![]() |
2015.08.19. 20:59
kzolee írta:nagy.matyika írta:waresz írta:Amit én vettem a 96 os autóba,az VDO dobozban jött,és tuti gyári Siemens volt,mert nem csak hogy tökéletesen ugyanolyan volt(még a fröccsöntési sorják is) hanem még a siemens,és bmw felirat is egyértelműen kivehető volt rajta,csupán látható szándékossággal el voltak barmolva ezek a jegyek(mintha forrasztó pákával elkenték volna a műanyagot) tehát gyári volt,csak nem bmw-s csomagolásban gondolom nem adhatnak bmw alkatrészt. Mint a bmw emblémás és az embléma nélküli lemförder lengőkar..
Tapatalk-kal küldve az én GT-I9300-el
Ahogy mondod. Én a Corteco toronycsapágyakkal voltam ugyan így. Ott is szépen ki volt reszelve a gyári szám
Ne legyetek már ennyire naívak. Aki már dolgozott minőségbiztosított környezetben és látott már beszállítói szerződést, annak nem kell magyarázni...
Amiben nincs benne a BMW jel és a cikkszám, az minden valószínűség szerint megbukott a minőségellenőrzésen. Érdekes, hogy ezek a cuccok hogyan jutnak ki, node az emberi leleményességet nem szabad lebecsülni.
Ami eredeti Sachs, Bilstein stb. az saját márkanéven, saját cikkszámmal kerül forgalomba.
2015.08.20. 11:53
2015.08.23. 08:34
2015.08.30. 10:10

2015.08.30. 10:21
peteeqe írta:Sziasztok
Adott Egy m62b44tu motor ami bemelegedés után picit csattog a vanos.
Milyen megoldások vannak rá, tudtok rá valakit, aki javítja?
Láttam hogy évekkel ezelőtt volt mar róla szó itt a fórumon.de semmi konkrét info
2015.09.23. 09:20
2015.09.23. 12:31
Zo78 írta:Üdv!
Tudja valaki az okát annak, hogy a vezérműtengely jeladók közül az egyiket a realoem miért hozza vezetékkel, a másikat vezeték nélkül?
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_2170
2015.09.23. 14:29
Schnitzer írta:Zo78 írta:Üdv!
Tudja valaki az okát annak, hogy a vezérműtengely jeladók közül az egyiket a realoem miért hozza vezetékkel, a másikat vezeték nélkül?
Dupla vanosos
2 jeladó van benne azért
2015.09.24. 02:12
Zo78 írta:Schnitzer írta:Zo78 írta:Üdv!
Dupla vanosos
2 jeladó van benne azért
Azt tiszta, hogy dupla vanosos, és két jeladó van; arra lettem volna kíváncsi, hogy az egyik miért vezetékkel (kábellel), a másik miért anélkül van jelölve/rajzolva/fotózva...
Az egyikhez nem kapható kábel, holott ugyanannyiba kerül mindkettő?![]()
Vagy megint olyan kérdésen pörgök, aminek semmi értelme/jelentősége?
2015.09.30. 15:23
2015.09.30. 15:51
Zo78 írta:Legújabb kalandjaim, ezúttal a Vanosok földjén!![]()
![]()
Okulásul vagy mulatságul... kinek hogy.
Tessék:
blog.php?u=6393&b=85
Adminnak köszönöm a megjelenítéshez adott segítségét!!
2015.09.30. 17:05
![]()
Tessék:
blog.php?u=6393&b=85
2015.09.30. 20:42
![]()
Tessék:
blog.php?u=6393&b=85
2015.09.30. 22:45
![]()
Tessék:
http://e39.hu/blog.php?u=6393&b=85
2015.10.01. 08:17
2015.10.01. 09:35
Zo78 írta:Köszi a kommenteket!
A mesterekkel kapcsolatban egyértelmű nyilatkozatokat nem tennék, mert egyrészt nem vagyok felhatalmazva, hogy a nevét, számát kiadjam (ha valakinek mégis kell, dobjon egy pü-t, és megkérdezem, hogy megadhatom-e), másrészt a a vanost előzőleg szerelőre sem vetnék követ, mert nem lehet mindenki mindenben tévedhetetlen.![]()
Egyébként is azt tapasztalom - és ezt lassan kénytelen leszek végleg elfogadni - hogy értelmes távolságban (amihez nem kell napokig logisztikát szerveznem) nincs olyan szerelő, aki egyrészt az E39 minden egyes csavarjának javításához megfellebbezhetetlen tapasztalati háttérrel rendelkezne, ezért az van, hogy egy-egy problémával hurcolom az autót ide-oda, mint macska a kölykét. Vigaszomul szolgáljon, hogy már majdnem feltérképeztem azon környékbeli szakikat, akikről megállapítottam, mihez értenek és mihez kevésbé.
A vanos (és általában a vezérlés) egyébként is kényes terület - lásd a kálváriámat.
Ami a 30-60 percet és a gyorsulási adatokat illeti. Ahogy írtam is, a kettőstömegű rakoncátlankodik, így "kímélő" üzemmódban (már ha egyáltalán létezik ilyen fogalom a nevezett alkatrész esetében...) használtam/használom, de persze nem bírtam ki hogy kellő helyen (M3) ne rúgjam oda neki picit. (Ha túl leszek a lendkeréken, intenzívebb kezelésbe veszem.)
Természetesen a jelenlegi dinamika köszönő viszonyban sincs a korábbival, a motor reakcióideje a korábbinál is közvetlenebb lett gázadásra, ami azonban sokkal fontosabb, hogy egyértelműen megváltozott a motor járáskultúrája. A motorhangban korábban hallott (nem tudok jobb szót) "dörmögő tónus" eltűnt, helyette egy közepes frekvenciájú kellemesen érdes - a gázpedál további taposására ingerlő - hang jelent meg, főleg 2500 felett.
Ugyancsak érdekes, hogy megváltozott az egyazon sebességhez tartozó fordulatszám tartomány: pl. eddig 4.-ben ~2000 ford/perc-nél 60 km/h volt a jellemző, ez most 70-73 km/h változott.
2015.10.01. 09:43
waresz írta:Zo78 írta:Köszi a kommenteket!
A mesterekkel kapcsolatban egyértelmű nyilatkozatokat nem tennék, mert egyrészt nem vagyok felhatalmazva, hogy a nevét, számát kiadjam (ha valakinek mégis kell, dobjon egy pü-t, és megkérdezem, hogy megadhatom-e), másrészt a a vanost előzőleg szerelőre sem vetnék követ, mert nem lehet mindenki mindenben tévedhetetlen.![]()
Egyébként is azt tapasztalom - és ezt lassan kénytelen leszek végleg elfogadni - hogy értelmes távolságban (amihez nem kell napokig logisztikát szerveznem) nincs olyan szerelő, aki egyrészt az E39 minden egyes csavarjának javításához megfellebbezhetetlen tapasztalati háttérrel rendelkezne, ezért az van, hogy egy-egy problémával hurcolom az autót ide-oda, mint macska a kölykét. Vigaszomul szolgáljon, hogy már majdnem feltérképeztem azon környékbeli szakikat, akikről megállapítottam, mihez értenek és mihez kevésbé.
A vanos (és általában a vezérlés) egyébként is kényes terület - lásd a kálváriámat.
Ami a 30-60 percet és a gyorsulási adatokat illeti. Ahogy írtam is, a kettőstömegű rakoncátlankodik, így "kímélő" üzemmódban (már ha egyáltalán létezik ilyen fogalom a nevezett alkatrész esetében...) használtam/használom, de persze nem bírtam ki hogy kellő helyen (M3) ne rúgjam oda neki picit. (Ha túl leszek a lendkeréken, intenzívebb kezelésbe veszem.)
Természetesen a jelenlegi dinamika köszönő viszonyban sincs a korábbival, a motor reakcióideje a korábbinál is közvetlenebb lett gázadásra, ami azonban sokkal fontosabb, hogy egyértelműen megváltozott a motor járáskultúrája. A motorhangban korábban hallott (nem tudok jobb szót) "dörmögő tónus" eltűnt, helyette egy közepes frekvenciájú kellemesen érdes - a gázpedál további taposására ingerlő - hang jelent meg, főleg 2500 felett.
Ugyancsak érdekes, hogy megváltozott az egyazon sebességhez tartozó fordulatszám tartomány: pl. eddig 4.-ben ~2000 ford/perc-nél 60 km/h volt a jellemző, ez most 70-73 km/h változott.
A rakoncátlankodó kettős tömegű helyére tök véletlenül tudok most egy akciós 650km-t futott egy tömegű teljes szettet, ami 30i-re is jó.![]()
![]()
8db esztergomi látképért vihető.
Amúgy tök jó, csak nem ez a baja a kocsimnak.
2015.10.01. 10:09
Zo78 írta:waresz írta:Zo78 írta:Köszi a kommenteket!
A rakoncátlankodó kettős tömegű helyére tök véletlenül tudok most egy akciós 650km-t futott egy tömegű teljes szettet, ami 30i-re is jó.![]()
![]()
8db esztergomi látképért vihető.
Amúgy tök jó, csak nem ez a baja a kocsimnak.
Erősen fontolóra veszem, bár leszögezném, hogy én híján vagyok - az egyébként lelkesítő és példaértékű - úttörő habitusnak.![]()
Érdemes lenne bővebb konzultációt megejtenünk a témában. (Megy pü.)
2015.10.01. 11:53
Zo78 írta:Ugyancsak érdekes, hogy megváltozott az egyazon sebességhez tartozó fordulatszám tartomány: pl. eddig 4.-ben ~2000 ford/perc-nél 60 km/h volt a jellemző, ez most 70-73 km/h változott.
2015.10.01. 12:08
PeterE39 írta:Zo78 írta:Ugyancsak érdekes, hogy megváltozott az egyazon sebességhez tartozó fordulatszám tartomány: pl. eddig 4.-ben ~2000 ford/perc-nél 60 km/h volt a jellemző, ez most 70-73 km/h változott.
Az idézett mondatodat viszont erősen megkérdőjelezhetőnek tartom.
Azonos főtengely fordulatnál, és azonos sebességi fokozatban (nyomatékváltó áttételnél) garantáltan azonos lesz a sebesség is. Kivéve persze, ha időközben más áttételű difit, vagy nem váltóméret abroncsot tettél fel, esetleg csúszik a kuplungod, ami állandó sebességgel haladás esetén azért nem jellemző. Magyarán szólva, ha minden körülmény azonos, akkor a kerék kerületi sebessége sem lehet eltérő.