Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kulcs hangolás

2012.06.24. 17:26

Kliu írta:Pici immobilizer-chip van benne. Azzal lehet a gáz.
Benne van?
Milyen kulcs egyébként? Elemes, akkus?

Csepp formájú, akkus. Ha az akku lemerülése lenne a téma, akkor nem nyitná/zárná a kocsit. Ha az immoval lenne a baj, akkor első 2-3 alkalommal miért indította?[/quote]
Ha minden működik, csak nem indít, akkor biztos az immoval van a baj :!:
Azt én sem tudom, hogy az első 2-3 alkalommal miért indította :roll:
Ha akkus, akkor viszont a rombusz-alakú, vagyis ilyesmi:

Kép[/quote]

Most este még dühből kimentem és megpróbáltam újra. Sikerült. Egyenlőre....
Elsődleges kulccsal, amivel eddig is működött, benyomtam a nyitás gombot, beraktam a gyújtáskapcsolóba, elfordítottam 1. állásba, majd kivettem, megnyomtam a bezáró gombot 3x, majd fogtam a 2. számú kulcsot, elkezdtem nyomni a nyitás gombot, majd megnyomtam a záró gombot 3x. Ezek után most este indítja mindkét kulccsal. Kíváncsian várom a holnapot.......[/quote]
Érdekes.
:roker:[/quote]

Most hidalok le, adjon nekem vki nyugtatót.....
Reggel kimentem, nyitotta, zárta a kocsit a 2. számú kulcs. Most 10 perccel ezelőtt kimegyek, nyitja-zárja, de NEM INDÍTJA! Szíven szúrom magamat......
ui.: Most ismét kimentem a kocsihoz (2 perce sincs) végig csináltam az általam leírt procedúrát, ismét indítja a kocsit......[/quote]
Vedd fel a kapcsolatot Peu klubtárssal, ő profi ebben.
Mostanában elég régen járt itt, de ITT megtalálod.

2012.06.24. 19:36

Most este még dühből kimentem és megpróbáltam újra. Sikerült. Egyenlőre....
Elsődleges kulccsal, amivel eddig is működött, benyomtam a nyitás gombot, beraktam a gyújtáskapcsolóba, elfordítottam 1. állásba, majd kivettem, megnyomtam a bezáró gombot 3x, majd fogtam a 2. számú kulcsot, elkezdtem nyomni a nyitás gombot, majd megnyomtam a záró gombot 3x. Ezek után most este indítja mindkét kulccsal. Kíváncsian várom a holnapot.......[/quote]
Érdekes.

Reggel kimentem, nyitotta, zárta a kocsit a 2. számú kulcs. Most 10 perccel ezelőtt kimegyek, nyitja-zárja, de NEM INDÍTJA! Szíven szúrom magamat......
ui.: Most ismét kimentem a kocsihoz (2 perce sincs) végig csináltam az általam leírt procedúrát, ismét indítja a kocsit......[/quote]

Mostanában elég régen járt itt, de ITT megtalálod.[/quote]

Köszönöm, írtam neki e-mailt, remélem hamarosan kapok választ.

2012.06.27. 13:23

Kliu írta:Most este még dühből kimentem és megpróbáltam újra. Sikerült. Egyenlőre....
Elsődleges kulccsal, amivel eddig is működött, benyomtam a nyitás gombot, beraktam a gyújtáskapcsolóba, elfordítottam 1. állásba, majd kivettem, megnyomtam a bezáró gombot 3x, majd fogtam a 2. számú kulcsot, elkezdtem nyomni a nyitás gombot, majd megnyomtam a záró gombot 3x. Ezek után most este indítja mindkét kulccsal. Kíváncsian várom a holnapot.......

Érdekes.

Köszönöm, írtam neki e-mailt, remélem hamarosan kapok választ.[/quote]

Sajnos ilyennel a kolléga sem találkozott, így elmentem a helyi BMW "szakszervízbe" ahol szintén nem tudtak segíteni. :?

2012.07.25. 09:47

Sziasztok!

Szinte végig olvastam a topicot, de már magamban is elbizonytalanodtam. :roll: A problémám a következő remélem tudtok segíteni.:
A bemutatkozásomnál írtam, hogy egy 2000-ben gyártott 528i-nek vagyok egy friss tulajdonosa. 2 kulcsot kaptam hozzá, bár az egyik kulcsot 5-6 éve nem használták. Feltételezem, hogy már bőven lemerült. A másik, használatban lévő kulcsnál (egy rombusz alakú) régebben működött a távirányítója amivel lehetett nyitni-zárni-lehúzni-felhúzni, de kávét éppen nem főzött. :)
Ha jól értettem az eddigi hozzászólásoknál ez az a kulcs ami tölti magát.? Valami miatt jelenleg nem működik a távirányító része, de a kulccsal tudom nyitni az autót, és indít is. A mechanika biztosan működik mert a központi zár bezárja az összes ajtót, ha megnyomom az autóban lévő gombot.
Anno 20km/h felett is bezárta magát, bár ez is eltűnt valamiért, de erre láttam megoldást miszerint a monitoron be tudom lőni ennek a beállítását. Erre ránézek majd ha lesz egy pici időm.
Szóval visszatérve ez csak egy kulcselhangolódási probléma? Ha igen tudnátok linkelni egy újrahangolási útmutatót? Remélem nem valami komolyabb elektronikai hiba, hogy szinte egyszerre felejtette el az autó az összes zárással kapcsolatos beállítást. :shock:
Egy extra kérdés: Igazából azt sem értem, hogy mitől hangolódhatna el a kulcs, ha volt használva, és se saru leemelés, stb...

Előre is köszönöm a segítséget!

2012.07.25. 10:26

geryvi írta:Sziasztok!

Szinte végig olvastam a topicot, de már magamban is elbizonytalanodtam. :roll: A problémám a következő remélem tudtok segíteni.:
A bemutatkozásomnál írtam, hogy egy 2000-ben gyártott 528i-nek vagyok egy friss tulajdonosa. 2 kulcsot kaptam hozzá, bár az egyik kulcsot 5-6 éve nem használták. Feltételezem, hogy már bőven lemerült. A másik, használatban lévő kulcsnál (egy rombusz alakú) régebben működött a távirányítója amivel lehetett nyitni-zárni-lehúzni-felhúzni, de kávét éppen nem főzött. :)
Ha jól értettem az eddigi hozzászólásoknál ez az a kulcs ami tölti magát.? Valami miatt jelenleg nem működik a távirányító része, de a kulccsal tudom nyitni az autót, és indít is. A mechanika biztosan működik mert a központi zár bezárja az összes ajtót, ha megnyomom az autóban lévő gombot.
Anno 20km/h felett is bezárta magát, bár ez is eltűnt valamiért, de erre láttam megoldást miszerint a monitoron be tudom lőni ennek a beállítását. Erre ránézek majd ha lesz egy pici időm.
Szóval visszatérve ez csak egy kulcselhangolódási probléma? Ha igen tudnátok linkelni egy újrahangolási útmutatót? Remélem nem valami komolyabb elektronikai hiba, hogy szinte egyszerre felejtette el az autó az összes zárással kapcsolatos beállítást. :shock:
Egy extra kérdés: Igazából azt sem értem, hogy mitől hangolódhatna el a kulcs, ha volt használva, és se saru leemelés, stb...

Előre is köszönöm a segítséget!

A rombusz alakú tölti magát. Az is le tud merülni, illetve elfárad az akksija.
A 20km feletti bezárás nem kapcsolható a monitorról. A CAR memoryból programozható. Gép kell hozzá.
Sima akksi saru le-fel-nél nem felejt a kulcs.

Javaslom az újra programozást mindkét kulcsnál, ha úgysem müxik akkor akksi csere a kulcsban.
Programozás az autó felhasználói könyv 184. oldala, ha jól emléxem.
Az akksis ua. mint az elemes.
Akksi cserére itt a topicban van leírás és fénykép a típusról. -tőlem is.

Szerintem...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: geryvi
Értékelés: 4.76%

2012.07.28. 07:41

Sziasztok!

Az alábbi problémám van.
Két darab rombusz alakú kulccsal vettem meg az autót. Az egyik működik is rendesen, nyit-zár, stb...
A másiknak a gombjai nem csinálnak semmit sem.
Olvastam itt, hogy akkus és ha nem használod, akkor lemerül. Használat közben tölt.

A kérdésem az lenne, hogy ha ez most le van merülve, akkor fel tudom-e tölteni használat közben?
Nem zavarja össze az autót, ha lemerült kulccsal "furikázom"?
Mondjuk ugye akku, tehát ha "döglött", akkor már biztosan nem.
Itt olvastam egy helyen (egy német oldalról fordította valaki), hogy 1,5 év alatt merül le teljesen és addig kb. 30 nap alatt fel lehet tölteni.

köszönöm előre is!

2012.07.28. 08:47

Lyozef írta:Sziasztok!

Az alábbi problémám van.
Két darab rombusz alakú kulccsal vettem meg az autót. Az egyik működik is rendesen, nyit-zár, stb...
Olvastam itt, hogy akkus és ha nem használod, akkor lemerül. Használat közben tölt.

A kérdésem az lenne, hogy ha ez most le van merülve, akkor fel tudom-e tölteni használat közben?
Itt olvastam egy helyen (egy német oldalról fordította valaki), hogy 1,5 év alatt merül le teljesen és addig kb. 30 nap alatt fel lehet tölteni.

köszönöm előre is!

Ha nincs meghalva az akku, akkor pár órát használod, már működnie kell. Viszont szerintem újra is kell tanítani ha lemerült.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: Lyozef

2012.07.28. 12:03

barbrady írta:

Az alábbi problémám van.

köszönöm előre is!

Ha nincs meghalva az akku, akkor pár órát használod, már működnie kell. Viszont szerintem újra is kell tanítani ha lemerült.

Meg aztán ki is lehet cserélni az akkut. Igaz faragni, meg vagdosni, meg ragasztani kell, de lehet!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: Lyozef

2012.07.28. 13:43

simi64 írta:
Meg aztán ki is lehet cserélni az akkut. Igaz faragni, meg vagdosni, meg ragasztani kell, de lehet!

10' volt az én képességeimmel is!
Az akksi beszerzés a bonyolultabb!

2012.07.28. 13:50

Kliu írta:
Kliu írta:Most este még dühből kimentem és megpróbáltam újra. Sikerült. Egyenlőre....
Elsődleges kulccsal, amivel eddig is működött, benyomtam a nyitás gombot, beraktam a gyújtáskapcsolóba, elfordítottam 1. állásba, majd kivettem, megnyomtam a bezáró gombot 3x, majd fogtam a 2. számú kulcsot, elkezdtem nyomni a nyitás gombot, majd megnyomtam a záró gombot 3x. Ezek után most este indítja mindkét kulccsal. Kíváncsian várom a holnapot.......

Érdekes.
:roker:

Sajnos ilyennel a kolléga sem találkozott, így elmentem a helyi BMW "szakszervízbe" ahol szintén nem tudtak segíteni. :?[/quote]
Nekem is ez a helyzet kulcskérdésben.
Mi az hogy nem tudtak segíteni? Új kulcs negyvenért és máris felszínre törhet az örömöd, mindkét kulcs rendeltetésszerűen működik!
Ha meg nincs kedved örömködni, vigyázz a maradék kulcsra, ne nagyon essen le!
Indítani viszont azon az egy rossz kulcson kívül mind indítja?

2012.07.28. 16:24

bmw520ds írta:
Kliu írta:

Érdekes.
:roker:

ui.: Most ismét kimentem a kocsihoz (2 perce sincs) végig csináltam az általam leírt procedúrát, ismét indítja a kocsit......

Sajnos ilyennel a kolléga sem találkozott, így elmentem a helyi BMW "szakszervízbe" ahol szintén nem tudtak segíteni. :?[/quote]
Nekem is ez a helyzet kulcskérdésben.
Mi az hogy nem tudtak segíteni? Új kulcs negyvenért és máris felszínre törhet az örömöd, mindkét kulcs rendeltetésszerűen működik!
Ha meg nincs kedved örömködni, vigyázz a maradék kulcsra, ne nagyon essen le!
Indítani viszont azon az egy rossz kulcson kívül mind indítja?[/quote]
Lehet a kollégénak ugyan az a baja mint nekünk? én a gyűrűre tippelek de majd nézek valami szerelőt aki ki tudja mérni de valószínűleg akkor teljesen jól fog működni! Ma indítottam vagy 5 ször és minden ok volt tegnap miért csinálta!!! Passz

2012.07.29. 10:04

barbrady írta:

Az alábbi problémám van.

köszönöm előre is!

Köszönöm a véleményeket!
Egyelőre akkor megpróbálok menni vele ( a másik kulcs azért nálam lesz). Remélem így megoldódik!

köszi még egyszer mindenkinek!

Re: Good day

2012.08.21. 08:05

nifedmybi írta:Soon autumn, hurry to say goodbye to summer!).

What a f..k? :D

2012.08.21. 16:51

Padre540 írta:

What a f..k? :D
:hehe

2012.08.21. 19:42

Biztos egy robot, de sajnos igaza van.

Odus

2012.08.26. 13:54

Hátha valaki ilyenre vágyik.
ebay

iPhone Tapatalk

2012.08.27. 17:58

admin írta:Hátha valaki ilyenre vágyik.
ebay

iPhone Tapatalk

Ebbe az én kulcsom is áttehető,ha jól látom.

Hogy miket kitalálnak :franko: Nem rossz :)

2012.08.30. 22:55

Sziasztok!!

Most vettem egy 2001-es 525-öst!Az lenne a kérdésem, hogy egy kulcsom van hozzá és csak a BMW szalonba lehet kulcsot csináltatni??Más megoldás nincs??
Köszi!!!

2012.08.31. 09:33

tujmy írta:Sziasztok!!

Most vettem egy 2001-es 525-öst!Az lenne a kérdésem, hogy egy kulcsom van hozzá és csak a BMW szalonba lehet kulcsot csináltatni??Más megoldás nincs??
Köszi!!!

Szoktak árulni nyers kulcsot. Vegyél egyet. Plusz vegyél egy használt kulcsot valamelyik bontóstól. Abból át kell raknod az elektronikát az időközben kulcsmásolós szakival kivágatott nyers kulcsba. Elvinni mindkét kulcsot az Aranykulcs Kft.-hez és ott a gyári kulcs immóját átiratni a másikra. Ezután hazamenve a két kulcsot már csak fel kell programozni az autóra. Kézikönyv 184. oldal, ha jól emlékszem.

2012.08.31. 16:09

Jerry írta:
tujmy írta:Sziasztok!!

Köszi!!!

Szoktak árulni nyers kulcsot. Vegyél egyet. Plusz vegyél egy használt kulcsot valamelyik bontóstól. Abból át kell raknod az elektronikát az időközben kulcsmásolós szakival kivágatott nyers kulcsba. Elvinni mindkét kulcsot az Aranykulcs Kft.-hez és ott a gyári kulcs immóját átiratni a másikra. Ezután hazamenve a két kulcsot már csak fel kell programozni az autóra. Kézikönyv 184. oldal, ha jól emlékszem.

Köszi szépen!!

És nem tudja vki, hogy egy ilyen mutatvány kb menyibe kerül?!?
Hozzászólás küldése

VigLink badge