Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: OFF autók

2011.10.29. 21:17

Segítsetek ha tudtok. A barátnőm opel astrája(H)indításnál csak kattog és nem indul. Megnéztük nem aksi baja van.Indítómotor??Elektronika??Tippek??

2011.10.29. 21:27

afcajax írta:Segítsetek ha tudtok. A barátnőm opel astrája(H)indításnál csak kattog és nem indul. Megnéztük nem aksi baja van.Indítómotor??Elektronika??Tippek??

Ez így simán önindító.

Zsigánál a kalapács még gyógyította egy darabig! :lol:

2011.10.29. 21:31

afcajax írta:Segítsetek ha tudtok. A barátnőm opel astrája(H)indításnál csak kattog és nem indul. Megnéztük nem aksi baja van.Indítómotor??Elektronika??Tippek??

Helo
Mond meg a KEDVES barátnődnek hogy vegyen egy BMW-t és akkor nincs ilyen gond

:wink: :wink:

2011.10.29. 21:49

lepke írta:

Helo

Egyéb ötlet ami első körben egy kicsit kevesebbe fáj :)

2011.10.29. 22:11

afcajax írta:
lepke írta:

Helo

Helo
Nem vagyok egy Opeles DE ha kattog valami indításnál csak egyet jelenthet
az akummulátorban nincs meg a ENERGIA

2011.10.30. 03:06

afcajax írta:
lepke írta:

Helo

Az Imco már megírta - önindító! ( és valószínűleg javítható )

2011.10.30. 07:59

afcajax írta:
lepke írta:

Helo

Mond meg a KEDVES barátnődnek hogy vegyen egy önindítót!
Nem olyan szép mint egy BMW, de költséghatékonyabb! :wink: :lol: :lol:

2011.10.30. 08:01

:lol: :lol:

2011.10.30. 08:33

lepke írta:
afcajax írta:
lepke írta:

Helo

Helo
Nem vagyok egy Opeles DE ha kattog valami indításnál csak egyet jelenthet
az akummulátorban nincs meg a ENERGIA

Próbáltuk bikázni is de úgyse történt semmi. Egyenlőre úgy néz ki hogy tényleg önindító(vagy vmi elektromos gebasz), de majd a szervizben kiderül ha majd vhogy odavarázsoltuk az autót.

2011.10.30. 08:37

afcajax írta:Próbáltuk bikázni is de úgyse történt semmi. Egyenlőre úgy néz ki hogy tényleg önindító(vagy vmi elektromos gebasz), de majd a szervizben kiderül ha majd vhogy odavarázsoltuk az autót.

Gondolom kézi váltós. Lökjétek be.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds
Értékelés: 4.76%

2011.10.30. 08:58

muhaati írta:
afcajax írta:Próbáltuk bikázni is de úgyse történt semmi. Egyenlőre úgy néz ki hogy tényleg önindító(vagy vmi elektromos gebasz), de majd a szervizben kiderül ha majd vhogy odavarázsoltuk az autót.

És az mivel jobb egyébként mint ha bebikáznánk?

2011.10.30. 09:01

afcajax írta:
muhaati írta:

Azért, mert akkor nem kell az önindító.

2011.10.30. 09:03

muhaati írta:
afcajax írta:
muhaati írta:

Azért, mert akkor nem kell az önindító.

A szervízkönyv/gépkönyv azt írja,hogy nem szabad belökni.Nem tudom h érdemes e kockáztatni, nem tudom mi történhet.

2011.10.30. 09:14

afcajax írta:A szervízkönyv/gépkönyv azt írja,hogy nem szabad belökni.Nem tudom h érdemes e kockáztatni, nem tudom mi történhet.

Nem mondtam volna, ha baj lenne belőle. Azért írják hogy ne húzd be, mert p.l egy trafó hibánál telenyomja a katalizátort benzinnel. Meg persze nem jó ötször körbehúzni a háztömb körül. (És hátramenetbe soha! ) Gyújtás rá, és másodikba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára muhaati 2011.10.30. 09:17-kor.

2011.10.30. 09:17

muhaati írta:
afcajax írta:A szervízkönyv/gépkönyv azt írja,hogy nem szabad belökni.Nem tudom h érdemes e kockáztatni, nem tudom mi történhet.

Nem mondtam volna, ha baj lenne belőle. Azért írják hogy ne húzd be, mert p.l egy trafó hibánál telenyomja a katalizátort benzinnel. Meg persze nem jó ötször körbehúzni a háztömb körül.

Persze értelek, csak igazság szerint mi se tudjuk mi baja lehet. Nem biztos h az önindító csak a jelek szerint annak tűnik.Egyébként még mindig kényelmesebbnek tűnik mint vontatni.

2011.10.30. 09:26

afcajax írta:
muhaati írta:

Nem mondtam volna, ha baj lenne belőle. Azért írják hogy ne húzd be, mert p.l egy trafó hibánál telenyomja a katalizátort benzinnel. Meg persze nem jó ötször körbehúzni a háztömb körül.

Persze értelek, csak igazság szerint mi se tudjuk mi baja lehet. Nem biztos h az önindító csak a jelek szerint annak tűnik.Egyébként még mindig kényelmesebbnek tűnik mint vontatni.

Meg itt írogatni, mint meglökni... :mrgreen:

2011.10.30. 09:29

bmw520ds írta:
afcajax írta:
muhaati írta:

Belököm én ha 100%-ra tudnám h nem lesz belőle bibi.Utána meg fogadhatom a vállveregetéseket az ötletért.

2011.10.30. 10:12

afcajax írta:
bmw520ds írta:
afcajax írta:
muhaati írta:

Belököm én ha 100%-ra tudnám h nem lesz belőle bibi.Utána meg fogadhatom a vállveregetéseket az ötletért.

Segítő szándék:
Opel
Klub
Őhozzájuk bizalommal fordulhatsz!
Pillanatok alatt hibafeltárást végeznek, adnak alkatrész árajánlatot, mosolyognak és azt fogják tanácsolni, ha használni kell semmi gond, lökjék csak be bátran amíg meg nem csináljuk! Persze, a különbség annyi lesz, hogy ezért a tanácsért mélyen zsebbe kell nyúlni.
Én mit tennék?
Megmérném az akkumulátort terhelésmérővel, de csak akkor, ha multiműszerem 12V alatti feszültséget jelez a - és+ kivezetőn mérve.
Ha minden rendben, akkor eljutnak vajon az Amperek az önindítóhoz?
Megmérném az önindító vastagabbik vezetékén a feszültséget. Ha meg van a 12.2 V akkor tanakodnék, vajon a gyújtáskapcsoló indítózás állásban küld-e a megfelelő alkatrészhez judót? Ha kerreg, mint írtad, valószínű.
Hogy kerreg???
Na ezt nem írtad.
Nem tud behúzni, mert nincs megfelelő energi, vagy behúz, de már forgatni nincs erő, mert ez mindjárt megmagyarázhatja a probléma kiindulási pontját. Na ezt könyvekben sosem fogják tanítani.
Miért nem illik vontatni a gépjárművet?
Itt most tedd félre az automata váltó dolgot!
Na ezt keresd meg, ha meg van gondolkozz, vajon a hibalehetőséget hogyan lehet elkerülni, aztán lökjétek be úgy, ahogy Attila tanácsolta! Itt ha valaki tudatosan rosszat akarna valakinek, hamar abbahagyhatná a részvételei szándékát a fórumon!
Itt pedig egy írás, amit ha értelmez az ember, a 5. kivételével remekül élheti hétköznapjait még úgy is, hogy az írást megszegi.
Figyelmeztetés!

2011.10.30. 11:04

Köszönöm a kimerítő választ.A híváson már túl vagyok, bár én az Opel Olympiát hívtam, de hát telefonon keresztül sokat ők se tudtak mondani.Természetesen fel sem merült h itt bárki tudatosan rosszat akarna, főleg nem Muhaati, aki már egyszer hétvégén türelmesen állt a rendelkezésemre és segített.Csak ahogy ő is a katalizátort említette, mint veszély forrást belökésnél (megszívja magát benzinnel) az opel kézi könyv is pont erre hivatkozva nem javasolja a belökést és miután inkább laikusnak tartom magam a műszaki témákban(beleértve az autókat is) inkább nem szeretek saját szakállamra kísérletezni, inkább bízom ezt a szakemberekre.Egyébként nem kerreg, mint inkább csak kattog. Tehát nem jut el a köszörülésig.

2011.10.30. 11:14

afcajax írta:Köszönöm a kimerítő választ.A híváson már túl vagyok, bár én az Opel Olympiát hívtam, de hát telefonon keresztül sokat ők se tudtak mondani.Természetesen fel sem merült h itt bárki tudatosan rosszat akarna, főleg nem Muhaati, aki már egyszer hétvégén türelmesen állt a rendelkezésemre és segített.Csak ahogy ő is a katalizátort említette, mint veszély forrást belökésnél (megszívja magát benzinnel) az opel kézi könyv is pont erre hivatkozva nem javasolja a belökést és miután inkább laikusnak tartom magam a műszaki témákban(beleértve az autókat is) inkább nem szeretek saját szakállamra kísérletezni, inkább bízom ezt a szakemberekre.Egyébként nem kerreg, mint inkább csak kattog. Tehát nem jut el a köszörülésig.

Örülök ha nincs ilyen jellegű baj! :D
Én is csak unatkozom, ezért töltöm itt az időmet, de egy fontos kérdésem azért van:
Ha a kocsid nem hajtja az önindító, akkor a meglökés utáni azonnali beindulás és a jó önindító hajtással kiváltott azonnali beindulás közt, mi a különbség? :roll:
Hozzászólás küldése

VigLink badge