Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E60 -at vennék segitsetek:D

2013.09.01. 18:55

nagy.matyika írta:Biztos, hogy elég az a teljesítmény szinte minden közlekedési szituációhoz. Furcsállnám, hogyha automata váltóval érezhetően gyengébb lenne, mert 0-100-ig és 4. fokozatos 80-120 esetén is csak 2 tizeddel marad el a kézitől, ezt meg ember legyen a talpán aki megérzi :lol: + automata sokszor úgy játszik, hogy a turbó lyukat nem érzed gyorsulásnál, kézi váltóval pedig igen.

Miki barátommal Nyíregyházán autóztunk egy automata Pre Face sedannal. Hát, az első lámpa után közös nevezőre hoztuk, pont azt hozza amit az E39 520d
Ezek a könyvekben leírt tized másodpercek kb. annyit jelentek, mint a fogyasztásra vonatkozó adatok. Nem mérvadóak csak laboratóriumi körülmények között...

Kérdezném, hol van turbó lyuk amit a manuális váltó nem hidal át??? :roll:
Mert ha a váltásra elpocsékolt időre gondoltál, az nem turbó lyuk. :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw520ds az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2013.09.01. 19:49

bmw520ds írta:
nagy.matyika írta:Biztos, hogy elég az a teljesítmény szinte minden közlekedési szituációhoz. Furcsállnám, hogyha automata váltóval érezhetően gyengébb lenne, mert 0-100-ig és 4. fokozatos 80-120 esetén is csak 2 tizeddel marad el a kézitől, ezt meg ember legyen a talpán aki megérzi :lol: + automata sokszor úgy játszik, hogy a turbó lyukat nem érzed gyorsulásnál, kézi váltóval pedig igen.

Miki barátommal Nyíregyházán autóztunk egy automata Pre Face sedannal. Hát, az első lámpa után közös nevezőre hoztuk, pont azt hozza amit az E39 520d
Ezek a könyvekben leírt tized másodpercek kb. annyit jelentek, mint a fogyasztásra vonatkozó adatok. Nem mérvadóak csak laboratóriumi körülmények között...

" APA KEZDŐDIK " Már megint az értelmetlen, semmitmondó dolgok. Kinek a pap, kinek a papné.

Írtam ide egy fél oldalnyit, de inkább kitöröltem.

Boss! Van lehetőséged most már kipróbálni, mazsolázgatni szinte minden variációból. NEKED kell döntened, mert nem mi fogjuk használni a masinát.

2013.09.01. 19:53

muhaati írta:
bmw520ds írta:

" APA KEZDŐDIK " Már megint az értelmetlen, semmitmondó dolgok. Kinek a pap, kinek a papné.

Boss! Van lehetőséged most már kipróbálni, mazsolázgatni szinte minden variációból. NEKED kell döntened, mert nem mi fogjuk használni a masinát.

Kép

2013.09.01. 21:32

muhaati írta:" APA KEZDŐDIK " Már megint az értelmetlen, semmitmondó dolgok. Kinek a pap, kinek a papné.

Nekem speciel inkább a lánya! :mrgreen:

Ati, itt most nem a 3 literes faceliftesről van szó, az nyilván jó mindenhogy. :wink:

2013.09.01. 21:35

204d1 írta:Kép

Sőt:

Kép

2013.09.01. 22:27

muhaati írta:
bmw520ds írta:

Nem fog itt semmiféle vita kezdődni, mert értelmetlen lenne. Egy ekkora dízel motornál nem hiszem, hogy annyira szükség lenne egy kézi váltóra, mint egy kis köbcentis dieselnél vagy benzinesnél. Szinte minden fordulatszám tartományban jól húznak. Az meg csak hab a tortán, hogy az automata váltó többnyire jó helyen dolgoztatja őket. Nem a váltásra elpocsékolt időre gondoltam! Kis fordulatról hiába akasztom vissza a manuális dieselnek, azért kell valamennyi idő mire felpörög a turbó és elkezdi feltépni az aszfaltot a gép (vagy nem) :D Automata ráadásul kis tempónál ilyenkor még csúsztat is, szóval nem is vesz semmit észre a felhasználó. Egy jó automata váltó olyan kényelmet nyújt, hogy épeszű ember, azért a tényleg "labor" tizedmásodpercért nem vesz kézi váltót. Tudom ezer pozitív és negatív érvet fel lehetne sorolni ebben a témában, de hagyjuk meg a döntés lehetőségét másnak. Ezt a dolgot nem lehet tukmálni :D Ki kell próbálni és érezni, hogy mire van szükség!

Piros lámpás gyorsulásnál elég látványosan látszódik a reakció időn nyert/vesztett idő :D Automata váltónál ez meg alapból ki is lenne zárva, hiszen minek nyüstöljük szegényt, úgy sem szereti!

2013.09.13. 04:03

Sziasztok!

KÉrdesem lenne hozzátok, hátha tudtok segíteni. Szeretnék venni egy 2008 körüli E61 520d-t. Sok olyat hallottam hogy sok baj van a BMWkel (a motor ba tönkre megy valami)örökké kijelez és drága a javítás.
Na most tudom hogy aki BMw-t szeretne vásárolni az a javítási költségekkel tisztába kell lennie, de ha tényleg túl sok a meghibásodás akkor lehet nem vennék.
Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal? Segítséget előre is köszönöm.
Ja és megéri még behozni az autot nematből?

2013.09.13. 11:12

MarciE61 írta:Sziasztok!

KÉrdesem lenne hozzátok, hátha tudtok segíteni. Szeretnék venni egy 2008 körüli E61 520d-t. Sok olyat hallottam hogy sok baj van a BMWkel (a motor ba tönkre megy valami)örökké kijelez és drága a javítás.
Na most tudom hogy aki BMw-t szeretne vásárolni az a javítási költségekkel tisztába kell lennie, de ha tényleg túl sok a meghibásodás akkor lehet nem vennék.

Csak a baj van a bmw-kel...

2013.09.13. 12:48

Mindenképpen érdemes sok információt gyűjteni, alaposan körüljárni a témát, hogy ne vásárlás után érjen meglepetés...

pl. : http://www.lezo.hu/szerkezettan/illuszt ... MW-N47.pdf
" A visszahívások
két esetre oszthatók: az első eset a 2007. 03. 01-től 2009. 01. 05-ig
gyártott N47, N47DK0, N47S kódú motorok esetén a forgattyús tengely a csapágycsészékkel (11 21 7803479) együtt cserélendő, emellett még cserélendő: olajszivattyút hajtó lánc, alsó lánc, nagynyomású
CR-szivattyú lánckerék, fogaskerék a kiegyenlítőtengelyekhez, felső
lánc, felső feszítő és vezetősín. "

2013.09.13. 12:52

jlaci74 írta:pl. : http://www.lezo.hu/szerkezettan/illuszt ... -N47.pdf...

Köszi Laci a PDF-ért! Ezt nem ismertem!
:franko:

2013.09.15. 07:27

Sokkal nem lettem okosabb, a pdf-et sem találja de azért köszi :(

2013.09.15. 19:30

Helo
Én még erről ....(a motor ba tönkre megy valami)... gondról még nem hallottam, pedig elég jól informált vagyok a gázolajos BMW-k ben

2013.09.15. 21:44

Valami biztos elromolhat, mert mint mindent ezt is emberek tervezik és semmi sem szól örökké, viszont kicsit lehetnél konkrétabb. Mit hallottál mi szokott elromlani? Ha megnézed az e60-al fenntartásával kapcsolatos topikot, akkor megnézheted, hogy nagyjából mit mikor kell cserélni egy diesel BMW-ben. Lepke évekre visszamenően nagyon szépen vezeti a hozzászólását!

2013.09.17. 16:59

MuhaAti kombó, elég szépecske
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... dc-7242927

2013.09.17. 17:16

Gabesz81 írta:MuhaAti kombó, elég szépecske
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... dc-7242927

Szépen mennek le az árak!!!!! :facepalm:

Ennek egy óriási baja van, sok a pedál!!!!!!! :mrgreen:

Viszont már "sokgombos" i-drive, 2008!!!!! :franko:

2013.09.19. 20:05

Igazaból csak ugy általánosagban hallotam hogy a bmwkkel baj van meg drága a fentartásuk meg stb, pedig nagyoin teszik nekem és vagy E61 vgay touring pssat de nagyon a bmw felé huzok...
köszi az infokat keresgélek akkor a topikokban...
Valami porlasztócsúcs a befecskendezésben ( nagyo nnem értek hozzá, de azt hiszem mindn dizelre igaz ez)

2013.09.19. 21:36

MarciE61 írta:Igazaból csak ugy általánosagban hallotam hogy a bmwkkel baj van meg drága a fentartásuk meg stb, pedig nagyoin teszik nekem és vagy E61 vgay touring pssat de nagyon a bmw felé huzok...
Valami porlasztócsúcs a befecskendezésben ( nagyo nnem értek hozzá, de azt hiszem mindn dizelre igaz ez)

Vegyél benzinest, abban nincsen "valami porlasztócsúcs" sem.

Mondjuk annak is drága a fenntartása, ma is 8,9-et zabáltattam meg vele úgy, igaz többször mentem 150 km/h felett ...

Sokba kerül így :doglotlo: :nyelves:

2013.09.19. 21:46

Oroszlan írta:
MarciE61 írta:Igazaból csak ugy általánosagban hallotam hogy a bmwkkel baj van meg drága a fentartásuk meg stb, pedig nagyoin teszik nekem és vagy E61 vgay touring pssat de nagyon a bmw felé huzok...

Vegyél benzinest, abban nincsen "valami porlasztócsúcs" sem.

Mondjuk annak is drága a fenntartása, ma is 8,9-et zabáltattam meg vele úgy, igaz többször mentem 150 km/h felett ...

Sokba kerül így :doglotlo: :nyelves:

Azér' jó a bendzinness, mer' arra jó a tizenhatos Azev felnire az epermintás pneumant, meg sportkipufogó, a katalizátort is el lehet adni, meg olajból is jó a Botond. :mrgreen:

140 km/h alatt a 25d-nek elég 7,4 liter is, múltkor kipróbáltam papásan. Mondjuk majdnem teljesen megőszültem, pedig így is 60% felett vagyok... :mrgreen:

Ezeknél az autóknál nem a megvásárlás és az üzemanyag a költség a sok, hisz tudjátok. :wink:

2013.09.20. 06:30

Igen. Sokan azt mondjak hogy inkább benzinest vegyek. Viszont nem találok 520i-t csak 5-6 millió körül. 520d viszont mar 3 körül van.
Amugy mi az hogy sok a fenntartása? Csak a tankolás ? Szerintem a 8-9 en annyira vészes, főleg egy benzines BMW nel:)!

2013.09.20. 07:59

MarciE61 írta:Igen. Sokan azt mondjak hogy inkább benzinest vegyek. Viszont nem találok 520i-t csak 5-6 millió körül. 520d viszont mar 3 körül van.
Amugy mi az hogy sok a fenntartása? Csak a tankolás ? Szerintem a 8-9 en annyira vészes, főleg egy benzines BMW nel:)!

Hamoriarpi vett egy E61 520d-t, a blogjában láthatod, mennyit költött rá.

Páran (oroszlan, lepke, meg én is) itt :arrow: viewtopic.php?f=24&t=1434 vezetgettük, mennyi a fenntartási költségük ezeknek. Van benzines, dízel.

Szerintem olyat vegyél, ami neked tetszik, ha benzines akkor olyat, ha dízel akkor olyat.

--- Itt egy csomó benzines ---
Hozzászólás küldése

VigLink badge