![]() |
2010.08.30. 19:36
strobi írta:Labi írta:
...de ha dízelt kapok is elfogadom, főleg ha ingyen van!![]()
![]()
![]()
Simán...![]()
Aztán gyorsan eladnád itt a fórumon valamelyik leendő diesel-es kollégának te meg megvennéd az 545I-t...
2010.08.30. 19:48
Labi írta:kovessyroli írta:Labi írta:lepke írta:Helo
Ez elég érdekes egy autó ÉS elérhető áron![]()
A felszereltsége is komoly
,,,,,,,,,,,,, 545i ,,,,,,,,,,,,,
üdv zoli
na látod Zoli! ez egy szép darab! főleg ennyiért ..lassan itt a 30. szülinapom...elfogadom a klubtól!!!![]()
![]()
húúúú, ez jó ötletnek tűnik![]()
minden klubtag bedob 1090ft-ot és már mehetünk is shoppingolni![]()
amiért így leszervezem neked Labi a vételt, kérlek támogass abban, hogy én legyek a második, akinek kocsit veszünk![]()
gyorsan kinézek magamnak egy 4m körüli E60 30d-t.
működhetnénk úgy, mint egy vásárlói csoport.
egy ezrest kibírok havonta
tetszik az ötlet, támogatom![]()
...de ha dízelt kapok is elfogadom, főleg ha ingyen van!
![]()
![]()
![]()
2010.08.30. 21:01
cali írta:lepke írta:cali írta:sziasztok, csak előzetesen szeretnék érdeklődni azoktól akiknek van tapasztalata, véleménye, akármije, bármije, valamije az E60-okról.
Alapvetően benzinpárti és automatapárti vagyok, de minden megoldás érdekel csak bömbi legyen.
Szal, van-e valakinek tapasztalata 2500 és e feletti köbcentivel megáldott automata (inkább benzines, de akár diesel is) E60asról?
Lényegében az érdekel, hogy mennyire megbízhatók (szériahibák stb...) ezek a típusok - E39 tükrében -, milyen váltók vannak ezekben pl? mire kell figyelni... stb...
Diesel E60-al kapcsolatban olvastam Lepke kolléga hozzászólását hogy milyen km-el szabad megvenni...
Szal igazából minden érdekelne ami info létezik azoktól akiknek ien típusú gépe van.
előre is köszönet!
üdv:cali
Helo
Ez a kérdés egy E60-asnál mindig elgondolkodtató
Nekem a véleményem hogy csak benzinest szabad venniHA a (valós)kilométer meghaladta a 160-200 ezeret
Ezután már nem spórolod meg azt a 3-4 litert 100-kilóméterenként
Ilyenkor kezdődnek a DIESEL hátrányai PORLASZTÓK darabja 100-ezerTÚRBÓ 300-ezer fölött
![]()
DIESEL PERTIKULÁTER FILTER 400-ezer![]()
Akkor még nem is írtam a betegségekről ami üzemanyagtól független
üdv zoli
hali, először is köszi az infót.
szal azt mondod, hogy 160-200 alatt nem is érdemes nézegetnem sem benzinest, sem dízelt? de, miért is? bocsi, ha értetlenkedésnek hat![]()
hmmm... igazából azt hiszem egy 525ia (vagy 30ia) ami tetszene. 2006-2007eseket nézegettem...
Te Zoli, milyen üzemanyag-független betegségekre gondolsz?
Oroszlán! ha erre jársz igazán megoszthatnál egy-két infót a vassal kapcsolatosan!
köszi!
cali
2010.09.01. 16:44
2010.09.01. 17:40
kzolee írta:Az ár alkuképes:
E60óccóó
![]()
7.700.000 + a 600.000. Egy 2005-ös touring 8 félért, szerintem kihagyhatatlan
2010.09.01. 17:46
kzolee írta:Az ár alkuképes:
E60óccóó
![]()
2010.09.01. 19:08
2010.09.01. 20:32
tibi666 írta:Hali mindenki!
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, hát, lehet, hogy akkor nem lesz E61-em. De hogyan húzzam ki addig, míg az F10 Touringok lemennek megfizethető árúra? Már 288 ezer van az autóban, és belemegy évi 20 ezer.
2010.09.01. 21:22
jackson írta:kzolee írta:Az ár alkuképes:
E60óccóó
![]()
Egy 5 éves 150ekm futott E60 dizel esetében azt beszéltük a zoli-val igazából cirka havi 100eFt üzemeltetési költség + üzemanyaggal lehet számolni.
Tehát havi:
80eft (részlet)+40eFt mondjuk üzemanyag átlagos használat+100eFt (összes javítási költség)=220EFt kocsira költhető anyagiak mellett nem szabad neki vágni.
100eFt/hó nem csalás hanem a tény. A kocsi cirka 150eKm-re van megtervezve (nem 20év min.3-500ekm mint az E39). Ezért cserélni kell egy halom mindent rajta ami kemény pénzbe kerül.
A havi 80eFt törlesztő részlet azért átverős mivel ezt nem egy új autóért fizeted hanem egy 5 éves "élettartama vége felé járó" autóért.
jackson írta:Tudom, hogy fáj de ez egy nagy átverés és nem az évszázad üzlete. Egyszerűen meg kell értenie az E60 után álmodozó kollegáknak az E60/61 egy nagyon elhibázott lépése a BMW-nek (nem méltó az ősök üzembiztonságához). Nagyon forradalmi technikai módosítások vannak benne, de közben beáldozták az üzembiztonságot.
Folyamatosan javíthatod és 3szor drágáb alkatrész áron mint az E39-et.
A lepke leírta a komoly valóságot: E60/61-et csak benzinest szabad venni 160-200eKm után.
És még a mennyi után döglik meg a benzines az E39 300-500eKm-érhez képest nem tudjuk mivel még nem futott ennyit az ismert körülményű kocsik többsége.
2010.09.01. 21:29
lepke írta:kzolee írta:Az ár alkuképes:
E60óccóó
![]()
Helo
....Bőrön kívül fullextrás! .....csak meg kellene tőle kérdezni mire gondolt
üdv zoli
2010.09.01. 21:48
tibi666 írta:Hali mindenki!
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, hát, lehet, hogy akkor nem lesz E61-em. De hogyan húzzam ki addig, míg az F10 Touringok lemennek megfizethető árúra? Már 288 ezer van az autóban, és belemegy évi 20 ezer.
2010.09.01. 22:47
Labi írta:tibi666 írta:Hali mindenki!
azokkal még több baj lesz, az biztos! ...6-8 évesen fillérekért, tele hibával lehet majd megvenni. ...nézd meg: most több fiatal e39 ára magasabb mint jó néhány e60-é ....az e60 ára gyorsabban csökken mint a 39-esé és sztem ez az F széria esetén is tendencia marad!
2010.09.01. 23:13
tibi666 írta:Labi írta:tibi666 írta:Hali mindenki!
azokkal még több baj lesz, az biztos! ...6-8 évesen fillérekért, tele hibával lehet majd megvenni. ...nézd meg: most több fiatal e39 ára magasabb mint jó néhány e60-é ....az e60 ára gyorsabban csökken mint a 39-esé és sztem ez az F széria esetén is tendencia marad!
Akkor a csóró már ne is reménykedjen, mint annak idején az E34-el, és E39-el, hogy baráti áron vesz egy minőségi, és jó autót, amire azért kell költeni, de cserében az sokáig kiszolgálja?
2010.09.02. 00:00
jackson írta:
Tudom, hogy fáj de ez egy nagy átverés és nem az évszázad üzlete. Egyszerűen meg kell értenie az E60 után álmodozó kollegáknak az E60/61 egy nagyon elhibázott lépése a BMW-nek (nem méltó az ősök üzembiztonságához). Nagyon forradalmi technikai módosítások vannak benne, de közben beáldozták az üzembiztonságot.
A lepke leírta a komoly valóságot: E60/61-et csak benzinest szabad venni 160-200eKm után.
És még a mennyi után döglik meg a benzines az E39 300-500eKm-érhez képest nem tudjuk mivel még nem futott ennyit az ismert körülményű kocsik többsége.
2010.09.02. 09:40
2010.09.02. 10:02
2010.09.02. 22:34
2010.09.03. 10:15
kovessyroli írta:jackson írta:
Tudom, hogy fáj de ez egy nagy átverés és nem az évszázad üzlete. Egyszerűen meg kell értenie az E60 után álmodozó kollegáknak az E60/61 egy nagyon elhibázott lépése a BMW-nek (nem méltó az ősök üzembiztonságához). Nagyon forradalmi technikai módosítások vannak benne, de közben beáldozták az üzembiztonságot.
azért ez a nagy átverés duma szerintem egy kicsit költői túlzás. ha mindenki így gondolkodna, akkor - bár nekem óriási kedvencem az E30 - még mindig azzal járnánk, mert abban szinte alig van olyan tartós használatra tervezett alkatrész, ami 400 - 500ekm -t ne bírna ki.
nekem az az érzésem, hogy ezt az E60 témát kicsit túlmisztifikálod, és önmagadnak bizonygatod, hogy milyen jó döntés volt az E39 vásárlása, és mennyivel rosszabbul jártál volna egy E61-el.
dejavüm van, amikor ezeket a kommenteket olvasom, eszembe jutnak Madox klubtársank azok az eszmefuttatásai, miszerint az E39 M5 a király, az E60 M5 a szutyok, és sem előtte, sem utána nem volt, és nem is lesz olyan autó, mint az E39.
amolyan savanyú a szőlő érzésem van.
bár én is nagyon szeretem a kocsimat, de az E60 azért általános értelemben- minőségileg - egy magasabb szintre lépett: szebb - erősebb - korszerűbb - finomabb - halkabb, stb. és még itt sorolhatnám.
tudomásul kell venni, hogy vannak kopó alkatrészek benne, amiket 150 - 200e km-enként cserélni kell.
csak 200e km-t az átlag felhasználó 10 év alatt tesz meg. aki meg 2 év alatt megy annyit, az meg úgyis megkeresi az árát, ha nem akkor meg ne menjen ennyit, mert pont semmi értelme.
aztán 3 évesen a 12m-es E60-ast 3m-ért árulják, azaz 25-30%-ért meg lehet venni a kocsit. ha ilyenkor rá kell költeni 1mft-ot, akkor még mindig csak a vételár 35-40%-ánál van a vevő, és újabb 200e km-t mehet gondtalanul.
én ezért enyhén szólva vitatom, hogy elhibázott lépés lenne az E60/61 a BMW-től.
ja, és még egy dolog. az, hogy a Lepke autóján egy - két dolog elfáradt, az részben - nagyobb részben - köszönhető a használat módjának is. ha valaki egy 280 le-s diesel motort, de lehetne ez akár benzines is, sokat járat a teljesítménye csúcsán, ott a kopás, egyes alkatrészek fáradása, az elhasználódás óhatatlanul felgyorsul.
olyat még nem talált ki semelyik autógyártó, hogy +250le-s kocsikkal járunk, de 1200-es zsiguli költségen szervizelünk.
valamit valamiért.
2010.09.03. 12:47
jackson írta:Szia Rolly!
Pont félreértettél, nem célom a E39 vásárlást kimagyarázni. Egy szóval nem mondtam, hogy szar csak alacsonyabb az élettartama. Például adaptiv lámpa abban egyből nem kettő mint nekem hanem 4 db motor van és egyből jobban kell figyelni az oldalra beállitásra is. Valaki irta, hogy sokkal jobban látszik éjszaka (tehát komfortosabb és mellesleg biztonságosabb). Azonben egyben nagyobb hiba lehetőség és több üzemeltetési költség is ha meghall. A lepke pont azt emlegette, hogy nagyon zsebbe nyúlósak a javitások. Oroszlán 6 hónap alatt 500eFt és nézd meg listát nem újjáépitette az autót. Ha mellette lapozgatom a sajátomat látom az arányokat.
Csak felhivom a figyelmet az E34>E39>E60 tendenciákra. Tehát egyre több komfort és ezért egyre magasabb üzemeltetési költség. Az E60 (pontosabban már a 7-es sorozatban az előfutár E65) nagyott lépett szolgáltatásban a korábbi lépcsőkhöz képest. És ez pénzbe kerül nekünk az üzemeltetői oldalon.
A célom az, hogy meg lehet venni egy E60-at 3,5mFt-ért de itt már nem 200-300eFt kell zsebben, hogy rendbe rakd (az újabb 200ekm-re) hanem 1mFt mint a lepke irta.
Tehát azt mindig tartsuk észben mit kapunk a mennyiért. Lehet, hogy egy komfort rendszerek száma/üzemeltetési költség azonos vagy akár alacsonyabb is. Csak nagyon megugrott a komfort fokozat.
Amiért ON-topik a téma. Nem elég megvenni legyen pénze a csókának az üzemeltetésére is. Erre akartam felhivni a figyelmet.
Jackson, aki másik oldalról gondolt a témára
ui: 7mFt tényleg átverés nem ér annyit az a kocsi lásd fent más 3mFt-ra saccolja
2010.09.03. 14:35
Blais írta:Vhogy én is hasonlóan látom, mint Roli és Oroszlán, és az aktuális E39 vs. E60 vita kapcsán felrémlenek ősi E34 vs. E39 vélemények, miszerint a király az E34, az volt az utolsó igazi 5-ös ...stb. Azt meg látnunk kell, hogy évi 70-100 ezres futás egyrészt messze nem átlagos, másrészt ennyi km már minden autónál pénzbe kerül. Márpedig - ha jobban megnézzük - az igazi, költségekkel való riogatás ilyen nagyságrendű használattal terhelt autók kapcsán hangzik el mindig. Sztem a klubtagok zöme marad a márkánál, és mire legtöbbünknél beérik a csere, már nagy számban lesznek költségkímélő alternatívák. Benzin + kézi váltó + alapos keresgélés/átvizsgálás és az E60 is vállalható lesz. Remélem
E21 316i, alapváltozat. Abban nem sok minden megy tönkre...