Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Nagyon furcsa elektromos probléma! Biztosíték vagy más?

2015.12.31. 12:25

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bazsi525 2015.12.31. 12:27-kor.

Re: Nagyon furcsa elektromos probléma! Biztosíték vagy más?

2015.12.31. 12:25

Csak ez nagyon furcsa mert eddig azt csinàlta hogy ha össze volt dugva a multi gombsor csatija akkor nem volt index visszajelzőm meg refi visszajelző. Viszont a fűtőventilátorom ment. De most hogy kicseréltem a biztit megy a visszajelzőm viszont most meg a légzsákot írta be. Nem értem ezt

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2015.12.31. 12:26

bendegúz írta:Csá! Mi lehet a nyűgje a csomiajtómnak, nem húzza le a motor,ezért állandóan nyitva van. Ha megnyomom a nyitógombot, akkor nyit, hallom a motort, de be nem zár.

Hétfőn megyek Paksra, megnézzük?
Ha jól sejtem (majd Gallaca megerősít avagy megcáfol), ugyanaz a kínja, mint Melániának; van rá ideiglenes gyógyszer (talán) :wink:

2015.12.31. 12:38

SvidronyA írta:
bendegúz írta:Csá! Mi lehet a nyűgje a csomiajtómnak, nem húzza le a motor,ezért állandóan nyitva van. Ha megnyomom a nyitógombot, akkor nyit, hallom a motort, de be nem zár.

Ha jól sejtem (majd Gallaca megerősít avagy megcáfol), ugyanaz a kínja, mint Melániának; van rá ideiglenes gyógyszer (talán) :wink:

És mi az? Remélem csak kapcsoló baja van! Hétfőn meg melózok fél ötig. Mikor jössz?

2015.12.31. 12:51

bendegúz írta:
SvidronyA írta:

És mi az? Remélem csak kapcsoló baja van! Hétfőn meg melózok fél ötig. Mikor jössz?

Inpaval meg tudjuk nézni a kapcsolót is, a motort is. Nekem a zárszerkezet ment el borért; nem tartja meg bezárt állapotban, de kinyitni sem engedi a kapcsolóval (mechanikusan a vésznyitóval lehet). Az Inpaval le tudtuk zárni, így is marad, míg ki nem cseréljük a zárat, mert addig az üvegajtón keresztül tudom használni a csomagteret.
Reggel 1/2 8 körül már ott vagyok és nagyjából akkor végzek, amikor te. Ha nincs garázsod/hely, ahol átnézzük, eljöhetsz a céghez is, be tudjuk vinni a műhelybe, ahol van fény és nem fagyunk meg :)

2015.12.31. 13:46

SvidronyA írta:
bendegúz írta:
SvidronyA írta:

Inpaval meg tudjuk nézni a kapcsolót is, a motort is. Nekem a zárszerkezet ment el borért; nem tartja meg bezárt állapotban, de kinyitni sem engedi a kapcsolóval (mechanikusan a vésznyitóval lehet). Az Inpaval le tudtuk zárni, így is marad, míg ki nem cseréljük a zárat, mert addig az üvegajtón keresztül tudom használni a csomagteret.
Reggel 1/2 8 körül már ott vagyok és nagyjából akkor végzek, amikor te. Ha nincs garázsod/hely, ahol átnézzük, eljöhetsz a céghez is, be tudjuk vinni a műhelybe, ahol van fény és nem fagyunk meg :)

Az jó lenne! Ha meg tudnánk állapítani a hibát, már boldog lennék! Lezárni nem hiszem, hogy kellene, de majd meglátjuk!
Hétfőn du. hívlak! Köszi András!

2015.12.31. 14:03

bendegúz írta:
SvidronyA írta:
bendegúz írta:
SvidronyA írta:

Az jó lenne! Ha meg tudnánk állapítani a hibát, már boldog lennék! Lezárni nem hiszem, hogy kellene, de majd meglátjuk!
Hétfőn du. hívlak! Köszi András!

O.K. :franko:

2016.01.01. 20:42

Meggyógyult!!! Benyomtam kézzel a zár nyelvét, aztán kinyitottam a kulcson lévő gombbal, lecsuktam és behúzta a motor!
Azért este találkozhatunk András, ha még itt leszel.

2016.01.01. 22:53

bendegúz írta:Meggyógyult!!! Benyomtam kézzel a zár nyelvét, aztán kinyitottam a kulcson lévő gombbal, lecsuktam és behúzta a motor!
Azért este találkozhatunk András, ha még itt leszel.

Rendben, csörgök :franko:

2016.01.04. 19:03

Kicsit off, de nem tudja valaki véletlenül, hogy az E36 325td-ben hol van az izzítórelé?

2016.01.04. 20:58

bendegúz írta:Kicsit off, de nem tudja valaki véletlenül, hogy az E36 325td-ben hol van az izzítórelé?

Motorvezérlő mellett. itt

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: bendegúz
Értékelés: 4.76%

2016.02.04. 01:49

Szép estét tagok.

Ma egy elég érdekes dolog történt, melóba menet eső, egyszer csak megáll ablaktörlő. Normál pozícióba vissza ment aztán se kép se hang. Kapcsolhattam le fel esőszenzor módba akárhová semmi, se az ablakspriccelő se a xenon mosó semmi 30 percet ment kb. Megállok motor leállít start, megy megint működik. Nem telik bele pár percbe megint megállt. Megálltam kúton tankolni mire elértem melóig működött a 5 km alatt.

Hazajöttem egyből INPA beizzít ZKE modul olvas és ezt találom: 49 Wischermotor blockiert, Rueckstellkontakt, Wischerrelais
Error frequency : 2

Egyértelmű ZKE letiltotta. motor blokkolás kizárva simán megy. Relé esélyes holnap ránézek, rövidzár is bár nem tudom sose csinált még ilyet.

Szerintetek?

Előre is köszi. Erik!

2016.02.15. 08:24

Jó reggelt!
Emberek, az mitől lehet, hogy rajt a világítás, megállítom a kocsit, és csak néhány másodpercig van helyzetjelző, aztán lekapcsol?
Ha kirakom az irányjelzőt valamerre, akkor i setét van! :facepalm:
Mondjuk szerencsém volt, mert tegnap délben rajta felejtettem a világítást, ma reggel meg elindult :shock: ez lett gyanús. Körbenéztem és így vettem észre, hogy ez van. Nem tudom van-e összefüggés, hogy rajt maradt sokáig, vagy már régebb óta nem jó ezért nem merült le.
Köszi!

2016.02.15. 13:50

bendegúz írta:Jó reggelt!
Emberek, az mitől lehet, hogy rajt a világítás, megállítom a kocsit, és csak néhány másodpercig van helyzetjelző, aztán lekapcsol?
Ha kirakom az irányjelzőt valamerre, akkor i setét van! :facepalm:
Mondjuk szerencsém volt, mert tegnap délben rajta felejtettem a világítást, ma reggel meg elindult :shock: ez lett gyanús. Körbenéztem és így vettem észre, hogy ez van. Nem tudom van-e összefüggés, hogy rajt maradt sokáig, vagy már régebb óta nem jó ezért nem merült le.
Köszi!

LCM /esetleg gyújtáskapcsoló/ lehet, de diag nélkül nem leszel okosabb.
Pl. nekem úgy van kalibrálva, hogy a kulcs kapcsolja a világítást, nem kell külön kapcsolgatni. Viszont leállításnál egyből setét lesz, nincs néhány másodperc. Viszont van "hazakísérő" fényem ami 2 percig világít, ha kérem. Indexre van helyzetjelző.
Tehát nálad valami rossznak tűnik. Keress egy diagost!

2016.02.15. 17:37

Sziasztok,

Olyan fura probléma jelentkezett egy 528i-ben hogy a vízhőfok visszajelző ahogy eléri a kék tartományt egyszer csak vissza esik teljesen hidegbe,majd pár perc múlva már az üzemmeleg középső állásba ugrik?

Valakinek van ötlete mi lehet a gond?

köszönöm előre is

2016.02.15. 17:56

osiati írta:Sziasztok,

Olyan fura probléma jelentkezett egy 528i-ben hogy a vízhőfok visszajelző ahogy eléri a kék tartományt egyszer csak vissza esik teljesen hidegbe,majd pár perc múlva már az üzemmeleg középső állásba ugrik?

Valakinek van ötlete mi lehet a gond?

köszönöm előre is

Jeladó azaz "hőgomba"?
Tudom közhely, de egy diag sokat segíthet.

2016.02.17. 20:54

Sziasztok!

Hasonló problémám van nekem is, de mégsem ugyan az! (E39 528i 1997) Nekem indulás után néhány kilóméterrel megszűnik az idex visszajelzésem (kint hibátlanul működik), a reflektor visszajelzésem (kint hibátlanul működik), és a rádióm (totál sötét a kijelző, és teljesen néma, se óra se semmi), és a tolató lámpám is. minden más hibátlanul működik. Ha áll az autó egy ideig, akkor ismét minden hibátlanul megy, de ha melegszik egy kicsit, egyből előjön a jelenség. Gyújtáskapcsoló lett cserélve, mondván, hogy az a baj, de nem az volt. :-D Valami ötlet? Előre is köszi!

2016.02.17. 21:12

Czakomester írta:Sziasztok!

Hasonló problémám van nekem is, de mégsem ugyan az! (E39 528i 1997) Nekem indulás után néhány kilóméterrel megszűnik az idex visszajelzésem (kint hibátlanul működik), a reflektor visszajelzésem (kint hibátlanul működik), és a rádióm (totál sötét a kijelző, és teljesen néma, se óra se semmi), és a tolató lámpám is. minden más hibátlanul működik. Ha áll az autó egy ideig, akkor ismét minden hibátlanul megy, de ha melegszik egy kicsit, egyből előjön a jelenség. Gyújtáskapcsoló lett cserélve, mondván, hogy az a baj, de nem az volt. :-D Valami ötlet? Előre is köszi!

Lcm modul, óracsoport.

2016.02.18. 20:36

Köszönöm! Utána járok! :D

2016.02.18. 20:38

Fűtésed rendesen megy?

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
Hozzászólás küldése

VigLink badge