![]() |
2013.02.14. 22:08
Gallaca írta:Madtomi írta:Persze lehet, az a lényeg, hogy az erősítő az asszem 40w-ot küld neki. Rakhatsz be 4ohm-osat is csak akkor kell csak akkor tenni kell be egy plusz ellenállást, hogy 8hm-os legyen ha rámérsz a kábelre különben az erősítő tönkremegy idő előtt.
Na az az ellenállás nem az az ellenállás lesz, amit te szeretnél. Egy 8 ohm-os hangszórótekercs ellenállása nem azonos egy 8ohm-os ellenállás ellenállásával.
2013.02.14. 22:42
Gallaca írta:Madtomi írta:Persze lehet, az a lényeg, hogy az erősítő az asszem 40w-ot küld neki. Rakhatsz be 4ohm-osat is csak akkor kell csak akkor tenni kell be egy plusz ellenállást, hogy 8hm-os legyen ha rámérsz a kábelre különben az erősítő tönkremegy idő előtt.
Na az az ellenállás nem az az ellenállás lesz, amit te szeretnél. Egy 8 ohm-os hangszórótekercs ellenállása nem azonos egy 8ohm-os ellenállás ellenállásával.
2013.02.14. 23:31
Madtomi írta:Gallaca írta:Madtomi írta:Persze lehet, az a lényeg, hogy az erősítő az asszem 40w-ot küld neki. Rakhatsz be 4ohm-osat is csak akkor kell csak akkor tenni kell be egy plusz ellenállást, hogy 8hm-os legyen ha rámérsz a kábelre különben az erősítő tönkremegy idő előtt.
Igen ahogy Odus kolega is leírta az már impedancia, a képlet az ugyan az csak mégis másEttől függetlenül ezt így hallottam, hogy ezt így csinálják és működik.
Persze el lehet rajtam verni a port de ez van.
Egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy a német oldalakon írták, hogy az erősítő a mély hangoknál igen elcsengül mivel autóról van szó. Nem segítene ezen egy kondenzátor beiktatása esetleg?
2013.02.15. 00:04
Gallaca írta:Madtomi írta:Gallaca írta:Madtomi írta:Persze lehet, az a lényeg, hogy az erősítő az asszem 40w-ot küld neki. Rakhatsz be 4ohm-osat is csak akkor kell csak akkor tenni kell be egy plusz ellenállást, hogy 8hm-os legyen ha rámérsz a kábelre különben az erősítő tönkremegy idő előtt.
Igen ahogy Odus kolega is leírta az már impedancia, a képlet az ugyan az csak mégis másEttől függetlenül ezt így hallottam, hogy ezt így csinálják és működik.
Persze el lehet rajtam verni a port de ez van.
Egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy a német oldalakon írták, hogy az erősítő a mély hangoknál igen elcsengül mivel autóról van szó. Nem segítene ezen egy kondenzátor beiktatása esetleg?
Egy megfelelő 0.5-1 farádos kondi beépítése minden esetben jótékony hatással van, minden rendszerre, pláne a mély tartományra, tekintve, hogy az igényel a legtöbb energiát. Minél közelebb az erősítőhöz beépítve, segíti az akksi munkáját, . Meg egy spirálcellás akksi.De egy gyári DSP-re szerintem egymagában felesleges lenne, ott a gyári tyúkbeleket kellene átrángatni kezdésből, hogy odajusson az energia egyáltalán.
Ez az "elcsengül" kifejezés nincs benne errefelé a szlengszótárban, remélem jól értettem a kérdést.
2013.02.16. 12:29
leslie írta:tuzion írta:Hali mindenki! Még új vagyok a fórumon nem nagyon tudok rajta tájékozódni gondoltam ide írnám első problémámNem régiben e39(525d)-hez vettem egy gyári bmw business CD-t viszont amikor elvittem berakatni közölték velem, hogy hiányzik egy kábel. Na most a kérdésem az lenne hogy kábelszettet tudok ehhez kapni?
Előre is köszi
Helló!
SZERINTEM biztos lehet venni külön kábel köteget is....
Bontó vagy Jlaci74 klubtársat keresd meg, ő jó áron tud hozni neked újat ( elvileg ).
2013.03.03. 15:50
2013.03.03. 17:18
Haminda írta:Ha Mode gomb mentes business cd-m van, akkor fm transmitteren kívül van vmi esélyem külső forrásból zenelejátszásra?
2013.03.03. 18:39
Jerry írta:Haminda írta:Ha Mode gomb mentes business cd-m van, akkor fm transmitteren kívül van vmi esélyem külső forrásból zenelejátszásra?
Szerkessz bele AUX bemenetet!
2013.03.04. 10:16
2013.05.30. 15:24
2013.06.02. 18:37
2013.06.02. 19:02
perobesz525tds írta:Sziasztok!
Milyen kombinációban érdemes kicserélni a gyári hangszórókat?
Előre komponens szettet gondoltam,csomiba kondi,erősitő,mélyláda.
A kalaptartóba és a hátsó ajtókba viszont nem tudom mi lenne az ideális!
2013.06.06. 15:07
2013.06.06. 15:12
Bummer írta:Sziasztok!
Sajnos én még nem jöttem rá, hogy milyen konfig van az autómban.
BMW Business CD RDS és IRIS a fejegység az oldal szerint beazonosítva, és 10 hangszóró, ha mindent jól hallok...elöl ajtónként 3 hátul 1+ kalaptartó 1-1 oldalanként...akkor ez most a dsp-s rendszer és a 6-os cd-tár?
Nekem csak a mély hiányzik veszettül...
Elvileg ehhez be tudnék kukázni egy gyári mélyet és kész?
Nagyon fű vagyok ehhez a részhez, és bevallom úgy igazán még nem volt erőm nekifogni átnyálazni minden fórumot!
Előre is köszi a segítséget mindenkinek!
Üdv!
2013.06.06. 15:41
Jerry írta:Bummer írta:Sziasztok!
BMW Business CD RDS és IRIS a fejegység az oldal szerint beazonosítva, és 10 hangszóró, ha mindent jól hallok...elöl ajtónként 3 hátul 1+ kalaptartó 1-1 oldalanként...akkor ez most a dsp-s rendszer és a 6-os cd-tár?
Nagyon fű vagyok ehhez a részhez, és bevallom úgy igazán még nem volt erőm nekifogni átnyálazni minden fórumot!
Üdv!
Nem valószínű!
Van "sima" 10 hangszórós rendszer is. Mint például az enyém.
A DSP-hez jár már a kalaptartó alatti mélynyomó is. Ez esetben nem hiányolnád a mélyet.Ráadásul a DSP-s jobban is szól, mint a mi mezei 10 hangszórósunk.
2013.06.06. 18:02
Bummer írta:Jerry írta:Bummer írta:Sziasztok!
Üdv!
Nem valószínű!
A DSP-hez jár már a kalaptartó alatti mélynyomó is. Ez esetben nem hiányolnád a mélyet.Ráadásul a DSP-s jobban is szól, mint a mi mezei 10 hangszórósunk.
Szia Jerry!
OFF Xenon még melózik a kocsidon, múltkor is hívtam, mondta a Jerry kocsiját csináljukOFF
Egy kis mélyet szeretne a szívem, a hangzás igazából tiszta, a fejegység is egy jó átlagos, a hangszórókon biztos fogok javítani egy cserével, de kell a mély![]()
Bunkó jazz és hip-hop rajongó vagyok, olyan érzésem van mint aki operát hallgat süketen![]()
Akármilyen megoldás jó, a gyári jobban inspirál, nem kell egy malteros kád a csumitartóba![]()
Kitől, honna, hogyan lehet ilyeneket megtudakolni?
Üdv!
2013.06.06. 21:16
Madtomi írta:Bummer írta:Jerry írta:Bummer írta:Sziasztok!
Üdv!
Nem valószínű!
Szia Jerry!
OFF Xenon még melózik a kocsidon, múltkor is hívtam, mondta a Jerry kocsiját csináljukOFF
Egy kis mélyet szeretne a szívem, a hangzás igazából tiszta, a fejegység is egy jó átlagos, a hangszórókon biztos fogok javítani egy cserével, de kell a mély![]()
Bunkó jazz és hip-hop rajongó vagyok, olyan érzésem van mint aki operát hallgat süketen![]()
Akármilyen megoldás jó, a gyári jobban inspirál, nem kell egy malteros kád a csumitartóba![]()
Kitől, honna, hogyan lehet ilyeneket megtudakolni?
Üdv!
Akkor marad a gyári dsp beépítése amit a bontósok között tudsz találni. Ahoz kell az összes kábele amit nem vagdaltak szét mivel minden hagszóróhoz külön kábel megy. Nincs leegyszerűsítve a helyzet úgyhogy megy a hátsó hangszóróhoz és akkor egy hangváltóval leveszi a magast és kész hanem a magasnak direkt kábele van amit külön kell behúzni az ajtóba. Jól meg van csinálva gyárilag ez csak nyűgös kiépíteni kicsit, mert szét kell boritani a kocsi belsejét. De szerintem megéri nagyon! Az alap 6 hangszórósat cseréltem le erre és egészen más a hangzás és van a hangszint beállítások között direkt jazz beállítás meg saját magadnak is tudod állítani. De ha tönkremegy a mély, mint mondjuk nekem most akkor szerintem érdemesebb beletenni egy erősítőt és egy másik mély hangszórót. Ilyen 8ohm és 2x80W-os hangszórókat csak a szalonban tudsz venni jah és 13-as ráadásul úgyhogy esélytelen.
2013.06.06. 21:27
2013.06.07. 06:23
Bummer írta:Kb. mennyibe fáj egy ilyen rendszer? Amit láttam neten 4-500 Eur, bár az komplett.
10 hangszóró gyárilag bent ennek a kábelezése a mélyeken kívül megegyezik a DSP-vel?
Akkor elvileg csak a hangváltó kell és mélyek (erölködő is más?)
Érdemes a fejegységet business-ről lecserélni professional-ra? - vagy nem hoz sokat és pénzkidobás?
Ha mégsem a gyári lesz, hanem egy szolid malterosvödör, akkor abból mit, hogyan, honnan (a sízsákos megoldás tetszik)?
Köszi!
2013.06.07. 07:03
odus írta:Bummer írta:Kb. mennyibe fáj egy ilyen rendszer? Amit láttam neten 4-500 Eur, bár az komplett.
10 hangszóró gyárilag bent ennek a kábelezése a mélyeken kívül megegyezik a DSP-vel?
Akkor elvileg csak a hangváltó kell és mélyek (erölködő is más?)
Érdemes a fejegységet business-ről lecserélni professional-ra? - vagy nem hoz sokat és pénzkidobás?
Ha mégsem a gyári lesz, hanem egy szolid malterosvödör, akkor abból mit, hogyan, honnan (a sízsákos megoldás tetszik)?
Köszi!
A DSP bekötés úgy 50%-ban egyezik a 10 hangszórós kivitellel.
Nem csak más helyre kell tenni a pineket, valamelyiket cserélni is kell
más fajtájúra. Ha az ember nekiugzik, egy délelőtt alatt meg lehet csinálni,
így nem kell szétkapni az autót. Viszont nem lesz gyári a kábel.