Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: BMW-s élmények

2013.06.24. 18:13

bmw520ds írta:
leslie írta:
simi64 írta:
bmw520ds írta:
leslie írta:Ma volt egy kis elmeny :
Passat 1.9 pd dp tt i ( pdtdi- minek bonyolitjak ezt ?! ) : 150 felett elfogy
Opel Calibra : egesz jol jon ( mogottem :) ) , de az is elfogy 160 korul....
:drive

Élmény??? Mi? Kétezres motoros autót 150km felett elhagyni? Ugyan má :mrgreen: Calibrésön a legerősebb is csak 150 ló, gondolom nem 204 xi darab volt, mert azok szemétkupacok, igaz, van 1% ami rendbe van rakva, na az szedi is a papucsot...Nahát, most csalódtam kicsit. :roll: Kíváncsi lennék melyik Passat volt. Azért akad egy őszinte kérdésem, legalább 150-ig jól ment? :roll:

A Fosvágent én is otthagyom, (kivéve Phaeton) meg a villámosat is :mrgreen: :roker:

Nekem fullon volt a csomagtartom.... Viszont a Passat nem ment szatul. Lehet, hogy chippelve volt.... ( egy mezei Passat nekem sem kihivas ! )
De nem gond : lehet, hogy az en vasam egy gyenge 530 es csak ugy megy, mint egy 520-as :mrgreen:

Passatok nem mennek szarul. Ezért adtam el a hathengeres 150 lóerős benzinesemet anno. Ja igen, az 520d azért lenyomja még az 1.4 HDI és hasonló társait, meg ha van lendület kamiont is átugrik, amúgy gyenge ebbe a kasztniba mint ahogy itt már oly sokszor olvasgattuk. :facepalm: Pontosan úgy megy ahogy egy PDTDI Passat. Ezért kérdeztem hogy 150-ig hogy ment. :wink:

150-ig nem ment rosszul :)

2013.06.24. 18:18

[quote="LeviM5"]SOLTVADKERT 2013.
A klubból Endivel és Madox-al találkoztunk.
A szervezés pocsék, fejetlenség, 12-re megtelt a kemping, kilóméteres sorállás a 35 fokban. (Mi szerencsére 10-kor épphogy bejutottunk.) Programok sem voltak, úgyhogy feltaláltuk magunkat. Strandoltunk, ettünk-ittunk, nézelődtünk.
Ettől függetlenül jól éreztük magunkat, jó volt látni a (kis) csapatot, bár sokan távolmaradtak. Oda-vissza konvojozás is élvezetes volt, mindig az! :mrgreen:

Olvastam a dologról. Háttal nem kezdünk mondatot, ezért visszajött a tavalyi emlék, mikor fél órát ültünk asszony kocsijában, aztán mikor kifizettünk nem kevés pénzt, közölték hogy nem mehetünk be azzal a kocsival. A hozzáállás volt bosszantó, mert a pénzünk kellett, de a parkolójegy drága volt arra, hogy megszégyenülten tolatgatva kikullogjunk a rendezvényről. Én akkor levettem, nem az számít hogy gyere drága BMW rajongó, szívesen látunk, kérlek, állj ide a sarokba azzal a nevenincs taligával, vagy mielőtt elveszem a pénzt, közlöm hogy nem mehetsz be, hanem az, add a pénzed és kész. Ezzel szembe állítva a füredi és komáromi találkozók a pocsék időjárások ellenére is tökéletes élmény maradt a családomnak!

2013.06.24. 18:49

bmw520ds írta:A hozzáállás volt bosszantó, mert a pénzünk kellett, de a parkolójegy drága volt arra, hogy megszégyenülten tolatgatva kikullogjunk a rendezvényről.

Lehangoló.

Sosem voltam még Vadkerten, de ezek után nem tudom érdemes -e egyáltalán menni...

2013.06.24. 20:28

kzolee írta:
bmw520ds írta:A hozzáállás volt bosszantó, mert a pénzünk kellett, de a parkolójegy drága volt arra, hogy megszégyenülten tolatgatva kikullogjunk a rendezvényről.

Lehangoló.

Sosem voltam még Vadkerten, de ezek után nem tudom érdemes -e egyáltalán menni...

DS se volt,ez Zamárdiban volt,és történethez hozzátartozik hogy Gabi Pözsóval akart bejönni (audis sem jöhetett be,márka találkozó erről szól.)

2013.06.24. 20:37

MChris írta:
kzolee írta:

Lehangoló.

DS se volt,ez Zamárdiban volt,és történethez hozzátartozik hogy Gabi Pözsóval akart bejönni (audis sem jöhetett be,márka találkozó erről szól.)

Szerintem úgy lett volna korrekt, ha azt mondják a kapunál, amit Te is.

"Figyu, öcsi, ez egy márkatalálkozó, ide az off kocsiddal nem jöhetsz be. Ha érdekel a rendezvény, parkolj le itt kint, és utána vegyél jegyet." :szerintem

Akkor most elnézést a Vadkert szervezőitől, ha ez nem náluk volt. :oops:

2013.06.24. 20:50

kzolee írta:
MChris írta:
kzolee írta:

Lehangoló.

"Figyu, öcsi, ez egy márkatalálkozó, ide az off kocsiddal nem jöhetsz be. Ha érdekel a rendezvény, parkolj le itt kint, és utána vegyél jegyet." :szerintem

Gond ott van hogy "sétáló" jegy nincsen,"poweren" se, itt se volt anno a talikon,azaz belépő van,annyi amennyi.
Vadkertel kapcsolatban tudtuk hogy nem fér be mindenki,le volt írva tavaly is gond a férőhely (az más dolog áll mindneki mindenhol,Zamárdiban is gond lesz hamarosan,hiszen nincs már "választék" a talikból (mi is azért kezdtük eljárni "más talikra") ezért indultam 6:50-kor.

Ilyen esetkre nem marad más mint tájékozodni,fórumok,infó vonal.

Zamárdit már "nemzetközinek" hírdetik,oda is érdemes időben érkezni :!:

2013.06.24. 20:51

kzolee írta:
MChris írta:
kzolee írta:

Lehangoló.

Gabi ezen zsörtölődik, már egy éve. Mondtam neki, hogy hagyja a fenébe, mert a Ford Focusunkkal nekem eszem ágában nem lenne egy BMW talira bemenni, mert nem oda való. :roll:

2013.06.24. 21:04

Akkor ezek szerint nekem most :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács

2013.06.24. 21:15

LeviM5 írta:
kzolee írta:
MChris írta:
kzolee írta:

Lehangoló.

Gabi ezen zsörtölődik, már egy éve. Mondtam neki, hogy hagyja a fenébe, mert a Ford Focusunkkal nekem eszem ágában nem lenne egy BMW talira bemenni, mert nem oda való. :roll:

Nem zsörtölődök, hanem pofátlanságnak tartom hogy 3xxxFt belépőjegyet fizettek velem ki, ami tartalmazza az egy autó helyét. Ha ez akármilyen más típusú is, akkor mivel eléggé oroszlán emblémás volt, odajöhettek volna szólni, hogy húzz a fenébe ezzel a retekkel, hiába is üldögéltek benne BMW feliratú szerkóban. Szemben azzal hogy E osztályos Merci és Audi is állt bent, sőt, előző évben egy másik hátsó hajtányos offal összekaparták a BMW-m oldalát! Na ezzel szemben nem tetszett a mentalitás. Szar érzés volt cipekedni a kacatjainkat, mert az úgy korrekt lett volna ha előre kiszednek, eldönthetem hogy akarok-e bejutni gyalogosan, vagy sarkon fordulok és keresek más elfoglaltságot de már ezerszer átbeszéltük ezt. Nekem Zamárdi és Soltvadkert nem szerepel a térképemen mint találkozó. 8)
Egyébként, a repülőnap sem azoknak van rittyentve, akinek saját repülőjük van, hanem azokat, akik kötődnek a repüléshez valamilyen szinten, szeretettel várják és fogadják.

2013.06.26. 20:29

Kedves Fórumlakók!

Siófokról hazafelé jöttünk. Audi Allroad Quatro beállt a valagunkba. Semmi baj ezzel, hiszen a feleségem megkért, fáj a feje, erre való tekintettel NE legyen semmi fajta kihágás míg hazaérünk. Szemébe néztem és megígértem, nem is lesz. Igaz, nem figyelte a tükröket.
Természetesen, az összes lakott tercia maximálisan tiszteletben tartva, nincs ok ami megér egy fényképet!

Kilitiről kiérve elkezdtem nyomni. Az Audi meg a hátam mögött. Legnagyobb meglepetésemre a kedvenc kanyarjaim előtt sem tud megelőzni. Két nagydarab faszi ül elöl. Kanyarban úgy jön ahogy én is. Rendben, asszony mondja, őt nem zavarja ha gyorsan megyek, csak minél előbb érjünk már haza, mert nagyon fáj a feje!

Értve! Durván kezdtem autózni. Azok a kanyarok amik eddig olyan max 150-es tempóval voltak részemről megközelítve, most 180-ról lefékezve, 160-as tempóval lettek benyelve, természetesen más íveket használva. Ici-picit csúszott a kocsi eleje és hátulja is egyformán, jó indulatúan, de semmi extra! Na ott Audis mattot kapott, benézte a határt. Persze, haladjunk, vasúti átjáró, szépen lelassítok, átkocogunk, ott van megint, aztán 2. fokozattól gyorsulunk, három kanyartól akkorát kapott a BMW-től, hogy le sem írom, mert ott értelmét vesztette az egész próba.
Két utolsó kanyar már nem volt versenyben, mert zöld mellényes emberek állatokat tereltek, mi meg szépen beálltunk 120-ra.
Ekkor nagy mérgesen kikerültek, hátulján 2.5TD piros I-vel a végén. Egy szarrakás ahogy van az a kocsi, a Quatro hajtás a kanyarban hol van??? Emlékeim szerint, fejlett légrugós csillapítása van azoknak. Ennek tükrében el lehet gondolkodni, mennyire szar egy 520d, mert azért mindig megkapjuk! :mrgreen:
Az út kivételesen szinte forgalom mentes volt, lett volna helye, ideje előzésre. Szívesen megmondtam volna neki, ez csak egy négyhengeres kis klozet. :hangos:
204d1! Köszönöm a futómű beállításodat, abszolút teszi a dolgát végre!
Hogy mi az élmény? 2.5 vs. 2.0

2013.06.26. 20:39

bmw520ds írta:Egy szarrakás ahogy van az a kocsi, a Quatro hajtás a kanyarban hol van???

Mostmár tudjuk Simi, hogy álnéven is irogatsz! :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: 2 bmw520ds, jlaci74
Értékelés: 9.52%

2013.06.26. 21:19

bmw520ds írta: Emlékeim szerint, fejlett légrugós csillapítása van azoknak.

Azt is csupán azért rakták bele, mert megunták, hogy állandóan csak a motor szaródik el :D

2013.06.27. 00:25

kzolee írta:
bmw520ds írta:Egy szarrakás ahogy van az a kocsi, a Quatro hajtás a kanyarban hol van???

Mostmár tudjuk Simi, hogy álnéven is irogatsz! :mrgreen:

Azzal a paraszt szokta húzni a boronát.
Azért a boronát, mert az ekét már nem húzza el :mrgreen:

2013.06.30. 18:01

Ma napon tesztvezetés szervezett MChris, egy svájcban dolgozó gyerekkori barátja látogatott haza. Érdekel-e egy M3? Naná! A kis M3 nagyon pozitív benyomást tett rám, kabrióban megvan a feelingje. Ahogy a kipufogó szól és a benzingőz átjárja a kabint... És jól is megy, bár kissé nyers a régi SMG. De a hangja csúcs!
Tapasztalatcsere után jót autóztunk a kietlen bakonyi utakon, forgalom nulla, ezért kiautóztuk amit a helyzetből kilehetett. :roker:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: 7 admin, aprilia, Bacsek, bmw520ds, jlaci74, kzolee, leslie
Értékelés: 33.33%

2013.06.30. 21:27

[quote="LeviM5"]Ma napon tesztvezetés szervezett MChris, egy svájcban dolgozó gyerekkori barátja látogatott haza. Érdekel-e egy M3? Naná! A kis M3 nagyon pozitív benyomást tett rám, kabrióban megvan a feelingje. Ahogy a kipufogó szól és a benzingőz átjárja a kabint... És jól is megy, bár kissé nyers a régi SMG. De a hangja csúcs!
Tapasztalatcsere után jót autóztunk a kietlen bakonyi utakon, forgalom nulla, ezért kiautóztuk amit a helyzetből kilehetett. :roker:
///Mennyei!
Mit éreztél, hogy viselkedik kanyarban? Mert a kapucnisok mindig ezt mondják, lent a súlypontja, merev mint a fax, ezért jobb a cópénál. Igazuk van?

2013.06.30. 21:42

bmw520ds írta:
///Mennyei!
Mit éreztél, hogy viselkedik kanyarban? Mert a kapucnisok mindig ezt mondják, lent a súlypontja, merev mint a fax, ezért jobb a cópénál. Igazuk van?

Én nem vettem észre semmit, vagyis szépen feküdt a kanyarokban, lenyitott tetővel, szóval ha nem tudtam volna, azt hittem volna nem kabrió, sőt. Nem volt kényelemes, eléggé kemény és jól kivan(kilehet) merevítve. Bár nem igazán tudom hasonlítani sima M3-hoz mert azt még nem vezettem, így nem tudom az milyen. :oops:
Készült pár nem leközölhető videó. Próbált utánam jönni szegény... :facepalm: Megbánta a srác, hogy nem M5-öt vett. Miután vezette az enyém, nagyon elcsodálkozott. (mint mondta, a sok "hozzáértő" tántorította el és így lett az M3. Többek között mondták neki, hogy a vanos az nem jó, mert állítani kell x ezer km-enként...) Videót majd megmutatom.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds
Értékelés: 4.76%

2013.06.30. 21:57

LeviM5 írta:
bmw520ds írta:
///Mennyei!

Én nem vettem észre semmit, vagyis szépen feküdt a kanyarokban, lenyitott tetővel, szóval ha nem tudtam volna, azt hittem volna nem kabrió, sőt. Nem volt kényelemes, eléggé kemény és jól kivan(kilehet) merevítve. Bár nem igazán tudom hasonlítani sima M3-hoz mert azt még nem vezettem, így nem tudom az milyen. :oops:
Készült pár nem leközölhető videó. Próbált utánam jönni szegény... :facepalm: Megbánta a srác, hogy nem M5-öt vett. Miután vezette az enyém, nagyon elcsodálkozott. (mint mondta, a sok "hozzáértő" tántorította el és így lett az M3. Többek között mondták neki, hogy a vanos az nem jó, mert állítani kell x ezer km-enként...) Videót majd megmutatom.

szerintem nincs az a kabriómerevítés ami érdemben tudná kompenzálni a tetőt...

2013.07.01. 00:24

Gabesz81 írta:
LeviM5 írta:
bmw520ds írta:
///Mennyei!

szerintem nincs az a kabriómerevítés ami érdemben tudná kompenzálni a tetőt...

Aki meg használt ezelőtt tíz évvel E30 Cabrio-t és most is épít egy ilyet, van. Akkor? De ha linkelsz töréstesztes BMW-s videót ami alátámasztja a véleményed, elfogadom.
Ha pedig nincs tető, gyorsabban tud kanyarodni, mert lejjebb került a tömegközéppontja, ez pedig fizika. Ugyebár, a BMW nem egy tekergős karosszéria forma, ezt még Muha Ati is kifejtette talán toronymerevítős dolognál anno. Én csak kíváncsi vagyok hogy kanyarodott...

2013.07.01. 00:37

bmw520ds írta:.
Ha pedig nincs tető, gyorsabban tud kanyarodni, mert lejjebb került a tömegközéppontja, ez pedig fizika.

Szerintem az alacsonyabb tömegközéppont nem biztos, hogy ellensúlyozni tudja a 160 Kg fölösleget. Elvégre ez a kocsi tömegének 10%-a.

2013.07.01. 08:54

LeviM5 írta:
bmw520ds írta:
///Mennyei!

ŐŐŐ, nem értem, miért nem ért utol... :nyelves: Pedig egyesek szerint a hármas körbeautózza az M5-öt... :franko: :facepalm: :facepalm:
Hozzászólás küldése

VigLink badge