![]() |
2015.03.22. 20:02
SvidronyA írta:Sziasztok!
Mivel nem találtam releváns témát ezért itt bátorkodom kérdéseimet feltenni: tapasztalataitok alapján, nem extrém használati körülmények közepette, kb. mennyit bír ki a kezdetektől benne lévő kupplungszett? Tegnap végigböngésztem az összes szervízszámlát garancián innen és túl (kivétel nélkül mindegyik megvan), de nem találtam nyomát a tengelykapcsoló cseréjének. Mostanság nagyjából 30mm "felengedés" után kezd fogni,még tökéletesen kiemel, nem rázkódik, nem rángat. Másik kérdés: ha valamikor csereérett lesz, kalkuláljak új DMF-el is? Harmadik, egyben utolsó kérdés: Mely gyártó terméke vált be Nektek, s -ha publikus- mekkora anyagi ráfordítással járt?
A kérdések margójára: sajnos az elég sok váratlan kiadás miatt (orvos kb, 500k) megpróbálom tervezhetővé tenni a Melániával kapcsolatos (várható) kiadásokat![]()
Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm, derűs, szép napot kívánok valamennyi kedves Klubtársamnak
2015.03.22. 20:28
bendegúz írta:SvidronyA írta:Sziasztok!
Mivel nem találtam releváns témát ezért itt bátorkodom kérdéseimet feltenni: tapasztalataitok alapján, nem extrém használati körülmények közepette, kb. mennyit bír ki a kezdetektől benne lévő kupplungszett? Tegnap végigböngésztem az összes szervízszámlát garancián innen és túl (kivétel nélkül mindegyik megvan), de nem találtam nyomát a tengelykapcsoló cseréjének. Mostanság nagyjából 30mm "felengedés" után kezd fogni,még tökéletesen kiemel, nem rázkódik, nem rángat. Másik kérdés: ha valamikor csereérett lesz, kalkuláljak új DMF-el is? Harmadik, egyben utolsó kérdés: Mely gyártó terméke vált be Nektek, s -ha publikus- mekkora anyagi ráfordítással járt?
A kérdések margójára: sajnos az elég sok váratlan kiadás miatt (orvos kb, 500k) megpróbálom tervezhetővé tenni a Melániával kapcsolatos (várható) kiadásokat![]()
Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm, derűs, szép napot kívánok valamennyi kedves Klubtársamnak
Az offjaim akkor csináltak ilyen 30mm-es felengedéses indulást,amikor kevés volt benne az olaj,és kicsit már levegős volt a rendszer.
Nézz rá hátha.
2015.03.23. 22:17
jlaci74 írta:rockolo77 írta:jimbi525d írta:Sziasztok! A 256d1 motor fötengely ekszijtarcsajat nehez kicserelni, a negy csavaron kivul fogja meg mas is? Tamas
Szia!
Milyet teszel fel? Bontott, utángyártott esetleg gyári új? Nekem is cserélnem kéne, de az árakat látván még vajúdok egy kicsit.
Ha újban gondolkodtok, akkor Corteco vagy Contitech ( gyári ezektől is húzósabb ),
a kecsegtető áru névtelen olaszoktól óvakodjatok ...
2015.03.23. 22:19
2015.03.23. 22:25
szasza0226 írta:Sziasztok,olyan problémám van hogy hidegen,az alapjáratom leesik(ingadozik),és ahogy jár a motor néha leáll !Ráraktuk diagra:szìvó oldali vezérműtengelyjeladó hibát ír!Gyárira szeretném cserélni,megtudjátok mondani mi a márkája a gyárinak? Esetleg valaki talalkozott ilyen hibával,a cserével megoldódott? Segitségeket előre is koszi!!!!!!
2015.03.24. 07:19
SvidronyA írta:szasza0226 írta:Sziasztok,olyan problémám van hogy hidegen,az alapjáratom leesik(ingadozik),és ahogy jár a motor néha leáll !Ráraktuk diagra:szìvó oldali vezérműtengelyjeladó hibát ír!Gyárira szeretném cserélni,megtudjátok mondani mi a márkája a gyárinak? Esetleg valaki talalkozott ilyen hibával,a cserével megoldódott? Segitségeket előre is koszi!!!!!!
Itt hátha megtalálod: http://www.schmiedmann.hu/displayproduc ... =hu&ppp=10
2015.03.24. 09:06
2015.03.24. 09:12
Bor3sz írta:Most reggel volt egy tempós utam (120-140) és kb a huszadik km után bedobta a műszerfal ezt az üzenetet: check cooling level. Előtte városi használat mellett rendesen bemelegedett a motor, nem is ment feljebb az úton sem.
Ezt telóról firkáltam..
2015.03.24. 09:29
SvidronyA írta:Bor3sz írta:Most reggel volt egy tempós utam (120-140) és kb a huszadik km után bedobta a műszerfal ezt az üzenetet: check cooling level. Előtte városi használat mellett rendesen bemelegedett a motor, nem is ment feljebb az úton sem.
Ezt telóról firkáltam..
...és ellenőrizted a hűtőfolyadék-szintet?
2015.03.24. 13:34
2015.03.24. 20:33
Haminda írta:Pályázás után szokta nekem is, mondhatni rendszeresen bedobni. Túlmelegedni sose szokott, a nyomást is tartotta utolsó szakszervizes feltöltéskor. Mégsem mentem még úgy 150kmnél többet pályán hogy maxról board jelzés alá ne ment volna. Hűtő, vagy valamelyik hűtőbe/ből vezető cső...
2015.03.24. 20:36
kanyobence írta:Haminda írta:Pályázás után szokta nekem is, mondhatni rendszeresen bedobni. Túlmelegedni sose szokott, a nyomást is tartotta utolsó szakszervizes feltöltéskor. Mégsem mentem még úgy 150kmnél többet pályán hogy maxról board jelzés alá ne ment volna. Hűtő, vagy valamelyik hűtőbe/ből vezető cső...
Vagy webasto valamelyik csöve..., nekem mióta "kicsit" szét és össze lett szedve a kocsi megszűnt a horror vízfogyás
2015.03.24. 20:42
Haminda írta:kanyobence írta:Haminda írta:Pályázás után szokta nekem is, mondhatni rendszeresen bedobni. Túlmelegedni sose szokott, a nyomást is tartotta utolsó szakszervizes feltöltéskor. Mégsem mentem még úgy 150kmnél többet pályán hogy maxról board jelzés alá ne ment volna. Hűtő, vagy valamelyik hűtőbe/ből vezető cső...
Vagy webasto valamelyik csöve..., nekem mióta "kicsit" szét és össze lett szedve a kocsi megszűnt a horror vízfogyás
Télen sajnos nem látott pályát az autó. Ellenben a webasto ment napi kétszer. Múlt héten pályáztam, egyből meg is csappant a vizem...
2015.03.24. 20:47
kanyobence írta:Haminda írta:kanyobence írta:Haminda írta:Pályázás után szokta nekem is, mondhatni rendszeresen bedobni. Túlmelegedni sose szokott, a nyomást is tartotta utolsó szakszervizes feltöltéskor. Mégsem mentem még úgy 150kmnél többet pályán hogy maxról board jelzés alá ne ment volna. Hűtő, vagy valamelyik hűtőbe/ből vezető cső...
Télen sajnos nem látott pályát az autó. Ellenben a webasto ment napi kétszer. Múlt héten pályáztam, egyből meg is csappant a vizem...
Lehet nem vízzel kéne fizetni az e-matricát![]()
vícsőcsonk környékén esetleg árulkodó jelek...?!
2015.03.24. 20:52
Haminda írta:kanyobence írta:Haminda írta:kanyobence írta:Haminda írta:Pályázás után szokta nekem is, mondhatni rendszeresen bedobni. Túlmelegedni sose szokott, a nyomást is tartotta utolsó szakszervizes feltöltéskor. Mégsem mentem még úgy 150kmnél többet pályán hogy maxról board jelzés alá ne ment volna. Hűtő, vagy valamelyik hűtőbe/ből vezető cső...
Valamelyik héten szét kell már amúgy is boritanom az autót. Hátha akkor nyomára bukkanok.
2015.03.24. 20:56
kanyobence írta:Haminda írta:kanyobence írta:Haminda írta:kanyobence írta:[quote="Haminda"]Pályázás után szokta nekem is, mondhatni rendszeresen bedobni. Túlmelegedni sose szokott, a nyomást is tartotta utolsó szakszervizes feltöltéskor. Mégsem mentem még úgy 150kmnél többet pályán hogy maxról board jelzés alá ne ment volna. Hűtő, vagy valamelyik hűtőbe/ből vezető cső...
Valamelyik héten szét kell már amúgy is boritanom az autót. Hátha akkor nyomára bukkanok.
2015.03.27. 00:07

2015.03.30. 08:54
2015.03.30. 11:06
steve_wonder írta:Sziasztok.
30d-ben olyan, mint generátor szabadonfutó az létező alkatrész? Leállításnál picit mintha nyikkanna egyet a szíj, viszont sehol nem találom az alkatrészek között. Ha valaki esetleg tudna egy cikkszámot adni annak nagyon örülnék.
Köszönöm előre is.
2015.03.30. 11:21