Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E38 730d tapasztalatok

2014.01.23. 21:02

H.Pál írta:Hát már feleslege azon agyalni h hogy kellett volna!!!!!!mai eszemmel visszavittem volna a kereskedőhöz azonnal!!!!!
Tavaszra talpra akarom állítani!!!Biztos patent kocsik ezek a 7-esek,jobb lenne azzal járni mint Passat-tal.....:)
Megcsináltatom én majd meglátom h hogy válik be!!!
Másnak is ilyen problémás pénztemető ez a fajta autó vagy csak én nyúltam ennyire mellé????????????????
Vagy csak mentek vele,olajcsere meg félévente pár 10 ezer ft és jó????

Nekem nincs sok gondom vele,igaz nem is hajtom napi szinten

2014.01.23. 21:18

MChris írta:
H.Pál írta:Hát már feleslege azon agyalni h hogy kellett volna!!!!!!mai eszemmel visszavittem volna a kereskedőhöz azonnal!!!!!
Tavaszra talpra akarom állítani!!!Biztos patent kocsik ezek a 7-esek,jobb lenne azzal járni mint Passat-tal.....:)
Megcsináltatom én majd meglátom h hogy válik be!!!
Másnak is ilyen problémás pénztemető ez a fajta autó vagy csak én nyúltam ennyire mellé????????????????
Vagy csak mentek vele,olajcsere meg félévente pár 10 ezer ft és jó????

Nekem nincs sok gondom vele,igaz nem is hajtom napi szinten

Na, meg nem is D-d van! ;)

2014.01.23. 22:40

H.Pál írta:Másnak is ilyen problémás pénztemető ez a fajta autó vagy csak én nyúltam ennyire mellé?

Mellényúltál.

2014.01.27. 12:57

Lenne még egy kérdésem!!!
A bmw 2,5-ös diesel motorja a 97-es évjárat körüli az Közös nyomócsöves vagy csak adagolós??????
Mert ha adagolós akkor gondolom nem annyira érzékeny és sokkal megbízhatóbb is!?

2014.01.27. 13:05

H.Pál írta:Lenne még egy kérdésem!!!
A bmw 2,5-ös diesel motorja a 97-es évjárat körüli az Közös nyomócsöves vagy csak adagolós??????
Mert ha adagolós akkor gondolom nem annyira érzékeny és sokkal megbízhatóbb is!?

A 97 az tds, tehát adagolos. Asszem vp37. Részletekről kérdezd Papabosst. Neki tds volt, most meg 30dje van.(Bár e46)
Tapatalk 2-vel küldve az én LT26i-ről

2014.01.27. 13:21

Ezt nem feltétlenül támogatnám ...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2014.01.27. 13:55

Mert miért nem támogatnád azt hogy megbízhatóbb!!!!Én csak azt hallottam róla h könnyen hengerfejes lesz,meg nagyon nem megy!!!!
De szerintem egy adagolós autót könnyebben meg tud csinálni bármilyen szerelő mint egy közös nyomócsövest meg nem annyira érzékeny a gázolajra!!!!
És elektronika is jóval kevesebb van benne!!!

2014.01.27. 14:02

H.Pál írta:Mert miért nem támogatnád azt hogy megbízhatóbb!!!!Én csak azt hallottam róla h könnyen hengerfejes lesz,meg nagyon nem megy!!!!
De szerintem egy adagolós autót könnyebben meg tud csinálni bármilyen szerelő mint egy közös nyomócsövest meg nem annyira érzékeny a gázolajra!!!!

Ajánlom figyelmedbe a TDS hebegés topikot.
Mindjárt kiderül, hogy bármennyire is "primitív" a TDS technika, nem elég egy keresztfejű csavarhúzó a javításához! 8)
És hidd el, a hajódízelt már ez sem kultiválja.

2014.01.27. 14:04

Nem megbízhatóbb, cserébe sokkal gyengébb. Főleg egy 7-es kaszniba. E39-ben is 10 felett fogyasztanak. De lehet, hogy a TDS tulajok majd kijavítanak :mrgreen: Ha lehúzós szerelőhöz viszed, 10 adagolót is rátesznek, és akkor sem lesz jó. Olvass bele a "TDS hebegés" topicba!

2014.01.27. 14:16

Gallaca írta:

Nem megbízhatóbb, cserébe sokkal gyengébb. Főleg egy 7-es kaszniba. E39-ben is 10 felett fogyasztanak. De lehet, hogy a TDS tulajok majd kijavítanak :mrgreen: Ha lehúzós szerelőhöz viszed, 10 adagolót is rátesznek, és akkor sem lesz jó. Olvass bele a "TDS hebegés" topicba!

Ha pedig egy hozzáértőhöz viszed és kell rá egy teljes felújítás mindjárt kirepült az ablakon vagy 3 kiló... a "nem annyira érzékeny és sokkal megbízhatóbb" adagolóra...
Bontva már szinte lehetetlen jót venni, mert mindben van minimum 500e. km...
Összegezve: szerintem egy c.r diesel ( 25-30d ) motor fenntartása semmivel sem drágább, nagyobb vezetési élményt nyújt ugyanolyan vagy inkább alacsonyabb fogyasztás mellett ...
( Pál, ne abból indulj ki, hogy a tiedre most mennyit kell költeni mert te belenyúltál rendesen, hidd el ha egy adagolóssal is hasonlóan behúznának a csőbe az sem lenne kevésbé fájdalmasabb ... )

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2014.01.27. 14:22

H.Pál írta:Mert miért nem támogatnád azt hogy megbízhatóbb!!!!Én csak azt hallottam róla h könnyen hengerfejes lesz,meg nagyon nem megy!!!!

Milyen elektronikára gondolsz, amivel kevesebb van benne? Motorvezérlő elektronika ugyanúgy van. Kb 1 elektromos szeleppel van kevesebb, ez a turbót szabályozza. Cserébe van jeladós porlasztó, elektromos elkopós adagoló stb.:) Én személy szerint könnyebben lábra állítok egy 30d-t, mint egy TDS-t, tekintve, hogy azzal van tapasztalatom. Lehet, hogy azért, mert nem vagyok szerelő. :D

2014.01.27. 14:33

Akkor azt mondjátok hogy a TDS semmivel sem jobb,sőt inkább rosszabb mint a közös nyomócsöves!!!!
Mert épp a minap nézegettem a Német oldalt és arra a döntésre jutottam hogy az enyémet megcsináltatom és ELADOM!!!
Németből hozok inkább egy másikat ami színben is jobban tettszik és a szervizek sem maradtak el rajta!!!!!
DE CSAK UGYANILYEN kaszni érdekel!!!

2014.01.27. 14:37

Utánaolvastam és tényleg sokan szenvednek az adagolóval a TDS nél!!!!
Akkor marad a 3 literes!!!!
Köszi a segítséget !!!!!:)

2014.01.27. 14:41

H.Pál írta:Utánaolvastam és tényleg sokan szenvednek az adagolóval a TDS nél!!!!

Két jótanács:
1. Maradj a 30d-nél.
2. Kevesebb felkiáltójellel is megértjük azt, ami a lelkedet nyomja. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: 2 baupexim1, hamoriarpi
Értékelés: 9.52%

2014.01.27. 15:26

H.Pál írta:Utánaolvastam és tényleg sokan szenvednek az adagolóval a TDS nél!!!!

Ha maradsz a hetesnél, akkor az 1.8 tonnához a TDS amúgy is ellenjavallt (nagyon tatás).
És ha Jerry is azt mondja, hogy ne a TDS-t válszd, akkor higgy neki, hisz TDS tulaj :D

2014.01.27. 18:18

7er miert pont 3.0 dezso?
740i esetleg 750i miert nem johet szoba?Esetleg egy sovanka 730?...

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

2014.01.29. 15:13

Azért nem akarok benzinest mert napi szinten szeretném használni és nem mindegy hogy 13 liter vagy csak 8!!!!
Meg hát nem tudom miért de valahogy én jobban szeretem az olajkályhát!:D
Volt már előtte 2 diesel autóm és azokkal semmi gond nem volt!

2014.01.29. 15:18

H.Pál írta: nem mindegy hogy 13 liter vagy csak 8!!!!

Finom leszek. A valóságtól elrugaszkodott elvárásaid vannak az adott motorok tüzelőanyag-fogyasztásával kapcsolatosan.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: baupexim1

2014.01.29. 15:21

Mert mennyit fogyaszt a 740i ?

2014.01.29. 15:39

H.Pál írta:Mert mennyit fogyaszt a 740i ?

Városban 20, kívül 10. Vagy kérdezd meg XenonBalut :mrgreen:

De a 730D is csak papiron eszik szerintem 8 Litert
Hozzászólás küldése

VigLink badge