Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Diseles vagy Benzines vagy?

Diesel
266
49%
Benzin
280
51%

Szavazatok száma : 546

2007.05.11. 14:37

Természetesen sor6 az e39 30i-je :wink:

2007.05.11. 15:14

Morello írta:Természetesen sor6 az e39 30i-je :wink:

Az egyik legjobb, legkiforrottabb benzin motor!!! Nem véletlen nyerte el zsinorban többször az év motorja címet! 8)

2007.05.11. 15:26

És nem hiába van az, hogy 3000es benzines találat E39esből jelenleg ZÉRÓ a használtautón :D

2007.05.11. 15:26

geisz írta:
sxoe írta:
kbhont írta:
sxoe írta:Buzat ez nagy volt!! Én is érezni akarom most már egyre jobban ezt!! A 120d meg a 330xd már régen volt! Talin valaki vigyen egy kört egy 28i-vel könyörgöm!! Had tudjam meg, hogy miért kell mégjobban tanulnom és güriznem!! :( :D

Ha eljutok vasárnap, akkor én vállalom! :wink:

Előre is köszönöm!! :drive :drunk

Ha még nem ültél 540-esben, akkor besz...rsz a gyönyörtől! :lol:

Még nem volt hozzá szerencsém, szóval előre várom! e39-ből még csaj Janika autójához volt szerencsém.

Te is jössz az e60-al? Mert az a másik álmom! Ha majd nagyonsok év múlva megunom az e39-et, akkor egy e60 535dm-et akarok venni. Valami jó kis uccsó szériásat. 8)

2007.05.11. 15:28

Ritschie írta:A régi időkben és az egyszerübb autókban a DIESEL hát nem volt arányosságban a kis fogyasztás azzal a borzalmasan gyenge teljesítménnyel...A gázolaj annyira nem olcsóbb a brenyánál, hogy azon spórolja meg valaki élete kenyerét, és a régi kocsiknál egy 1,6D olyan tetülassú h egy 1,4 benzinessel ha ugyanolyan lassan ment az ember akkor az utiköltség is majdnem ugyan annyi volt, és ezutóbbi ment is az elöbbihez képest.De nagy fordulatott vettek a DIESEL motorok.Egy Megane Coupe 2000 16V vel mentem és egy E38 730D a nagy kaszni ellenére olyat rámvert, hogy hiába hoztam ki mindent a coupéból, folyamatosan hihetetlen tempóval távolodott.Én azért maradok a benzinnél.Igaz egy 530D nagyon zsír lenne, de nem nekem való, mert szeretek néha driftelgetni, és sajnos amiket eddig olvastam nagyobb a hibafaktor :S

Szeretem a 6hengeres benzines motor öblös hangját.Amúgyis mint a bemutatkozásnál is írtam, nem járok lebujokba, nem kocsmázok, nem vagyok (a cigaretta kivételével) semmi káros szenvedély rabja, nekem ez a hobby, és minden örömöm, a kocsi, a teljesítmény, és a haverokal való kiadós beszélgetések komolyan vagy komolytalanul komoly vagy komolytalan dolgokról.

Nekem így megéri.Haverom vett egy diesel vectra-t mert hű de jó keveset eszik.Ez szép és jó, de egy forintal nem maradt több a zsebébe, mert amennyit spórolt, azt el is verte ivászatra, játékgépre stb.

Úgyhgy szerintem nem az a lényeg h egy adott utat mennyiből tesz meg az ember, hanem az, hogy mien életet él és hó végén mennyi van a zsebben!.Mert nekem például a pénzem a "nagyteljesítményü és fogyasztású" autókra megy el, de más felennyi fogyiból megy, de sok sok sok más felesleges dologra elveri a megspórolt pénzt, és így hó végén neki is üres a zsebe és nekem is, miközben kézzelfogható dolog nincsen h mire ment el a zsé, kivéve azt, hogy boldog kilómétereket és perceket életem meg utazás közben amíg más elmeséli, hogy mennyit bukott ruletten, vagy hogy "Annyit ittam, hogy aztserm tudtam hol vagyok" :)

Újabb láma kérdés bocsi érte!!! : 530i az E39ben SOR6 ?

Kb egy cipőben járunk. Csak nálam az a probléma, hogy no cigi, no pia, no iszkó, no drog, stb. Viszont az összes hobbym pénzköltséges: mobilok, szórakoztató elektronika, utazás, autók, motorok, tuning. :lol: 8)

2007.05.11. 15:31

sxoe írta:
Ritschie írta:A régi időkben és az egyszerübb autókban a DIESEL hát nem volt arányosságban a kis fogyasztás azzal a borzalmasan gyenge teljesítménnyel...A gázolaj annyira nem olcsóbb a brenyánál, hogy azon spórolja meg valaki élete kenyerét, és a régi kocsiknál egy 1,6D olyan tetülassú h egy 1,4 benzinessel ha ugyanolyan lassan ment az ember akkor az utiköltség is majdnem ugyan annyi volt, és ezutóbbi ment is az elöbbihez képest.De nagy fordulatott vettek a DIESEL motorok.Egy Megane Coupe 2000 16V vel mentem és egy E38 730D a nagy kaszni ellenére olyat rámvert, hogy hiába hoztam ki mindent a coupéból, folyamatosan hihetetlen tempóval távolodott.Én azért maradok a benzinnél.Igaz egy 530D nagyon zsír lenne, de nem nekem való, mert szeretek néha driftelgetni, és sajnos amiket eddig olvastam nagyobb a hibafaktor :S

Szeretem a 6hengeres benzines motor öblös hangját.Amúgyis mint a bemutatkozásnál is írtam, nem járok lebujokba, nem kocsmázok, nem vagyok (a cigaretta kivételével) semmi káros szenvedély rabja, nekem ez a hobby, és minden örömöm, a kocsi, a teljesítmény, és a haverokal való kiadós beszélgetések komolyan vagy komolytalanul komoly vagy komolytalan dolgokról.

Nekem így megéri.Haverom vett egy diesel vectra-t mert hű de jó keveset eszik.Ez szép és jó, de egy forintal nem maradt több a zsebébe, mert amennyit spórolt, azt el is verte ivászatra, játékgépre stb.

Úgyhgy szerintem nem az a lényeg h egy adott utat mennyiből tesz meg az ember, hanem az, hogy mien életet él és hó végén mennyi van a zsebben!.Mert nekem például a pénzem a "nagyteljesítményü és fogyasztású" autókra megy el, de más felennyi fogyiból megy, de sok sok sok más felesleges dologra elveri a megspórolt pénzt, és így hó végén neki is üres a zsebe és nekem is, miközben kézzelfogható dolog nincsen h mire ment el a zsé, kivéve azt, hogy boldog kilómétereket és perceket életem meg utazás közben amíg más elmeséli, hogy mennyit bukott ruletten, vagy hogy "Annyit ittam, hogy aztserm tudtam hol vagyok" :)

Újabb láma kérdés bocsi érte!!! : 530i az E39ben SOR6 ?

Kb egy cipőben járunk. Csak nálam az a probléma, hogy no cigi, no pia, no iszkó, no drog, stb. Viszont az összes hobbym pénzköltséges: mobilok, szórakoztató elektronika, utazás, autók, motorok, tuning. :lol: 8)

:D:D:D YES

2007.05.11. 18:48

az én álláspontom, hogy benzin és 12 henger...
:-)
V8 egy kis kategóriásba...
28i pedig egy igazán könnyű autóba való...

2007.05.11. 20:33

Hú, köszi srácok! Királyok vagytok! :taps: Csak úgy jött, spontán...

Jolet jól megmondta a frankót! Erre varrjatok gombot! :franko:

2007.05.11. 20:58

Jolet írta:az én álláspontom, hogy benzin és 12 henger...
V8 egy kis kategóriásba...
28i pedig egy igazán könnyű autóba való...

Igazad van Jolet! Bár nyáron Düsseldorfban egy E38 728i-vel jártam, és bár ott az volt a belépőmotor, én 17 évesen mégis úgy örültem, hogy a földhöz vertem volna örömömben a s*ggemet! csakhogy bent feküdtem a hetesben így nem tudtam :D
mondjuk egy ötösbe azért szerintem kevésbé -lenne- való egy 12 hengeres moci, de hát láttunk már V8-as Focust, itt az ideje egy V12-es E39-nek is. pár év múlva biztos lesz valami állat (dicsérő jező!) aki megcsinálja :)

2007.05.11. 21:37

amúgy még azt akartam írni, hogy szerintem nem mond valakit nemet a dízelre mert a benzinesre igen - és persze fordítva.
nekem autózhatóságra nézve nagyon különbözőek. pl a családi 320d-vel is nagyon szeretek menni, és élvezem h nulla fogyi, és kellemes menetteljesítmények, de eddig pár alkalommal ismerőünk 530i jével is élvezkedtem :D (remélem meg lesz az E39 még ebben az évben)
a lényeg úgyis az erő, amit a BMW ad!!!

2007.05.11. 21:42

Nekem is 530i-re fáj a fogam :drive amúgy, soros 6 hengeres motor dohog a "kicsiben" :D Maxi

2007.05.11. 22:22

Diesel vagy benzines???? Fekete vagy szőke???? Ha, jó állapotú nekem mind1 :lol: Maxi

2007.05.11. 23:02

Nem igazán akarok bele folyni ebbe a dologba.
Csak azt nem szeretem amikor olyan emberek szidják a dieselt hogy nem érimeg akinek még soha nem volt diesel autója.
A másik ha valaki rendszeresen olvassa a fórumot akkor ki derül melyik autóval van több gond :lol:

2007.05.11. 23:46

admin írta:Nem igazán akarok bele folyni ebbe a dologba.
Csak azt nem szeretem amikor olyan emberek szidják a dieselt hogy nem érimeg akinek még soha nem volt diesel autója.
A másik ha valaki rendszeresen olvassa a fórumot akkor ki derül melyik autóval van több gond :lol:

Admin!! teljes mértékben igazad van,egyetértek veled. Szerintem ebben a kategóriában nem igen számít az ,hogy mennyit eszik a vas.Teljesítmény nincs üzemanyag nélkül. A számolgatást hagyjuk meg a többi márka tulajdonosainak,ott nagyon számít a fogyasztás.Én olajkályha párti vagyok már egy ideje.
Különben itt egy aranyköpés amiért sokan utálnak: "Van olyan "autó" amivel lehet közlekedni , és van olyan amivel lehet autózni ."
bezo :bmw

2007.05.12. 03:30

Admin!! teljes mértékben igazad van,egyetértek veled. Szerintem ebben a kategóriában nem igen számít az ,hogy mennyit eszik a vas.Teljesítmény nincs üzemanyag nélkül. A számolgatást hagyjuk meg a többi márka tulajdonosainak,ott nagyon számít a fogyasztás.Én olajkályha párti vagyok már egy ideje.
Különben itt egy aranyköpés amiért sokan utálnak: "Van olyan "autó" amivel lehet közlekedni , és van olyan amivel lehet autózni ."
bezo :bmw

:taps:
Tökéletesen igazad van! Egyetértek. Nem azért vesznek az emberek ötös BMW-t (vagy hármast vagy hetest, vagy akármilyet), hogy megspóroljanak havi 20-30 EU-t... Ez másról szól. Ez már csak izlés dolga, és ahány ház, annyi szokás...

2007.05.12. 08:28

Dízel, vagy benzin?

Mindkettőt ki kell próbálni!!

Nekem érzésre a 325 TDS-em jobban gyorsult, mint az 523i, stopperral viszont a benyás ráver szűk 2 mp-et.

A dízel nyomatékosabb, mozdonyszerűen húz, a benyás viszont kultúráltabb, olyan,mint egy villanymotor. Sajna a lapos nyomatékgörbe miatt érzésre néha lomhának tűnik, pedig a többi kocsihoz képest elég gyors. És a benyás sokkal csendesebb, szinte ingerszegény.

Fogyiról szervízelésről majd később, mert nemrég volt a csere.

:drunk :sör:

2007.05.12. 10:01

Szerintem ez meddő vita.

Nekem ez az első diesel autóm. Nem igazán lehet összehasonlítani őket, az egyik ebben jobb a másik meg abban.
Amit az egyiken megspórolsz üzemanyagban (ha megspórolod) azt ráköltöd szervizelésre.
A benzineseknek más tipussal összekeverhetetlenül szép a hangjuk (annak idején ez fogott meg leg inkább) Az E30 320-asom 6000 körül úgy visított mint a disznó. :lol:
Egy erős benzinesnél azt érzed hogy hátbarúgtak, mikor leléped, a gázolajos meg elkezd húzni mint barom, és az az érzésed hogy soha nem lesz vége... Szóval mind kettőt élmény vezetni! 8)

2007.05.12. 12:03

Az a jó ebbe a kérdésbe, hogy soha az életbe nem győzzük meg egy mást.
( Egy biztos, ha az összes topik "kihal", ez élni fog. )

2007.05.12. 13:26

Mondassz vmit! 8)

2007.05.13. 01:45

Sziasztok!

Most állok egy E39 -es vásárlása elött. Szerintetek havi 5-6 ezer km használat mellett (föleg autopálya) 520i vagy 520d a jobb választás?
A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv:
Honi
Hozzászólás küldése

VigLink badge