Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2015.06.14. 22:38

Hát attól függ, ki mennyi használja. Meyle-ről engem anno lebeszéltek. Azóta olvasgattam különböző fórumokat, hát megoszlanak a vélemények, de több helyen láttam, hogy idejekorán cserélni kell. Én biztos, hogy Lemförder-t vennék, az a tuti :wink: Ha megcsinál az ember egy ilyen komplett felújítást, az biztos, hogy nem nála fog tönkre menni.

2015.06.14. 22:44

nagy.matyika írta:Hát attól függ, ki mennyi használja. Meyle-ről engem anno lebeszéltek. Azóta olvasgattam különböző fórumokat, hát megoszlanak a vélemények, de több helyen láttam, hogy idejekorán cserélni kell. Én biztos, hogy Lemförder-t vennék, az a tuti :wink: Ha megcsinál az ember egy ilyen komplett felújítást, az biztos, hogy nem nála fog tönkre menni.

Ennek kapcsán eszembe jutott Bence aláírása :facepalm:

2015.06.14. 23:04

A klubtag gyári minőségű alkatrészekkel kérdezte. Ez attól fényévekre van.
Gyári a gyári és a Lemförder. Slussz.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA
Értékelés: 4.76%

2015.06.15. 00:27

nagy.matyika írta:Hát attól függ, ki mennyi használja. Meyle-ről engem anno lebeszéltek. Azóta olvasgattam különböző fórumokat, hát megoszlanak a vélemények, de több helyen láttam, hogy idejekorán cserélni kell. Én biztos, hogy Lemförder-t vennék, az a tuti :wink: Ha megcsinál az ember egy ilyen komplett felújítást, az biztos, hogy nem nála fog tönkre menni.

Meyle HD 9 hónapot birt nem Magyar utakon kb 40e km ugy hogy készletet vettem.az öszes szilent lengökarok külsö belsö gömbfej stab pálcák kormánymü.

2015.06.15. 11:45

hamoriarpi írta:A klubtag gyári minőségű alkatrészekkel kérdezte. Ez attól fényévekre van.

Akkor ahogy nézem, beleszalad egy félmillió a futóműbe. Az ületetés és a 18-as kerék hamar megmutatta a foga fehérjét.
Sajnos ez elnapolja a fényezős projektet.... :?

2015.06.15. 11:50

Afterdark írta:
hamoriarpi írta:A klubtag gyári minőségű alkatrészekkel kérdezte. Ez attól fényévekre van.

Akkor ahogy nézem, beleszalad egy félmillió a futóműbe. Az ületetés és a 18-as kerék hamar megmutatta a foga fehérjét.

Ne keseredj el. Látom, hogy nagyon lelkiismeretesen haladsz a tökéletesség felé. Ha megcsinálsz egy komplett futómű felújítást, akkor biztos, hogy több évre hátradőlhetsz. Javaslom, hogy beszélj itt az alkatrészesekkel, valamint menj be egy UNIX-ba. A Lemförder cuccoknak tök ugyan az a cikkszáma, mint a gyáriaknak, nem hiába gyári beszállító, ebből kifolyólag jó áron juthatsz átcsomagolt alkatrészhez. Ha nincs kedvezményed, akkor sincs gáz, mert ekkora tételnél helyből fognak neked adni rá 40%-ot. Bárdit is meg lehet végül is kérdezni, de szerintem ők drágábbak. Ha ekkora melóba ugrasz, akkor ne sajnáld a pénzt a toronycsapágyak illetve, a lengéscsillapítók felütésgátlóinak cseréjére. Úgy lesz egy tökéletes autód :wink:

2015.06.15. 12:30

Afterdark írta:

raktál be közben másik gátlókat az eibach mellé?

2015.06.15. 13:03

atti523i írta:
Afterdark írta:

raktál be közben másik gátlókat az eibach mellé?

Még nem, a Monroe-kal megyek. Be kellett osztanom a forrásokat és végül egy M-es lökhárító szettet tetettem fel belőle.

Nagy.Matyika: Köszönöm a dícséretet. Szerencsére van kontaktom alkatrészügyben, egyedüli gondom, hogy most minden tervezett projekt ára hat számjegyből áll és minimum kettessel kezdődik....
Toronycsapágy és a szilentjei cseréjén már túl vagyok, plusz hátra már bement néhány szilent és stabilizátor.

2015.06.15. 16:30

nagy.matyika írta:
Afterdark írta:

Ne keseredj el. Látom, hogy nagyon lelkiismeretesen haladsz a tökéletesség felé. Ha megcsinálsz egy komplett futómű felújítást, akkor biztos, hogy több évre hátradőlhetsz. ....

Ez az elmélet ... , viszont ha beletesszük a szövegkörnyezetbe az : ültetés + kemény gátló + 18" + V8 szavakat, akkor nem nagyon lehet hátradőlni ... :)

2015.06.15. 16:39

jlaci74 írta:
nagy.matyika írta:
Afterdark írta:

Ne keseredj el. Látom, hogy nagyon lelkiismeretesen haladsz a tökéletesség felé. Ha megcsinálsz egy komplett futómű felújítást, akkor biztos, hogy több évre hátradőlhetsz. ....

Ez az elmélet ... , viszont ha beletesszük a szövegkörnyezetbe az : ültetés + kemény gátló + 18" + V8 szavakat, akkor nem nagyon lehet hátradőlni ... :)

És az egyik legkomolyabb faktor BUDAPEST, így csupa nagybetűvel! :facepalm:

2015.06.15. 17:54

Sziasztok!
Van egy 2001-es e39 525d touringom. Az vele a problémám, hogy fékezésnél ráz. Normál fékezésnél (80-100-as vagy magasabb sebességről) eléggé zavaró, kicsit intenzívebb fékezésnél "kisimul".
Az lenne a kérdésem, hogy nektek volt-e már hasonló problémátok? Mi volt a hiba oka?
Szeretnék még kérni futómű- és fékalkatrész márkákat, típusokat, amik beváltak nálatok.
Igazából van tippem, hogy mik lehetnek rosszak, csak szeretnék tipikus hibákról tájékozódni. Tudom, hogy minden autó más, meg a körülmények is másak...

2015.06.15. 18:05

BMW Tolna megye írta:Sziasztok!
Van egy 2001-es e39 525d touringom. Az vele a problémám, hogy fékezésnél ráz. Normál fékezésnél (80-100-as vagy magasabb sebességről) eléggé zavaró, kicsit intenzívebb fékezésnél "kisimul".
Az lenne a kérdésem, hogy nektek volt-e már hasonló problémátok? Mi volt a hiba oka?
Szeretnék még kérni futómű- és fékalkatrész márkákat, típusokat, amik beváltak nálatok.
Igazából van tippem, hogy mik lehetnek rosszak, csak szeretnék tipikus hibákról tájékozódni. Tudom, hogy minden autó más, meg a körülmények is másak...

Hali!
Kereső és olvass!
Volt már többször.
Jellemzően futómű felújítás megoldja.
És/vagy féktárcsa csere.

2015.06.15. 19:07

Imco írta:

Hali!
Kereső és olvass!
Volt már többször.
Jellemzően futómű felújítás megoldja.
És/vagy féktárcsa csere.

Vagy minden felsorolt + kormánymű. :(

2015.06.15. 20:02

Lengőkar szilent csere. Mielőtt fékre költessz egy zsák pénzt...

2015.06.15. 20:19

Abból is a nagyobbik.

2015.06.19. 10:00

Sziasztok!

Budapesten vagy környékén keresek jó BMW-s futóművest. Olyat ahol súlyozottan tudnak beállítani.
Köszönöm!

2015.06.25. 21:01

Üdv!

Tudom, érintőlegesen volt már téma, de mivel a minap egy segítő szándékú kedves ismerősöm :wink: megjegyezte, hogy az autóval kapcsolatban hajlamos vagyok kapkodva dönteni, továbbá külhoni fórumokon sem találtam megnyugtató választ, ezért a véleményeket kérnék:

Eibach Pro kit vállalható normál Sachs gátlókkal vagy inkább Bilstein B4 a javallott?
A kérdés egyébként a "kecske és káposzta" esete, mert úgy szeretnék az autó elején 20-30 mm ültetni, hogy az utazó komfort ne csökkenjen. :facepalm:

2015.06.25. 21:20

Zo78 írta:Üdv!

Tudom, érintőlegesen volt már téma, de mivel a minap egy segítő szándékú kedves ismerősöm :wink: megjegyezte, hogy az autóval kapcsolatban hajlamos vagyok kapkodva dönteni, továbbá külhoni fórumokon sem találtam megnyugtató választ, ezért a véleményeket kérnék:

Eibach Pro kit vállalható normál Sachs gátlókkal vagy inkább Bilstein B4 a javallott?
A kérdés egyébként a "kecske és káposzta" esete, mert úgy szeretnék az autó elején 20-30 mm ültetni, hogy az utazó komfort ne csökkenjen. :facepalm:

Bilsteinből a B4 még a kommersz minőség, ha fejleszteni akarsz, akkor B6 vagy annál jobb. Ha jó a gyári, akkor inkább Sachs, Boge. :szerintem

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: 2 jlaci74, Zo78
Értékelés: 9.52%

2015.06.25. 21:39

nekem is ez van.3cm ültet elöl.nem lesz brutál kemény,én még hiányolok egy kis feszességet.ha jó állapotúak a sachs-ok,a b4 nem előre lépés.a b6 is normál rugóhoz írják,ha komolyat akarsz akkor b8.persze azt nem tudom hogy milyen kemény lesz vele,de ha nem tetszik ocsiért átveszem. :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek atti523i az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2015.06.25. 21:51

Az én kocsimban gyári M-tech futómű van.
Először én is meglepődtem, amikor megláttam, mert elég nagyot ültet az autón a gyári futóműhöz képest.
Ez még a magyar utakra is vállalható, úgy feszes - sportos, hogy némi komfortot is ad.
Én a helyedben néznék egy touring használt komplett szettet, és esetleg azt újíttatnám fel mondjuk a Kárászyékkal.
Ha a gyári sport mellett döntesz, akkor olyan futómű van az autódban, amit konkrétan ahhoz terveztek.
És árban sem lennél rosszabb helyzetben, mert a komoly Gewindék 1.500 eur-tól kezdődnek.
Ezek az összeválogatott rugó - lengéscsillapító párosok szerintem csak félmegoldások.
De ez csak az én véleményem. :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kovessyroli az itt látható tagok köszönték meg: Zo78
Hozzászólás küldése

VigLink badge