Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Autóápolás,tisztítószerek stb.

2011.12.11. 23:27

szasztok!Használta már ezt valaki rajtam kivül ?? tapasztalat???

Kép

2011.12.13. 12:42

Sali780I írta:
adam001 írta:szasztok!Használta már ezt valaki rajtam kivül ?? tapasztalat???

Kép

Volt alkalmam tesztelni még az Opel Wallis os korszakomban, és egészen bevált, csak a baj, ogy két ülőlapra nem elég.
A másik apróság, ha befújod, és valamit kihagysz, akkor foltos lesz, de az nem a szer hibája, hanem a használójé.
Én mindig az ipari cuccokra esküszöm.
Remélem jók lettek a szerek!!!

XB

Javítson ki valaki, ha tévedek, de mióta fújunk műszerfalápolót (cockpit) ülőlapokra? Még jó, hogy csak kettőre elég! Legközelebb próbáld meg a műszerfalra fújni! És akkor nem lesz használói hiba sem. :nyelves:
:D

2011.12.13. 13:17

Jerry írta:
Sali780I írta:

Kép

Volt alkalmam tesztelni még az Opel Wallis os korszakomban, és egészen bevált, csak a baj, ogy két ülőlapra nem elég.
A másik apróság, ha befújod, és valamit kihagysz, akkor foltos lesz, de az nem a szer hibája, hanem a használójé.

XB

Javítson ki valaki, ha tévedek, de mióta fújunk műszerfalápolót (cockpit) ülőlapokra? Még jó, hogy csak kettőre elég! Legközelebb próbáld meg a műszerfalra fújni! És akkor nem lesz használói hiba sem. :nyelves:

Na a lényeg az hogy igen műszerfalápolót szerettem volna ,viszont ez a cucc egy erösen alkohol szagu vmi amit ha ráfujok és letörlöm , semmi változás szinte azonnal elpárolog, szoval nemtudom hova tenni és hát arra gondolok hogy ez el lett cimkézve....

2011.12.13. 16:14

Jerry írta:
Sali780I írta:

Kép

XB

:taps: :taps: :taps:

2011.12.16. 22:37

Hali!

Ti milyen gumiápolót használtok? Én Preventet, de nem tudom ezzel még több kárt okozok e, vagy jó. Elvileg nincs benne szilikon, legalábbis azt találtam. :roll: Mert ha mégis szilikonos, akkor már holnap szedem is le a futófelületről(mert az oldalfalakat ilyen fekete kencével kentem át, ami 100%, hogy nem szilikonos) És azzal a lendülettel kérek ajánlást valami normálisra, esetleg segítséget a beszerzésre. :mrgreen:
Vagy menjek be a gyógyszertárba glicerinért? :roll:

mod: Közben visszaolvastam. A Prevent ápolja szilikon alapú?! :facepalm: Balázs, azt hogy tudom levakarna a futófelületről? Pedig a gumistól vettem, azt mondta ez tökéletes lesz a téli konzerválásra. Mit ajánlasz helyette?

2011.12.16. 23:48

MPowerPH írta:Hali!

Ti milyen gumiápolót használtok? Én Preventet, de nem tudom ezzel még több kárt okozok e, vagy jó. Elvileg nincs benne szilikon, legalábbis azt találtam. :roll: Mert ha mégis szilikonos, akkor már holnap szedem is le a futófelületről(mert az oldalfalakat ilyen fekete kencével kentem át, ami 100%, hogy nem szilikonos) És azzal a lendülettel kérek ajánlást valami normálisra, esetleg segítséget a beszerzésre. :mrgreen:

mod: Közben visszaolvastam. A Prevent ápolja szilikon alapú?! :facepalm: Balázs, azt hogy tudom levakarna a futófelületről? Pedig a gumistól vettem, azt mondta ez tökéletes lesz a téli konzerválásra. Mit ajánlasz helyette?

Amióta autóm van, (98óta) fújom agyba-főbe szilikonnal a gumikat, és semmi bajuk nem volt tőle sosem! Sőt pl. a műanyagokat a motortérben is ezzel fújom és áttörlöm utána. Gumik szintén, ráfúj, felesleget letöröl és kész. Ipregnál, vízleperget, és ócccsó.
Ez a fosunk a szilikontól, mint örgög a tömjénfüsttől, nekem magas! :roll:

2011.12.17. 00:03

Sali780I írta:
LeviM5 írta:

Amióta autóm van, (98óta) fújom agyba-főbe szilikonnal a gumikat, és semmi bajuk nem volt tőle sosem! Sőt pl. a műanyagokat a motortérben is ezzel fújom és áttörlöm utána. Gumik szintén, ráfúj, felesleget letöröl és kész. Ipregnál, vízleperget, és ócccsó.

Gumira ráfújod, és nem rögtön, hanem idővel szétrepedezik az oldalfala, de ha két szezononként cseréled, akkor nem fogod tapasztalni.
Ezt az ajtókereteknél tudod letesztelni rendesen, hogy ott a tömítéseket befújod, és úgy megkeményedik két év után, hogy kuka lesz. ( Nem szeretném, hogy így legyen! ) De garantálom!!! Szilikon mentes ápolót kell használni!!!
Ez kb olyan dolog, mint senki se használ, vagy is nem szeretne olyan szélvédőmosót, ami károsítja a gumi és műanyag alkatrészeket, ezért veszünk olyat, amire rá van írva, hogy nem károsítja.

Fújni felületeket lehet. Kédergumit kenni szoktam (babolajjal). Ha fújnám, kívül-belül minden szilikonos lenne.
Off autón 4.éve van meg a nyári gumi. Télen eltéve körbefújom, telibe az egészet és nyáron is fújva van, és nem repedezett, itt van a garázsba. Ezekszerint nálam nem repedezik, keményedik, szép fekete a mai napig. :roll:

2011.12.17. 00:32

LeviM5 írta:

Helo
Teljesen igazad van Levi :franko:

Minden kocsimosáskor szilikon a gumikra ÉS tökéletes gyönyörűek az abroncsok, több mint 15-éve használom

2011.12.17. 00:51

Az kémia, hogy a szilikon öregíti a gumit. Köztudott dolog, ezért nem szerencsés azzal kezelni. Nem a fényesség a fontos, hanem az, hogy ne keményedjen meg. A szilikon meg pont azt csinálja vele.
Balázs, majd Tőled várok ajánlást rendes gumiápolóra, és arra, hogy mivel takarítsam le a futófelületről a szilikont. :wink:

Esetleg a Gumiguard -ról is mondhatsz véleményt, az no szilikon. :)

2011.12.21. 00:06

Balu, a beltérillatosítót hogy kell használni? Milyen arányban kell hígítani? És mikor fújjam a felületre? Én a műanyagokat egy szilikonmentes műanyagápolóval szoktam befújni és áttörölni, ami után kellemes selyemfényük lesz, nem pedig gusztustalan, ragadó-fénylő szilikonos. Ezzel együtt is használható? Segíts légyszi!

2011.12.21. 00:29

Sali780I írta:
MPowerPH írta:Az kémia, hogy a szilikon öregíti a gumit. Köztudott dolog, ezért nem szerencsés azzal kezelni. Nem a fényesség a fontos, hanem az, hogy ne keményedjen meg. A szilikon meg pont azt csinálja vele.
Balázs, majd Tőled várok ajánlást rendes gumiápolóra, és arra, hogy mivel takarítsam le a futófelületről a szilikont. :wink:

Esetleg a Gumiguard -ról is mondhatsz véleményt, az no szilikon. :)

MPowerPH!

Gumiguard-ot nem ismerem, de ha nem szilikon alapú, akkor az is biztos, hogy jó, itt már csak az a kérdés, hogy mennyire tartós!
Amit ajánlanék neked ( De Tudjátok nagyon Mafra mániám van ) Mafra gumi Gome LL ( Long Life ) Kevés kell belőle és nagyon tartós.

A szilikont a gumiról egyszerűen le lehet szedni ( Mafra :) ) Bogároldó, ami motormosó is, és be kell higítani, hogy bogároldó legyen, ami zsír és szilikon mentesítőnek használható. Ezzel befújod a gumit, és kicsit átszivacsozod, majd nagy nyomással levereted, majd hagyod megszáradni, és utána jöhet a gumi ápoló... keveset fújsz egy szivacsra és beledörzsölöd a gumiba...... ha a futóelületet is le szeretnéd ápolni ( téli tárolás ), akkor oda ajánlok egy ecsetet, hogy azzal ecseteld szét.

Balu, te minek ápolod a gumit? ,mire elöregedne addigra lefüstölöd ugyis :D meddő vita Te szemszögedből :nyelves:

2012.01.01. 22:24

Sali780I írta:Íme a Mafra!
Felni tisztító

Helo
Olyan két ezer kilométer útán aminek a zöme aútópálya
Nem hiszem hogy hatásos lenne (( NÁLAM )) ez a szer a felnik tisztítására
Én már próbáltam mindennel.....
Csak egy csodaszer vált be :wink:

2012.01.01. 23:15

Sali780I írta:
Biztosra nem fogadok barátokkal! ( De aki nem barát, az csak bukik!!!! )
Szart nem veszek semmiből sem!!!!! Csak ipariban kell gondolkozni! ( 1X kell megvenni a jót ) ( Jerry tudna mesélni vagy a felnijei 8) )

Helo
Majd egyszer élek a lehetőséggel és megmutathatod mit tud a szer

2012.01.03. 23:05

Sali780I írta:
lepke írta:
Sali780I írta:
Biztosra nem fogadok barátokkal! ( De aki nem barát, az csak bukik!!!! )
Szart nem veszek semmiből sem!!!!! Csak ipariban kell gondolkozni! ( 1X kell megvenni a jót ) ( Jerry tudna mesélni vagy a felnijei 8) )

Helo
Majd egyszer élek a lehetőséggel és megmutathatod mit tud a szer

Akkor nem mész haza, mert a felni is eltűnik! :lol: ( De majd oda adom a 7-est, hogy haladj is jó hanggal együtt :lol: )

Helo
Én már nem hiszek a löttyökben :doglotlo: :doglotlo:

2012.01.07. 14:16

Na lemostam a kocsit és csak úgy csillog, villog.Remélem h legalább egy fél napig nem esik semmi szar az égből és gyönyörködhetek a kocsi eredeti színében.

2012.01.07. 18:45

afcajax írta:Na lemostam a kocsit és csak úgy csillog, villog.Remélem h legalább egy fél napig nem esik semmi szar az égből és gyönyörködhetek a kocsi eredeti színében.

Én is ma mostaM! gyönyörü napsütés volt, átmentem ausztriába, kézi nagyomásu forró samponos program utána , hideg öblités, majd nano viasz permet ,és szárazra töröl, plusz gumi ápoló, müanyagápoló és késsz,(felinket külön is mostam) HÁT AZ EREDMÉNY TETSZETT!igy a trutyis tél közepén,,,,

2012.01.08. 13:28

adam001 írta:
afcajax írta:Na lemostam a kocsit és csak úgy csillog, villog.Remélem h legalább egy fél napig nem esik semmi szar az égből és gyönyörködhetek a kocsi eredeti színében.

Én is ma mostaM! gyönyörü napsütés volt, átmentem ausztriába, kézi nagyomásu forró samponos program utána , hideg öblités, majd nano viasz permet ,és szárazra töröl, plusz gumi ápoló, müanyagápoló és késsz,(felinket külön is mostam) HÁT AZ EREDMÉNY TETSZETT!igy a trutyis tél közepén,,,,

Na eddig tartott a tiszta kocsi :doglotlo: . Nem baj volt egy szép délutánom.

2012.01.08. 14:06

Sali780I írta:
adam001 írta:

.
LeviM5!
Drága V8-as BENZINES Testvérem! Szilikon témára visszatérve! E60-as barátom aki szilikonnal fújkálta a blokkban a gumi csöveket, már cserélgeti őket egyesével. ( De Ő naponta használja is az autót ) Ezzel nem azt akarom mondani, hogy szar a szilikon, csak öregíti a gumit! Lényeg: Rosszat csak hosszútávon tesz, a guminak mindegy, mert kétszer ívre teszed, egyszer elforgatod és cseréled, de a motortérben, ahol nem kis hő van, ott nem érdemes ezzel játszani.

Ok! :wink: Hagyjuk, feladom. :wink:

2012.01.08. 21:55

Sali780I írta:
adam001 írta:

Az nekem is ráférne a gépre!
Belülről tiszta kívülről nem egészen. Valamelyik nap elhatároztam magam, hogy átwaxolom, de cipésznek is lyukas a cipője :roll: ( Drága az anyag sajnálom magamtól :? )
Majd február elején kap egy waxot.

LeviM5!
Drága V8-as BENZINES Testvérem! Szilikon témára visszatérve! E60-as barátom aki szilikonnal fújkálta a blokkban a gumi csöveket, már cserélgeti őket egyesével. ( De Ő naponta használja is az autót ) Ezzel nem azt akarom mondani, hogy szar a szilikon, csak öregíti a gumit! ( Pl nekem a Wolfon a 11 éves gumi nincs szétrepedezve, de barátom Alfáján ugyan az a Bridgestone RE 720 7 évesen szarrá van repedezve, mert állandóan szilikonozza, és Ő is bevallotta )
Lényeg: Rosszat csak hosszútávon tesz, a guminak mindegy, mert kétszer ívre teszed, egyszer elforgatod és cseréled, de a motortérben, ahol nem kis hő van, ott nem érdemes ezzel játszani.

Helo
Inkább nem komentelem :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

2012.01.11. 12:24

Róluk és a technológiájukról hallottunk már valamit? Próbálta már valaki?
Tapasztalatok?
Most a Napi Tipp-en keresztül 3490-ért lehet külső-belső mosást + gumiápolást és waxolást kapni. (9000 helyett)
Mi az, hogy szárazmosás? Ok, hogy nem kell hozzá víz, de akkor hogyhogy nem karcol?
Hozzászólás küldése

VigLink badge