![]() |
2015.02.04. 09:41
Gallaca írta:LeviM5 írta:SvidronyA írta:Köszönöm a részletes tájékoztatást![]()
Pár kérdésem azért még adódna:
- volt-e valaha bluetooth kompatibilitási problémád különböző telókkal (én Xperia Z2-vel használnám)?
- elégedett voltál-e a hangminőséggel (szigorúan NEM AUDIOFIL szemszögből)?
Előre is köszi, pláne annak tükrében, hogy tényleg úgy látszik, az Andrive-nak FUCCS
1. Nem volt gond vele, pl egy haver X5-ben Samsunggal használja.
2. Teljesen elégedett voltam. Gyári hangcucc csak szinte magasra volt állítva, mély lehúzva, a csomitartóból mélyláda adta a mélyet. (nem dsp-m volt, de nekem elég volt)
Mindig ezen lovagolok, és sajnos nem tudom megérteni miért árulják ezeket E39-be, de hogy bírt a "vájt" szemed megbarátkozni az X5 műszerfal formájú egységgel? Sehogy nem fut össze a díszléc a rádió keretével, teljesen más az ív. Egy ilyet kellett beszerelnünk eddig, hátul sírdogáltam a touring csomagtartóban titokban, hogy a tulaj ne lássa. Ő csak beszerelés közben látta meg a diffit, de talán kényszerből, a praktikum oltárán feláldozta a designt végül, így készre szereltük neki.
2015.02.05. 00:44
SvidronyA írta:Gallaca írta:LeviM5 írta:SvidronyA írta:Köszönöm a részletes tájékoztatást![]()
Pár kérdésem azért még adódna:
- volt-e valaha bluetooth kompatibilitási problémád különböző telókkal (én Xperia Z2-vel használnám)?
- elégedett voltál-e a hangminőséggel (szigorúan NEM AUDIOFIL szemszögből)?
Előre is köszi, pláne annak tükrében, hogy tényleg úgy látszik, az Andrive-nak FUCCS
1. Nem volt gond vele, pl egy haver X5-ben Samsunggal használja.
2. Teljesen elégedett voltam. Gyári hangcucc csak szinte magasra volt állítva, mély lehúzva, a csomitartóból mélyláda adta a mélyet. (nem dsp-m volt, de nekem elég volt)
Mindig ezen lovagolok, és sajnos nem tudom megérteni miért árulják ezeket E39-be, de hogy bírt a "vájt" szemed megbarátkozni az X5 műszerfal formájú egységgel? Sehogy nem fut össze a díszléc a rádió keretével, teljesen más az ív. Egy ilyet kellett beszerelnünk eddig, hátul sírdogáltam a touring csomagtartóban titokban, hogy a tulaj ne lássa. Ő csak beszerelés közben látta meg a diffit, de talán kényszerből, a praktikum oltárán feláldozta a designt végül, így készre szereltük neki.
Kedves Gallaca!
Nekem is borzasztó nagy dilemmát okoz az esztétikum (hiánya), de sok hsz. elolvasását, illetve néhány klubtárs véleményét összegezve arra jutottam, hogy a gyári rendszer kialakítása az én vasam esetében nagyon sok munkába és pénzbe kerülne, másrészt pedig szintén a hozzászólásokból szűrtem le, hogy a színvonalát/minőségét illetően is hagy kívánnivalót (gyorsaság, frissítési anomáliák, megbízhatóság...stb.) maga után. Kérlek erősítsd vagy cáfold meg lehetőleg érvekkel alátámasztva a fenti okfejtést, sokat segítenél vele, mivel nincs tapasztalatom!
Másfelől azért is érint rosszul az Andrive "eltűnése", mert a vélemények, továbbá a publikációk alapján az egy elfogadható kompromisszum lett volna az aftermarket cuccok közül.
Érdekelne, hogy jómagad a sokéves tapasztalatod alapján, melyiket választanád a jelenlegiek közül, amennyiben az autódban csak egy sima Reverse RDS lenne, ami működik a multikormányról, de hátul SEMMI (kábelezés, tár...stb.)?
A dynavint most új, android oprendszerrel már itthon is meg lehet kapni pl. a Schmiedmannál, ami a fogyasztó szemszögéből nem utolsó szempont, ha gáz van vele, illetve ott van az elállás joga is -online rendelés esetén 14 nap.
Az Avin viszont a specifikáció alapján jobbnak tűnik.
Már azon is eltöprengtem, hogy -egyelőre- hagyom az egészet a fenébe...
2015.02.06. 14:27
morv írta:PeterE39 írta:morv írta:PeterE39 írta:morv írta:Na, aki andrive vasarlason torte a fejet az kereshet mas alternativat. Ugy nez ki nem bistak a sok reklamaciot. Visszavontak a forum szponzoraciot es a weblapjuk is leallt.
Jól láttam, hogy biznicelsz az ángliusokkal DVB-T tuner ügyben?
Ha igen, akkor azért itt is oszd meg az információkat, tapasztalatokat.
Igen, van egy csoportos vasarlasi kezdemenyezes a fehleszto fele. Azert nem jeleztem itt, mert ugye a magyar musorszoras kulonleges, es nem kompatibilis a tobbi europaival, tehat ez a fajta DVB-T vevo nem jo otthon. Ha esetleg valaki leirja a pontos magyar "szabvanyt" akkor megkerdezem, hogy tud-e vele valamit kezdeni.
Semmi extra nincs a magyar DVB-T műsorszórásban.
-átviteli szabvány DVB-T
-video formátum 1440×1080i@50 Hz (HP@L4.0), 720×576i@50 Hz (MP@L3)
-videó tömörítés H.264/MPEG-4 AVC
-moduláció 64QAM
-üzemmód 8k FFT
-FEC (Kódarány) 3/4
-GI (Védelmi intervallum) 1/4
-hálózati adatsebesség 22,394 Mbps
-titkosítás Conax (már ha kódolt adásokra is szükség/lehetőség van)
Ezeket (a conax-ot kivéve) gyakorlatilag az összes elterjedt és kevésbbé elterjedt kínai DVB-T tuner tudja. A kódkártyát általában amúgy is külön kártyaolvasó kezeli.
Ok, rakerdezek. Jol remlik, hogy a video tomoritsnel van a turpissag?
2015.02.06. 14:46
morv írta:Megkerdeztem, azt irta, hogy mukodik a magyar rendszerrel is (ertelem szeruen meg nem probalta).
info
A weblapon feltuntetett arak nem tartalmazzak a nemzetkozi postakoltseget. Csoportos megrendeles eseten (min. 10db) kedvezmeny elerheto nala.
2015.02.06. 15:11
PeterE39 írta:morv írta:Megkerdeztem, azt irta, hogy mukodik a magyar rendszerrel is (ertelem szeruen meg nem probalta).
info
A weblapon feltuntetett arak nem tartalmazzak a nemzetkozi postakoltseget. Csoportos megrendeles eseten (min. 10db) kedvezmeny elerheto nala.
Várjuk a tapasztalatokat
2015.02.07. 19:44

2015.02.07. 21:06
2015.02.07. 21:13
HG írta:Urak,
visszaolvastam elég sokat a témában, de nem találtam rá utalást, így megkérdezem:
ezek az utólag multimédia központok (Dynavin és társai) ugye tudnak kommunikálni a multikormánnyal?
Csak annyit, amennyit sima MID esetén: léptetés számok ill. csatornák között, illetve hangerő állítás.
Ez megy?
Köszönöm!
HG.
2015.02.08. 18:35
PeterE39 írta:DIY DVB-T upgrade projekt:
projekt
fórum
Emitt meg egy kész Plug and Play megoldások (egyben USB médialejátszó is):
BMW Digital TV Tuner (szőröstalpú edition)
BMW DVB-T Digital Freeview TV Upgrade (ánglius edition)
BMW Digital TV upgrade and Conversion (szintén ánglius, első pillantásra macerásabb)

2015.02.08. 21:10
Bazijoe írta:Üdv Urak!
Mint írtam korábban, meg is rendeltem az első (projekt) dvb-t cuccot.
Amint ott írja, 77$ volt a tuner az ALI-n, ami amúgy elképesztő 4 nap alatt ideért ingyen (!) DHL-el. A csatlakozó és maga a PTV borad újabb 76 EUR mindennel együtt, ez is ideért Ausztráliából röpke 10 nap alatt. Szal az egész cirka 45.000 huf. Némi kézügyesség, 3 forrasztás és kész.
Amondó volnék ezek után, hogy akinek eleve van analóg tv a kocsiban, csakis ilyet vegyen és ismét "gyári" állapotú lesz![]()
Pár kép:
2015.02.09. 00:12
Bazijoe írta:Üdv Urak!
Amint ott írja, 77$ volt a tuner az ALI-n, ami amúgy elképesztő 4 nap alatt ideért ingyen (!) DHL-el. A csatlakozó és maga a PTV borad újabb 76 EUR mindennel együtt, ez is ideért Ausztráliából röpke 10 nap alatt. Szal az egész cirka 45.000 huf. Némi kézügyesség, 3 forrasztás és kész.
Amondó volnék ezek után, hogy akinek eleve van analóg tv a kocsiban, csakis ilyet vegyen és ismét "gyári" állapotú lesz![]()
2015.02.09. 00:54
admin írta:Bazijoe írta:Üdv Urak!
A gyári antennát használod? Menet közben stabil az adás?
2015.02.09. 11:39
2015.02.09. 14:12
csiatt írta:A felprogramozott extrákat (bejelentkező logó, állófűtés, tv-menetközben, magyarítás....azaz a 16:9-en megjelenő menüket) mi tárolja?
Azaz egy MK3 - MK4 csere esetén mi változik, mi veszik el? Mit kell újraprogramozni?
2015.02.09. 14:22
vaszarig írta:csiatt írta:A felprogramozott extrákat (bejelentkező logó, állófűtés, tv-menetközben, magyarítás....azaz a 16:9-en megjelenő menüket) mi tárolja?
Azaz egy MK3 - MK4 csere esetén mi változik, mi veszik el? Mit kell újraprogramozni?
Minden, mivel a Rechner tárolja!
2015.02.09. 15:25
2015.02.09. 15:44
csiatt írta:Na most két ellentétes hozzászólás született (vagy félreértettem).
Szóval az állófűtést és a menet-közbeni tv-t mi tárolja?
2015.02.09. 15:51
2015.02.10. 09:21
csiatt írta:Na most két ellentétes hozzászólás született (vagy félreértettem).
Szóval az állófűtést és a menet-közbeni tv-t mi tárolja?
2015.02.10. 23:24