![]() |
2011.05.19. 22:24
2011.05.21. 10:41
tibi666 írta:Na, becuppant ma az SSD. Beszarás. Minden azonnal történik! Az alaplap boot ellenőrzése után 25 másodperccel más nyitva a Firefox, 10 mentett lappal. Az Office 2007, a Skype, minden egyéb alkalmazás, ami eddig winchester darálás mellett kínos másodpercek alatt nyílt meg, azonnal használható. A netezés is gyorsabb!
És csendben teszi mindezt, nem kerreg és búg a winchester. SSD-t minden gépbe!:)
2011.05.21. 10:48
jackson írta:tibi666 írta:Na, becuppant ma az SSD. Beszarás. Minden azonnal történik! Az alaplap boot ellenőrzése után 25 másodperccel más nyitva a Firefox, 10 mentett lappal. Az Office 2007, a Skype, minden egyéb alkalmazás, ami eddig winchester darálás mellett kínos másodpercek alatt nyílt meg, azonnal használható. A netezés is gyorsabb!
És csendben teszi mindezt, nem kerreg és búg a winchester. SSD-t minden gépbe!:)
Majd megnézem ezt a lelkendezést amikor 3-5 éven belül egyszer csak összeomlott a rendszer és SSD üres akkor milyen lelkes lesz a kollega.
Az SSD "flash memória" alapú. Ez mezei felhasználóknak azt jelenti, hogy cirka max. 50.000 írás műveletet bír ki. Ez nagyon gyorsan elfogy mondjuk swap terület esetén.
A komolyabb cuccok (drágább SSD-t gyártók) csináltak olyan taktikát, hogy figyelik melyik memória blokk mennyire fáradt már el. Ha már sokat volt használva akkor (a háttérben mivel gyors várakozó gép alatt) lecserélni egy ritkán módosított fájlra és ennek a fájlnak a helyére rakja a sűrűn mozgatottat.
Csodák nincsenek ez egy új technológia aminek komoly ára van. Ha olcsót veszel korán megfog halni nem kell még a 3 évet se megvárni. Erre nagyon rá tud segíteni a hülyén megtervezett lemez felosztás, temp és swap területek nem mindegy merre vannak stb.
Az SSD alapból csak olvasásra gyors. Ha írási sebességeket is nézzük akkor már lassú akár egy sima WD Velociraptor 10.000rpm-es merevlemezhez képest.
Ha meg nagyon gyors írásra képes SSD veszel pl. OCZ Vertex2 akkor meg nagyon drága (na ja a gyors kocsi is sokba kerül).
Tehát alaposan gondold meg mit hova raksz és az SSD meghajtókról legyen sűrűn (legalább havonta) mentés. Mert akkor nem szívod meg.
Jackson, aki dettó fog pakolni SSD-t de csak korlátozott használatban nem a teljes gép átpakolására (csak most eltapsoltuk a pénz nyaralásra)
2011.05.21. 10:52

2011.05.21. 11:05
2011.05.21. 12:18
tibi666 írta:A winchester is ugyanúgy bedöglik, nálam kettő halt meg két különböző gépben idén. Nyilván nem torrent meghajtónak kell venni, hanem rendszernek, programoknak alá.
A 10 ezres velociraptor hangja meg egy repülőgépével versenyzik.
Egy átlag SSD kibír mondjuk 10 ezer írást. Nekem napi 20 gigányit ír kb. rá a gépem. TRIM természetesen bekapcsolva, töredezettségmentesítés pedig kikapcsolva. 80 gigás Intel SSD lett végül, nem OCZ Vertex. Ez azt jelenti, hogy 4 naponta írom tele. Tehát, ha 40 ezer napig minden nap írok rá 20 gigát, akkor megdöglik. De lehet, hogy csak 5 ezer írást bír ki, akkor 20 ezer nap alatt hal meg. Mennyi az? 6 év? Vagy előbbi esetben 12 év? Hol lesznek már akkor ezek a meghajtók?
Intel SSD-t kell venni, ezek a legmegbízhatóbbak. Lehet figyelni az állapotukat, nem egyik napról a másikra halnak meg a technológiából adódóan (hiszen el kell használódniuk). A hirtelen halál meg ugyanúgy megtörténhet, mint a winchester esetében. Egyik napról a másikra szállt el egy 320-asom.
Eleinte OCZ Vertex2-t akartam venni, de azok közül elég sok elromlott, azt olvastam. Így lett egy Intel a kiválasztott.
2011.05.21. 12:41
jackson írta:tibi666 írta:A winchester is ugyanúgy bedöglik, nálam kettő halt meg két különböző gépben idén. Nyilván nem torrent meghajtónak kell venni, hanem rendszernek, programoknak alá.
A 10 ezres velociraptor hangja meg egy repülőgépével versenyzik.
Egy átlag SSD kibír mondjuk 10 ezer írást. Nekem napi 20 gigányit ír kb. rá a gépem. TRIM természetesen bekapcsolva, töredezettségmentesítés pedig kikapcsolva. 80 gigás Intel SSD lett végül, nem OCZ Vertex. Ez azt jelenti, hogy 4 naponta írom tele. Tehát, ha 40 ezer napig minden nap írok rá 20 gigát, akkor megdöglik. De lehet, hogy csak 5 ezer írást bír ki, akkor 20 ezer nap alatt hal meg. Mennyi az? 6 év? Vagy előbbi esetben 12 év? Hol lesznek már akkor ezek a meghajtók?
Intel SSD-t kell venni, ezek a legmegbízhatóbbak. Lehet figyelni az állapotukat, nem egyik napról a másikra halnak meg a technológiából adódóan (hiszen el kell használódniuk). A hirtelen halál meg ugyanúgy megtörténhet, mint a winchester esetében. Egyik napról a másikra szállt el egy 320-asom.
Eleinte OCZ Vertex2-t akartam venni, de azok közül elég sok elromlott, azt olvastam. Így lett egy Intel a kiválasztott.
HDD halál téma: a faterom jó minőségű (vigyázat vol szar sorozat is) Seagate HDD-je cirka 10-10 év után kezd megbicsaklani az amúgy már tartalék gépnek át soroltban. De semmi gond mivel a Raid-1-ben ez csak apró üzemzavar és nem adat vesztés. Tessék nem bíztam akkor a jó HDD-ben és erre nem stabil volt a cucc 10 évig. Egyéb iránt a HDD-t is 5 évre tervezik. Az SSD meg vagy 2-re.
"Ez azt jelenti, hogy 4 naponta írom tele" ezt nem értem. Most akkor 4 naponta felmásolsz rá fájlokat és letörlöd? Mert ha az operendszered is ott fut az más téma.
A program avagy bináris fájlok nem változnak (max updatekor) de a configurációs fájlok meg a temporary fájlok kegyetlenül sokszor változnak. No itt az érdekes pont. Ha nagy memória lenne 64bit op.rendszer és 8-12GB RAM akkor lehetnek ezeket RAM-ba rakni és nem kiírni a háttértárolóra max.a leállás utáni config mentéseket kéne kiírni.
Az OCX Vertex2-nek volt kiadáskor egy hibája amit új szoftver verzióval javítottak én ezt találtam róla a OCZ fórumát végig rágva. Ő a leggyorsabb SSD.
Jackson, aki a 60GB Vertex2-t szemelte ki op.rendszer meghajtónak
2011.05.21. 16:43
2011.05.21. 19:22
| ! | jackson írta: |
| A képet a Girls topikba kérnénk. Köszi |
2011.05.21. 20:01
Jerry írta:Micsoda kis kedvcsináló játékot kreáltak a Duke Nukem Forever-hez!
Próbáljátok ki, érdemes!
Lehet bámulni a csajokat, ha ügyesek vagytok!
Játék 18+
2011.05.21. 20:08
szekeres írta:Jerry írta:Micsoda kis kedvcsináló játékot kreáltak a Duke Nukem Forever-hez!
Próbáljátok ki, érdemes!
Játék 18+
Helo
Melyikkel lő?
2011.05.21. 20:23
Jerry írta:szekeres írta:Jerry írta:Micsoda kis kedvcsináló játékot kreáltak a Duke Nukem Forever-hez!
Próbáljátok ki, érdemes!
Játék 18+
Helo
Melyikkel lő?
A kis kék(eszöld) célkereszt a tiéd és simán az egér bal gombjával tudsz lőni.
Esetleg felrakhatnánk mindegyik csajról a képeket...![]()
2011.07.24. 20:49
2011.08.22. 11:21
2011.09.10. 13:58
Padre540 írta:Aki szereti az FPS-t annak ezek csemegék,nekem is:)
http://www.youtube.com/watch?v=2x-kZma5n94
http://www.youtube.com/watch?v=jNjCv9OIF-M
2011.09.12. 16:06
2011.10.26. 21:05
2011.10.26. 21:35
2011.10.29. 17:37
2011.11.06. 12:16