![]() |
2015.04.01. 15:33
2015.04.01. 16:51
SvidronyA írta:Sziasztok!
Nos, kicsit félek Admin -mega szívás- beigazolódni látszó jóslata miatt, ugyanis kénytelen leszek a BMW scannert USB portról használni... Amit a régi, már használaton kívüli gépünkön soros portnak hittem, az VGA csatlakozó![]()
Van-e valamelyőtöknek használható infója, hogy milyen RS232/USB adaptert érdemes venni 1.3.6-hoz az interfész és a gép közé? Azt már tudom, hogy illesztőprogramból sok fajta elérhető sok helyen, de amíg az nincs meg, addig ezzel felesleges foglalkoznom. Várom megtisztelő válaszaitokat/tanácsaitokat.
2015.04.01. 17:07
admin írta:SvidronyA írta:Sziasztok!
Nos, kicsit félek Admin -mega szívás- beigazolódni látszó jóslata miatt, ugyanis kénytelen leszek a BMW scannert USB portról használni... Amit a régi, már használaton kívüli gépünkön soros portnak hittem, az VGA csatlakozó![]()
Van-e valamelyőtöknek használható infója, hogy milyen RS232/USB adaptert érdemes venni 1.3.6-hoz az interfész és a gép közé? Azt már tudom, hogy illesztőprogramból sok fajta elérhető sok helyen, de amíg az nincs meg, addig ezzel felesleges foglalkoznom. Várom megtisztelő válaszaitokat/tanácsaitokat.
Vagy PCMCIA ha van rajta akkor azzal is lehet próbálkozni.
Nekem volt kettő az egyik hibás volt(postás betolta a postaládába), most megtaláltam az egyiket csak nem tudom hogy a jót vagy a rosszatDe neked adom ha jó a gépedbe ingyen bérmentve.Így nézki:
PÜ ment.
2015.04.12. 23:15
2015.05.22. 14:30
2015.05.22. 15:09
SvidronyA írta:Sziasztok!
Ígéretemmel összhangban közzéteszem az első tapasztalatokat: örömmel "jelentem", hogy a BMW Scanner 1.3.6 PCMCIA/RS232 kártyán keresztül tökéletesen fut Win7 Pro 32bit alatt![]()
Nem volt egyszerű eljutni eddig, jó sokat bénáztam, míg végre összeállt.
Áldja meg a Jóisten Admint és Hámori Árpit! Az ő önzetlen segítségük és tanácsaik nélkül nem jött volna össze a mai sikerélményem, KÖSZÖNÖM
2015.05.22. 15:42
atesz25 írta:Üdv Urak.
Ismét tolmácsolt tanács kellene. Ugyanis megszaporodtak a bmw tulajok kis falumban. Van aki szerencsés és van aki nem. Namost egy ilyen srác keresett meg merthogy nekem már tizen éve bmw-m van. Attól mondjuk nem vagyok szerelő, de segítek ahol tudok, és nyomom is a szakik és alkatrész kereskedők reklámját, dehát egyenlőre kérdeznek.
Szóval adott egy 20d motor ami 1800-2200 között torpan. Amit megcsinált: cserélt vákumcsöveket, és megcserélte az egr és turbó vákum szelepjét. Ami után jó is lett egy kis ideig az elmondása alapján.
A kérdés. Ő úgy hallotta hogy egy szoftver frissítés vagy egy adaptáció segítene a dolgon. És mivel nekem vagy scannerem kérdezte hogy azzal lehet e. Nos lehet e? (én nem értek hozzá ezért max oda adom neki hogy Ő maga tegye tönkre ne én)
Ha ez hülyeség akkor mi okozhat még ilyen torpanást.
Az esetleges ötleteket előre is köszi az Ő nevében.
2015.05.23. 16:16
Gallaca írta:atesz25 írta:Üdv Urak.
Ismét tolmácsolt tanács kellene. Ugyanis megszaporodtak a bmw tulajok kis falumban. Van aki szerencsés és van aki nem. Namost egy ilyen srác keresett meg merthogy nekem már tizen éve bmw-m van. Attól mondjuk nem vagyok szerelő, de segítek ahol tudok, és nyomom is a szakik és alkatrész kereskedők reklámját, dehát egyenlőre kérdeznek.
Szóval adott egy 20d motor ami 1800-2200 között torpan. Amit megcsinált: cserélt vákumcsöveket, és megcserélte az egr és turbó vákum szelepjét. Ami után jó is lett egy kis ideig az elmondása alapján.
A kérdés. Ő úgy hallotta hogy egy szoftver frissítés vagy egy adaptáció segítene a dolgon. És mivel nekem vagy scannerem kérdezte hogy azzal lehet e. Nos lehet e? (én nem értek hozzá ezért max oda adom neki hogy Ő maga tegye tönkre ne én)
Ha ez hülyeség akkor mi okozhat még ilyen torpanást.
Az esetleges ötleteket előre is köszi az Ő nevében.
Gondolom ez 150le CR 20d?! Mi az, hogy megcserélte a két szelepet?Ettől lefagytam. Újra kellett volna cserélni őket, mindkettőt, ha már a diag almás. Egy láncban a gyenge láncszemet tök mindegy hová teszed, egyforma gyenge így is, úgy is, csak máshol szakad. Néhányszor leírtam már, ha a turbónyomás szabályzója nem jó, akkor azért nem jó a turbónyomás mert rosszul szabályoz, ha az EGR-é, akkor azért nem, mert elengedi a kipufogóba a nyomást, mert rosszkor nyit-zár. Lehet beteg a légmennyiségmérő is, lehúzással tesztelhető ha a szelepek jók. A vákuumcsövek cseréje alapnak jó volt. Scannerrel szoftverfrissítés nem nagyon fog menni. Azzal alapfokú diag, ill hibakódolvasás törlés, egy-két kódolás, semmi több. Még azt sem írja ki, hogy mikor íródott be a hiba a vezérlőbe ami nagy hiba! Lehet, hogy egy 8 éve beírt hibát próbálsz meg elhárítani, amit már más esetleg javított csak nem törölte.
2015.08.10. 10:15
2015.08.10. 11:38
morv írta:Sziasztok, scanner beszerzes elott allok, ezert lenne egy kerdesem, amire a topik vegigolvasasa utan sem talaltam valaszt (aztan ha meglesz, akkor jon a tobbi). Ezek lefele kompatibilisek? Neztem a 2.x verziouakat ebayen, de a leirasban nem reszletezik a modeleket, csak annyit irnak, 1-es, 3-as stb szeriahoz jo. Most e39-em van, de haveromnak pl mar e60, jo lenne, ha mindegyikkel mukodne. Az vilagos, hogy az 1.4 nem kezeli az e6x-eket.
2015.08.10. 12:12
SvidronyA írta:morv írta:Sziasztok, scanner beszerzes elott allok, ezert lenne egy kerdesem, amire a topik vegigolvasasa utan sem talaltam valaszt (aztan ha meglesz, akkor jon a tobbi). Ezek lefele kompatibilisek? Neztem a 2.x verziouakat ebayen, de a leirasban nem reszletezik a modeleket, csak annyit irnak, 1-es, 3-as stb szeriahoz jo. Most e39-em van, de haveromnak pl mar e60, jo lenne, ha mindegyikkel mukodne. Az vilagos, hogy az 1.4 nem kezeli az e6x-eket.
Ha jól tudom, 2.0.1-től jó az interfész az E6x sorozathoz.
2015.08.10. 12:32
morv írta:SvidronyA írta:morv írta:Sziasztok, scanner beszerzes elott allok, ezert lenne egy kerdesem, amire a topik vegigolvasasa utan sem talaltam valaszt (aztan ha meglesz, akkor jon a tobbi). Ezek lefele kompatibilisek? Neztem a 2.x verziouakat ebayen, de a leirasban nem reszletezik a modeleket, csak annyit irnak, 1-es, 3-as stb szeriahoz jo. Most e39-em van, de haveromnak pl mar e60, jo lenne, ha mindegyikkel mukodne. Az vilagos, hogy az 1.4 nem kezeli az e6x-eket.
Azt ertem, de visszafele is mukodik? A 2.0.1 kezeli a reggebbi kocsikat? Pl e39, e46 stb.
2015.08.10. 12:53
SvidronyA írta:morv írta:SvidronyA írta:morv írta:Sziasztok, scanner beszerzes elott allok, ezert lenne egy kerdesem, amire a topik vegigolvasasa utan sem talaltam valaszt (aztan ha meglesz, akkor jon a tobbi). Ezek lefele kompatibilisek? Neztem a 2.x verziouakat ebayen, de a leirasban nem reszletezik a modeleket, csak annyit irnak, 1-es, 3-as stb szeriahoz jo. Most e39-em van, de haveromnak pl mar e60, jo lenne, ha mindegyikkel mukodne. Az vilagos, hogy az 1.4 nem kezeli az e6x-eket.
Azt ertem, de visszafele is mukodik? A 2.0.1 kezeli a reggebbi kocsikat? Pl e39, e46 stb.
Sajnos visszafelé nem, ezért sok helyen, pl. ITT szettben árulják
2015.08.11. 11:55
2015.09.10. 17:44
2015.09.10. 19:27
morv írta:Vettem egyet, telepitettem, de az usb to serial cuccnal nem talal vezerlot. Valakinek otlete? Esetleg egy driver fajl-t tudnatok kuldeni? Irtam az eladonak, de meg nem jott valasz.
2015.09.10. 20:36
SvidronyA írta:morv írta:Vettem egyet, telepitettem, de az usb to serial cuccnal nem talal vezerlot. Valakinek otlete? Esetleg egy driver fajl-t tudnatok kuldeni? Irtam az eladonak, de meg nem jott valasz.
Portokkal próbáltál variálni? Legelőször az (is) vitt be a málnásba
2015.09.10. 21:23
morv írta:SvidronyA írta:morv írta:Vettem egyet, telepitettem, de az usb to serial cuccnal nem talal vezerlot. Valakinek otlete? Esetleg egy driver fajl-t tudnatok kuldeni? Irtam az eladonak, de meg nem jott valasz.
Meg nem, kozben el kellett mennem, de mindjart raprobalok. Attol tartok, az nem lesz eleg, mert a telepitese nem sikerult az atalakitonak. Egy probat meger.
2015.09.10. 21:34
morv írta:morv írta:SvidronyA írta:morv írta:Vettem egyet, telepitettem, de az usb to serial cuccnal nem talal vezerlot. Valakinek otlete? Esetleg egy driver fajl-t tudnatok kuldeni? Irtam az eladonak, de meg nem jott valasz.
Meg nem, kozben el kellett mennem, de mindjart raprobalok. Attol tartok, az nem lesz eleg, mert a telepitese nem sikerult az atalakitonak. Egy probat meger.
Nem nyert, koveteli a drivert.
2015.09.10. 22:44
atesz25 írta:morv írta:morv írta:SvidronyA írta:morv írta:Vettem egyet, telepitettem, de az usb to serial cuccnal nem talal vezerlot. Valakinek otlete? Esetleg egy driver fajl-t tudnatok kuldeni? Irtam az eladonak, de meg nem jott valasz.
Nem nyert, koveteli a drivert.
Hello, ugyan nem tudom milyen op-ra szeretnéd, de én win7 64bit-en használom. És ez a leírás alapján teljesen jól működik.
Hátha:
Cal1319 hozzászólása
http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... n-7-64-bit