Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HI-FI

2016.05.23. 05:59

dreizwanzig írta:
Zo78 írta:
dreizwanzig írta:hát igen... rangon aluli az e39 hifije. Volt nálam egy 99es s80... hát az egy koncertterem volt az e39-hez képest. Asszony Focus MK1-ében is ezerszer jobb a hangzás, mint az e39-ben. Ez valami vicc.
Tényleg, ahogy az előzőekben mondták: mély nincs, közép élettelen, a magas meg néha fülsüketítően zavaró... Oké, hogy ez egy alap hifi, de azért mégis egy 5-ös BMW-ről van szó. Szerintem egy bármilyen közép kategóriás autó (ami akár vele egy idős) hifije agyonveri az e39-ét.

Vannak akik, komolyan rágyógyulnak a hangrendszerre (ezzel párhuzamosan a kipufogóvégi rezonátorra :facepalm: ), nincs is ezzel semmi baj, mindenkinek kell legyen valami becsípődése... de én már régen megoldottam a kérdést: induláskor rádió útinform, aztán egész úton döngetem a "The Six Cylinders Orchestra"-t... :D

és a szerencsétlen dízelesek mit csináljanak? :D
az e39 gyenge hifije is egy pont a benzineseknek az örök dízel vs benzin vitában? :D :D :D :D :kalapács :-D :facepalm:

Élvezzék az őserőt, nevessenek az üzemanyag-töltőállomáson :-D

Tapatalkkal küldve az én D6503 eszközömről

2016.05.23. 06:33

atesz155 írta:
dreizwanzig írta:és a szerencsétlen dízelesek mit csináljanak? :D
az e39 gyenge hifije is egy pont a benzineseknek az örök dízel vs benzin vitában? :D :D :D :D :kalapács :-D :facepalm:

Offtopic :
Ugyan, kérem! Nincs itt semmilyen vitára ok, a benzines hőt csinál az üzemanyagból, a dízel pedig nyomatékot :roker: :facepalm: :kalapács

A V8 pedig mindkettőt...

2016.05.23. 10:51

NagyMatyas írta:
gorcsev írta:
NagyMatyas írta:
gorcsev írta:20 éves autóban remekül szól a gyári hifi. :franko:

Lehet, hogy járt előtted ott már valaki, mert a gyári hifi mindenhogy szól, csak leginkább nem remekül :roker:

11 évig egy kézben volt az autó és az eladó életkorát elnézve nem hiszem, hogy bármihez is hozzányúlt. Persze ettől még lehet, hogy profi hangszórók vannak a rácsok mögött. De az is lehet, hogy mást értünk remek hangzásnak. Nekem minden esetre megfelel, pedig eléggé "vájt fülűnek" gondolom magam. :)

Kívánom, hogy akkor hallgass meg egy értelmes rendszert. Mélye nincs a gyári hifinek (kivéve DSP), a közepe részlettelen, a magasa pedig azon kívül, hogy kevés, mégis bántóan tolakodó azon a tartományon, amit képvisel :D Azt már nem is mondom, hogy ennyi idő alatt a gyári hangszórók, hogy elöregedtek már :D E60-ban már jobb a rendszer, de az is viszonylag sovány ezért a pénzért :D

Nekem is volt komolyabb hifi egy előző Bömösben mint a gyári. De azt gondolom, hogy ez elfogadhatóan szól és nem fogok utólag beletenni semmit. Nekem így megfelel. Egyébként is szerintem a kocsi nem minőségi zenehallgatásra való. Arra ott vannak a szobai hifik. Egy időben, még a család alapítás elején abban is benne voltam egy Arcam szettel, és jó pár hifishow látogatással, de elmúlt azaz idő.
Ezzel együtt szívesen meghallgatok majd egy komoly cuccot, mondjuk a nyári talin. :)

2016.05.23. 10:56

gorcsev írta:
NagyMatyas írta:
gorcsev írta:
NagyMatyas írta:
gorcsev írta:20 éves autóban remekül szól a gyári hifi. :franko:

Lehet, hogy járt előtted ott már valaki, mert a gyári hifi mindenhogy szól, csak leginkább nem remekül :roker:

11 évig egy kézben volt az autó és az eladó életkorát elnézve nem hiszem, hogy bármihez is hozzányúlt. Persze ettől még lehet, hogy profi hangszórók vannak a rácsok mögött. De az is lehet, hogy mást értünk remek hangzásnak. Nekem minden esetre megfelel, pedig eléggé "vájt fülűnek" gondolom magam. :)

Kívánom, hogy akkor hallgass meg egy értelmes rendszert. Mélye nincs a gyári hifinek (kivéve DSP), a közepe részlettelen, a magasa pedig azon kívül, hogy kevés, mégis bántóan tolakodó azon a tartományon, amit képvisel :D Azt már nem is mondom, hogy ennyi idő alatt a gyári hangszórók, hogy elöregedtek már :D E60-ban már jobb a rendszer, de az is viszonylag sovány ezért a pénzért :D

Nekem is volt komolyabb hifi egy előző Bömösben mint a gyári. De azt gondolom, hogy ez elfogadhatóan szól és nem fogok utólag beletenni semmit. Nekem így megfelel. Egyébként is szerintem a kocsi nem minőségi zenehallgatásra való. Arra ott vannak a szobai hifik. Egy időben, még a család alapítás elején abban is benne voltam egy Arcam szettel, és jó pár hifishow látogatással, de elmúlt azaz idő.
Ezzel együtt szívesen meghallgatok majd egy komoly cuccot, mondjuk a nyári talin. :)

hát mindenkinek mások az igényei. nekem sem az az igényem, hogy űber hifi legyen a kocsiban, de azért nem lenne rossz, ha lenne egy kis élvezhető mély és úgy gondolom, hogy ez nem egy nagy elvárás egy prémium kategóriás autótól. Megkockáztatom, az E39 hifije a legsilányabb azok közül az autók közül, amikben ültem és vele kb egy idősek.

2016.05.23. 10:58

gorcsev írta:

Kocsiba, azért viszonylag pici pénzből lehet élvezhető, jó minőségű hifit építeni. A lakásban úgy is az lesz a legnagyobb gond, hogy a hangfalat hallod-e vagy a szobát :lol: Kocsiban ott van még a cabin gain, ami azért sokat javít egy közepes mélynyomón is, tehát nem kell túl sokat beleinvesztálni. A gyári hifirendszer nem rossz, de megmondom nektek őszintén, hogy még egy Dacia Dokker két hangszórós gyári hangcucca is ezerszer részletezőbben szól és a mélye is értékelhető :doglotlo: ( Ennyit fejlődött a világ )

2016.05.23. 11:10

Sziasztok,

Én a gyári mélyláda mellett döntöttem és nem bántam meg ( dsp erősítővel) semmi extra de teljesen jól szól. Élvezhető az a kis plusz mély.

A világ a Nők és a BMW körül forog.

2016.05.25. 22:02

Sziasztok!

2 kérdésem lenne:
1.Van valakinek tapasztalata .flac formátumú CD-lemezek lejátszásával a gyári CD-lejátszón? BMW Business CD RDS és MID-em van.
2.Az enyémben nincs CD-váltó gyárilag, csak lejátszó fejegység. Mennyire lenne bonyolult beépítenem egy gyári CD-váltót?

Köszönöm előre is! :)
Üdv: Peti

2016.05.26. 06:32

peterrock írta:Sziasztok!

2 kérdésem lenne:
1.Van valakinek tapasztalata .flac formátumú CD-lemezek lejátszásával a gyári CD-lejátszón? BMW Business CD RDS és MID-em van.
2.Az enyémben nincs CD-váltó gyárilag, csak lejátszó fejegység. Mennyire lenne bonyolult beépítenem egy gyári CD-váltót?

1.: Passz
2.: Amennyiben van "Mode" gomb a fejegységeden, úgy Schnitzer Szabitól rendeld meg a bontott CD váltót, kábelköteggel. Ezek után csak végig kell bontanod a műszerfaltól a csomagtartóig (vezető oldalon) a komplett belteret, hogy hátravezesd a madzagot a CD váltóig. Fél napos meló, de semmi ördögtől való nincs benne. Türelem kérdése az egész. De szerintem egyáltalán nem éri meg. Hacsak nem lépsz eggyel tovább és MP3-as CD váltót szerzel be.

2016.05.26. 09:30

2 kérdésem lenne:

FLAC-ot biztos nem fog lejátszani. Az operációs rendszeres privilégium. Sima Audio CD miért nem elég? Úgy sem az a szűk keresztmetszet gyárilag.

2016.05.26. 10:10

2 kérdésem lenne:

Gyári fejjel flacot játszani? :D Minek? Az e39 legjobb gyári hifije is szar még egy CD minőséghez is. Nemhogy flachoz.

2016.05.26. 11:45

2 kérdésem lenne:

Én egy Dension Gateway-t tettem bele (by SvidronyA) és nem bántam meg. Kb. fél óra volt berakni. Még fúrni sem kellett, mert simán át tudtam vezetni a kábelt a kesztyűtartóba. Tud Mp3, WMA és WAV-ot is játszani. Azzal már a CD minőségnél tartasz.

Gorcsev

2016.05.26. 11:50

densionnal kiirja az epp jatszott album/track cimet?
en yatourt raktam be a csomiba a cdtar kabelere, es az nem irja ki, azert kerdezem. de amugy jol mukodik, hozza amit elvartam.
yatour elvileg 99 mappat tudna kezelni de a 16/9 es egyseg meg csak 6 cd-t tud kezelni, igy annyi mappat lat csak. valaki nek sikerult mar yatourral tobb mappat betalloztatni?

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

2016.05.26. 12:08

spnq írta:densionnal kiirja az epp jatszott album/track cimet?
en yatourt raktam be a csomiba a cdtar kabelere, es az nem irja ki, azert kerdezem. de amugy jol mukodik, hozza amit elvartam.
yatour elvileg 99 mappat tudna kezelni de a 16/9 es egyseg meg csak 6 cd-t tud kezelni, igy annyi mappat lat csak. valaki nek sikerult mar yatourral tobb mappat betalloztatni?

nekem is csak 6 mappát kezel.
viszont neked nem csinál furcsaságokat? Pl átugrik a kijelző a főmenübe vagy néha menet közben kikapcsol a lejátszás és meg kell nyomni a mode gombot?

2016.05.26. 12:24

Dension csak 4 mappát kezel igazából, de lehet almappákat is betenni. A kiírást is be lehet kapcsolni a leírás szerint. Odáig még nem jutottam el, hogy kipróbáljam.
Nekem nem volt CD táram és pont a kábelezés az amit nem akartam megcsinálni.

2016.05.27. 07:29

Köszi Srácok az infókat! :)

2016.05.27. 21:35

Sziasztok!

Tapasztalatot osztanék meg. Business cd van az autómban, 6 hangszóróval. Elèg gyatràn szólt szegény, cd-ről még úgy ahogy...Volt itthon egy nagyonhiperszuperErőlködőm (oytron 2x120w), egy SAL 25cm-es 100w-os mélynyomóm. Vettem egy jelszint konvertert, nèmi kábelt, egy csövet a hangszarónak és elkezdtem...
Annyit mondhatok, hogy ezzel a kicsit sem profi cuccal, óriási különbséget tapasztalok. Szipi-szupi lett. Kèt hàtsó hangszórót kivettem, onnan jön a jel, kapcsolószàl az antenna erősítőről.... Élveztem a beépítést és megérte!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Norbi-528iA

2016.05.31. 10:58

gorcsev írta:

Dension csak 4 mappát kezel igazából, de lehet almappákat is betenni. A kiírást is be lehet kapcsolni a leírás szerint. Odáig még nem jutottam el, hogy kipróbáljam.

Beállítottam a leírás szerint a text módot, de nem akar megjelenni a szám címe a kijelzőn. :(
Majd ha lesz még rá energiám újra neki esek.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek gorcsev az itt látható tagok köszönték meg: FuReady
Értékelés: 4.76%

2016.05.31. 13:01

gorcsev írta:
gorcsev írta:

Beállítottam a leírás szerint a text módot, de nem akar megjelenni a szám címe a kijelzőn. :(

Melyik verziód van, mert nem mindegyik támogatja a text megjelenítést.

2016.05.31. 18:23

gorcsev írta:
gorcsev írta:

Nagyon hálás vagyok Nektek, mivel kipróbáltam a Dension Gateway Lite 3-as lejátszómon, és működik. :franko:

Leírás

A leírásban szereplő lépéseket követtem: lehúztam a pendrive-ot, bekapcsoltam a rádiót, kiválasztottam a CD-t, ekkor megjelent a "CD5-99" felirat, majd "m" gomb és jobbra nyíl hosszan, megjelent a "CD1-01", amit 03-ra állítottam (ekkor valami szöveg is megjelent), amit a végén szintén az "m" gomb + jobbra nyíl gomb hosszan követett, melynek a végén kiírta, hogy "AUX GW". :D
Pendrive vissza, a MID pedig elkezdte kiírni a zene adatait, amit azt hittem, ez a Dension lejátszó nem tud, de mégis. :lol:

2016.06.01. 09:33

FuReady írta:
gorcsev írta:
gorcsev írta:

Nagyon hálás vagyok Nektek, mivel kipróbáltam a Dension Gateway Lite 3-as lejátszómon, és működik. :franko:

Leírás

A leírásban szereplő lépéseket követtem: lehúztam a pendrive-ot, bekapcsoltam a rádiót, kiválasztottam a CD-t, ekkor megjelent a "CD5-99" felirat, majd "m" gomb és jobbra nyíl hosszan, megjelent a "CD1-01", amit 03-ra állítottam (ekkor valami szöveg is megjelent), amit a végén szintén az "m" gomb + jobbra nyíl gomb hosszan követett, melynek a végén kiírta, hogy "AUX GW". :D
Pendrive vissza, a MID pedig elkezdte kiírni a zene adatait, amit azt hittem, ez a Dension lejátszó nem tud, de mégis. :lol:

Köszi a leírást. :franko: Én pont ezt csináltam, csak én 02-vel és 04-el próbáltam. A 03 pont kimaradt, de akkor este kipróbálom.
Hozzászólás küldése

VigLink badge