* *
Pontos idő: 2026.04.17. 19:35

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 913 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2013.10.01. 14:41 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1167 alkalommal
Kapott köszik: 1230 alkalommal
Széria kód: E61
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (9)
Padre540 írta:
Tud valaki Eger környékén hivatalos BMW szervizet ahol az előéletet is le tudják kérdezni?

Egerben csak Takács Laci, de ő nem fér hozzá a rendszerhez.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2013.10.01. 14:59 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 461 alkalommal
Kapott köszik: 514 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 204D4
Évjárata: 2003
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
hamoriarpi írta:
Padre540 írta:
Tud valaki Eger környékén hivatalos BMW szervizet ahol az előéletet is le tudják kérdezni?

Közben találtam egyet Miskolcon:Szinva motor kft.
Nemrég nyílt,hivatalos BMW márkakereskedés és szerviz. :franko:

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2013.10.03. 22:01 
Guru
Guru

Adott köszi: 290 alkalommal
Kapott köszik: 309 alkalommal
Széria kód: E53
Motor tipusa: 306D2
Évjárata: 2005
Kivitele: SAV
hamoriarpi írta:
Padre540 írta:

Így van.Ha Eger, akkor Laci.Az enyém is nála pihen most tegnap óta. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.11.02. 11:00 
Guru
Guru

Adott köszi: 379 alkalommal
Kapott köszik: 374 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M54B30
Évjárata: 2001
Blog: Blog megtekintése (2)
Üdv!

Ha van valakinek személyes - vagy akár másodkézből származó - információja / tapasztalata a márkafüggetlen Bosch szervizekről, ossza meg legyen szíves. Köszi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.11.02. 11:34 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 157 alkalommal
Kapott köszik: 312 alkalommal
Motor tipusa: M57
Zo78 írta:
Üdv!

Ha van valakinek személyes - vagy akár másodkézből származó - információja / tapasztalata a márkafüggetlen Bosch szervizekről, ossza meg legyen szíves. Köszi!

Nekem van egyrol de nem eppen pozitiv!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.11.02. 12:34 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
Nekem ők csinálták tavasszal a klímahűtő + kompresszor cserét. Klímahűtő gyári új került bele, kompresszor új Denso ugy.

Kompresszor már alul zöld olajat csöpögtet éppen (merthogy kettőstömegű lendkereket kellett cserélnem :facepalm: , így le lettek bontva az alsó burkolatok), felhívtam őket, mi a teendő, csütörtökön viszem vissza megnézetni. Nem tudom mi lesz az eredmény, majd beszámolok.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2013.11.02. 13:13 
Guru
Guru

morv írta:
Zo78 írta:
Üdv!

Helyileg melyik volt?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.11.02. 13:13 
Guru
Guru

kzolee írta:
Nekem ők csinálták tavasszal a klímahűtő + kompresszor cserét. Klímahűtő gyári új került bele, kompresszor új Denso ugy.

Kompresszor már alul zöld olajat csöpögtet éppen (merthogy kettőstömegű lendkereket kellett cserélnem :facepalm: , így le lettek bontva az alsó burkolatok), felhívtam őket, mi a teendő, csütörtökön viszem vissza megnézetni. Nem tudom mi lesz az eredmény, majd beszámolok.

Rendben, várom...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.11.02. 13:19 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 157 alkalommal
Kapott köszik: 312 alkalommal
Motor tipusa: M57
Zo78 írta:
morv írta:
Zo78 írta:
Üdv!

Helyileg melyik volt?

Nagyigmand, de mar evekkel ezelott.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: Zo78
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.11.28. 17:49 
Guru
Guru

Adott köszi: 146 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Motor tipusa: M47N2
Évjárata: 2006
Na...hát a bontósokról eddig sem volt sok pozitív tapasztalatom (tisztelet a kevés kivételnek)
15 telefonhívás,ebből 7 fel sem vette.A 15-ből legalább fele egy bunkó tajparaszt,nemhogy írni nem tud,de még beszélni sem.A maradék 7-ből 1 visszahívott,mondtam neki mire lenne szükségem,jött a válasz-ok mindjárt visszahívlak ja?mivel szervószivattyúra volt szükségem...jött a kérdés-hány báros? :shock: mondom nem tudom,de mondok cikkszámot,vagy VINkódot,az nem jó?neeem,ő az alapján tud rákeresni hogy hány báros...mondom ok. (nov.26 ~15:00) azóta is hív.25 email,ebből 6 reagált(!)Hozzáteszem ahogy illik,normális udvarias emailt írtam.a 6-ból 4 válasza ennyi volt: nincs :shock:
Már csak azt nem tudom,hogy ezek hogy is élnek meg?Aki a legkorrektebb volt,az az auto diamond.Ő(k) legalább segítettek,utánanézett az ember más helyen is az alkatrésznek.Biztos van még néhány korrekt bontós,de úgy látszik hogy én most nem találtam bele.
Na de a legdurvább a végére,hogy a megoldás itt volt tőlem 8Km-re,csak nem tudtam róla :facepalm: Még jó hogy nem kapkodtam el.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.11.28. 22:19 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
Kevés V8 volt, mégkevesebbet bontanak.

Ha tds-hez kéne cucc, nefélj, lenne minden. :D

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2013.12.31. 14:52 
Guru
Guru

Üdvözlet Mindenkinek!

Több napos latolgatás és dilemmázás után döntöttem úgy hogy megosztom az alábbi történetet a tagsággal. Bizonytalanságom oka az volt, hogy egy - itt a fórumon is ismert / elismert - nem hivatalos szervíz az általa végzett inspekció (és kisebb dolgok cseréje) alkalmából elkövetett egy "kis" bakit, mivel azonban ez egy heveny de rövid lefutású idegrohamon kívül nagyobb bajt és anyagi kárt nem okozott, ezért FŐLEG AZ UTÓBBI MIATT a szervízt nem nevesíteném (ezt persze lehet helyeselni vagy elítélni, mindenki maga döntse el...), és rossz hírverést sem kívánok okozni nekik, de maga a történet talán okulásul szolgálhat másoknak, és nekem is ha valakinek az enyémtől eltérő következtetése lesz az alábbiak olvasata után.

Ime:
Az inspekció mellett karter szelep, szelepfedél tömítés ill. egy db hosszbordás szíj (ami a kormányszervót meg egyebeket hajt - ha jól mondom) volt cserés. Szépen hazajöttem. Az úton semmi gáz. Ezt követően 2 napot állt a gép, aztán hétvégén volt időm kicsit foglalkozni vele, takarítás, ablakmosó utántöltés, stb. Puszta véletlenségből odatévedt a tekintetem a hűtő mögé... (!!!!) a hűtőventilátor sehol !!!!
Kicsit már szürkület felé járt a délután, úgy hogy zseblámpa elővesz, bevilágít.. Hát ott figyel a venti, beékelődve a hűtőrács és ventilátort körülvevő műanyag védőburkolat alsó pereme közé !!! Azt hittem, ott helyben kettéfejelem a blokkot...

Nagy levegő: ok, semmi gond... lenyugodtam, elkezdtem gondolkozni.

Steklámpa, hosszabbító odahúz.
Volt itthon egy rozsdás 27/30-as villáskulcsom. Elkezdtem belőle 32-est köszörülni. A ventilátor-burkolat felső íve és a motortest (gy. szelepfedél pereme) között annyi hely volt, hogy a bal kezem kinyújtva befért a kulccsal... Saccra fél óra volt, amíg a ventilátor anyáját sikerült felkapatni a tengelyvég (talán) jobbmenetes sűrű menetes végére. (Kb. 57-szer futottam neki) Ezt követő röpke 15 perc alatt sikerült szorosra húzni...
Motor beindít, 3 percig járat, egy két gázadás. Leállít, csavar ellenőriz, picit utánahúz... Újra indít, stb. Ellenőriz, nem kell utánahúzni...
Nos, azóta több alkalommal - hosszabb rövidebb távok után is ellenőriztem, minden a helyén volt!! Ja és a hűtőrács finom lapkái nem sérültek, amikor a venti lerepült !!! Mákos...

Ezek után mit gondoljak? Mindenesetre "kissé" megingott a bizalmam. Rendesek, meg minden, de az egyértelmű, hogy nem finomkodnak, darálják a melót, következésképpen nincs idő precízkedni, mindenre odafigyelni - gondolom. A tömeggyártás ("tömegszerelés") áldozata lettem? Visszahajtották a ventit, de combiból meghúzni már "nem volt idő"?

Mindenesetre az utolsó szervízem volt...ott...
Szerintetek túlreagálom? Vagy nem a szervíz a hibás? Nekem kellett volna odafigyelni jobban?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zo78 az itt látható tagok köszönték meg: Jarysss
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.31. 15:49 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 988 alkalommal
Kapott köszik: 245 alkalommal
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1997
Zo78 írta:
Üdvözlet Mindenkinek!

Több napos latolgatás és dilemmázás után döntöttem úgy hogy megosztom az alábbi történetet a tagsággal. Bizonytalanságom oka az volt, hogy egy - itt a fórumon is ismert / elismert - nem hivatalos szervíz az általa végzett inspekció (és kisebb dolgok cseréje) alkalmából elkövetett egy "kis" bakit, mivel azonban ez egy heveny de rövid lefutású idegrohamon kívül nagyobb bajt és anyagi kárt nem okozott, ezért FŐLEG AZ UTÓBBI MIATT a szervízt nem nevesíteném (ezt persze lehet helyeselni vagy elítélni, mindenki maga döntse el...), és rossz hírverést sem kívánok okozni nekik, de maga a történet talán okulásul szolgálhat másoknak, és nekem is ha valakinek az enyémtől eltérő következtetése lesz az alábbiak olvasata után.

Ime:
Az inspekció mellett karter szelep, szelepfedél tömítés ill. egy db hosszbordás szíj (ami a kormányszervót meg egyebeket hajt - ha jól mondom) volt cserés. Szépen hazajöttem. Az úton semmi gáz. Ezt követően 2 napot állt a gép, aztán hétvégén volt időm kicsit foglalkozni vele, takarítás, ablakmosó utántöltés, stb. Puszta véletlenségből odatévedt a tekintetem a hűtő mögé... (!!!!) a hűtőventilátor sehol !!!!
Kicsit már szürkület felé járt a délután, úgy hogy zseblámpa elővesz, bevilágít.. Hát ott figyel a venti, beékelődve a hűtőrács és ventilátort körülvevő műanyag védőburkolat alsó pereme közé !!! Azt hittem, ott helyben kettéfejelem a blokkot...

Nagy levegő: ok, semmi gond... lenyugodtam, elkezdtem gondolkozni.

Steklámpa, hosszabbító odahúz.
Volt itthon egy rozsdás 27/30-as villáskulcsom. Elkezdtem belőle 32-est köszörülni. A ventilátor-burkolat felső íve és a motortest (gy. szelepfedél pereme) között annyi hely volt, hogy a bal kezem kinyújtva befért a kulccsal... Saccra fél óra volt, amíg a ventilátor anyáját sikerült felkapatni a tengelyvég (talán) jobbmenetes sűrű menetes végére. (Kb. 57-szer futottam neki) Ezt követő röpke 15 perc alatt sikerült szorosra húzni...
Motor beindít, 3 percig járat, egy két gázadás. Leállít, csavar ellenőriz, picit utánahúz... Újra indít, stb. Ellenőriz, nem kell utánahúzni...
Nos, azóta több alkalommal - hosszabb rövidebb távok után is ellenőriztem, minden a helyén volt!! Ja és a hűtőrács finom lapkái nem sérültek, amikor a venti lerepült !!! Mákos...

Ezek után mit gondoljak? Mindenesetre "kissé" megingott a bizalmam. Rendesek, meg minden, de az egyértelmű, hogy nem finomkodnak, darálják a melót, következésképpen nincs idő precízkedni, mindenre odafigyelni - gondolom. A tömeggyártás ("tömegszerelés") áldozata lettem? Visszahajtották a ventit, de combiból meghúzni már "nem volt idő"?

Szerintetek túlreagálom? Vagy nem a szervíz a hibás? Nekem kellett volna odafigyelni jobban?

Nem tudom, kinel es hol voltal...a vizpumpan levo venti balmenetes...elviekben azert, hogy a forgasiranya pont rahuzza es ne lazitsa...igy erdekes, h leesett...ez eleg nagy hanyagsag :(

Parszor le fel szereltem, nem tul jo a fogasa...bar izombol nem huztam meg mert utana leszedni nehez...igy is kis gumikalapacsos inditasra szorul...szoval szerintem nem kell parazni, h leesik...

Valoszinu nem raktak fel rendesen... :szerintem:

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bummer az itt látható tagok köszönték meg: Zo78
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.12.31. 16:13 
Guru
Guru

Bummer írta:
Zo78 írta:

Nem tudom, kinel es hol voltal...a vizpumpan levo venti balmenetes...elviekben azert, hogy a forgasiranya pont rahuzza es ne lazitsa...igy erdekes, h leesett...ez eleg nagy hanyagsag :(

Parszor le fel szereltem, nem tul jo a fogasa...bar izombol nem huztam meg mert utana leszedni nehez...igy is kis gumikalapacsos inditasra szorul...szoval szerintem nem kell parazni, h leesik...

Valoszinu nem raktak fel rendesen... :szerintem:

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

Ok, logikus amit mondasz. Bal / jobb menetes, ezzel soha nem voltam tisztában... :facepalm: :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.01.29. 18:32 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 7 alkalommal
Kapott köszik: 6 alkalommal
Motor tipusa: 520D
Sziasztok,

egy olyan problémám van, hogy nem működik a hátsó ablaktörlőm. Egyéb javítás miatt járt az autó Muha mesternél, akkor ő azt mondta, hogy nem jut hátra a jel (vagy feszültség, már nem emlékszem pontosan), és hogy egy autóvillamosságist keressek ez ügyben. Tudnátok ilyet ajánlani, vagy van ilyen itt a fórumon? Lehetőleg Budapest közelében, és a Nagy Folyó (Duna) nyugati oldalán.
Nem szívesen megyek át a hidakon Budapesten az állandó dugók miatt. :)

Köszi és üdv: assatum

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.01.29. 19:41 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 259 alkalommal
Kapott köszik: 358 alkalommal
Széria kód: F01
Motor tipusa: 40D
Évjárata: 2010
assatum írta:
Sziasztok,

egy olyan problémám van, hogy nem működik a hátsó ablaktörlőm. Egyéb javítás miatt járt az autó Muha mesternél, akkor ő azt mondta, hogy nem jut hátra a jel (vagy feszültség, már nem emlékszem pontosan), és hogy egy autóvillamosságist keressek ez ügyben. Tudnátok ilyet ajánlani, vagy van ilyen itt a fórumon? Lehetőleg Budapest közelében, és a Nagy Folyó (Duna) nyugati oldalán.
Nem szívesen megyek át a hidakon Budapesten az állandó dugók miatt. :)

Köszi és üdv: assatum

- ROSSZ topikba írtad !!!!
- vagy be van rohadva az ablaktörlő
- vagy kábeltörés van a csomi ajtónál ( 10 touring-ból 9 esetében ez a gond ) és ezért nem műxik az ablaktörlő
- villanyost nem tudok mondani :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.01.29. 20:09 
Újonc
Újonc

leslie írta:

Melyik a megfelelő topic szerviz keresésére, ha nem a
"Szervizek és vélemények a szervizről!" ?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.01.29. 20:24 
Guru
Guru

assatum írta:
leslie írta:

Melyik a megfelelő topic szerviz keresésére, ha nem a
"Szervizek és vélemények a szervizről!" ?

Ez esetben egy kissé talán indokolatlan az off-topic szigor, mivel assatum kolléga villanyszerelőt keres, ehhez pedig - jobb híján - jó helyen van, ugyanakkor valóban érdemes lenne megfontolni leslie kartárs felvetéseit, mielőtt szerelőhöz szaladsz... :szerintem

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.01.29. 21:00 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 461 alkalommal
Kapott köszik: 514 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 204D4
Évjárata: 2003
leslie írta:
- vagy be van rohadva az ablaktörlő

Szerintem ezt muhaati elsőre kiszúrta volna.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.01.29. 21:03 
Újonc
Újonc

Zo78 írta:

Ez esetben egy kissé talán indokolatlan az off-topic szigor, mivel assatum kolléga villanyszerelőt keres, ehhez pedig - jobb híján - jó helyen van, ugyanakkor valóban érdemes lenne megfontolni leslie kartárs felvetéseit, mielőtt szerelőhöz szaladsz... :szerintem

Berohadt motor: Nem kap áramot, azt az infót kaptam, ha be van rohadva, ha nem.
Kábel szakadás: No pontosan ez az, amit még kimérni sem tudok, nemhogy kijavítani. Bár végzettségem szerint villamost mérek, nem szívesen kezdenék megbontani egy kábelköteget, amit azt sem tudom, hogy hol keressek.

De most már csak azért is megnézem, hátha megtalálom a törést. Egyből jogos lesz leslie kolléga felvetése, én meg cserébe boldog leszek, hogy működni fog megint az alaktörlő. :)

Üdv: assatum

Ezt a hozzászólást a szerzőnek assatum az itt látható tagok köszönték meg: Zo78
Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 913 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]