2011.06.11. 18:27
Mai élmények:
Piff-puff motor felvonulás megtekintése a Balaton északi partján. Elég híres találkozó, bár, még sosem láttam élőben elejétől a végéig a sort, pedig tavaly találkoztunk velük Tihanyban a füredi tali alkalmával, de ott csak töredék részt láttam az egészből...
Füreden a tavalyi tali helyszínétől pár méterre lévő körforgalom előtt álltunk. A Class Fm. kamionja nyitotta a sort, a konténerben két csaj fényképezett kefelé, bömbölt a zene, nehéz lett volna nem felfigyelni rájuk!
Aztán a rendőri felvezetés után már jöttek is a " nehézfiúk ".
Nagy csalódás volt!
Én mindig azt gondoltam, ezek az emberek, nagyképű, lenéző kétkerekű imádók, de:
Tévedtem.
Ezer féle és fajta két-három-négykerekű jármű jött velünk szembe. Az őket vezető egyének, nem épp bizalomgerjesztő alakoknak tartott polgári rétegnek gondolt egyénekből állt. Ami mindjárt szimpatikus volt, aki csak tehette, pacsizott a nézőközönséggel menet közben, mosolyogtak, mások meg úgy néztek ki, mint ha most szöktek volna a Csillagból, loptak egy kétkerekűt és aki az útjukba áll, annak vége...De őket is hamar megszerettem, mert a hirtelen fék-gáz-kanyar kombinációk és a motorbiciklik teleszkópjának finom mozgása és fekete bőrbe bújtatott Ősemberek testének fizikát követő vicces mozgása új élménnyel ajándékozott meg! Eljöttek, beöltöztek, összeálltak és a maguk és a nézők szórakoztatására motoroztak egy nagyot!
Rengeteg Harley-Davidson, Honda, KTM, Suzuki, Jawa, ETZ, Simson, BMW, stb., rotyogók, mindenféle márka és nemzedék képviseletében, ontották magukból a benzinfüstöt, törték meg a füredi szombat dél csendjét.
A csajok a motorok hátulján, nagyot mutattak, bár volt ijesztő példány is, de az aranyérmet az a csaj vitte nálam, akinek egy szőke lófarok lógott ki a sisije alól, full a motorhoz és az effajta országúti vándorláshoz illő szerkóban pompázott, kicsit nagyképű, gőgös, felsőbbrendű, de még is izgató pillantással megáldott lány állt tőlem pár méterre. Előtte autó, mögötte egy másik motor, és várt hogy induljon már az oszlop. Kacsója a gáz markolatot körbefonva lágyan játszadozott, a gyönyörű arcát nem takarta csak egy kis plexi, a nadrágja nagyon jól szabott volt, minden benne, ami egy férfi számára csak hiányozhat unatkozó perceiben! Dereka és ami a tüdeje előtt volt, az csak a fantázia és a saját párja számára elérhető, de még is a cipője orrán lévő fém volt ami miatt beleszerettem! Meg, ahogy azt a motort az a test körülölelte...
Vissza a gépekhez!
A hangok kakofóniája, érdekes reakciókat váltott ki. A fiam, úgy eltűnt az út mellől, mint ha elzavarták volna! Tízen ezres fordulaton való leszabályzások, V motorok levegő utáni szörcsögésének, kipufogó gázainak után durranásainak, kürtök, dudák, kiabálások, szirénák, riasztók, sebességváltók szó szerinti beakadása sebességbe, helikopter hajtómű és rotorzaj, fütyülés, nevetés hangja keveredett a benzin elégésének szagával, a kipörgő és egy helyben pörgetett kerekek gumijából áramló szaggal!
Vidámak voltak az emberek! Szívből mosolyogtak! Egykerekeztek.
Hazafelé, Csopak és Alsóőrs 20 percre odaszögezett az aszfalthoz, előre egy centit sem...Viszont, motorok elölről, motorok hátulról, centire a visszapillantótól, de, sem egy gúnyos, megvető nézés, pillantás az autóban ülőkre, se mutogatás vagy bármi negatív gesztikuláció, mindenki ment, csak ép az autósok kezdtek el türelmetlenkedni, mutogatni, dühösen megfordulni, befékezni és hisztizni! A fiam egyre többet kérdezte, miért állunk, miért nem fordulunk meg, mikor érünk haza???
Valamiért, előrelátóan tudtam gondolkodni és válaszoltam neki nagy türelemmel: Nemsokára. Oda nézz, jön a helikopter! Miért fordult meg apa? Azért, mert megnézett bennünket, most leszól a földi egységeknek, itt állnak az autók és azok meg majd intézkednek. Láss csodát, két perc múlva elindult a sor! A forgalmat irányító rendőr, mosolyogva és anyahajón dolgozó katonák karjelzéseihez hasonló gyors és látványos mozdulatokkal segített autósnak-motorosnak a mielőbbi tovatűnés lehetőségében!
Ma sikerült életemben először egy dugót úgy végigülni, hogy még csak a szívem sem dobbant hangosabban! Ezeknek a motoron ülő embereknek egy nagy nap volt a mai az életükből! Miért tegyük tönkre rossz reakciókkal? Kicsit jobbra húzódva, elfértünk hárman is a szembejövőkkel. Minden alkalommal megköszönték ezek az agyontetovált, bunkó, tudatlannak hitt emberek a gesztust!!! Jól éreztem magamat köztük, nem bántottam őket, ők sem bántottak engem. Összetartó, egymást tisztelő és segítő társadalom az övék az utakon!
A BMW felvonuláson amiken részt vettem, úgy látszik tanultam Tőletek valamit:
Érezd jól magad és hagyd a másikat is élvezkedni! Akkor mindenki boldog! Nem számít ki van elöl.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw520ds az itt látható tagok köszönték meg: 2 BMWFUN, LeviM5
-
- Értékelés: 9.52%