![]() |
2011.04.13. 09:38
szekkk írta:Sziasztok!
Vettem a kocsira hátra olyan szárnyat amiben van Hella LED-es féklámpa is. Párhuzamosan be van kötve a jobb oldali izzóhoz.
Jól működik, csak az a baj, hogy félpercenként bevillan a CAN-BUS izzótesztnél. Lehet ezzel valamit csinálni, hogy ne villanjon fel?
Köszi.
B.
2011.04.13. 10:27
szekkk írta:Szia!
Köszi! Akkor ezek szerint az LCM-ben kéne kikapcsolni a hideg tesztet, mivel az Angle eyes is ledekkel megy, így azok sem villannának fel ha le van kapcsolva a helyzetjelző. Meleg teszt az amikor felkapcsolom és akkor érzékeli az LCM, hogy melyik izzó égett ki? Ezt a kikapcsolást, átállítást, hogy és ki tudná megcsinálni nekem?köszi!
Üdv.: B.
MChris írta:szekkk írta:Sziasztok!
Vettem a kocsira hátra olyan szárnyat amiben van Hella LED-es féklámpa is. Párhuzamosan be van kötve a jobb oldali izzóhoz.
Jól működik, csak az a baj, hogy félpercenként bevillan a CAN-BUS izzótesztnél. Lehet ezzel valamit csinálni, hogy ne villanjon fel?
Köszi.
B.
ki kell kapcsolni az LCM-n a hideg tesztet (diag) vagy olyan ledes modul kell ami a ledes retrofithoz van (mobilgumi.hu) ,vagy DIS-ben meg kellene a LED rear light opciót felprogramozni a kocsinak...
2011.04.13. 10:28
XenonBalazs írta:szekkk írta:Sziasztok!
Köszi.
B.
Én meg pont azt szeretném, hogy tudjam külön kapcsolóval villogtatni a pótféklámpát, mint az F1-ben.
Amúgy nekem is, mikor kinyitom az ajtókat vagy ráadom a gyújtást, akkor bevillogtatja, de halványan villog. ( Engem nem zavar )
2011.04.13. 12:16
MChris írta:XenonBalazs írta:szekkk írta:Sziasztok!
Köszi.
B.
Én meg pont azt szeretném, hogy tudjam külön kapcsolóval villogtatni a pótféklámpát, mint az F1-ben.
Amúgy nekem is, mikor kinyitom az ajtókat vagy ráadom a gyújtást, akkor bevillogtatja, de halványan villog. ( Engem nem zavar )
egyszerű mint a faék
2011.04.13. 12:20
XenonBalazs írta:MChris írta:XenonBalazs írta:szekkk írta:Sziasztok!
Köszi.
B.
egyszerű mint a faék
De külön kapcsolóra szeretném tenni és csak a pótféklámpát . ( Milyen gizda, mikor 240-el zúzol a pályán esőbe és villog a pótféklámpa középen. ) Láttam már ilyet egy Aston Martin angol betegen.
2011.04.13. 14:45
MChris írta:XenonBalazs írta:MChris írta:XenonBalazs írta:szekkk írta:Sziasztok!
Köszi.
B.
egyszerű mint a faék
De külön kapcsolóra szeretném tenni és csak a pótféklámpát . ( Milyen gizda, mikor 240-el zúzol a pályán esőbe és villog a pótféklámpa középen. ) Láttam már ilyet egy Aston Martin angol betegen.
értettem elsőre is! astabil multivibrátor kell hozzá! (aki nem tudja mi az annak infó: semmi köze a szexuális segédeszközhöz!)
2011.04.13. 15:09
2012.04.14. 17:40
MChris írta:DS LEDES Angel Eye gondja (Xenon Balázsnak meg infó hogy ne vágjon bele)
Nos pár oldallal ez elött megkért Gabi hogy van egy ilyen 17500Ft-os szettje (gariban már cserélték már) nézzek már rá,ha unatkozom (az kizárt) de megtettem ma.
Ilyen "csomag"
meg kell jegyeznem hogy a külső kivitelezés profi munka! Fém fej 2db-ban van, van benne van egy High Power Led ami a fém házzal van hűtve. Csatlakozóval, tömítéssél ez összeségében házilag sem lenne olcsóbb megcsinálni ilyenre (műanyagos munkát lehetetlen lenne)
Bele az hányás kategória:
Nos mivel nagyfrekivel van a LED vezérelve (mással nem lehet,ellenállás korlátozva az áramot ilyen LED-eknél nem lehet,nagyon melegszik!) ezért van az áramkör benne
Rossz "izzó":
Jó "izzó"
NAGYOBB KÉPEK ITT
Gabi az elektronika rossz benne külön a LED meghajtva szépen világít hogyan továbbról majd beszélünk. Nagyobb fényű LED-re is van esély de akkor új meghajtó áramkör kell azokhoz.
Szereztem neked olyan fényes ledet ami annyira erős és fényes hogy hűtés nélkül a ráforraszott vezeték is melegedett 500mA a normál árama...
2012.04.27. 22:05

2012.04.28. 16:53
adam001 írta:Üdv mindekinek ma volt egy kis időm úgy hogy megtörtént a KENNZEICHEN FACELIFT
AMit installáltam:
2,5 Watt jégFehér Sofita 39mm 16 SMD LED
Led típus: 3020 SMD
Led: 16 db
Szín: Fehér (~6000K)
méretek: hosszúság: 39mm X szélesség:16mm
Súly: 2 gramm
Fényerő: ~160 lm
AZ eredmény a képeken látható tényleg brutál fényű és nagyon szép hideg fénye van, 2000 ft volt a kettő,BC nem jelez izzóhibát..
2012.04.29. 17:15
simi64 írta:touring írta:simi64 írta:És akkor ha simán visszarakom a gyári szofita izzókat és lekötöm a "C"-oszlop világításáról párhuzamosan őket, abból lehet valami gáz?
Ugyanúgy fogja erősíteni/gyengíteni a fényét?
Szerintem igen. Én az ajtókban kicseréltem az izzókat LED-esre és működik, csak nem úgy halványul mint a rendes szofita izzó.
Ma ajtókárpit cserénél meglepődve tapasztaltam, hogy az ajtókárpit világítás azoknál az autóknál is be van kábelezve (+ csati), amelyikeknél nincs is ilyen gyárilag.
2012.04.29. 20:38
Robert9 írta:simi64 írta:touring írta:simi64 írta:És akkor ha simán visszarakom a gyári szofita izzókat és lekötöm a "C"-oszlop világításáról párhuzamosan őket, abból lehet valami gáz?
Szerintem igen. Én az ajtókban kicseréltem az izzókat LED-esre és működik, csak nem úgy halványul mint a rendes szofita izzó.
Ma ajtókárpit cserénél meglepődve tapasztaltam, hogy az ajtókárpit világítás azoknál az autóknál is be van kábelezve (+ csati), amelyikeknél nincs is ilyen gyárilag.
Remélem igazad van, mert nekem vannak bent világítások izzóval együtt, de nincs rájuk dugva semmi.
2012.04.29. 22:55
Jerry írta:Robert9 írta:simi64 írta:touring írta:simi64 írta:És akkor ha simán visszarakom a gyári szofita izzókat és lekötöm a "C"-oszlop világításáról párhuzamosan őket, abból lehet valami gáz?
Remélem igazad van, mert nekem vannak bent világítások izzóval együtt, de nincs rájuk dugva semmi.
Bárcsak nálam is így lett volna ez Simi!
Sajnos nem volt előre behúzva.
Egy napom ráment, mire mind a négy kárpitom világítani kezdett.
2012.04.29. 23:45
Jerry írta:Robert9 írta:simi64 írta:touring írta:simi64 írta:És akkor ha simán visszarakom a gyári szofita izzókat és lekötöm a "C"-oszlop világításáról párhuzamosan őket, abból lehet valami gáz?
2012.04.30. 08:24
Robert9 írta:Jerry írta:Robert9 írta:simi64 írta:Ma ajtókárpit cserénél meglepődve tapasztaltam, hogy az ajtókárpit világítás azoknál az autóknál is be van kábelezve (+ csati), amelyikeknél nincs is ilyen gyárilag.
És hogy oldottad meg, hogy működjön?
2012.04.30. 09:36
Jerry írta:Robert9 írta:Jerry írta:Robert9 írta:simi64 írta:Ma ajtókárpit cserénél meglepődve tapasztaltam, hogy az ajtókárpit világítás azoknál az autóknál is be van kábelezve (+ csati), amelyikeknél nincs is ilyen gyárilag.
És hogy oldottad meg, hogy működjön?
Schnitzer szabitól vettem a kárpitokat. Személyesen mentem le értül, így kibányásztam az ajtóvilágítás kábeleit is a donor autóból, majd az enyémbe szépen bepinezve visszakötöttem a gyári helyére.
Amúgy két vezeték kell csak ehhez, egy kék/lila amit a jobb egy alatt lévő közösítő (elosztó) kék/lila csoportjába kell bekötni. Ez felel a belső világításért ajtónyitásra. A másik madzag meg értelem szerűen a barna test. Ezt még az ajtóból sem kell kivezetni, mert az ajtókábel köteg testközösítője a végállomás.
2012.04.30. 12:30
Jerry írta:... majd az enyémbe szépen bepinezve visszakötöttem a gyári helyére.
Amúgy két vezeték kell csak ehhez, egy kék/lila amit a jobb egy alatt lévő közösítő (elosztó) kék/lila csoportjába kell bekötni. Ez felel a belső világításért ajtónyitásra. A másik madzag meg értelem szerűen a barna test. Ezt még az ajtóból sem kell kivezetni, mert az ajtókábel köteg testközösítője a végállomás.

2012.04.30. 12:38
Robert9 írta:Jerry írta:... majd az enyémbe szépen bepinezve visszakötöttem a gyári helyére.
Erről nem tudnál esetleg pár képet feldobni, vagy legalább egy ajtóról és a közösítőről (meg hogy hol is van pontosan), hogy legyen némi fogalmam róla, mit is keressek.
Egyébként nincs bevezetékelve nekem.![]()
![]()
Képek:
2012.04.30. 12:50
Jerry írta:Persze, hogy nincs előre kábelezve. BMW-re nem jellemző!
Simi szerencsés volt, vagy az előző tulaj eladta a világítós paneljait és berakott egy nem világítósat. Hogy miért tett volna ilyet, azt nem tudom...![]()
Szóval a képeden szépen látszik a barna madzagok közöspontja abban a műanyag kupakba. Oda kell a testet kötnöd. A másik szál madzagot pedig az ajtócsatlakozón keresztülvive az anyósülés alatt (kárpit alatt, ezért elég szívás kibontani) találsz a küszöbhöz rögzítve egy fehér műanyag valamit, amibe szépen el vannak vezetve a vezetékek. Azt kibontod, akkor megtalálod a nagy közösítő gyűjtőt. Itt van egy csomó madzag szétosztva.
De ha nem akarsz ennyit szenvedni, akkor egyszerűen csak kivadászod a küszöb alatt futó kábelkötegből azt, amelyik a C oszlop világításához megy és arra ráforrasztod. Ha jól emlékszem a színre, akkor piros/kék. De elég könnyű kipattintani a C oszlop világítását, így meggyőződhetsz a korrekt színről, mielőtt másik madzagra forrasztod rá.
2012.05.14. 12:28
Padre540 írta:adam001 írta:Üdv mindekinek ma volt egy kis időm úgy hogy megtörtént a KENNZEICHEN FACELIFT
AMit installáltam:
2,5 Watt jégFehér Sofita 39mm 16 SMD LED
Led típus: 3020 SMD
Led: 16 db
Szín: Fehér (~6000K)
méretek: hosszúság: 39mm X szélesség:16mm
Súly: 2 gramm
Fényerő: ~160 lm
AZ eredmény a képeken látható tényleg brutál fényű és nagyon szép hideg fénye van, 2000 ft volt a kettő,BC nem jelez izzóhibát..
Ezzel egy bajom van,de ez csak az Én véleményem,nem akarlak megsérteni.Láttam már ilyet,azt hittem valaki szembe jön velem,majdnem elrántottam a kormányt.Amit jlacitól vettem itt a fórumon,az számomra pont megfelelő.
De persze ízlések és pofonok!