![]() |
2009.10.17. 10:36
Labi írta:muhaati írta:lepke írta:buffi írta:A fűtőventilátorom ment tönkre nem tudtok segíteni valami szétszerelési kézikönyvel vagy leírással.A tipus e39 2003évjárat 520d.
Helo buffi
[url=http://www.realoem.com/Bömbi/partgrp.do?model=DM71&mospid=47536&hg=64&fg=18]..................KATT IDE...............[/url]
üdv zoli
Lehet "oda" kattintani, de abból még nem lesz venti csere.
![]()
![]()
2009.10.17. 10:55
muhaati írta:Labi írta:muhaati írta:lepke írta:buffi írta:A fűtőventilátorom ment tönkre nem tudtok segíteni valami szétszerelési kézikönyvel vagy leírással.A tipus e39 2003évjárat 520d.
Helo buffi
[url=http://www.realoem.com/Bömbi/partgrp.do?model=DM71&mospid=47536&hg=64&fg=18]..................KATT IDE...............[/url]
üdv zoli
![]()
![]()
Ez talán többet mond. Ott lakik fent középen a moci.
2009.10.17. 10:59
2009.10.17. 11:16
simi64 írta:Bizony, nem egyszerű!
Még a birkákat is ki kellett hozzá szedni
2009.10.17. 15:30
2009.10.17. 15:32
lepke írta:muhaati írta:Labi írta:muhaati írta:lepke írta:buffi írta:A fűtőventilátorom ment tönkre nem tudtok segíteni valami szétszerelési kézikönyvel vagy leírással.A tipus e39 2003évjárat 520d.
Helo buffi
üdv zoli
![]()
![]()
Helo Attila
Nem semmi vagyazért szétszedni a kocsidat hogy meg mutasd hol található
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
2009.10.17. 16:24
buffi írta:Sziasztok a süni hol található e39-ben
2009.10.17. 16:25
lepke írta:muhaati írta:Labi írta:muhaati írta:lepke írta:buffi írta:A fűtőventilátorom ment tönkre nem tudtok segíteni valami szétszerelési kézikönyvel vagy leírással.A tipus e39 2003évjárat 520d.
Helo buffi
üdv zoli
![]()
![]()
Helo Attila
Nem semmi vagyazért szétszedni a kocsidat hogy meg mutasd hol található
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
2009.10.17. 16:28
simi64 írta:Bizony, nem egyszerű!
Még a birkákat is ki kellett hozzá szedni
2009.10.19. 09:42
2009.10.19. 10:22
2009.10.19. 11:19
Illes írta:A napokban nekem is számomra érdekes dolgot produkált az autó (2 zónás digitklímás). Szépen felmelegszik a motor, ontja is befelé rendesen a forróságot, városban nincs is semmi gond. De ha városból kimegy az ember 10-15 perc után mintha elkezdené visszahűteni az utasteret. A hőmérsékletszabályzóhoz nem nyúlok, várok kicsit hátha újra melegít, de nem nagyon, éppenhogy csak langyos meleget fúj be. Feljebb nyomom a hőmérsékletet, megint fűt mint az állat, eléri azt a hőfokot, megint kezd hűvöset befújni. Engem annyira ez a procedúra nem zavar mert a Siemens mozdonyokon megszoktam, mert az direkt ezt csinálja, hogy ne aludjunk el, de a mellettem utazó nőnemű egyedek állandóan fáznak. Ennek így kellene működnie, vagy valami cserés lesz?
2009.10.19. 11:32
Chrys írta:Illes írta:A napokban nekem is számomra érdekes dolgot produkált az autó (2 zónás digitklímás). Szépen felmelegszik a motor, ontja is befelé rendesen a forróságot, városban nincs is semmi gond. De ha városból kimegy az ember 10-15 perc után mintha elkezdené visszahűteni az utasteret. A hőmérsékletszabályzóhoz nem nyúlok, várok kicsit hátha újra melegít, de nem nagyon, éppenhogy csak langyos meleget fúj be. Feljebb nyomom a hőmérsékletet, megint fűt mint az állat, eléri azt a hőfokot, megint kezd hűvöset befújni. Engem annyira ez a procedúra nem zavar mert a Siemens mozdonyokon megszoktam, mert az direkt ezt csinálja, hogy ne aludjunk el, de a mellettem utazó nőnemű egyedek állandóan fáznak. Ennek így kellene működnie, vagy valami cserés lesz?
A nőnemű egyedek lesznek cserések, olcsóbb is lehet
2009.10.19. 11:45
2009.10.19. 11:49
Illes írta:Chrys írta:Illes írta:A napokban nekem is számomra érdekes dolgot produkált az autó (2 zónás digitklímás). Szépen felmelegszik a motor, ontja is befelé rendesen a forróságot, városban nincs is semmi gond. De ha városból kimegy az ember 10-15 perc után mintha elkezdené visszahűteni az utasteret. A hőmérsékletszabályzóhoz nem nyúlok, várok kicsit hátha újra melegít, de nem nagyon, éppenhogy csak langyos meleget fúj be. Feljebb nyomom a hőmérsékletet, megint fűt mint az állat, eléri azt a hőfokot, megint kezd hűvöset befújni. Engem annyira ez a procedúra nem zavar mert a Siemens mozdonyokon megszoktam, mert az direkt ezt csinálja, hogy ne aludjunk el, de a mellettem utazó nőnemű egyedek állandóan fáznak. Ennek így kellene működnie, vagy valami cserés lesz?
A nőnemű egyedek lesznek cserések, olcsóbb is lehet
Kicsit visszább olvastam, és egyik kolléga Úr írt hasonló problémáról, neki a klímavezérlő ventillátorának a cseréje megoldotta a problémát. Klímavezérlő alatt a MID alatti hűtés-fűtés szabályzó műszerfal panel értendő? Ha igen már szedem is szét...
2009.10.19. 12:25
Labi írta:nem szabad ingadoznia. ha eléri a kívánt és beállított hőt, azt már csak fenn kell tartania. ha minden jól megy, észrevétlennek kell lennie a fűtésnek. ...ja és csak akkor fűt, ha már meleg levegőt tud fújni. hideg motor esetén hiába fújatod, nem jön semmi. mindkettőtöknek ajánlatos utánajárni mi a baj.
2009.10.19. 13:28
Chrys írta:Labi írta:nem szabad ingadoznia. ha eléri a kívánt és beállított hőt, azt már csak fenn kell tartania. ha minden jól megy, észrevétlennek kell lennie a fűtésnek. ...ja és csak akkor fűt, ha már meleg levegőt tud fújni. hideg motor esetén hiába fújatod, nem jön semmi. mindkettőtöknek ajánlatos utánajárni mi a baj.
Eddig így is ment, amikor már megindult a hőmérő mutatója felfelé, felerősítette a ventiket. De most a hideg levegő miatt alapjáraton pörögnek a motor üzemi hőmérséklete mellett is.
Meló után megnézem a klímapanel mögötti kis ventit. És ahogy MChris képein látszik, koszt is fogok kidobálni
2009.10.19. 14:52
Chrys írta:Chrys írta:Labi írta:nem szabad ingadoznia. ha eléri a kívánt és beállított hőt, azt már csak fenn kell tartania. ha minden jól megy, észrevétlennek kell lennie a fűtésnek. ...ja és csak akkor fűt, ha már meleg levegőt tud fújni. hideg motor esetén hiába fújatod, nem jön semmi. mindkettőtöknek ajánlatos utánajárni mi a baj.
Eddig így is ment, amikor már megindult a hőmérő mutatója felfelé, felerősítette a ventiket. De most a hideg levegő miatt alapjáraton pörögnek a motor üzemi hőmérséklete mellett is.
Meló után megnézem a klímapanel mögötti kis ventit. És ahogy MChris képein látszik, koszt is fogok kidobálni
Gyorsan meg is lestem a ventit: rendben van, forog rendesen, a légút is tiszta hozzá. Valami más lesz.
2009.10.19. 14:55
Illes írta:Én is meglestem a ventillátort, sajna csak akkor indul meg ha megpiszkálom. Ilyet még nem is láttam, fejjel lefelé van a forgórésze és egy mágnes tartja a helyén. Mi is a funkciója ennek a ventinek? Nem lehet ezt valahogyan javítani? Komplett vezérlő egységet lehet már csak kapni az meg 460EUR![]()
![]()
2009.10.19. 15:05
Illes írta:Chrys írta:Chrys írta:Labi írta:nem szabad ingadoznia. ha eléri a kívánt és beállított hőt, azt már csak fenn kell tartania. ha minden jól megy, észrevétlennek kell lennie a fűtésnek. ...ja és csak akkor fűt, ha már meleg levegőt tud fújni. hideg motor esetén hiába fújatod, nem jön semmi. mindkettőtöknek ajánlatos utánajárni mi a baj.
Gyorsan meg is lestem a ventit: rendben van, forog rendesen, a légút is tiszta hozzá. Valami más lesz.
Én is meglestem a ventillátort, sajna csak akkor indul meg ha megpiszkálom. Ilyet még nem is láttam, fejjel lefelé van a forgórésze és egy mágnes tartja a helyén. Mi is a funkciója ennek a ventinek? Nem lehet ezt valahogyan javítani? Komplett vezérlő egységet lehet már csak kapni az meg 460EUR![]()
![]()