedes és több más márka kínálatában is megtalálhatóak hasonló modellek. Legutóbb a müncheni BMW jelentkezett egy akár titkosügynökök számára is ajánlható újdonsággal, az 5-ös limuzin kapott páncélborítást.
A modellnek természetesen nem csupán karosszériáját erősítették meg: amellett, hogy a támadható pontok mind acél védőlemezeket kaptak, golyóállóra cserélték az üvegeket, a tetőre, a padlóra és az ajtókra pedig ellenálló aramid védőborítás került.
Nem maradt védtelen pontja a BMW 5 Securitynek
A különleges felszerelés az 550i és 530i modellekhez elérhető, elsősorban olyanok számára fejlesztették ki, akiket potenciálisan fenyegethet rablótámadás veszélye. A biztonságos modellek első pillantásra nem különböznek hagyományos társaiktól, pedig nem kevés meglepetést tartogathatnak a támadók számára.
A páncélozott BMW-k megfelelnek a VR4 biztonsági szabványnak, ami azt jelenti, hogy az autó egy 44-es kaliberű Magnumból 45-90 fokos szögben kilőtt lövedéket képes elhárítani. Emellett egyéb kézi fegyverekkel szemben is ellenálló.
A BMW állítása szerint az autó egyetlen porcikája sem maradt védtelenül, a sarok erősítéssel készült biztonsági üvegek 22 milliméter vastagok és szintén teljesítik a VR4 követelményeit.
Az nem számít különlegesnek, hogy az éjszakai tájékozódást adaptív xenon fényszórók segítik, az viszont már inkább, hogy igény szerint hőkamera is rendelhető a páncélautóba, mely 300 méterről észleli, ha valaki esetleg lesből akarna támadni.
A biztonsági kellékekkel alaposan teletömött 5-ös BMW 250 kilóval nehezebb hagyományosabb társainál, de a bajor gyár ígérete szerint ez nem befolyásolja különösebben a menetdinamikát: a 272 lóerős, háromliteres sorhatos benzines 7,5, míg a 4,8 literes, 367 lóerős V8-as 6,5 másodperc alatt gyorsítja százra a páncélozott modellt.
Helo
Ez nem semmi dolog![]()
![]()
a Velencei talin valami golyóálló BMW-is volt ha jól tudom
üdv zoli
igen?lemaratdam
Helo Chris
Bizony bizony ..én is csak utólag hallottam rola pedig megnéztem volna
üdv zoli
szerintem láttátok is!
Madox m5-öse volt az!
Tomekk
A dupla üveg a hangszigetelés-betörésvédelem miatt van. De attól még nem golyóálló egy üveg mert dupla!!!
A golyóállás más történet: 98-tól adtak ki "protekcion" néven 540i e39est, csak ezzel a motorral. Páncél lemezek az ajtóban, ülések mögött, tetőn. Beépített kibeszélő hangszórókkal, és defekttömítő anyaggal ellátott gumikkal.
ITT EGY CIKK RÓLA
A duplaüveg szerintem se golyóálló! nem is erre gondoltam!
Akkor most hogyisvanez???
Úgy, hogy a hangszigetelő, hőszigetelő duplaüveg nem golyóálló, de a golyóálló, az golyóálló!
Értem,márkatárs de ha csak 540IP-ben van ilyen akkor hogy lenne Madox M5-jén ilyen ha nincs is hozzá,de az Te irtad hogy "golyóálló" akkor hogy lett M5 golyóálló? Erre irányul a hogyisvanez kérdésem
Tudod mit, majd a tulaj elmagyarázza! nekem is, mint mindenkinek ő mondta!
Tomekk
OK,köszi
helo Chris
Tudomásom szerint a talin ÉN ittam![]()
és te nem tudod mi volt
üdv zoli
Nem nagyon értem rá ilyenekre sajnosde ez van
2009.06.28. 13:44
Maxi írta:V8-asoknak,s persze akik szeretik a BMW-ét!http://totalcar.hu/tesztek/bmw540i/
2009.06.28. 14:44
jackson írta:Maxi írta:V8-asoknak,s persze akik szeretik a BMW-ét!http://totalcar.hu/tesztek/bmw540i/
"ilyen ez a motor, a nagy, szívó nyolchengeres, igazi remekmű, ezt bárki előtt vállalom."
Nos ezért fogok jövőre sokkal többet fizetni de nem baj.
Jackson, akinek csak a kocsija luxus a többi nem
2009.06.28. 14:54
LeviM5 írta:jackson írta:Maxi írta:V8-asoknak,s persze akik szeretik a BMW-ét!http://totalcar.hu/tesztek/bmw540i/
"ilyen ez a motor, a nagy, szívó nyolchengeres, igazi remekmű, ezt bárki előtt vállalom."
Jakó, küld be a kocsid 1 tesztre
2009.06.28. 14:57
jackson írta:LeviM5 írta:jackson írta:Maxi írta:V8-asoknak,s persze akik szeretik a BMW-ét!http://totalcar.hu/tesztek/bmw540i/
Jakó, küld be a kocsid 1 tesztre
És te miért nem állsz sorba a teszteléshez?![]()
Jackson, aki szerva itt csere ott
2009.06.29. 12:28
lepke írta:MChris írta:lepke írta:MChris írta:tomekk07 írta:MChris írta:tomekk07 írta:MChris írta:tomekk07 írta:LeviM5 írta:tomekk07 írta:lepke írta:MChris írta:lepke írta:MChris írta:Nincs védtelen pontja a páncélozott BMW-nek
A BMW speciális, a maximális biztonságot szem előtt tartó változatot készített az 5-ös limuzinból. Külön kérésre hőkamerával is felszerelik a modellt.
A luxusmárkák kiemelt célja, hogy valóban minden igényt kielégítsenek, ezért a "fontos ügyfelek" szem előtt tartásával sok esetben az átlagosnál is biztonságosabb modelleket dobnak piacra.
Ezt elsősorban páncélozással tudják elérni, az Audi, a BMW, a Mercedes és több más márka kínálatában is megtalálhatóak hasonló modellek. Legutóbb a müncheni BMW jelentkezett egy akár titkosügynökök számára is ajánlható újdonsággal, az 5-ös limuzin kapott páncélborítást.
A modellnek természetesen nem csupán karosszériáját erősítették meg: amellett, hogy a támadható pontok mind acél védőlemezeket kaptak, golyóállóra cserélték az üvegeket, a tetőre, a padlóra és az ajtókra pedig ellenálló aramid védőborítás került.
Nem maradt védtelen pontja a BMW 5 Securitynek
A különleges felszerelés az 550i és 530i modellekhez elérhető, elsősorban olyanok számára fejlesztették ki, akiket potenciálisan fenyegethet rablótámadás veszélye. A biztonságos modellek első pillantásra nem különböznek hagyományos társaiktól, pedig nem kevés meglepetést tartogathatnak a támadók számára.
A páncélozott BMW-k megfelelnek a VR4 biztonsági szabványnak, ami azt jelenti, hogy az autó egy 44-es kaliberű Magnumból 45-90 fokos szögben kilőtt lövedéket képes elhárítani. Emellett egyéb kézi fegyverekkel szemben is ellenálló.
A BMW állítása szerint az autó egyetlen porcikája sem maradt védtelenül, a sarok erősítéssel készült biztonsági üvegek 22 milliméter vastagok és szintén teljesítik a VR4 követelményeit.
Az nem számít különlegesnek, hogy az éjszakai tájékozódást adaptív xenon fényszórók segítik, az viszont már inkább, hogy igény szerint hőkamera is rendelhető a páncélautóba, mely 300 méterről észleli, ha valaki esetleg lesből akarna támadni.
A biztonsági kellékekkel alaposan teletömött 5-ös BMW 250 kilóval nehezebb hagyományosabb társainál, de a bajor gyár ígérete szerint ez nem befolyásolja különösebben a menetdinamikát: a 272 lóerős, háromliteres sorhatos benzines 7,5, míg a 4,8 literes, 367 lóerős V8-as 6,5 másodperc alatt gyorsítja százra a páncélozott modellt.
Helo
Ez nem semmi dolog![]()
![]()
a Velencei talin valami golyóálló BMW-is volt ha jól tudom
üdv zoli
igen?lemaratdam
Helo Chris
Bizony bizony ..én is csak utólag hallottam rola pedig megnéztem volna
üdv zoli
szerintem láttátok is!
Madox m5-öse volt az!
Tomekk
A dupla üveg a hangszigetelés-betörésvédelem miatt van. De attól még nem golyóálló egy üveg mert dupla!!!
A golyóállás más történet: 98-tól adtak ki "protekcion" néven 540i e39est, csak ezzel a motorral. Páncél lemezek az ajtóban, ülések mögött, tetőn. Beépített kibeszélő hangszórókkal, és defekttömítő anyaggal ellátott gumikkal.
ITT EGY CIKK RÓLA
A duplaüveg szerintem se golyóálló! nem is erre gondoltam!
Akkor most hogyisvanez???
Úgy, hogy a hangszigetelő, hőszigetelő duplaüveg nem golyóálló, de a golyóálló, az golyóálló!
Értem,márkatárs de ha csak 540IP-ben van ilyen akkor hogy lenne Madox M5-jén ilyen ha nincs is hozzá,de az Te irtad hogy "golyóálló" akkor hogy lett M5 golyóálló? Erre irányul a hogyisvanez kérdésem
Tudod mit, majd a tulaj elmagyarázza! nekem is, mint mindenkinek ő mondta!
Tomekk
OK,köszi
helo Chris
Tudomásom szerint a talin ÉN ittam![]()
és te nem tudod mi volt
üdv zoli
Nem nagyon értem rá ilyenekre sajnosde ez van
Helo Chris
Még azt is hallottam hogy kipróbálták és rálöttek![]()
ezt már nem hiszem el
üdv zoli
2009.06.29. 12:31
2009.06.29. 14:04
lepke írta:
Helo
Nem semmi gépezet![]()
üdv zoli
2009.06.29. 23:37
simi64 írta:Benzinkutak
2009.06.30. 03:55
simi64 írta:Benzinkutak
2009.06.30. 09:58
2009.07.01. 20:36
Maxi írta:Ezt még kivárom! http://www.vezess.hu/forma1/f1_rossinak ... ari/19448/A teszteken nem csalódtak a ferrari vezetői!
2009.07.01. 21:50
lepke írta:Maxi írta:Ezt még kivárom! http://www.vezess.hu/forma1/f1_rossinak ... ari/19448/A teszteken nem csalódtak a ferrari vezetői!
Helo Maxi
Rossinak teljesen mindegy mit vezet CSAK kormánya legyen
CSUCS ez a pali
üdv zoli
2009.07.02. 17:55
simi64 írta:lepke írta:Maxi írta:Ezt még kivárom! http://www.vezess.hu/forma1/f1_rossinak ... ari/19448/A teszteken nem csalódtak a ferrari vezetői!
Helo Maxi
Rossinak teljesen mindegy mit vezet CSAK kormánya legyen
CSUCS ez a pali
üdv zoli
Én ezt máshogy tudom
2009.07.10. 19:01