Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E60

2015.09.15. 20:59

kovessyroli írta:Megvan az első 300 km-em a 30d-vel.
A városi fogyasztásom board szerint 11,7 - 12l között változik. :?
Ez brutál szerintem az E39-hez képest, ami nyáron elvolt városban 10l-ből.
30d - 30d, és automata mindkettő, ugyanaz a vezetési stílus, ugyanaz a forgalom nagyjából.
Fogyasztás mitől lehet ilyen magas?

A másik:
Már többször éreztem, hogy nekiáll vibrálni a motor menet közben, hangosabban is jár, de nem dadog - nem egyenetlen az alapjárat, csak vibráló hangot ad, ami nekem nem tetszik.
Lehet, hogy a részecskeszűrőn van ilyenkor a regeneráció?
Voltam szervízben gyári diagnosztikán, porlasztók jók, részecskeszűrő jó, motorban nem volt hiba semmi (kivéve izzítógyertyák), de azt majd cserélem.
Olaj és szűrőcsere megvolt.
Ez a hang mitől lehet? :roll:

A regenerálás egyik velejárója, hogy feljebb megy az autó pillanatnyi fogyasztása. Az offom mikor csinálja az alapjárati érték 06-ról 09-1,1 -re kúszik fel. A volánnál ülve így tudom csekkolni, hogy tisztít-e.
Gondolom a BMW-nél is hasonlóképp ellenőrizhető a dolog.

2015.09.15. 21:28

kovessyroli írta:Megvan az első 300 km-em a 30d-vel.
A városi fogyasztásom board szerint 11,7 - 12l között változik. :?
Ez brutál szerintem az E39-hez képest, ami nyáron elvolt városban 10l-ből.
30d - 30d, és automata mindkettő, ugyanaz a vezetési stílus, ugyanaz a forgalom nagyjából.
Fogyasztás mitől lehet ilyen magas?

A másik:
Már többször éreztem, hogy nekiáll vibrálni a motor menet közben, hangosabban is jár, de nem dadog - nem egyenetlen az alapjárat, csak vibráló hangot ad, ami nekem nem tetszik.
Lehet, hogy a részecskeszűrőn van ilyenkor a regeneráció?
Voltam szervízben gyári diagnosztikán, porlasztók jók, részecskeszűrő jó, motorban nem volt hiba semmi (kivéve izzítógyertyák), de azt majd cserélem.
Olaj és szűrőcsere megvolt.
Ez a hang mitől lehet? :roll:

A fogyasztás azért magas, mert az INPA csak a porlasztók egymáshoz képest viszonyított korrekcióját mutatja, a kopottságukat, résolajveszteségüket nem. Itt csak a kirívó hibát látod. Nekem porlasztócsere után 1,5l-es átlagfogyasztás javulás következett be az elmúlt 5000 km tapasztalatai alapján. Illetve nézd a titkos menüben a hűtővíz hőmérsékletet, ha nem melegszik be rendesen, a termosztátok oda vannak, ettől is lehet túlfogyasztás.

A regenerálás egy több feltétel esetén teljesülő folyamat, de előkeresem holnap a gyári leírást is valahol. Általánosságban 500km-enként regenerál, de szenzorhiba esetén akár 250-enként is.

Az izzítógyertyáknál ha mind a hatot írja, akkor a vezérlő is oda van. Ne csak gyertyákat rendelj, hanem szívósor tömítésgarnitúrát is. Idővel felkeményednek a narancssárga karikák, és már nem zárnak jól. Ez is tipushiba, rácsöpög az olaj a vezérlőre, és az kinyiffan. :wink: Nekem most 140 ezer km után halt meg egy a vásárlás után cserélt 6 darabból. Természetesen ismét mind cserélve lett.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: 2 kovessyroli, rockerekhu
Értékelés: 9.52%

2015.09.15. 21:53

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.

A közeljövőben - a távirányító probléma megoldása után - tervezem a szívóoldali rész rendberakását, izzítógyetyák - relé, szívósor dugózás és új tömítések a szívósorra.

Nem vagyok benne 100% biztos, de mintha indítás és tolatás közben égéstermék szagot is éreznék az utastérben :facepalm: , ez meg ugye leömlőcsere. Kifujó hangot semmit sem hallok, de ilyenkor bejön némi bűz.

Lekérdeztem a BMW-ben, teljes szervíztörténete van Németországban, 178ekm-t futott. :facepalm: El sem tudom képzelni, hogy egy nem karbantartott példánynál még ezeken felül mennyi hiba lehet mondjuk 350ekm-nél.

Nem tudom, hogy a 6s váltótól, vagy a 218le-től lehet, de baromi erős az autó, még előzésnél vigyázni is kell az előttem közlekedőre, mert akkorát ugrik, hogy döbbenetes. :roker:
Viszont szerintem a karakterisztikája más, mint az E39 30d-é volt, azon úgy éreztem, hogy nyomatékból gyorsul, ez pedig jobban szeret kiforogni, kettőt simán visszavált előzésnél is úgy, hogy még félig sem nyomon a gázt.

Este élvezkedtem kicsit DPF karbantartás jogcímén :roker: és lefele ment a fogyasztás 11,4-nél tartok kb. 15 km-es országúti "madmexezés" után. :roker: 120-130-nál nem mentem jobban, csak a gyorsulást élveztem, de azt nagyon. :mrgreen:

Leveszem a hirdetést a HA.hu-ról. :wink:

2015.09.15. 22:46

kovessyroli írta:Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.

A közeljövőben - a távirányító probléma megoldása után - tervezem a szívóoldali rész rendberakását, izzítógyetyák - relé, szívósor dugózás és új tömítések a szívósorra.

Nem vagyok benne 100% biztos, de mintha indítás és tolatás közben égéstermék szagot is éreznék az utastérben :facepalm: , ez meg ugye leömlőcsere. Kifujó hangot semmit sem hallok, de ilyenkor bejön némi bűz.

Lekérdeztem a BMW-ben, teljes szervíztörténete van Németországban, 178ekm-t futott. :facepalm: El sem tudom képzelni, hogy egy nem karbantartott példánynál még ezeken felül mennyi hiba lehet mondjuk 350ekm-nél.

Nem tudom, hogy a 6s váltótól, vagy a 218le-től lehet, de baromi erős az autó, még előzésnél vigyázni is kell az előttem közlekedőre, mert akkorát ugrik, hogy döbbenetes. :roker:
Viszont szerintem a karakterisztikája más, mint az E39 30d-é volt, azon úgy éreztem, hogy nyomatékból gyorsul, ez pedig jobban szeret kiforogni, kettőt simán visszavált előzésnél is úgy, hogy még félig sem nyomon a gázt.

Este élvezkedtem kicsit DPF karbantartás jogcímén :roker: és lefele ment a fogyasztás 11,4-nél tartok kb. 15 km-es országúti "madmexezés" után. :roker: 120-130-nál nem mentem jobban, csak a gyorsulást élveztem, de azt nagyon. :mrgreen:

Leveszem a hirdetést a HA.hu-ról. :wink:

Kicsit korán csinálja szerintem a hibákat akkor, na de mindegy, nincs két egyforma autó. Nem vagyok benne biztos, hogy normális, hogy olyan sokat visszagangol, amikkel nekem dolgom volt, azok nyomatékból mentek. A 35d akkor kapcsolgatott vissza, illetve pörgette tovább magát, amikor késve állt fel a töltőnyomás (orvosolva lett egy 800 forintos tömítéssel). A DPF regenerációjához pedig egy nyugodt autópályás menetre van szükség, ha erőlteted nem lesz jobb. Konstans 550-600 fok kell neki, amit csak akkor tud előállítani, ha minden feltétel adott (nem kevés). Ha netán még jó a szűrőd (nem kormos a kipufogó), akkor óvva intelek mindenféle tisztító folyadéktól. Egy dologban hiszek tisztítás terén, ami megmentheti még a dzsuvás szűrőt, az pedig a 600 fokon történő kigőzölés. :wink:

2015.09.16. 08:40

kzolee írta:A regenerálás egy több feltétel esetén teljesülő folyamat, de előkeresem holnap a gyári leírást is valahol. Általánosságban 500km-enként regenerál, de szenzorhiba esetén akár 250-enként is.

A doksi a regenerálásról:

Regeneration of particulate filter DDE5.0/ 6.0/ 6.2
To enable regeneration of the particulate filter, regeneration must be requested in the DDE control unit.
The regeneration is requested in that the consumed fuel since the last regeneration is set to a maximum value in the DDE control unit. 
The regeneration is started at the next trip as soon as the coolant temperature has reached a value of at least 75 °C and the exhaust-gas temperature before cat. has reached a value of at least 240 °C. Moreover, the fuel level must be at least 10 litres.
The best possible effect of the regeneration is achieved if the vehicle is operated for around 20 minutes at a speed of at least 60 kph that is as constant as possible as of the start of the regeneration. Experience has shown that non-urban driving achieves the best regeneration results.
The current state of any regeneration block, of a regeneration request in the control unit and the regeneration itself can be displayed both in the service function ”Regeneration of particulate filter” and in the DDE diagnosis request at the point ”Regeneration particulate filter”. Moreover, the distance driven since the last regeneration can be read out.
The following possible states on regeneration are displayed:
• Regeneration blocked
• Regeneration released
• Regeneration in DDE requested
• Regeneration not requested
The following possible statuses of the regeneration are displayed:
• Regeneration active
• Regeneration not active
• Distance driven since (last successful) regeneration in metres
• Calculated total residual distance of the particulate filter in kilometres 
(only available as of DVD47 - only in vehicles with 6.cylinder diesel engines).
• Average fuel consumption per 100 km since filter replacement 
(only as of DVD47 - only available in vehicles with 6-cylinder diesel engines).
• Distances driven since the last but one and last but two regenerations in kilometres 
(only available as of DVD47 - only in vehicles with 6.cylinder diesel engines).

Notes:
In the event of a prematurely cancelled regeneration, the regeneration is started in the next drive cycle as soon as the coolant temperature has returned to a value of 75 °C and the exhaust-gas temperature before cat. has returned to a value of 240 °C.
In the case of a particulate filter heavily loaded with soot, it can occur that the regeneration request is blocked again after a short time or is not released. 
In this case, it is required to regenerate the particulate filter in a motorway / or cross-country trip taking approx. 30 minutes at a speed that is a constant as possible. 
Subsequently, the service function ”Regeneration particulate filter” must be run again.
Moreover, it also occurs that with a filter heavily soiled with soot the exhaust-gas back-pressure becomes so high that problems can occur on reaching breakaway speed. In many cases, this impairs the feasibility of the exhaust backpressure test. A clean regeneration reduces the effect of this problem in many cases and lowers the exhaust-gas back-pressure.
During the regeneration phase and with the engine running, it can also occur that the display for 'Regeneration active' jumps to 'Regeneration not active'. This behaviour can be seen exclusively with the vehicle stationary with the engine running. This behaviour does not impair the scheduled course of the regeneration in general.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2015.09.16. 09:37

kzolee írta:
A fogyasztás azért magas, mert az INPA csak a porlasztók egymáshoz képest viszonyított korrekcióját mutatja, a kopottságukat, résolajveszteségüket nem. Itt csak a kirívó hibát látod. Nekem porlasztócsere után 1,5l-es átlagfogyasztás javulás következett be az elmúlt 5000 km tapasztalatai alapján. Illetve nézd a titkos menüben a hűtővíz hőmérsékletet, ha nem melegszik be rendesen, a termosztátok oda vannak, ettől is lehet túlfogyasztás.
.

Zoli és ezt hogyan lehet mérni?
Kit keressek ez ügyben?
Megbontás nélkül is kiderül, hogy porlasztóhiba van, vagy ki kell őket szerelni? :roll:
Ezt mindenképpen meg kell nézetnem, mert ma reggel a dugóban araszolva a motor egyenetlenül járt, vibrált, a gázra sem úgy reagált, ahogy kellene.
Fogyasztás is felugrott 11,6-ra néhány perc alatt.

2015.09.16. 09:44

Igen, ezt mérőpadon lehet csak korrekten megállapítani, ahhoz pedig ki kell szerelni őket. Javaslom, hogy úgy időzítsd, hogy egyidejű legyen a szívósor levétellel, mert le kell hozzá venni sajnos. Ha lehet ne Kecel-re vidd, mert ott biztos, hogy mind a hatot fel kell újítani, ha érted :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: 2 kovessyroli, kzolee
Értékelés: 9.52%

2015.09.16. 15:15

kovessyroli írta:Kit keressek ez ügyben?

Hámori Árpinak velük van jó tapasztalata:

blog.php?u=2362&b=18

Nekem a földrajzi elhelyezkedés miatt az Uhrin Dieselnél intézték ( http://uhrindiesel.hu ) a cseredarabos Bosch "gyári felújítást".

Ez a kettő tuti jó, de nincs kizárva, hogy máshol ne működne a dolog. :wink: Nekem annyi "bajom" volt csak, hogy nekem kellett az új kódokat beregisztrálni a motorvezérlőbe, mert ők inkább teherautóra vannak beműszerezve. Steef azt is meg tudja oldani. Vagy valamelyik diagos klubtárs is. :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: kovessyroli
Értékelés: 4.76%

2015.09.16. 17:59

Pénteken visszaviszem az Angyalosiékhoz diagra, mert valami nagyon nem kerek, és állítólag nincs hibakód.

Ma elkezdte azt csinálni, hogy 2000-es fordulatig alig pörgött föl gázra, afölött megindult, de szarul. :(
Nekem még légtömegmérő is gyanús, azt próbálom meg kiszűrni.

Ha Árpi ide keveredik, kíváncsi lennék a számlaösszegre is, amit fizetett a porlasztó szervízben.

2015.09.16. 18:48

Sziasztok!
Ismeri valaki ezt az autót;?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/5-o ... ta-9121502

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2015.09.16. 19:36

kovessyroli írta:
kzolee írta:
.

Kit keressek ez ügyben?
Megbontás nélkül is kiderül, hogy porlasztóhiba van, vagy ki kell őket szerelni? :roll:
Ezt mindenképpen meg kell nézetnem, mert ma reggel a dugóban araszolva a motor egyenetlenül járt, vibrált, a gázra sem úgy reagált, ahogy kellene.

Nem akarok belekotyogni, de azért nem kell még temetni a csúcsokat. Ha érzed az égésterméket, akkor a kipuffcsonk valszeg odavan.
Akkor a meleg motornál simán lehet egyenetlen alapjáratod. Ha melegen újraindítod a kocsit, a felnyitott motorháztetőnél látod, hogy jön a
kipuffogógáz. Simán bezavar az alapjáratnak, meg a fogyasztásnak is. A termosztátgond akkor van, ha nem megy fel a hőfok nyilván. 4500-as fordulat jele alatt kell lenni a bizbasz tetejének kb 1 centivel 4-5 perc autózás után. Ha később ér le, akkor a kistermosztát kuka. Tudom, mert nekem is ez volt. Ez 05-1liter plusz.Tudom,hogy gagyi a mutató, de azért lehet arról tájékozódni.
Ha úgy látod, hogy országúton visszahűl, akkor a nagyot is cseréld.
Izzításvezérlő sajnos olajat kapott, csere lesz a hat darab gyertyával együtt. Azért nem olyan vész, mert 27 volt a vezérlő, 4 a gyertya darabja.
Persze reggel jó büdös lehet az indítás izzítás nélkül. Ja, erre mondja az egyszeri autószerelő, hogy nem izzít az 0 fok felett. Persze, amikor te 35 éve tanultad
barátom, akkor nem izzított. Én nem tenném oda a kezem, akár 15 perc melegítés után sem.

2015.09.18. 17:43

Rjani530d írta:
kovessyroli írta:
kzolee írta:
.

Kit keressek ez ügyben?

Nem akarok belekotyogni, de azért nem kell még temetni a csúcsokat. Ha érzed az égésterméket, akkor a kipuffcsonk valszeg odavan.
Akkor a meleg motornál simán lehet egyenetlen alapjáratod. Ha melegen újraindítod a kocsit, a felnyitott motorháztetőnél látod, hogy jön a
kipuffogógáz. Simán bezavar az alapjáratnak, meg a fogyasztásnak is. A termosztátgond akkor van, ha nem megy fel a hőfok nyilván. 4500-as fordulat jele alatt kell lenni a bizbasz tetejének kb 1 centivel 4-5 perc autózás után. Ha később ér le, akkor a kistermosztát kuka. Tudom, mert nekem is ez volt. Ez 05-1liter plusz.Tudom,hogy gagyi a mutató, de azért lehet arról tájékozódni.
Izzításvezérlő sajnos olajat kapott, csere lesz a hat darab gyertyával együtt. Azért nem olyan vész, mert 27 volt a vezérlő, 4 a gyertya darabja.
Persze reggel jó büdös lehet az indítás izzítás nélkül. Ja, erre mondja az egyszeri autószerelő, hogy nem izzít az 0 fok felett. Persze, amikor te 35 éve tanultad
barátom, akkor nem izzított. Én nem tenném oda a kezem, akár 15 perc melegítés után sem.

Es en meg hozza tennem ha az izitas vezerlo nem jo akkor a regeneralas aem fog elindul.es az eltomodot Dpf is tol lehet tobblet fogyasztas

Sent from my iPhone using Tapatalk

2015.09.18. 19:50

Nos, voltam diagon a szervizben.
Nincs hibakód a motorban, csak az izzítást hozza konstans hibának.
Az viszont kiderült, hogy a töltőnyomás az intercoolernél nem épül fel, vélhetően emiatt váltogat vissza kis gáz esetén is, mert ugye nincs kakaó, de a motor pedig gyorsítani szeretne. :?

Hétfőn megbontják, aztán remélem kiderül, hogy mi a hiba.

2015.09.18. 21:05

rockerekhu írta:
Rjani530d írta:
kovessyroli írta:
kzolee írta:
.

Kit keressek ez ügyben?

Es en meg hozza tennem ha az izitas vezerlo nem jo akkor a regeneralas aem fog elindul.es az eltomodot Dpf is tol lehet tobblet fogyasztas

Először mindig a résolajat kell megnézni, a profik is így csinálják. Nekem most lett cserélve 2 porlasztó, tökéletesen jér a mototr és melegen is pöccre indul.

2015.09.19. 09:58

kovessyroli írta:Nos, voltam diagon a szervizben.
Az viszont kiderült, hogy a töltőnyomás az intercoolernél nem épül fel, vélhetően emiatt váltogat vissza kis gáz esetén is, mert ugye nincs kakaó, de a motor pedig gyorsítani szeretne. :?

Turbónál nem látsz olajat?
Csak azért kérdezem mert nekem volt némi olajfolyás ott is nemcsak a szívósornál. Paráztam is miatta mikor megvettem, de számoltam és azt gondoltam egy új turbó még belefér.Végül a tömítések cseréje orvosolta a dolgot. Rendkívül szar minőségűek ott a tömítések. Másnak is hamar rosszak.
Lehet, hogy a tömítések rosszak, vagy vákuumcső problémád van.

2015.09.19. 10:32

Rjani530d írta:

Csak azért kérdezem mert nekem volt némi olajfolyás ott is nemcsak a szívósornál. Paráztam is miatta mikor megvettem, de számoltam és azt gondoltam egy új turbó még belefér.Végül a tömítések cseréje orvosolta a dolgot. Rendkívül szar minőségűek ott a tömítések. Másnak is hamar rosszak.

Vacumos vagy mar elektronikusan vezerelt a turbod?

2015.09.19. 13:07

Sejtettem, hogy az hiányzik neki. Amikor nekem tömítés gondom volt, akkor az tűnt fel először, hogy később vált a kocsi, majd sokat visszavált, össze vissza kapcsolgat stb. Rossz érzés volt.
Azt tudnod kell, hogy geometria állítással kapcsolatos hiba esetén lényegesen elbutul az autó és extrém esetben vészüzembe is teszi magát, mert ezekben nincs lefújó szelep, hanem a geometria segítségével engedik el a töltőnyomást. Ilyenkor természetesen hibakódot is kapsz. Ha alacsony a töltőnyomás, akkor viszont nem mindig. Lehet tömítés gond és a többi, a turbód még nem temetném :wink: A másik ami jó, hogy nem panaszkodik az autó túl magas nyugodtjárás korrekciós értékre, ha már viszonylag csere érett a porlasztó, akkor szereti beírkálni. Talán még nem kell temetni, csak egy kis törődés hiányzik neki :wink:

2015.09.19. 22:08

Rjani530d írta:

Ma délután itthon levettük a motorburkolatot, levegőszűrőt és kartergáz szűrőt cseréltünk.
A motor porszáraz, a szívósor alatt sincs olajfolyás, nekem nem attól ment tönkre a vezérlő, hanem gondolom a hőtől.
Nincs egy szerencsés helyen a vezérlő, azt nem értem, miért nem tették be a motorvezérlő mellé a zárt dobozba és akkor nem főne meg 100C-on.

Megvettem ma az izzitógyertyákat és az új vezérlőt, valamint a szívósor tömítéseket is.
Jövő héten kitakarítjuk a szívóoldalt.

A turbónál sem látok olajfolyást.

2015.09.19. 22:11

rockerekhu írta:Vacumos vagy mar elektronikusan vezerelt a turbod?

Ezt sajnos nem tudom meg mondani.
Mivel sosem volt még turbóproblémám, így ezen a területen gyakorlatilag teljesen tudatlan vagyok.

2015.09.19. 22:18

nagy.matyika írta:Sejtettem, hogy az hiányzik neki. Amikor nekem tömítés gondom volt, akkor az tűnt fel először, hogy később vált a kocsi, majd sokat visszavált, össze vissza kapcsolgat stb. Rossz érzés volt.
Azt tudnod kell, hogy geometria állítással kapcsolatos hiba esetén lényegesen elbutul az autó és extrém esetben vészüzembe is teszi magát, mert ezekben nincs lefújó szelep, hanem a geometria segítségével engedik el a töltőnyomást. Ilyenkor természetesen hibakódot is kapsz. Ha alacsony a töltőnyomás, akkor viszont nem mindig. Lehet tömítés gond és a többi, a turbód még nem temetném :wink: A másik ami jó, hogy nem panaszkodik az autó túl magas nyugodtjárás korrekciós értékre, ha már viszonylag csere érett a porlasztó, akkor szereti beírkálni. Talán még nem kell temetni, csak egy kis törődés hiányzik neki :wink:

Közben rájöttem én is, hogy amit motorkarakterisztikának hittem - gyakori visszaváltás kis gáznál, közepes gáznál kettő gang vissza - az már a hibát jelezte, a motor és a váltó megpróbálta töltőnyomás nélkül is végrehajtani a gyorsítás parancsot.
Kvázi szívódieselként ez elég nehéz volt, de még így is tudott vidám pillanatokat szerezni.
Ha valaki csak pl. autópályán ment volna vele, annak fel sem tűnt volna a hiba, mert felül már ment a kocsi.
Azt hitte szegény kis dieselkém, hogy benzines, és csak forgott, csak forgott, csak forgott.....
Hozzászólás küldése

VigLink badge