![]() |
2011.01.03. 17:55
Berkut írta:jackson írta:Berkut írta:Sziasztok!
Tudja valaki hogyan lehetne meggyőződni arról, hogy a DSP erősítő megy-e?
Ki lehet ezt olvasni hiba kiolvasóval, vagy más egyéb módon, minthogy szétszedem és belepróbálok egy másik erőstőt?
Köszi!
B.
Szia!
1.audió teszt: tehát azért csak hallod ha kikapcsolt vagy koncert terem, jazz klubb vagy templom effekt visszhangjait. Ha nem akkor nem kell DPS neked![]()
2.diag: igen a processzor hibát láttam már párat DSP esetén de ehhez használni is kéne és nem biztos egy berakás után egyből elő jön.
Jackson, aki válaszolt
Erre gondoltam én is, mert annyira botfülü nem vagyok. Sajnos semmi különbség nincs a módok között, jól hallhatóan SEMMI különbség nincs a ki/be kapcsolásakor, meg a Katedrális, Jazzklub meg Koncertterem beálítások között...
Ezek szerint kakukk DSP...
B.
2011.01.04. 11:55
jackson írta:Berkut írta:jackson írta:Berkut írta:Sziasztok!
Ki lehet ezt olvasni hiba kiolvasóval, vagy más egyéb módon, minthogy szétszedem és belepróbálok egy másik erőstőt?
Köszi!
B.
Szia!
1.audió teszt: tehát azért csak hallod ha kikapcsolt vagy koncert terem, jazz klubb vagy templom effekt visszhangjait. Ha nem akkor nem kell DPS neked![]()
2.diag: igen a processzor hibát láttam már párat DSP esetén de ehhez használni is kéne és nem biztos egy berakás után egyből elő jön.
Jackson, aki válaszolt
Erre gondoltam én is, mert annyira botfülü nem vagyok. Sajnos semmi különbség nincs a módok között, jól hallhatóan SEMMI különbség nincs a ki/be kapcsolásakor, meg a Katedrális, Jazzklub meg Koncertterem beálítások között...
B.
Igen valószínűleg kakukk, azért még egy bizti ellenörzésben még reménykedhetsz hátha segít.
Jackson, aki szerint jobb ha a drágábbra készülsz fel
2011.01.04. 23:04
Berkut írta:jackson írta:Berkut írta:jackson írta:Berkut írta:Sziasztok!
Köszi!
B.
Szia!
Jackson, aki válaszolt
B.
Igen valószínűleg kakukk, azért még egy bizti ellenörzésben még reménykedhetsz hátha segít.
Sajnos már túl vagyok azon és semmi eredmény...
Egy külföldi fórumon olvastam egy javítási módszert, de annyira röhejes, hogy inkább előbb kipróbálom és csak azután írom le az eredményt!
B.
2011.01.05. 10:43
Berkut írta:Berkut írta:jackson írta:Berkut írta:jackson írta:Berkut írta:Sziasztok!
Köszi!
B.
Szia!
Jackson, aki válaszolt
B.
Egy külföldi fórumon olvastam egy javítási módszert, de annyira röhejes, hogy inkább előbb kipróbálom és csak azután írom le az eredményt!
B.
Ez hihetetlen, de bejött!
Már anno a halott MK3-asok kapcsán írtam a BMW önjavító képességéről, most a DSP-nél is működött. Mint fentebb írtam, egyáltalán nem működött a DSP erősítő, össze sem lehett hasonlítani a működővel. (Mindekettő E53-as volt, tehát még a beltér echoja is ugyanaz.)
Nos, a nagy trükk az volt hogy kihúztam belőle minden kábelt, és 24 óráig hagytam, be sem gyújtottam a kocsit. Aztán ma délután összeraktam, és voila, működött!!! Hogy mitől javult meg? NEM TUDOM. De most megy, szépen, tisztán!
B.
2011.01.05. 13:17
ptom írta:Berkut írta:Berkut írta:jackson írta:Berkut írta:jackson írta:Berkut írta:Sziasztok!
Köszi!
B.
Szia!
Jackson, aki válaszolt
B.
B.
Már anno a halott MK3-asok kapcsán írtam a BMW önjavító képességéről, most a DSP-nél is működött. Mint fentebb írtam, egyáltalán nem működött a DSP erősítő, össze sem lehett hasonlítani a működővel. (Mindekettő E53-as volt, tehát még a beltér echoja is ugyanaz.)
Nos, a nagy trükk az volt hogy kihúztam belőle minden kábelt, és 24 óráig hagytam, be sem gyújtottam a kocsit. Aztán ma délután összeraktam, és voila, működött!!! Hogy mitől javult meg? NEM TUDOM. De most megy, szépen, tisztán!
B.
Ez érdekes.Nekem a cd-tár adja meg magát minden télen.lemegyünk 0 fok közelébe és már semmit nem olvas.
2011.01.05. 13:32
Berkut írta:ptom írta:Berkut írta:Berkut írta:jackson írta:Berkut írta:jackson írta:Berkut írta:Sziasztok!
Köszi!
B.
Szia!
Jackson, aki válaszolt
B.
B.
B.
Ez érdekes.Nekem a cd-tár adja meg magát minden télen.lemegyünk 0 fok közelébe és már semmit nem olvas.
CSak nem olvas, vagy be sem rántja a lemezeket az olvasásra?
Ha a lemezeket cserélgeti, de nem olvassa, akkor nagyobb a baj, mert megnyekkent az olvasófej. Ha csak nem húzza be őket, akkor azt az esetek nagy részében fél óra alatt orvosolni lehet!
B.
2011.01.05. 16:14
ptom írta:Berkut írta: CSak nem olvas, vagy be sem rántja a lemezeket az olvasásra?
Ha a lemezeket cserélgeti, de nem olvassa, akkor nagyobb a baj, mert megnyekkent az olvasófej. Ha csak nem húzza be őket, akkor azt az esetek nagy részében fél óra alatt orvosolni lehet!
B.
Tavaly be sem húzta a lemezeket,akkor szétkaptam és kicsit rásegítettem kézzel a mechanikára és kicsit be is fújtam.Most még nem néztem mert gyakrabban hallgatok rádiót de én is félek,hogy az olvasó lesz.Vagy létezik,hogy évente beragad a mechanika?
2011.01.09. 18:36
2011.01.17. 22:51
touring írta:Teljesen szét kell szedni. A lemezkihúzó szervónál van egy kis fogaskerék, amit egy csavar tart. azt ki kell szedni. Ezután már kézzel tudod mozgatni a mechanikát. Ezután a mozgó részeknél ki kell tisztítani és adni neki egy kis műszerolajat. Közben kézzel próbálgatni, hogy hol szorul. Ha már szétszedted, nem árt, ha egy kis alkohollal (nem HP) letakarítod a fejet. Ha már sehol sem szorul, akkor össze kell rakni és mehet a helyére.
Nekem is Divecon-nak is ez volt a problémánk. Már mindkettőnké újra működik.
Még azt nézd meg, hogy a tár két oldalán található feszítők hogy vannak beállítva. Nekem függőlegesen van a kocsimban a tár és mégis H-ra (horizontális) volt állítva nem V-re (vertikális).
Ha segítség kell dobj egy PÜ-t.
2011.01.18. 01:24
2011.01.18. 08:35
Carlito írta:Sziasztok. Először is mindenkit udvzlök itt az oldalon én mint uj BMW tulaj. (528i M packet 99/12). Nos egy kéréssel kérdéssel fordulok hozzátok. Van egy DLD mélyládám illetve egy hozzá tartozó erősítőm amit be szeretnék építeni az autóba, de mivel nincs rca kimenetem így necces. Olvasgattam hogy meg kell csapolni hátul egy vezetéket és kész. Csak azt nem tudom hogy hol és melyiket. Valakinek esetleg nincs leírása vagy képe erről a muveletről, vagy esetleg mikre volna szukségem stbstb? Előre is köszönöm. Ha valakinek valami dokumentuma van róla akkor itt az email címem.: szipee86@citromail.hu
Udv. Péter Ausztriából a hegyekből.
2011.01.18. 23:49
Carlito írta:Sziasztok. Először is mindenkit udvzlök itt az oldalon én mint uj BMW tulaj. (528i M packet 99/12). Nos egy kéréssel kérdéssel fordulok hozzátok. Van egy DLD mélyládám illetve egy hozzá tartozó erősítőm amit be szeretnék építeni az autóba, de mivel nincs rca kimenetem így necces. Olvasgattam hogy meg kell csapolni hátul egy vezetéket és kész. Csak azt nem tudom hogy hol és melyiket. Valakinek esetleg nincs leírása vagy képe erről a muveletről, vagy esetleg mikre volna szukségem stbstb? Előre is köszönöm. Ha valakinek valami dokumentuma van róla akkor itt az email címem.: szipee86@citromail.hu
Udv. Péter Ausztriából a hegyekből.
2011.01.30. 20:54
touring írta:touring írta:Teljesen szét kell szedni. A lemezkihúzó szervónál van egy kis fogaskerék, amit egy csavar tart. azt ki kell szedni. Ezután már kézzel tudod mozgatni a mechanikát. Ezután a mozgó részeknél ki kell tisztítani és adni neki egy kis műszerolajat. Közben kézzel próbálgatni, hogy hol szorul. Ha már szétszedted, nem árt, ha egy kis alkohollal (nem HP) letakarítod a fejet. Ha már sehol sem szorul, akkor össze kell rakni és mehet a helyére.
Még azt nézd meg, hogy a tár két oldalán található feszítők hogy vannak beállítva. Nekem függőlegesen van a kocsimban a tár és mégis H-ra (horizontális) volt állítva nem V-re (vertikális).
Ma ismét megállt a CD táram. A gond a lemezmozgató mechanika motorjának fogaskereke és a hozzá csatlakozó spirál kerék közé beékelődött kosz volt. Kitakarítottam és ismét működikMondjuk nem sok kedvem volt szétszedni, de évente 2-szer belefér. Meg legalább gyakorlok és javítom a CD tár szétszerelési szintidőmet.
2011.01.30. 21:00
Szívesen.Akkor megoldotta a problémát .BMWFUN írta:touring írta:touring írta:Teljesen szét kell szedni. A lemezkihúzó szervónál van egy kis fogaskerék, amit egy csavar tart. azt ki kell szedni. Ezután már kézzel tudod mozgatni a mechanikát. Ezután a mozgó részeknél ki kell tisztítani és adni neki egy kis műszerolajat. Közben kézzel próbálgatni, hogy hol szorul. Ha már szétszedted, nem árt, ha egy kis alkohollal (nem HP) letakarítod a fejet. Ha már sehol sem szorul, akkor össze kell rakni és mehet a helyére.
Ma ismét megállt a CD táram. A gond a lemezmozgató mechanika motorjának fogaskereke és a hozzá csatlakozó spirál kerék közé beékelődött kosz volt. Kitakarítottam és ismét működikMondjuk nem sok kedvem volt szétszedni, de évente 2-szer belefér. Meg legalább gyakorlok és javítom a CD tár szétszerelési szintidőmet.
Ma én is leápoltam a tárat, mert a héten az egyik lemez végével megállt a tudomány.
Este admin online segítségével szétszedtem, ma délelőtt alkoholos tisztítás után megkenegettem és visszapakoltam, működik rendesen.
Itt is megköszönném a segítséget admin Lacinak.
2011.02.13. 21:16
2011.02.13. 22:26
2011.02.13. 22:39
Gabii írta:GND a test.
A D-out meg talán DISC OUTés mivel szakadt a kontaktja, ezért nem adja ki a lemezt,csak hébehóba.
Vagy sz@r a logikám?
2011.02.20. 12:25
2011.02.23. 15:45
Nigel írta:Sziasztok!
Biztosan van, aki kísérletezett a gyári hangszórók kicserélésével már, a kérdésem az lenne, hogy, melyik lenne az a márka, amit érdemes lenne megvásárolni a kellemesebb hangzás érdekében!
Az első ajtókba, ha jól hallottam a 13 cm-es hangszórók elférnek!?
2011.02.23. 16:21
Nigel írta:Nigel írta:Sziasztok!
Biztosan van, aki kísérletezett a gyári hangszórók kicserélésével már, a kérdésem az lenne, hogy, melyik lenne az a márka, amit érdemes lenne megvásárolni a kellemesebb hangzás érdekében!
Az első ajtókba, ha jól hallottam a 13 cm-es hangszórók elférnek!?
Elmentem egy autohifishez tegnap, ott kezdte Nekem, hogy erősítő 100 ezer, első hangszórók 50 ezer mélyláda 80 ezer, azt hittem beleülök az ujjamba, úgyhogy el is köszöntem Tőle!
Én is rászántam 2 órát elolvastam a topikot, de úgy látom 100 ezerből nem fogom megúszni, hogy normális hangzásom legyenegyetlen egy jó dolog van, hogy a fejegységem nagyon jó, csak ippen amit megszólaltat, azokra elég lenne egy ... márkájú is magnó is!