![]() |
2009.06.16. 09:15
2009.06.16. 10:57
hasenbeck írta:Sziasztok,
Új vagyok a fórumon, eddig nagy hasznát vettem az olvasgatásának.(süni-csere,fixelhiba, stb.)
Lenne egy kérdésem, hátha volt valakinek hasonló.
E39 2002-es touring 530d,
kb. 30km/h-tól kanyarodásnál furcsa pattogó hang elölről. Futómű átvizsgálás BMW szervizben(Majercsik Józsiéknál).
Első lengőkarok ujjak, szilentek újjak, gátlók rendben, új rugók, az egész futómű tip-top. Kormánymú rendben.Uj felnik, új gumik. Nem lóg sehol, csavarok meghúzva.
Futóművesnél nem volt a Józsiék nézték meg immáron 3.szor.
Eléggé el vagyok keseredve, mert eddig semmit nem találtak, ha egyenesbe van az autó semmi hang, semmi pattanás. Ha a kaszni dől, jön a pattogó hang, majd a kormány visszatekerésnél mikor a kaszni megint dől, megint jön a pattogó hang.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Hátha ti tudtok segíteni.
Van valami spéci futóműves aki tudna erre átvizsgálás után vmit mondani?
Egy adalék, kb. 2 hónapja nagykő az utón, késő este, nem veszem észre, megdobta a bal oldalát, kiszakadt az olajteknő, csere, állítólag a futómű nem kapott ütést, már nem emlékszem, de lehet, hogy az eset után kezdett ez a furcsa pattogás jelentkezni.( mindig zenét hallgatok és akkor nem hallom)
Köszi a segítséget!
2009.06.16. 11:34
szabi530d írta:2002-es E39-es M futomuvel nekem túl kicsi a hasmagassaga. Magyaran minden kavicson fennakad. Azt szeretném kérdezni, hogy ha csak simán kiveszem az M-es rugókat es teszek helyette normal(hosszabb) gyári rugókat az elég lessz vagy lengőkarostol mindenestől cserélni kell az egeszet.
2009.06.16. 12:55
Caliber írta:szabi530d írta:2002-es E39-es M futomuvel nekem túl kicsi a hasmagassaga. Magyaran minden kavicson fennakad. Azt szeretném kérdezni, hogy ha csak simán kiveszem az M-es rugókat es teszek helyette normal(hosszabb) gyári rugókat az elég lessz vagy lengőkarostol mindenestől cserélni kell az egeszet.
Szerintem lengőkarokat nem, de lengéscsillapítókat kell cserélni
2009.06.28. 21:17
2009.06.28. 22:56
PMiki írta:Elhalálozott a jobb első lengéscsillapítóm, így ki kell cserélnem mindkét elsőt.
Lenne egy-két kérdésem:
-milyet?
-hol?
-mit illene még kicserélni?
PMiki
2009.06.29. 15:26
PMiki írta:Elhalálozott a jobb első lengéscsillapítóm, így ki kell cserélnem mindkét elsőt.
Lenne egy-két kérdésem:
-milyet?
-hol?
PMiki
2009.06.29. 20:26
RCKDJ írta:PMiki írta:Elhalálozott a jobb első lengéscsillapítóm, így ki kell cserélnem mindkét elsőt.
Lenne egy-két kérdésem:
-milyet?
-hol?
PMiki
Szia! Nekem "aftermarket" sachs lett berakva elöl/hátul, Bárdiból, érdemes cserélni a rugótányérokon lévő gumi alkatrészeket, a porvédőt és az "ütköző" gumi vackot is. Elöl érdemes a tornycsapágyat is, ha már nem százas. Kis segítség itt:
Front struts replace
Üdv: RCKDJ
2009.06.29. 20:29
PMiki írta:RCKDJ írta:PMiki írta:Elhalálozott a jobb első lengéscsillapítóm, így ki kell cserélnem mindkét elsőt.
Lenne egy-két kérdésem:
-milyet?
-hol?
PMiki
Szia! Nekem "aftermarket" sachs lett berakva elöl/hátul, Bárdiból, érdemes cserélni a rugótányérokon lévő gumi alkatrészeket, a porvédőt és az "ütköző" gumi vackot is. Elöl érdemes a tornycsapágyat is, ha már nem százas. Kis segítség itt:
Front struts replace
Köszi!
Azt vágom, ha elöl egy rossz akkor mindkettő csere de ez azt is jelenti, hogy hátul is cserélni kell vagy az független?
És kell-e csere után futóművet állítani vagy nem?
PMiki
2009.06.29. 20:35
PMiki írta:RCKDJ írta:PMiki írta:Elhalálozott a jobb első lengéscsillapítóm, így ki kell cserélnem mindkét elsőt.
Lenne egy-két kérdésem:
-milyet?
-hol?
PMiki
Front struts replace
Köszi!
Azt vágom, ha elöl egy rossz akkor mindkettő csere de ez azt is jelenti, hogy hátul is cserélni kell vagy az független?
PMiki
2009.06.29. 20:38
Bacsek írta:PMiki írta:RCKDJ írta:PMiki írta:Elhalálozott a jobb első lengéscsillapítóm, így ki kell cserélnem mindkét elsőt.
Lenne egy-két kérdésem:
-milyet?
-hol?
PMiki
Front struts replace
Köszi!
PMiki
Szia PMiki
Ha elöl cserélik, attól még nem szükségszerű a hátsókat is cserélni. Futóművet pedig célszerű állitani hiszen a telo cserével megváltozik egy csomo minden a futómű karakterisztikáján.![]()
Üdv, Attila
2009.06.30. 07:39
RCKDJ írta:
Első-hátsó független egymástól, de ha az elsők már gatyák, akkor a hátsóknak se lehet túl sok, még ha nincs is látható olajfolyás. Én is egy év különbséggel cseréltem az első-hátsót, de nem csinálok ilyet többet, lehetett érezni elég rendesen, hogy a hátsók már vacakok.
Futómű állítás elvileg nem kell, mert fix a gátló rögzítése, gyakorlatban viszont mindenképp csináltasd meg, ne hagyd magad meggyőzni az ellenkezőről, valóban elmegy a geometria.
2009.06.30. 10:12
jackson írta:RCKDJ írta:
Első-hátsó független egymástól, de ha az elsők már gatyák, akkor a hátsóknak se lehet túl sok, még ha nincs is látható olajfolyás. Én is egy év különbséggel cseréltem az első-hátsót, de nem csinálok ilyet többet, lehetett érezni elég rendesen, hogy a hátsók már vacakok.
Futómű állítás elvileg nem kell, mert fix a gátló rögzítése, gyakorlatban viszont mindenképp csináltasd meg, ne hagyd magad meggyőzni az ellenkezőről, valóban elmegy a geometria.
És ezt hogyan érzed?
Jackson, aki kérdezi
2009.06.30. 11:39
Bacsek írta:jackson írta:RCKDJ írta:
És ezt hogyan érzed?
Jackson, aki kérdezi
Hi Jackson
Ezt legjobban pl fekvőrendőrön érzed,mikor lépésben mész át rajta és az eleje tottyan ahogy kell, a hátulja meg "lebeg" mintha citroen lenne föl-le-föl-le...
Vagy forszirozott kanyarvételnél, mikor az eleje fekszi az utat mint állat a hátulja meg ringatózik![]()
Üdv, Attila
2009.06.30. 13:11
2009.06.30. 13:34
PMiki írta:Ugye a gátlóból több verzió van:
M-es futóműhöz - ezt tudom, hogy nem ilyen
állítható futóműhöz - ezt tudom, hogy nem ilyen
sima futóműhöz
rossz útra való (más néven keleteurópai útra való) futóműhöz
Az utolsó kettő közöl, hogy választom ki, hogy melyik?
PMiki
2009.06.30. 13:35
PMiki írta:Ugye a gátlóból több verzió van:
sima futóműhöz
PMiki
2009.06.30. 13:38
RCKDJ írta:PMiki írta:Ugye a gátlóból több verzió van:
sima futóműhöz
PMiki
Szerintem vagy az extralistádat kellene megnézni, vagy pedig (ami a legbiztosabb) fel kell emelni az autót és a most bent lévő gátlók cikkszáma alapján kell megnézni, milyen gátló kell pontosan (én is ezt tettem).
2009.07.08. 21:10
2009.07.09. 20:45
drhamori írta:Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Most cseréltettem az autóban 4 lengéscsillapítót (gyári Sachs, gázos). A probléma az, hogy az autó eleje nagyon fent van (sokkal fentebb, mint a hátulja), és ferde is (jobb eleje lentebb van 3cm-rel). Elszúrtak valamit, vagy később fog a helyére süllyedni?
Köszi előre is. Fontos lenne, mert hétvégén külföldre megyek.