Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.06.16. 09:15

2002-es E39-es M futomuvel nekem túl kicsi a hasmagassaga. Magyaran minden kavicson fennakad. Azt szeretném kérdezni, hogy ha csak simán kiveszem az M-es rugókat es teszek helyette normal(hosszabb) gyári rugókat az elég lessz vagy lengőkarostol mindenestől cserélni kell az egeszet.

Re: furcsa pattogó hang az első futóműböl

2009.06.16. 10:57

hasenbeck írta:Sziasztok,

Új vagyok a fórumon, eddig nagy hasznát vettem az olvasgatásának.(süni-csere,fixelhiba, stb.)

Lenne egy kérdésem, hátha volt valakinek hasonló.
E39 2002-es touring 530d,

kb. 30km/h-tól kanyarodásnál furcsa pattogó hang elölről. Futómű átvizsgálás BMW szervizben(Majercsik Józsiéknál).
Első lengőkarok ujjak, szilentek újjak, gátlók rendben, új rugók, az egész futómű tip-top. Kormánymú rendben.Uj felnik, új gumik. Nem lóg sehol, csavarok meghúzva.

Futóművesnél nem volt a Józsiék nézték meg immáron 3.szor.

Eléggé el vagyok keseredve, mert eddig semmit nem találtak, ha egyenesbe van az autó semmi hang, semmi pattanás. Ha a kaszni dől, jön a pattogó hang, majd a kormány visszatekerésnél mikor a kaszni megint dől, megint jön a pattogó hang.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Hátha ti tudtok segíteni.
Van valami spéci futóműves aki tudna erre átvizsgálás után vmit mondani?

Egy adalék, kb. 2 hónapja nagykő az utón, késő este, nem veszem észre, megdobta a bal oldalát, kiszakadt az olajteknő, csere, állítólag a futómű nem kapott ütést, már nem emlékszem, de lehet, hogy az eset után kezdett ez a furcsa pattogás jelentkezni.( mindig zenét hallgatok és akkor nem hallom :) )

Köszi a segítséget!

Hali!

A hang gyakorisága függ a kanyarsebességtől? És kattogó, vagy erősen pattogó? Amikor fel volt emelve a kocsi és pörgettétek a kereket, semmi hangja nem volt?? Bármelyik irányba kanyarodsz, kijön a hang?

Na ennyi kérdésem van egyenlőre! :D:D:D:D

Üdv

Gabze

2009.06.16. 11:34

szabi530d írta:2002-es E39-es M futomuvel nekem túl kicsi a hasmagassaga. Magyaran minden kavicson fennakad. Azt szeretném kérdezni, hogy ha csak simán kiveszem az M-es rugókat es teszek helyette normal(hosszabb) gyári rugókat az elég lessz vagy lengőkarostol mindenestől cserélni kell az egeszet.

Szerintem lengőkarokat nem, de lengéscsillapítókat kell cserélni :!:

2009.06.16. 12:55

Caliber írta:
szabi530d írta:2002-es E39-es M futomuvel nekem túl kicsi a hasmagassaga. Magyaran minden kavicson fennakad. Azt szeretném kérdezni, hogy ha csak simán kiveszem az M-es rugókat es teszek helyette normal(hosszabb) gyári rugókat az elég lessz vagy lengőkarostol mindenestől cserélni kell az egeszet.

Szerintem lengőkarokat nem, de lengéscsillapítókat kell cserélni :!:

Köszi.

2009.06.28. 21:17

Elhalálozott a jobb első lengéscsillapítóm, így ki kell cserélnem mindkét elsőt.

Lenne egy-két kérdésem:

-milyet?
-hol?
-mit illene még kicserélni?

PMiki

2009.06.28. 22:56

PMiki írta:Elhalálozott a jobb első lengéscsillapítóm, így ki kell cserélnem mindkét elsőt.

Lenne egy-két kérdésem:

-milyet?
-hol?

PMiki

Nekem a hátsóhoz toronycsapágy és porvédő hüvelyt javasoltak még a cseréhez.

Jackson, aki még fontolgatja a jövőbeli cserét

2009.06.29. 15:26

PMiki írta:Elhalálozott a jobb első lengéscsillapítóm, így ki kell cserélnem mindkét elsőt.

Lenne egy-két kérdésem:

-milyet?
-hol?

PMiki

Szia! Nekem "aftermarket" sachs lett berakva elöl/hátul, Bárdiból, érdemes cserélni a rugótányérokon lévő gumi alkatrészeket, a porvédőt és az "ütköző" gumi vackot is. Elöl érdemes a tornycsapágyat is, ha már nem százas. Kis segítség itt:
Front struts replace
Üdv: RCKDJ

2009.06.29. 20:26

RCKDJ írta:

Lenne egy-két kérdésem:

-milyet?
-hol?

PMiki

Szia! Nekem "aftermarket" sachs lett berakva elöl/hátul, Bárdiból, érdemes cserélni a rugótányérokon lévő gumi alkatrészeket, a porvédőt és az "ütköző" gumi vackot is. Elöl érdemes a tornycsapágyat is, ha már nem százas. Kis segítség itt:
Front struts replace

Köszi!

Azt vágom, ha elöl egy rossz akkor mindkettő csere de ez azt is jelenti, hogy hátul is cserélni kell vagy az független?
És kell-e csere után futóművet állítani vagy nem?

PMiki

2009.06.29. 20:29

PMiki írta:
RCKDJ írta:

Lenne egy-két kérdésem:

-milyet?
-hol?

PMiki

Front struts replace

Köszi!

Azt vágom, ha elöl egy rossz akkor mindkettő csere de ez azt is jelenti, hogy hátul is cserélni kell vagy az független?

PMiki

Szia PMiki

Ha elöl cserélik, attól még nem szükségszerű a hátsókat is cserélni. Futóművet pedig célszerű állitani hiszen a telo cserével megváltozik egy csomo minden a futómű karakterisztikáján. :wink:

Üdv, Attila

2009.06.29. 20:35

PMiki írta:
RCKDJ írta:

Lenne egy-két kérdésem:

-milyet?
-hol?

PMiki

Front struts replace

Köszi!

PMiki

Első-hátsó független egymástól, de ha az elsők már gatyák, akkor a hátsóknak se lehet túl sok, még ha nincs is látható olajfolyás. Én is egy év különbséggel cseréltem az első-hátsót, de nem csinálok ilyet többet, lehetett érezni elég rendesen, hogy a hátsók már vacakok.
Futómű állítás elvileg nem kell, mert fix a gátló rögzítése, gyakorlatban viszont mindenképp csináltasd meg, ne hagyd magad meggyőzni az ellenkezőről, valóban elmegy a geometria.

2009.06.29. 20:38

Bacsek írta:
PMiki írta:
RCKDJ írta:

Lenne egy-két kérdésem:

-milyet?
-hol?

PMiki

Front struts replace

Köszi!

PMiki

Szia PMiki

Ha elöl cserélik, attól még nem szükségszerű a hátsókat is cserélni. Futóművet pedig célszerű állitani hiszen a telo cserével megváltozik egy csomo minden a futómű karakterisztikáján. :wink:

Üdv, Attila

Na és abban tudtok segíteni, hogy pontosan melyik típusú Sachs kell bele?

Csak a Sachs a gyári beszállító vagy esetleg más is?

PMiki

2009.06.30. 07:39

RCKDJ írta:
Első-hátsó független egymástól, de ha az elsők már gatyák, akkor a hátsóknak se lehet túl sok, még ha nincs is látható olajfolyás. Én is egy év különbséggel cseréltem az első-hátsót, de nem csinálok ilyet többet, lehetett érezni elég rendesen, hogy a hátsók már vacakok.
Futómű állítás elvileg nem kell, mert fix a gátló rögzítése, gyakorlatban viszont mindenképp csináltasd meg, ne hagyd magad meggyőzni az ellenkezőről, valóban elmegy a geometria.

És ezt hogyan érzed?

Jackson, aki kérdezi

2009.06.30. 10:12

jackson írta:
RCKDJ írta:

És ezt hogyan érzed?

Jackson, aki kérdezi

Hi Jackson

Ezt legjobban pl fekvőrendőrön érzed,mikor lépésben mész át rajta és az eleje tottyan ahogy kell, a hátulja meg "lebeg" mintha citroen lenne föl-le-föl-le...
Vagy forszirozott kanyarvételnél, mikor az eleje fekszi az utat mint állat a hátulja meg ringatózik 8)

Üdv, Attila

2009.06.30. 11:39

Bacsek írta:
jackson írta:
RCKDJ írta:

És ezt hogyan érzed?

Jackson, aki kérdezi

Hi Jackson

Ezt legjobban pl fekvőrendőrön érzed,mikor lépésben mész át rajta és az eleje tottyan ahogy kell, a hátulja meg "lebeg" mintha citroen lenne föl-le-föl-le...
Vagy forszirozott kanyarvételnél, mikor az eleje fekszi az utat mint állat a hátulja meg ringatózik 8)

Üdv, Attila

Én legjobban erősebb oldalszélben éreztem a szar gátlót, elkezdett kóvályogni az autó az úton (nagyobb sebességnél).

2009.06.30. 13:11

Ugye a gátlóból több verzió van:

M-es futóműhöz - ezt tudom, hogy nem ilyen
állítható futóműhöz - ezt tudom, hogy nem ilyen
sima futóműhöz
rossz útra való (más néven keleteurópai útra való :cry:) futóműhöz

Az utolsó kettő közöl, hogy választom ki, hogy melyik?

PMiki

2009.06.30. 13:34

PMiki írta:Ugye a gátlóból több verzió van:

sima futóműhöz

PMiki

Szerintem vagy az extralistádat kellene megnézni, vagy pedig (ami a legbiztosabb) fel kell emelni az autót és a most bent lévő gátlók cikkszáma alapján kell megnézni, milyen gátló kell pontosan (én is ezt tettem).

2009.06.30. 13:35

sima futóműhöz

PMiki

Click a baloldali realoem-en. és alvázszám utcsó 7 számjegye alapján kiválaszt (mert ha kézzel választod mellé nézed a gyártási időt).
33 csoport REAR AXLE majd
33 45-ös csoport REAR AXLE SUSPENSION
Legfelső képre klikk ha mondjuk 2002/01-es a kocsid akkor a link: REALOEM LINK
Ugyebár 4 darab 01-es van:
Az első az általad emlitett sima
Második az M-es ami ugyebár nem az, meg mellesleg 99/9hótól
Harmadik dettó M-es ami ugyancsak nem kell.
Marad a 4-es ami a S815A=YES a mi szar útjainkra van tervezve direkte.
Hát szerintem ez a negyedik lessz a befutó csak ne feledd a 4-es, 8-as 13-asból is a hozzá való kell. Ha nem tudod milyen van benne akkor nézesd meg szakival aki felismeri szétszedés után.

Jackson, aki kelet-európai

2009.06.30. 13:38

RCKDJ írta:

sima futóműhöz

PMiki

Szerintem vagy az extralistádat kellene megnézni, vagy pedig (ami a legbiztosabb) fel kell emelni az autót és a most bent lévő gátlók cikkszáma alapján kell megnézni, milyen gátló kell pontosan (én is ezt tettem).

Ha már korábban is rossz gátlót raktak bele akkor az utóbbi a tuti módszer, hogy tartositsad a hibát. Az extra listában valószinüleg nem szerepel az kelet európai változat, szerintem az összes autót ezzel adta ki a wallis. Ha meg nem itt adták el a kocsit akkor meg lehet, hogy pont ezért kéne a kelet-eu-ra cserélni.

Jackson, aki a szarabb útra valót ajánlja

2009.07.08. 21:10

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Most cseréltettem az autóban 4 lengéscsillapítót (gyári Sachs, gázos). A probléma az, hogy az autó eleje nagyon fent van (sokkal fentebb, mint a hátulja), és ferde is (jobb eleje lentebb van 3cm-rel). Elszúrtak valamit, vagy később fog a helyére süllyedni?

Köszi előre is. Fontos lenne, mert hétvégén külföldre megyek.

2009.07.09. 20:45

drhamori írta:Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Most cseréltettem az autóban 4 lengéscsillapítót (gyári Sachs, gázos). A probléma az, hogy az autó eleje nagyon fent van (sokkal fentebb, mint a hátulja), és ferde is (jobb eleje lentebb van 3cm-rel). Elszúrtak valamit, vagy később fog a helyére süllyedni?

Köszi előre is. Fontos lenne, mert hétvégén külföldre megyek.

Na igen, gondolom azt a szerelő mondta, hogy használd, aztán majd beáll a helyére. :wink:
Az én véleményem, hogy jól elcseszték.
Hozzászólás küldése

VigLink badge