![]() |
2013.08.01. 08:14
2013.08.01. 08:29
buffi írta:Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy kicseréltem a kettős tömegű lendkereket sima lendkerékre és egy idő után olyan hangot adott mintha kinyomócsapágyas lenne ez után le szedtem a váltót tettem új kinyomócsapágyat de semmi nem változott vajon mi lehet a probléma???!!!!
2013.08.01. 10:37
kzolee írta:buffi írta:Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy kicseréltem a kettős tömegű lendkereket sima lendkerékre és egy idő után olyan hangot adott mintha kinyomócsapágyas lenne ez után le szedtem a váltót tettem új kinyomócsapágyat de semmi nem változott vajon mi lehet a probléma???!!!!
Gondolom a kuplungszettet is cseréltél az egytömegűhöz valóra...
2013.08.01. 12:36
buffi írta:kzolee írta:buffi írta:Sziasztok!
Igen persze
2013.08.01. 15:28
buffi írta:Sziasztok!
2013.08.01. 18:30
jlaci74 írta:buffi írta:Sziasztok!
Nyelestengely csapágy a váltóban.
( a főtengely végében cseréltétek a megvezető csapágyat? )
2013.08.01. 18:31
cszsolti írta:buffi írta:kzolee írta:buffi írta:Sziasztok!
Igen persze
Menet közben csinálja csak,tehát ha gurul az auto vagy állo helyben is? Nekem E36-osomnál kuplung csere után igy adta meg magát a kardán felfüggesztő csapágy...
2013.08.01. 18:45
buffi írta:cszsolti írta:buffi írta:kzolee írta:buffi írta:Sziasztok!
Igen persze
Menet közben csinálja csak,tehát ha gurul az auto vagy állo helyben is? Nekem E36-osomnál kuplung csere után igy adta meg magát a kardán felfüggesztő csapágy...
Álló helyzetbe de ha benyomom a kuplungot akkor szép csendes.
2013.08.01. 18:53
2013.08.01. 19:27
Bugajauzsi írta:Tobb motorszakos/felujitos ismerosom mondta, h ha kivaltod a DMF-et sima egytomeguvel, akkor az megoli a valto nyelestengelyt (tobbek kozott, illetve kinyirja a bakokat is, mert nem ahhoz a rezonanciahoz lettek gyartva). Szoval azt neznem/nezetnem meg.
2013.08.01. 19:27
Bugajauzsi írta:Urak, kene segitseg, mert elakadtam a belsoter bontasa kozben. Megpedig bontanam le az oldal karpitot, mert nagyon koszos es budos is (kutyat szallitottak az autoban), es nem birom kivenni az oldalso panelt, amit a kepen is latni (csatolas). Azt ules oldalso boritasa tartja mar csak vissza, de arra nem jovok ra, hogy jonne le, es eltorni nem akarom, igy feladtam, es jottem kerdezni.
https://plus.google.com/photos/11191283 ... 7519306673
Koszonom a segitseget elore is.
2013.08.01. 19:34
Haminda írta:Bugajauzsi írta:Urak, kene segitseg, mert elakadtam a belsoter bontasa kozben. Megpedig bontanam le az oldal karpitot, mert nagyon koszos es budos is (kutyat szallitottak az autoban), es nem birom kivenni az oldalso panelt, amit a kepen is latni (csatolas). Azt ules oldalso boritasa tartja mar csak vissza, de arra nem jovok ra, hogy jonne le, es eltorni nem akarom, igy feladtam, es jottem kerdezni.
https://plus.google.com/photos/11191283 ... 7519306673
Koszonom a segitseget elore is.
Erre van szükség?
1
2
2013.08.01. 19:57
kzolee írta:Bugajauzsi írta:Tobb motorszakos/felujitos ismerosom mondta, h ha kivaltod a DMF-et sima egytomeguvel, akkor az megoli a valto nyelestengelyt (tobbek kozott, illetve kinyirja a bakokat is, mert nem ahhoz a rezonanciahoz lettek gyartva). Szoval azt neznem/nezetnem meg.
![]()
Miért is nyírná ki a nyelestengelyt?
2013.08.01. 20:29
Bugajauzsi írta:kzolee írta:Bugajauzsi írta:Tobb motorszakos/felujitos ismerosom mondta, h ha kivaltod a DMF-et sima egytomeguvel, akkor az megoli a valto nyelestengelyt (tobbek kozott, illetve kinyirja a bakokat is, mert nem ahhoz a rezonanciahoz lettek gyartva). Szoval azt neznem/nezetnem meg.
![]()
Mivel nem en vagyok a motorfelujito nagymester, igy annyira a valasz nem erdekelt, eleg volt elfogadnom olyantol, aki nem egy ilyen esetet latott mar.
2013.08.01. 20:55
jlaci74 írta:Bugajauzsi írta:kzolee írta:Bugajauzsi írta:Tobb motorszakos/felujitos ismerosom mondta, h ha kivaltod a DMF-et sima egytomeguvel, akkor az megoli a valto nyelestengelyt (tobbek kozott, illetve kinyirja a bakokat is, mert nem ahhoz a rezonanciahoz lettek gyartva). Szoval azt neznem/nezetnem meg.
![]()
Mivel nem en vagyok a motorfelujito nagymester, igy annyira a valasz nem erdekelt, eleg volt elfogadnom olyantol, aki nem egy ilyen esetet latott mar.
Feltételezem, hogy a "nagymester" is a nyelestengely csapágyára gondolt csak egyszerűbben fogalmazott.
A fentiekből egyértelmű, hogy a váltó nyelestegely-csapágy lesz a gond, mivel kinyomott kuplungnál megáll a váltó hajtása és ezért hallgat el.
A kuplung nyomcsapágyat felesleges volt cserélni , az pont fordítva szólal meg, vagyis kinyomott kuplungnál, hiszen akkor dolgozik...
2013.08.01. 21:02
Bugajauzsi írta:jlaci74 írta:Bugajauzsi írta:kzolee írta:Bugajauzsi írta:Tobb motorszakos/felujitos ismerosom mondta, h ha kivaltod a DMF-et sima egytomeguvel, akkor az megoli a valto nyelestengelyt (tobbek kozott, illetve kinyirja a bakokat is, mert nem ahhoz a rezonanciahoz lettek gyartva). Szoval azt neznem/nezetnem meg.
![]()
Feltételezem, hogy a "nagymester" is a nyelestengely csapágyára gondolt csak egyszerűbben fogalmazott.
A fentiekből egyértelmű, hogy a váltó nyelestegely-csapágy lesz a gond, mivel kinyomott kuplungnál megáll a váltó hajtása és ezért hallgat el.
A kuplung nyomcsapágyat felesleges volt cserélni , az pont fordítva szólal meg, vagyis kinyomott kuplungnál, hiszen akkor dolgozik...
Nyilvan nem egy darab edzett/fogazott aceldarabra gondoltam, hogy azt cseszi szet az egytomegu, hanem annak csapagyara. Igy akkor azt is helyesbitenem kell, hogy a bak kifejezes alatt a motor es valto felfuggeztesi alkatreszekre gondoltam, nem pedig az allatfajra, vagy ezen horoszkop ala tartozokra.
De a lenyegen nem valtoztat, h a hiba mi lesz ebben az esetben.Azt azonban nem fogom tudni tovabbra sem megvalaszolni, hogy miert oli meg nyelestengely-CSAPAGYAT egy megvaltozott rezonancia. De sok esetben nem kell mindent alapjaiban ismerni a hiba megallapitasahoz, es annak javitasahoz. Szerintem.
2013.08.02. 17:06
2013.08.18. 10:45
2013.08.21. 13:02
2013.08.21. 13:34