Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Szervíz intervallum nullázás

2008.09.01. 14:59

luigi írta:Szevasztok.
Nekem van egy gyári kütyüm amit csak rá kell dugni a csatlakozóra és vagy hét vagy tizenkét másodpercig nyomva kell tartani egy gombot attól függően, hogy csak az olajcserét akarom e nullázni vagy a teljes szervíz intervallumot ha valakit érdekel Szekszárdon én is letudom nullázni a szerevízidőszakot E39-eseknek.
Üdv mindenkinek: :franko: luigi

Hali!

Kerestelek már korábban, nem vetted fel! :( Változott a telszámod? Gondoltam megbeszéljük a pólós témát, meg akartam mást is kérdezni! :) Ha tudsz, keress!

2008.09.09. 19:10

whitehorse írta:Köszönöm a segítséget, sikerült a nullázás.

A pontos menete:
- kocsi gyújtáson (2-es állásban), a 7 és 19 pontok összeérintése dróttal (3 mp-ig), majd drót eltávolítása.

A kijelzőn egyből megjelentek a zöld téglalapocskák...

:franko:

Ma én is nulláztam. :lol: A műszer egy kb. 10 centis rézdrót volt. Wehehe.

üdv
Zsolt

2008.09.09. 19:29

zsolte39 írta:

A pontos menete:
- kocsi gyújtáson (2-es állásban), a 7 és 19 pontok összeérintése dróttal (3 mp-ig), majd drót eltávolítása.

üdv
Zsolt

Szia!

És megcsináltad az olajcserét vagy "elhalsztottad"? Nincs "értelme" megcsinálni mikor "kéri" az autó? (Nincs tapasztalatom azért kérdem!) már csak 4 zöld téglalapom van.

2008.09.09. 19:36

MChris írta:
zsolte39 írta:

A pontos menete:

üdv
Zsolt

Szia!

És megcsináltad az olajcserét vagy "elhalsztottad"? Nincs "értelme" megcsinálni mikor "kéri" az autó? (Nincs tapasztalatom azért kérdem!) már csak 4 zöld téglalapom van.

Szia!

Nem szoktam nézni a téglalapokat, 10ezrenként mindenképp olajat szoktam cserélni. Nulláztatni eddig egy szomszédos faluba jártam, a srác egy ezresért csinálta. De mivel elköltöztem, így kénytelen vagyok én megcsinálni - nem éri meg vissza mászkálni. :) De ezentúl majd nullázom rendesen saját kezűleg. :wink:

Üdv

2008.09.09. 19:46

zsolte39 írta:
MChris írta:
zsolte39 írta:

A pontos menete:

üdv
Zsolt

Szia!

Szia!

Nem szoktam nézni a téglalapokat, 10ezrenként mindenképp olajat szoktam cserélni. Nulláztatni eddig egy szomszédos faluba jártam, a srác egy ezresért csinálta. De mivel elköltöztem, így kénytelen vagyok én megcsinálni - nem éri meg vissza mászkálni. :) De ezentúl majd nullázom rendesen saját kezűleg. :wink:

Üdv

Értem Köszi!

2008.09.09. 21:44

zsolte39 írta:

üdv
Zsolt

muhaati írta:
Igen, 7-es pontot testre ( de könyörgöm, mindig próbalámpán keresztül! )

Helló!

Én is egy vezetékkel nulláztam le.De ezentúl próbalámpán keresztül :)
Érdemes megfogadni a tanácsot :)

2008.09.09. 21:47

Anti520i írta:
zsolte39 írta:

üdv
Zsolt

muhaati írta:
Igen, 7-es pontot testre ( de könyörgöm, mindig próbalámpán keresztül! )

Helló!

Én is egy vezetékkel nulláztam le.De ezentúl próbalámpán keresztül :)
Érdemes megfogadni a tanácsot :)

Okké! Majd heggggesztek egy pilácsot. :D

Üdv!

2008.09.09. 21:49

Sziasztok!

Azt hogy lehet megcsinálni, hogy mind a hét led világítson a resetelés után??

2008.09.09. 22:19

e39chip írta:Sziasztok!

Azt hogy lehet megcsinálni, hogy mind a hét led világítson a resetelés után??

Helló!

Csak 5 fog,mert 5 zöld van.Meg egy sárga és egy piros :)

2010.03.13. 13:08

Jéééé! Van ilyen topic is! :)

Néhány napja már szeretném leirni, végre van időm rá. :)
A múlt heti olajcsere-reset után elaludt egy ledem. /bal szélső/
Kb. 500 km mentem vele. Az irásaitokat olvasva ez nem normális.

Miért lehet ez? Van valami jelzés értéke? Pl. valami érték rossz ami alapján számolja.

Köszi!

2010.03.13. 13:25

Imco írta:Jéééé! Van ilyen topic is! :)

Néhány napja már szeretném leirni, végre van időm rá. :)
A múlt heti olajcsere-reset után elaludt egy ledem. /bal szélső/
Kb. 500 km mentem vele. Az irásaitokat olvasva ez nem normális.

Miért lehet ez? Van valami jelzés értéke? Pl. valami érték rossz ami alapján számolja.

Köszi!

A fedélzeti sok adatból számol....pl. ha sokat indítod....rövideket mész vagy tolod neki mint atom....lehet valós érték is....bár az 500 km azért kicsit kevés....de a vége számít...

2010.03.13. 17:34

Pocilaci írta:
A fedélzeti sok adatból számol....pl. ha sokat indítod....rövideket mész vagy tolod neki mint atom....lehet valós érték is....bár az 500 km azért kicsit kevés....de a vége számít...

Igen, azt olvastam mindenhol, hogy jelentősen /1000-2500/ többet kéne mennie.
Illettve eddig - a cseréig- kb 6-7000 km alatt egy sem aludt ki.
Ezért az értetlenségem, illetve az érdeklődésem.
Persze a vége a lényeg, meg resetelhetem is 3000-ként.
De ugye igy nem az igazi.

Köszi!

2010.03.14. 00:12

Imco írta:
Pocilaci írta:

Igen, azt olvastam mindenhol, hogy jelentősen /1000-2500/ többet kéne mennie.
Illettve eddig - a cseréig- kb 6-7000 km alatt egy sem aludt ki.
Ezért az értetlenségem, illetve az érdeklődésem.
Persze a vége a lényeg, meg resetelhetem is 3000-ként.
De ugye igy nem az igazi.

Köszi!

Egy sem aludt ki 7000 km alatt?!....Akkor valami nem kerek ottan...vagy most hozza ki az átlagot :-)
Az enyémet tudom mondani...az első kocka az viszonylag hamar kialszik...kb 2000 km volt a többit már nem oltja ki ennyire gyorsan, de változó nagyon...a csere nálam 13000 km -re esett a ledek alapján ami reális...

Üdv!

2010.03.14. 08:56

Most már igy marad! Legfeljebb resetelek egyet 5000-nél! :D

2010.03.14. 09:11

Imco írta:Most már igy marad! Legfeljebb resetelek egyet 5000-nél! :D

A titkos menü 3-as menüpontjában lévő literes fogyasztási adatokat nézzed. SI-L a szöveges kijelzőn. Ez mutatja literben mennyi a elfogyasztott virtuális üzemanyag. Azért virtuális mert fekete pontokat osztogat (több litert add hozzá) hideginditás, fordulatszám és egyéb függvényében.
INPA-val megnézhető, hogy mennyi liternél ér véget a 5 zöld. Nos a 500km nagyon gyanús. De milyen üzemmódban használod. Rövid szakaszok sok hideg inditózás stb. Mert az csökkenti az élettartamot.

Jackson, akinek 20ekm fölötti az 5 zöld lámpa elfogyasztása

2010.03.14. 12:00

jackson írta:

A titkos menü 3-as menüpontjában lévő literes fogyasztási adatokat nézzed. SI-L a szöveges kijelzőn. Ez mutatja literben mennyi a elfogyasztott virtuális üzemanyag. Azért virtuális mert fekete pontokat osztogat (több litert add hozzá) hideginditás, fordulatszám és egyéb függvényében.
INPA-val megnézhető, hogy mennyi liternél ér véget a 5 zöld. Nos a 500km nagyon gyanús. De milyen üzemmódban használod. Rövid szakaszok sok hideg inditózás stb. Mert az csökkenti az élettartamot.

A menüt megnézem majd du. vagy holnap.
Igen a legrosszabb üzemmodba vagyok.
Város, 1-3 km szakaszokban megyek napi 30-50 km.
Persze azért becsuszikm egy-egy "hosszab" 15-25 km, illetve havonta egyszer kétszer azért kiégetem a rendszert egy 300-800km úttal.

Az "elfogyasztott virtuális üzemanyag" a resettől értendő?

Köszi!

2010.03.14. 13:18

Imco írta:
jackson írta:

Persze azért becsuszikm egy-egy "hosszab" 15-25 km, illetve havonta egyszer kétszer azért kiégetem a rendszert egy 300-800km úttal.

Köszi!

Akkor a kocsi okos :-) végülis csont hideg autóval jársz szinte....az meg megöli az olajat.

2010.03.14. 13:34

Imco írta:

Köszi!

Igen nullázáskor 0km-t mutat és megy felfelé. INPA-val meg lehet nézni mennyi a limit.

Az 1-3km tényleg rossz mivel még a lambda szonda se tud bemelegedni. Kvázi mindig nagy fogyasztással és hideg rendszerrel mész.
Ilyenkor erősen javasolt 0W kezdetű motorolajak használata. Esetleg állófűtés még akár utólag is, hogy csökkentse a hátrányokat. Reggeli inditás elött felmelegiteni és akkor talán nem esik annyira vissza a hőmérséklet.

Jackson, aki sajnál a szélsőséges üzem miatt

2010.03.14. 14:15

jackson írta:
Igen nullázáskor 0km-t mutat és megy felfelé. INPA-val meg lehet nézni mennyi a limit.

Az 1-3km tényleg rossz mivel még a lambda szonda se tud bemelegedni. Kvázi mindig nagy fogyasztással és hideg rendszerrel mész.
Ilyenkor erősen javasolt 0W kezdetű motorolajak használata. Esetleg állófűtés még akár utólag is, hogy csökkentse a hátrányokat. Reggeli inditás elött felmelegiteni és akkor talán nem esik annyira vissza a hőmérséklet.

Az SI-L: 0498 amit nem értek, az SI-TAGE:011 ami reális. Feltéve, hogy a tage a napokat jelöli! :)

5W olaj van benne.

Köszi!

2010.03.14. 16:15

Imco írta:
jackson írta:

Az SI-L: 0498 amit nem értek, az SI-TAGE:011 ami reális. Feltéve, hogy a tage a napokat jelöli! :)

5W olaj van benne.

Szervíz intervallum liter SI-L: Az elfüstölt üzemanyagot számolja
Szervíz intervallum nap SI tage. Az eltelt napokat számolja

A liter a sok hidegindítástól felmehet....
Üdv!
Hozzászólás küldése

VigLink badge