![]() |
2015.02.21. 00:36
kovessyroli írta:hamoriarpi írta:
Nekem sajnos a legrosszabb verzió volt. Nem volt servotronic a 39-es. Engem is zavart a nehéz kormány. Kormánymű, szivattyú, tartály és csövek cseréje után lett vaj.
Nem tudom, csak kérdezem:
A rásegítés mértékét nem a szivattyú határozza meg?
Ha a kormánymű rossz, akkor az folyik, lóg, van hangja, stb. , de az szorulni szerintem nem tud, én legalábbis még nem hallottam ilyenről.
Van egy servotronikos kormányművem még az előző kocsimból, azt végszükség esetén be tudnám rakatni, de én 2 dologra gondolok első körben:
1. nincs valamiért elektromos kapcsolat a kormányművel, vagy valamiért mindig azt érzékeli, mintha nagy sebességgel menne az autó
2. gyenge a szivattyú, kicsi a rásegítés mértéke
2015.02.21. 00:41
Gallaca írta:
3. hazament a GM modulban a vezérlés. (ebben egyébként NCS-el lehet állítani a rásegítés mértékét)
4. hazament a kormányműben a szabályzószelep. (Ez pont olyan szelep, mint a diesel nagynyomású szivattyúban van)
2015.02.21. 00:55
kovessyroli írta:Gallaca írta:
3. hazament a GM modulban a vezérlés. (ebben egyébként NCS-el lehet állítani a rásegítés mértékét)
4. hazament a kormányműben a szabályzószelep. (Ez pont olyan szelep, mint a diesel nagynyomású szivattyúban van)
Ezek diaggal kiderülnek, ugye?
2015.02.21. 01:01
Gallaca írta:kovessyroli írta:Gallaca írta:
Ezek diaggal kiderülnek, ugye?
Sajnos nem feltétlen! Többször is szorultunk már próbálgatásra.
2015.02.21. 07:59
2015.02.21. 09:13
VIN DecoderTomi.i írta:Honnan lehet tudni hogy servotronicos a kormánymű az autóban vagy sem?
2015.02.21. 13:12
2015.02.21. 14:26
2015.02.21. 19:47
Gallaca írta:kovessyroli írta:hamoriarpi írta:
Nekem sajnos a legrosszabb verzió volt. Nem volt servotronic a 39-es. Engem is zavart a nehéz kormány. Kormánymű, szivattyú, tartály és csövek cseréje után lett vaj.
Nem tudom, csak kérdezem:
A rásegítés mértékét nem a szivattyú határozza meg?
Ha a kormánymű rossz, akkor az folyik, lóg, van hangja, stb. , de az szorulni szerintem nem tud, én legalábbis még nem hallottam ilyenről.
Van egy servotronikos kormányművem még az előző kocsimból, azt végszükség esetén be tudnám rakatni, de én 2 dologra gondolok első körben:
1. nincs valamiért elektromos kapcsolat a kormányművel, vagy valamiért mindig azt érzékeli, mintha nagy sebességgel menne az autó
2. gyenge a szivattyú, kicsi a rásegítés mértéke
2015.02.21. 22:45
2015.02.21. 23:00
Bor3sz írta:A hibás PDC szenzort kimuatja egy diag/scan ? Valami nem stimmel a PDC-vel.
Nem ad semmi hangot, csak amikor bekapcsolom.
Szifonról voltam
2015.02.21. 23:01
Bor3sz írta:A hibás PDC szenzort kimuatja egy diag/scan ? Valami nem stimmel a PDC-vel.
Szifonról voltam
2015.02.21. 23:47
kovessyroli írta:Bor3sz írta:A hibás PDC szenzort kimuatja egy diag/scan ? Valami nem stimmel a PDC-vel.
Szifonról voltam
Ha beindítás után egy hosszat sípol, akkor valamelyik szenzor hibás.
Diag megmutatja, hogy melyik a hibás.
2015.02.22. 07:20
Bor3sz írta:kovessyroli írta:Bor3sz írta:A hibás PDC szenzort kimuatja egy diag/scan ? Valami nem stimmel a PDC-vel.
Szifonról voltam
Ha beindítás után egy hosszat sípol, akkor valamelyik szenzor hibás.
Diag megmutatja, hogy melyik a hibás.
Pont ez van, és akkor a többi nem is megy?
Kábelem van ( még nem próbáltam laptop hiányában) milyen programmal láthatom a hibás darabot?
Szifonról voltam
2015.02.22. 18:27
2015.02.22. 18:57
csiatt írta:Egy kérdés:
530D szívósorból két féle létezett csak? Pillangós és síma, vagy ezeken belül is volt többféle kicsit módosított variáció? Azaz cserénél kell valamire figyelni, vagy ez a két féle volt amik csereszavatosak és kész?
2015.02.23. 16:12
2015.02.23. 16:27
Bor3sz írta:Azt honnan tudhatom meg (bontás nélkül) ,hogy a PDC szenzorok elől/hátul milyenek? Egyenes vagy "L" alakú csatlakozású?
Ilyen van nekem,nem a kör alakú.
2015.02.23. 18:22
2015.02.23. 18:40
szarvasdavid írta:
Utolsó kérdés: menet közben egyszer-egyszer hallok 3 rövid pittyegést egymás után. Nem tudtam egyelőre hova tenni, talán a rádió hívja fel a figyelmemet a hírekre, vagy mi a fene, mert kiírni nem írt ki semmit sem.