Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2015.03.22. 20:02

SvidronyA írta:Sziasztok!
Mivel nem találtam releváns témát ezért itt bátorkodom kérdéseimet feltenni: tapasztalataitok alapján, nem extrém használati körülmények közepette, kb. mennyit bír ki a kezdetektől benne lévő kupplungszett? Tegnap végigböngésztem az összes szervízszámlát garancián innen és túl (kivétel nélkül mindegyik megvan), de nem találtam nyomát a tengelykapcsoló cseréjének. Mostanság nagyjából 30mm "felengedés" után kezd fogni,még tökéletesen kiemel, nem rázkódik, nem rángat. Másik kérdés: ha valamikor csereérett lesz, kalkuláljak új DMF-el is? Harmadik, egyben utolsó kérdés: Mely gyártó terméke vált be Nektek, s -ha publikus- mekkora anyagi ráfordítással járt?
A kérdések margójára: sajnos az elég sok váratlan kiadás miatt (orvos kb, 500k) megpróbálom tervezhetővé tenni a Melániával kapcsolatos (várható) kiadásokat :oops:

Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm, derűs, szép napot kívánok valamennyi kedves Klubtársamnak :wink:

Az offjaim akkor csináltak ilyen 30mm-es felengedéses indulást,amikor kevés volt benne az olaj,és kicsit már levegős volt a rendszer.
Nézz rá hátha.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA
Értékelés: 4.76%

2015.03.22. 20:28

bendegúz írta:
SvidronyA írta:Sziasztok!
Mivel nem találtam releváns témát ezért itt bátorkodom kérdéseimet feltenni: tapasztalataitok alapján, nem extrém használati körülmények közepette, kb. mennyit bír ki a kezdetektől benne lévő kupplungszett? Tegnap végigböngésztem az összes szervízszámlát garancián innen és túl (kivétel nélkül mindegyik megvan), de nem találtam nyomát a tengelykapcsoló cseréjének. Mostanság nagyjából 30mm "felengedés" után kezd fogni,még tökéletesen kiemel, nem rázkódik, nem rángat. Másik kérdés: ha valamikor csereérett lesz, kalkuláljak új DMF-el is? Harmadik, egyben utolsó kérdés: Mely gyártó terméke vált be Nektek, s -ha publikus- mekkora anyagi ráfordítással járt?
A kérdések margójára: sajnos az elég sok váratlan kiadás miatt (orvos kb, 500k) megpróbálom tervezhetővé tenni a Melániával kapcsolatos (várható) kiadásokat :oops:

Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm, derűs, szép napot kívánok valamennyi kedves Klubtársamnak :wink:

Az offjaim akkor csináltak ilyen 30mm-es felengedéses indulást,amikor kevés volt benne az olaj,és kicsit már levegős volt a rendszer.
Nézz rá hátha.

Köszi a javaslatot, de az olajszint rendben, illetve idén januárban volt cserélve ergo légtelenítve is lett. Futásteljesítmény tekintetében 260 ezernél jár Melánia és 99,9% az esély, hogy a tengelykapcsoló minden egyes komponense még gyári, a váltóház még nem volt távolabb a blokktól, mióta a dingolfingi szorgos kezek összecuppantották. A kis zörgés abban az esetben érzékelhető, amikor nagyon finoman, gázadás nélkül csúsztatom a kupplungot (pl. teremgarázsban az offunkra közelítve tolatáskor). Normál induláskor, ugyanúgy garázsból, ahol nincs egyéb zajforrás (pedig fülelek ám), semmi. Remélem még bírja egy darabig, ezért is kér(dez)tem tapasztalatokra, prognózis gyanánt.

2015.03.23. 22:17

jlaci74 írta:
rockolo77 írta:
jimbi525d írta:Sziasztok! A 256d1 motor fötengely ekszijtarcsajat nehez kicserelni, a negy csavaron kivul fogja meg mas is? Tamas

Szia!
Milyet teszel fel? Bontott, utángyártott esetleg gyári új? Nekem is cserélnem kéne, de az árakat látván még vajúdok egy kicsit.

Ha újban gondolkodtok, akkor Corteco vagy Contitech ( gyári ezektől is húzósabb ),
a kecsegtető áru névtelen olaszoktól óvakodjatok ...

Sziasztok!

Szerintem nekem is hasonló gondom lesz, ez a főtengely szíjtárcsa....hidegen zörög, már néha melegen is, és van higy picit rezonál a kasztni is.
Tehát akkor ár érték arányokban milyet is szabad venni?

Köszi
Peti

2015.03.23. 22:19

Sziasztok,olyan problémám van hogy hidegen,az alapjáratom leesik(ingadozik),és ahogy jár a motor néha leáll ! :( Ráraktuk diagra:szìvó oldali vezérműtengelyjeladó hibát ír!Gyárira szeretném cserélni,megtudjátok mondani mi a márkája a gyárinak? Esetleg valaki talalkozott ilyen hibával,a cserével megoldódott? Segitségeket előre is koszi!!!!!!

2015.03.23. 22:25

szasza0226 írta:Sziasztok,olyan problémám van hogy hidegen,az alapjáratom leesik(ingadozik),és ahogy jár a motor néha leáll ! :( Ráraktuk diagra:szìvó oldali vezérműtengelyjeladó hibát ír!Gyárira szeretném cserélni,megtudjátok mondani mi a márkája a gyárinak? Esetleg valaki talalkozott ilyen hibával,a cserével megoldódott? Segitségeket előre is koszi!!!!!!

Itt hátha megtalálod: http://www.schmiedmann.hu/displayproduc ... =hu&ppp=10

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: szasza0226

2015.03.24. 07:19

SvidronyA írta:
szasza0226 írta:Sziasztok,olyan problémám van hogy hidegen,az alapjáratom leesik(ingadozik),és ahogy jár a motor néha leáll ! :( Ráraktuk diagra:szìvó oldali vezérműtengelyjeladó hibát ír!Gyárira szeretném cserélni,megtudjátok mondani mi a márkája a gyárinak? Esetleg valaki talalkozott ilyen hibával,a cserével megoldódott? Segitségeket előre is koszi!!!!!!

Itt hátha megtalálod: http://www.schmiedmann.hu/displayproduc ... =hu&ppp=10

Köszi András :franko:

2015.03.24. 09:06

Most reggel volt egy tempós utam (120-140) és kb a huszadik km után bedobta a műszerfal ezt az üzenetet: check cooling level. Előtte városi használat mellett rendesen bemelegedett a motor, nem is ment feljebb az úton sem.

Ezt telóról firkáltam..

2015.03.24. 09:12

Bor3sz írta:Most reggel volt egy tempós utam (120-140) és kb a huszadik km után bedobta a műszerfal ezt az üzenetet: check cooling level. Előtte városi használat mellett rendesen bemelegedett a motor, nem is ment feljebb az úton sem.

Ezt telóról firkáltam..

...és ellenőrizted a hűtőfolyadék-szintet?

2015.03.24. 09:29

SvidronyA írta:
Bor3sz írta:Most reggel volt egy tempós utam (120-140) és kb a huszadik km után bedobta a műszerfal ezt az üzenetet: check cooling level. Előtte városi használat mellett rendesen bemelegedett a motor, nem is ment feljebb az úton sem.

Ezt telóról firkáltam..

...és ellenőrizted a hűtőfolyadék-szintet?

Erre gondoltam én is,de sajna nem volt rá időm ,(kocsicsere volt közben, át a melósba) Délután rálesek. köszönöm

2015.03.24. 13:34

Pályázás után szokta nekem is, mondhatni rendszeresen bedobni. Túlmelegedni sose szokott, a nyomást is tartotta utolsó szakszervizes feltöltéskor. Mégsem mentem még úgy 150kmnél többet pályán hogy maxról board jelzés alá ne ment volna. Hűtő, vagy valamelyik hűtőbe/ből vezető cső...

2015.03.24. 20:33

Haminda írta:Pályázás után szokta nekem is, mondhatni rendszeresen bedobni. Túlmelegedni sose szokott, a nyomást is tartotta utolsó szakszervizes feltöltéskor. Mégsem mentem még úgy 150kmnél többet pályán hogy maxról board jelzés alá ne ment volna. Hűtő, vagy valamelyik hűtőbe/ből vezető cső...

Vagy webasto valamelyik csöve..., nekem mióta "kicsit" szét és össze lett szedve a kocsi megszűnt a horror vízfogyás

2015.03.24. 20:36

kanyobence írta:
Haminda írta:Pályázás után szokta nekem is, mondhatni rendszeresen bedobni. Túlmelegedni sose szokott, a nyomást is tartotta utolsó szakszervizes feltöltéskor. Mégsem mentem még úgy 150kmnél többet pályán hogy maxról board jelzés alá ne ment volna. Hűtő, vagy valamelyik hűtőbe/ből vezető cső...

Vagy webasto valamelyik csöve..., nekem mióta "kicsit" szét és össze lett szedve a kocsi megszűnt a horror vízfogyás

Télen sajnos nem látott pályát az autó. Ellenben a webasto ment napi kétszer. Múlt héten pályáztam, egyből meg is csappant a vizem... :(

2015.03.24. 20:42

Haminda írta:
kanyobence írta:

Télen sajnos nem látott pályát az autó. Ellenben a webasto ment napi kétszer. Múlt héten pályáztam, egyből meg is csappant a vizem... :(

Lehet nem vízzel kéne fizetni az e-matricát :)
vícsőcsonk környékén esetleg árulkodó jelek...?!

2015.03.24. 20:47

kanyobence írta:
Haminda írta:
kanyobence írta:

Valamelyik héten szét kell már amúgy is boritanom az autót. Hátha akkor nyomára bukkanok. :)

2015.03.24. 20:52

Haminda írta:
kanyobence írta:
Haminda írta:
kanyobence írta:

Valamelyik héten szét kell már amúgy is boritanom az autót. Hátha akkor nyomára bukkanok. :)

Műhely nyitva áll előtted ha lenéznél... úgy is megy még 3 párhuzamos project mostanság... sose unatkozunk :D

2015.03.24. 20:56

kanyobence írta:
Haminda írta:
kanyobence írta:
Haminda írta:
kanyobence írta:[quote="Haminda"]Pályázás után szokta nekem is, mondhatni rendszeresen bedobni. Túlmelegedni sose szokott, a nyomást is tartotta utolsó szakszervizes feltöltéskor. Mégsem mentem még úgy 150kmnél többet pályán hogy maxról board jelzés alá ne ment volna. Hűtő, vagy valamelyik hűtőbe/ből vezető cső...

Műhely nyitva áll előtted ha lenéznél... úgy is megy még 3 párhuzamos project mostanság... sose unatkozunk :D[/quote]

Ha drága barátnőm nem találna ki valamit minden héten... De valamikor már tényleg visszanézek :) Nagyon kíváncsi vagyok élőben is a vasra!

Többiektől bocsánatot kérek az offért.

2015.03.27. 00:07

Az alabb lathato szerkezetben a zarbetetet hogy lehet kicserelni?
Kép
Kép
Koszi.

2015.03.30. 08:54

Sziasztok.
30d-ben olyan, mint generátor szabadonfutó az létező alkatrész? Leállításnál picit mintha nyikkanna egyet a szíj, viszont sehol nem találom az alkatrészek között. Ha valaki esetleg tudna egy cikkszámot adni annak nagyon örülnék.
Köszönöm előre is.

2015.03.30. 11:06

steve_wonder írta:Sziasztok.
30d-ben olyan, mint generátor szabadonfutó az létező alkatrész? Leállításnál picit mintha nyikkanna egyet a szíj, viszont sehol nem találom az alkatrészek között. Ha valaki esetleg tudna egy cikkszámot adni annak nagyon örülnék.
Köszönöm előre is.

Nincs benne olyan! Bmw feliratos contitech szíj nem nyikog, többi tapasztalataim szerint igen.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74

2015.03.30. 11:21

Ki akarom cserélni a főtengely és vezérműtengely jeladót.
Melyiket javasoljátok?

Főtengely:
Hella : 22.000 ft
Era : 11.745 ft
Gyári: 36.000 ft

Vezérmű:
Febi: 19.000 Ft
Era: 15.000 Ft
Gyári 38.000 ft
Hozzászólás küldése

VigLink badge