![]() |
2012.06.24. 17:26
Kliu írta:Pici immobilizer-chip van benne. Azzal lehet a gáz.
Benne van?
Milyen kulcs egyébként? Elemes, akkus?
[/quote]
[/quote]2012.06.24. 19:36
[/quote]2012.06.27. 13:23
Kliu írta:Most este még dühből kimentem és megpróbáltam újra. Sikerült. Egyenlőre....
Elsődleges kulccsal, amivel eddig is működött, benyomtam a nyitás gombot, beraktam a gyújtáskapcsolóba, elfordítottam 1. állásba, majd kivettem, megnyomtam a bezáró gombot 3x, majd fogtam a 2. számú kulcsot, elkezdtem nyomni a nyitás gombot, majd megnyomtam a záró gombot 3x. Ezek után most este indítja mindkét kulccsal. Kíváncsian várom a holnapot.......
[/quote]2012.07.25. 09:47
2012.07.25. 10:26
geryvi írta:Sziasztok!
Szinte végig olvastam a topicot, de már magamban is elbizonytalanodtam.A problémám a következő remélem tudtok segíteni.:
A bemutatkozásomnál írtam, hogy egy 2000-ben gyártott 528i-nek vagyok egy friss tulajdonosa. 2 kulcsot kaptam hozzá, bár az egyik kulcsot 5-6 éve nem használták. Feltételezem, hogy már bőven lemerült. A másik, használatban lévő kulcsnál (egy rombusz alakú) régebben működött a távirányítója amivel lehetett nyitni-zárni-lehúzni-felhúzni, de kávét éppen nem főzött.
Ha jól értettem az eddigi hozzászólásoknál ez az a kulcs ami tölti magát.? Valami miatt jelenleg nem működik a távirányító része, de a kulccsal tudom nyitni az autót, és indít is. A mechanika biztosan működik mert a központi zár bezárja az összes ajtót, ha megnyomom az autóban lévő gombot.
Anno 20km/h felett is bezárta magát, bár ez is eltűnt valamiért, de erre láttam megoldást miszerint a monitoron be tudom lőni ennek a beállítását. Erre ránézek majd ha lesz egy pici időm.
Szóval visszatérve ez csak egy kulcselhangolódási probléma? Ha igen tudnátok linkelni egy újrahangolási útmutatót? Remélem nem valami komolyabb elektronikai hiba, hogy szinte egyszerre felejtette el az autó az összes zárással kapcsolatos beállítást.![]()
Egy extra kérdés: Igazából azt sem értem, hogy mitől hangolódhatna el a kulcs, ha volt használva, és se saru leemelés, stb...
Előre is köszönöm a segítséget!
2012.07.28. 07:41
2012.07.28. 08:47
Lyozef írta:Sziasztok!
Az alábbi problémám van.
Két darab rombusz alakú kulccsal vettem meg az autót. Az egyik működik is rendesen, nyit-zár, stb...
A másiknak a gombjai nem csinálnak semmit sem.
Olvastam itt, hogy akkus és ha nem használod, akkor lemerül. Használat közben tölt.
A kérdésem az lenne, hogy ha ez most le van merülve, akkor fel tudom-e tölteni használat közben?
Nem zavarja össze az autót, ha lemerült kulccsal "furikázom"?
Mondjuk ugye akku, tehát ha "döglött", akkor már biztosan nem.
Itt olvastam egy helyen (egy német oldalról fordította valaki), hogy 1,5 év alatt merül le teljesen és addig kb. 30 nap alatt fel lehet tölteni.
köszönöm előre is!
2012.07.28. 12:03
barbrady írta:Lyozef írta:Sziasztok!
Az alábbi problémám van.
Két darab rombusz alakú kulccsal vettem meg az autót. Az egyik működik is rendesen, nyit-zár, stb...
Olvastam itt, hogy akkus és ha nem használod, akkor lemerül. Használat közben tölt.
A kérdésem az lenne, hogy ha ez most le van merülve, akkor fel tudom-e tölteni használat közben?
Itt olvastam egy helyen (egy német oldalról fordította valaki), hogy 1,5 év alatt merül le teljesen és addig kb. 30 nap alatt fel lehet tölteni.
köszönöm előre is!
Ha nincs meghalva az akku, akkor pár órát használod, már működnie kell. Viszont szerintem újra is kell tanítani ha lemerült.
2012.07.28. 13:43
simi64 írta:
Meg aztán ki is lehet cserélni az akkut. Igaz faragni, meg vagdosni, meg ragasztani kell, de lehet!
2012.07.28. 13:50
Kliu írta:Kliu írta:Most este még dühből kimentem és megpróbáltam újra. Sikerült. Egyenlőre....
Elsődleges kulccsal, amivel eddig is működött, benyomtam a nyitás gombot, beraktam a gyújtáskapcsolóba, elfordítottam 1. állásba, majd kivettem, megnyomtam a bezáró gombot 3x, majd fogtam a 2. számú kulcsot, elkezdtem nyomni a nyitás gombot, majd megnyomtam a záró gombot 3x. Ezek után most este indítja mindkét kulccsal. Kíváncsian várom a holnapot.......
Érdekes.
2012.07.28. 16:24
bmw520ds írta:Kliu írta:Kliu írta:Most este még dühből kimentem és megpróbáltam újra. Sikerült. Egyenlőre....
Érdekes.
Most hidalok le, adjon nekem vki nyugtatót.....
Reggel kimentem, nyitotta, zárta a kocsit a 2. számú kulcs. Most 10 perccel ezelőtt kimegyek, nyitja-zárja, de NEM INDÍTJA! Szíven szúrom magamat......
ui.: Most ismét kimentem a kocsihoz (2 perce sincs) végig csináltam az általam leírt procedúrát, ismét indítja a kocsit......
2012.07.29. 10:04
barbrady írta:Lyozef írta:Sziasztok!
Az alábbi problémám van.
köszönöm előre is!
Ha nincs meghalva az akku, akkor pár órát használod, már működnie kell. Viszont szerintem újra is kell tanítani ha lemerült.
2012.08.21. 08:05
nifedmybi írta:Soon autumn, hurry to say goodbye to summer!).
2012.08.21. 16:51
Padre540 írta:nifedmybi írta:Soon autumn, hurry to say goodbye to summer!).
What a f..k?
2012.08.21. 19:42
nifedmybi írta:Soon autumn, hurry to say goodbye to summer!).
2012.08.27. 17:58
2012.08.30. 22:55
2012.08.31. 09:33
tujmy írta:Sziasztok!!
Most vettem egy 2001-es 525-öst!Az lenne a kérdésem, hogy egy kulcsom van hozzá és csak a BMW szalonba lehet kulcsot csináltatni??Más megoldás nincs??
Köszi!!!
2012.08.31. 16:09
Jerry írta:tujmy írta:Sziasztok!!
Most vettem egy 2001-es 525-öst!Az lenne a kérdésem, hogy egy kulcsom van hozzá és csak a BMW szalonba lehet kulcsot csináltatni??Más megoldás nincs??
Köszi!!!
Szoktak árulni nyers kulcsot. Vegyél egyet. Plusz vegyél egy használt kulcsot valamelyik bontóstól. Abból át kell raknod az elektronikát az időközben kulcsmásolós szakival kivágatott nyers kulcsba. Elvinni mindkét kulcsot az Aranykulcs Kft.-hez és ott a gyári kulcs immóját átiratni a másikra. Ezután hazamenve a két kulcsot már csak fel kell programozni az autóra. Kézikönyv 184. oldal, ha jól emlékszem.