![]() |
2010.03.14. 16:37
Pocilaci írta:
Szervíz intervallum liter SI-L: Az elfüstölt üzemanyagot számolja
Szervíz intervallum nap SI tage. Az eltelt napokat számolja
A liter a sok hidegindítástól felmehet....
Üdv!
2010.03.14. 20:39
Pocilaci írta:Imco írta:jackson írta:
Igen nullázáskor 0km-t mutat és megy felfelé. INPA-val meg lehet nézni mennyi a limit.
Az 1-3km tényleg rossz mivel még a lambda szonda se tud bemelegedni. Kvázi mindig nagy fogyasztással és hideg rendszerrel mész.
Ilyenkor erősen javasolt 0W kezdetű motorolajak használata. Esetleg állófűtés még akár utólag is, hogy csökkentse a hátrányokat. Reggeli inditás elött felmelegiteni és akkor talán nem esik annyira vissza a hőmérséklet.
Jackson, aki sajnál a szélsőséges üzem miatt
Az SI-L: 0498 amit nem értek, az SI-TAGE:011 ami reális. Feltéve, hogy a tage a napokat jelöli!
5W olaj van benne.
Üdv!
2010.03.14. 20:58
jackson írta:Nos akkor pontositsunk
SI-L: Virtuális literben az elfüstölt üzemanyag tehát nem a pontos liter fogyasztásod hanem annál jóval magasabb. egy reggeli hideg inditózás elött és után megnézed akkor megdobja x literrel a hideginditás.
SI-Tag: a fékolaj csere óta eltelt napok száma ami ugyebár 2 évente nálam 716 naponta cserélendő. Semmi köze az olajcsere/inspekció szervíz intervallumhoz.
Jackson, aki tisztázza a jelentését
2010.03.14. 21:48
Imco írta:
Akkor az SI-L-nek semmi köze a valós állapothoz? Valami viszonyszám ami a fogyasztást veszi alapul?
Bocs, hogy ennyit lovagolok rajta csak nem értem. Illetve értem csak nem logikus, vagy izé...
Az SI-Tag azért stimmel mert lenullázodott a resetnél, legalább is eltünt a kis sárga óra a ledek alól.
Ha már emlegetjük: mennyi fékolaj megy bele?
Köszi!
2010.03.15. 06:11
2010.04.07. 18:28
2010.04.07. 22:19
walterd írta:Hali!
Tudja valaki, hogy hogyan tudom a nagy boardon a CONS1-et és a CONS2-t nullázni. Az E34-en ez egyszerű volt, de az E39-en nem bírok rájönni.
Köszi!
2010.04.07. 22:50
A bc gombbal oda lépegetsz a CONS1-be és a bc gombot nyomod hosszanwalterd írta:Hali!
Tudja valaki, hogy hogyan tudom a nagy boardon a CONS1-et és a CONS2-t nullázni. Az E34-en ez egyszerű volt, de az E39-en nem bírok rájönni.
Köszi!
2010.04.08. 11:01
admin írta:A bc gombbal oda lépegetsz a CONS1-be és a bc gombot nyomod hosszanwalterd írta:Hali!
Köszi!
2010.04.14. 15:58
walterd írta:admin írta:A bc gombbal oda lépegetsz a CONS1-be és a bc gombot nyomod hosszanwalterd írta:Hali!
Köszi!
Jackson, Laci,
Köszi, megpróbálom.
A BC gomb hosszan nyomására átugrik a PROG-ra, ahol alehet kivalasztani, ogy mi jöjjön fel a BC gombra.
De a MID-es módszert megpróbálom. Nekem nincs navim.
Köszi!
üdv,
Walter
2010.04.14. 21:30
walterd írta:walterd írta:admin írta:A bc gombbal oda lépegetsz a CONS1-be és a bc gombot nyomod hosszanwalterd írta:Hali!
Köszi!
Jackson, Laci,
Köszi, megpróbálom.
A BC gomb hosszan nyomására átugrik a PROG-ra, ahol alehet kivalasztani, ogy mi jöjjön fel a BC gombra.
Köszi!
üdv,
Walter
Sziasztok!
Hát az az igazság, hogy továbbra sem sikerül resetelni. A MID-en nekem nincs BC gomb, csak a kis órácska, így nem tudom előhozni a MID-en a CONS-ot, így nem tudom ott resetelni. CVan valakinek valami további ötlete?
Akksisaru le? De akko rmindkét fogyi érték nullázódik. Az elsőt viszont szeretném megtartani.
üdv,
Walter
2010.04.15. 10:11
jackson írta:walterd írta:walterd írta:admin írta:A bc gombbal oda lépegetsz a CONS1-be és a bc gombot nyomod hosszanwalterd írta:Hali!
Köszi!
Jackson, Laci,
Köszi, megpróbálom.
Köszi!
üdv,
Walter
Sziasztok!
Hát az az igazság, hogy továbbra sem sikerül resetelni. A MID-en nekem nincs BC gomb, csak a kis órácska, így nem tudom előhozni a MID-en a CONS-ot, így nem tudom ott resetelni. CVan valakinek valami további ötlete?
Akksisaru le? De akko rmindkét fogyi érték nullázódik. Az elsőt viszont szeretném megtartani.
üdv,
Walter
Én csak annyit tudok segiteni hogy adok egy MID doksit:
LINK ODA
7.oldalon
To select on-board computer-hez nyomd meg a BC gombot erre meg kéne jönnie a 1CONSUM2 gombnak.
A 43.oldaltól a részletes leirása képekkel: megnyomod az 1-es vagy 2-es alatti gombot hogy lásd az értéket.
Majd utánna a CODE-SET gomb jobb oldali részét (tehát SET) és ekkor törli.
Jackson, aki reméli igy sikerül
2010.04.15. 22:19
walterd írta:
Jackson!
nagyon köszi, letöltöttem, meg fogom nézni.
A gond csak az, hogy az én MID-emen a =.számú gomb nem olyan hogy a jobboldala BC és a bal oldala kis óra, hanem csak kis óra.
De megnézem és kipróbálom.
üdv,
Walter
2010.04.15. 22:38
2010.04.18. 14:58
jackson írta:Pocilaci írta:Imco írta:jackson írta:
Igen nullázáskor 0km-t mutat és megy felfelé. INPA-val meg lehet nézni mennyi a limit.
Az 1-3km tényleg rossz mivel még a lambda szonda se tud bemelegedni. Kvázi mindig nagy fogyasztással és hideg rendszerrel mész.
Ilyenkor erősen javasolt 0W kezdetű motorolajak használata. Esetleg állófűtés még akár utólag is, hogy csökkentse a hátrányokat. Reggeli inditás elött felmelegiteni és akkor talán nem esik annyira vissza a hőmérséklet.
Jackson, aki sajnál a szélsőséges üzem miatt
Az SI-L: 0498 amit nem értek, az SI-TAGE:011 ami reális. Feltéve, hogy a tage a napokat jelöli!
5W olaj van benne.
Üdv!
Nos akkor pontositsunk
SI-L: Virtuális literben az elfüstölt üzemanyag tehát nem a pontos liter fogyasztásod hanem annál jóval magasabb. egy reggeli hideg inditózás elött és után megnézed akkor megdobja x literrel a hideginditás.
SI-Tag: a fékolaj csere óta eltelt napok száma ami ugyebár 2 évente nálam 716 naponta cserélendő. Semmi köze az olajcsere/inspekció szervíz intervallumhoz.
Jackson, aki tisztázza a jelentését
2010.05.01. 21:32
2010.05.01. 21:35
Orsika írta:Üdv Mindenkinek!
Szeretnék kérdezni pár számomra érdekeset ha segítenétek az nagyon jó volna!!
A gépem egy 2002 12-ik havi 530 Da tipusú nekem új szerzemény hogyan lehet az olajcserét követően lenullázni a kijelzőt. HAmarosan szükségem lenne rá meg féktárcsát és betétet milyet tegyeg a vasra
Válaszotokat előre is köszönöm!!!
2010.05.01. 21:47
Orsika írta:Üdv Mindenkinek!
Szeretnék kérdezni pár számomra érdekeset ha segítenétek az nagyon jó volna!!
A gépem egy 2002 12-ik havi 530 Da tipusú nekem új szerzemény hogyan lehet az olajcserét követően lenullázni a kijelzőt. HAmarosan szükségem lenne rá meg féktárcsát és betétet milyet tegyeg a vasra
Válaszotokat előre is köszönöm!!!
2010.05.01. 21:59
2010.05.01. 22:39
Orsika írta:A szerelőmet már régóta ismerem mindig ő cserélt eddig mindenbe mindent jó de azok nem ilyen autók voltak!! Olvastam valahol itt a fórumon hogy kormányról is lehet állítani valamit vagy nullázni és akkor nem kell a drótos módszer!!! De ha nincs rá ötlet akkor muszály leszek kiüttetni valakivel de az olajat akkor is a régi jól bevált szerelőm fogja cserélni!!! Tényleg melyik a jó olaj bele azt tudom hogy 6,5 liter kell bele!!!