Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Szofita LED-es

2011.04.13. 09:38

szekkk írta:Sziasztok!

Vettem a kocsira hátra olyan szárnyat amiben van Hella LED-es féklámpa is. Párhuzamosan be van kötve a jobb oldali izzóhoz.
Jól működik, csak az a baj, hogy félpercenként bevillan a CAN-BUS izzótesztnél. Lehet ezzel valamit csinálni, hogy ne villanjon fel?

Köszi.
B.

Én meg pont azt szeretném, hogy tudjam külön kapcsolóval villogtatni a pótféklámpát, mint az F1-ben.

Amúgy nekem is, mikor kinyitom az ajtókat vagy ráadom a gyújtást, akkor bevillogtatja, de halványan villog. ( Engem nem zavar )

2011.04.13. 10:27

szekkk írta:Szia!

Köszi! Akkor ezek szerint az LCM-ben kéne kikapcsolni a hideg tesztet, mivel az Angle eyes is ledekkel megy, így azok sem villannának fel ha le van kapcsolva a helyzetjelző. Meleg teszt az amikor felkapcsolom és akkor érzékeli az LCM, hogy melyik izzó égett ki? Ezt a kikapcsolást, átállítást, hogy és ki tudná megcsinálni nekem? :) köszi!

Üdv.: B.

MChris írta:

Vettem a kocsira hátra olyan szárnyat amiben van Hella LED-es féklámpa is. Párhuzamosan be van kötve a jobb oldali izzóhoz.
Jól működik, csak az a baj, hogy félpercenként bevillan a CAN-BUS izzótesztnél. Lehet ezzel valamit csinálni, hogy ne villanjon fel?

Köszi.
B.

ki kell kapcsolni az LCM-n a hideg tesztet (diag) vagy olyan ledes modul kell ami a ledes retrofithoz van (mobilgumi.hu) ,vagy DIS-ben meg kellene a LED rear light opciót felprogramozni a kocsinak...

külön oszlopban van a hideg és a meleg teszt,igen az akkor is mér az LCM,igen meg csak nem tudom ki vállalja ezt neked Pesten,ill. tudom csak másé verni a csalánt... :oops: (admin,jacko)

2011.04.13. 10:28

XenonBalazs írta:

Köszi.
B.

Én meg pont azt szeretném, hogy tudjam külön kapcsolóval villogtatni a pótféklámpát, mint az F1-ben.

Amúgy nekem is, mikor kinyitom az ajtókat vagy ráadom a gyújtást, akkor bevillogtatja, de halványan villog. ( Engem nem zavar )

egyszerű mint a faék :D

2011.04.13. 12:16

MChris írta:
XenonBalazs írta:

Köszi.
B.

De külön kapcsolóra szeretném tenni és csak a pótféklámpát . ( Milyen gizda, mikor 240-el zúzol a pályán esőbe és villog a pótféklámpa középen. ) Láttam már ilyet egy Aston Martin angol betegen.

2011.04.13. 12:20

XenonBalazs írta:
MChris írta:
XenonBalazs írta:

Köszi.
B.

De külön kapcsolóra szeretném tenni és csak a pótféklámpát . ( Milyen gizda, mikor 240-el zúzol a pályán esőbe és villog a pótféklámpa középen. ) Láttam már ilyet egy Aston Martin angol betegen.

értettem elsőre is! astabil multivibrátor kell hozzá! (aki nem tudja mi az annak infó: semmi köze a szexuális segédeszközhöz!)

2011.04.13. 14:45

MChris írta:
XenonBalazs írta:
MChris írta:
XenonBalazs írta:

Köszi.
B.

értettem elsőre is! astabil multivibrátor kell hozzá! (aki nem tudja mi az annak infó: semmi köze a szexuális segédeszközhöz!)

Aháááá! És ilyet hol tudok beszerezni?

2011.04.13. 15:09

conrad
tme
hobbielektroina

Re:

2012.04.14. 17:40

MChris írta:DS LEDES Angel Eye gondja (Xenon Balázsnak meg infó hogy ne vágjon bele)

Nos pár oldallal ez elött megkért Gabi hogy van egy ilyen 17500Ft-os szettje (gariban már cserélték már) nézzek már rá,ha unatkozom (az kizárt) de megtettem ma.

Kép

Ilyen "csomag"

Kép

Kép

Kép

Kép

meg kell jegyeznem hogy a külső kivitelezés profi munka! Fém fej 2db-ban van, van benne van egy High Power Led ami a fém házzal van hűtve. Csatlakozóval, tömítéssél ez összeségében házilag sem lenne olcsóbb megcsinálni ilyenre (műanyagos munkát lehetetlen lenne)

Bele az hányás kategória:

Kép

Kép

Nos mivel nagyfrekivel van a LED vezérelve (mással nem lehet,ellenállás korlátozva az áramot ilyen LED-eknél nem lehet,nagyon melegszik!) ezért van az áramkör benne

Rossz "izzó":

Kép

Kép

Kép

Jó "izzó"

Kép

Kép

Kép

NAGYOBB KÉPEK ITT

Gabi az elektronika rossz benne külön a LED meghajtva szépen világít hogyan továbbról majd beszélünk. Nagyobb fényű LED-re is van esély de akkor új meghajtó áramkör kell azokhoz.

Szereztem neked olyan fényes ledet ami annyira erős és fényes hogy hűtés nélkül a ráforraszott vezeték is melegedett 500mA a normál árama... :twisted:

Szia
Nálam is hasonló történt.
Kérdésem az lenne,hogy sikerült-e megjavítanotok,vagy esetleg erősebb és jobb ledet bele találni?

2012.04.27. 22:05

Üdv mindekinek ma volt egy kis időm úgy hogy megtörtént a KENNZEICHEN FACELIFT

AMit installáltam:

2,5 Watt jégFehér Sofita 39mm 16 SMD LED
Led típus: 3020 SMD
Led: 16 db
Szín: Fehér (~6000K)
méretek: hosszúság: 39mm X szélesség:16mm
Súly: 2 gramm
Fényerő: ~160 lm

AZ eredmény a képeken látható tényleg brutál fényű és nagyon szép hideg fénye van, 2000 ft volt a kettő,BC nem jelez izzóhibát..

Kép

Kép
Kép

2012.04.28. 16:53

adam001 írta:Üdv mindekinek ma volt egy kis időm úgy hogy megtörtént a KENNZEICHEN FACELIFT

AMit installáltam:

AZ eredmény a képeken látható tényleg brutál fényű és nagyon szép hideg fénye van, 2000 ft volt a kettő,BC nem jelez izzóhibát..

Kép

Kép
Kép

Ezzel egy bajom van,de ez csak az Én véleményem,nem akarlak megsérteni.Láttam már ilyet,azt hittem valaki szembe jön velem,majdnem elrántottam a kormányt. :D Amit jlacitól vettem itt a fórumon,az számomra pont megfelelő.
De persze ízlések és pofonok! :franko:

Re:

2012.04.29. 17:15

simi64 írta:
touring írta:
simi64 írta:És akkor ha simán visszarakom a gyári szofita izzókat és lekötöm a "C"-oszlop világításáról párhuzamosan őket, abból lehet valami gáz?
Ugyanúgy fogja erősíteni/gyengíteni a fényét?

Szerintem igen. Én az ajtókban kicseréltem az izzókat LED-esre és működik, csak nem úgy halványul mint a rendes szofita izzó.

Ma ajtókárpit cserénél meglepődve tapasztaltam, hogy az ajtókárpit világítás azoknál az autóknál is be van kábelezve (+ csati), amelyikeknél nincs is ilyen gyárilag.
:taps:

Remélem igazad van, mert nekem vannak bent világítások izzóval együtt, de nincs rájuk dugva semmi. :facepalm:

Re: Re:

2012.04.29. 20:38

Robert9 írta:
simi64 írta:
touring írta:
simi64 írta:És akkor ha simán visszarakom a gyári szofita izzókat és lekötöm a "C"-oszlop világításáról párhuzamosan őket, abból lehet valami gáz?

Szerintem igen. Én az ajtókban kicseréltem az izzókat LED-esre és működik, csak nem úgy halványul mint a rendes szofita izzó.

Ma ajtókárpit cserénél meglepődve tapasztaltam, hogy az ajtókárpit világítás azoknál az autóknál is be van kábelezve (+ csati), amelyikeknél nincs is ilyen gyárilag.

Remélem igazad van, mert nekem vannak bent világítások izzóval együtt, de nincs rájuk dugva semmi. :facepalm:

Bárcsak nálam is így lett volna ez Simi!
Sajnos nem volt előre behúzva.
Egy napom ráment, mire mind a négy kárpitom világítani kezdett.

2012.04.29. 22:55

Jerry írta:
Robert9 írta:
simi64 írta:
touring írta:

Igen. A vezeték ott volt , rádugtam, de nem világított. Azóta hagytam is a francba. :(

2012.04.29. 23:45

Jerry írta:
Robert9 írta:
simi64 írta:
touring írta:

És hogy oldottad meg, hogy működjön?

2012.04.30. 08:24

Robert9 írta:
Jerry írta:
Robert9 írta:
simi64 írta:Ma ajtókárpit cserénél meglepődve tapasztaltam, hogy az ajtókárpit világítás azoknál az autóknál is be van kábelezve (+ csati), amelyikeknél nincs is ilyen gyárilag.

Schnitzer szabitól vettem a kárpitokat. Személyesen mentem le értül, így kibányásztam az ajtóvilágítás kábeleit is a donor autóból, majd az enyémbe szépen bepinezve visszakötöttem a gyári helyére.
Amúgy két vezeték kell csak ehhez, egy kék/lila amit a jobb egy alatt lévő közösítő (elosztó) kék/lila csoportjába kell bekötni. Ez felel a belső világításért ajtónyitásra. A másik madzag meg értelem szerűen a barna test. Ezt még az ajtóból sem kell kivezetni, mert az ajtókábel köteg testközösítője a végállomás.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Robert9
Értékelés: 4.76%

2012.04.30. 09:36

Jerry írta:
Robert9 írta:
Jerry írta:
Robert9 írta:
simi64 írta:Ma ajtókárpit cserénél meglepődve tapasztaltam, hogy az ajtókárpit világítás azoknál az autóknál is be van kábelezve (+ csati), amelyikeknél nincs is ilyen gyárilag.

Schnitzer szabitól vettem a kárpitokat. Személyesen mentem le értül, így kibányásztam az ajtóvilágítás kábeleit is a donor autóból, majd az enyémbe szépen bepinezve visszakötöttem a gyári helyére.
Amúgy két vezeték kell csak ehhez, egy kék/lila amit a jobb egy alatt lévő közösítő (elosztó) kék/lila csoportjába kell bekötni. Ez felel a belső világításért ajtónyitásra. A másik madzag meg értelem szerűen a barna test. Ezt még az ajtóból sem kell kivezetni, mert az ajtókábel köteg testközösítője a végállomás.

Na megnézzük van-e vezetékem, ha nem, akkor majd én is bányászok. :franko:

2012.04.30. 12:30

Jerry írta:... majd az enyémbe szépen bepinezve visszakötöttem a gyári helyére.

Erről nem tudnál esetleg pár képet feldobni, vagy legalább egy ajtóról és a közösítőről (meg hogy hol is van pontosan), hogy legyen némi fogalmam róla, mit is keressek.
Egyébként nincs bevezetékelve nekem. :( :(
Képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

2012.04.30. 12:38

Robert9 írta:
Jerry írta:... majd az enyémbe szépen bepinezve visszakötöttem a gyári helyére.

Erről nem tudnál esetleg pár képet feldobni, vagy legalább egy ajtóról és a közösítőről (meg hogy hol is van pontosan), hogy legyen némi fogalmam róla, mit is keressek.
Egyébként nincs bevezetékelve nekem. :( :(
Képek:
Kép

Persze, hogy nincs előre kábelezve. BMW-re nem jellemző!
Simi szerencsés volt, vagy az előző tulaj eladta a világítós paneljait és berakott egy nem világítósat. Hogy miért tett volna ilyet, azt nem tudom... :roll:
Szóval a képeden szépen látszik a barna madzagok közöspontja abban a műanyag kupakba. Oda kell a testet kötnöd. A másik szál madzagot pedig az ajtócsatlakozón keresztülvive az anyósülés alatt (kárpit alatt, ezért elég szívás kibontani) találsz a küszöbhöz rögzítve egy fehér műanyag valamit, amibe szépen el vannak vezetve a vezetékek. Azt kibontod, akkor megtalálod a nagy közösítő gyűjtőt. Itt van egy csomó madzag szétosztva.
De ha nem akarsz ennyit szenvedni, akkor egyszerűen csak kivadászod a küszöb alatt futó kábelkötegből azt, amelyik a C oszlop világításához megy és arra ráforrasztod. Ha jól emlékszem a színre, akkor piros/kék. De elég könnyű kipattintani a C oszlop világítását, így meggyőződhetsz a korrekt színről, mielőtt másik madzagra forrasztod rá. :)

2012.04.30. 12:50

Jerry írta:Persze, hogy nincs előre kábelezve. BMW-re nem jellemző!
Simi szerencsés volt, vagy az előző tulaj eladta a világítós paneljait és berakott egy nem világítósat. Hogy miért tett volna ilyet, azt nem tudom... :roll:
Szóval a képeden szépen látszik a barna madzagok közöspontja abban a műanyag kupakba. Oda kell a testet kötnöd. A másik szál madzagot pedig az ajtócsatlakozón keresztülvive az anyósülés alatt (kárpit alatt, ezért elég szívás kibontani) találsz a küszöbhöz rögzítve egy fehér műanyag valamit, amibe szépen el vannak vezetve a vezetékek. Azt kibontod, akkor megtalálod a nagy közösítő gyűjtőt. Itt van egy csomó madzag szétosztva.
De ha nem akarsz ennyit szenvedni, akkor egyszerűen csak kivadászod a küszöb alatt futó kábelkötegből azt, amelyik a C oszlop világításához megy és arra ráforrasztod. Ha jól emlékszem a színre, akkor piros/kék. De elég könnyű kipattintani a C oszlop világítását, így meggyőződhetsz a korrekt színről, mielőtt másik madzagra forrasztod rá. :)

Uhh, ez azért elég nagy melónak tűnik. :facepalm: :(
De ha minden igaz, akkor egyszerűbb ráforrasztani a belső világítások vezetékeire a pluszt és ugyanaz mintha a közösítőbe vinném, csak az röviden szólva orális szex. :)

2012.05.14. 12:28

Padre540 írta:
adam001 írta:Üdv mindekinek ma volt egy kis időm úgy hogy megtörtént a KENNZEICHEN FACELIFT

AMit installáltam:

Kép

Kép
Kép

Ezzel egy bajom van,de ez csak az Én véleményem,nem akarlak megsérteni.Láttam már ilyet,azt hittem valaki szembe jön velem,majdnem elrántottam a kormányt. :D Amit jlacitól vettem itt a fórumon,az számomra pont megfelelő.
De persze ízlések és pofonok! :franko:

Üdv!
Nekem is ilyen van, tökéletes és a leírtakkal egyező a minősége. Nekem postázva volt 2200-2300Ft.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek szekeres az itt látható tagok köszönték meg: adam001
Értékelés: 4.76%
Hozzászólás küldése

VigLink badge