Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E60 -at vennék segitsetek:D

2013.06.20. 09:16

dexter írta:
kzolee írta:Ez itt mondjuk?

--- Hahu 525d ---

Köszi, de sajnos árban ez még nekem nem elérhető. (2,6 körül kellene valami, de annyiért lehet, hogy esélytelen normálisat találni).

Nem lehetetlen , de a neten meg a telefonon kell csüngeni, megnézni jó sokat és ha van kompromisszum-készséged , meg a szerencsével is jól állsz ... akkor talán ...
Az egyébként sanszos, hogy egy 2,6 körüli gépre még ráborul egy párszázezer a vásárlás után...

2013.06.20. 12:02

Árban ez teljesen jó lenne:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... up-6944708

Viszont azok alapján, amiket mondtatok, valószínűleg ez is csapda. Nem is az a gond, hogy km-ben sokat futott, hanem a kereskedő által elhallgatott "meglepetések", amik valószínűleg vásárlás után derülnének csak ki. Jól gondolom?

2013.06.20. 12:36

dexter írta:Árban ez teljesen jó lenne:

Viszont azok alapján, amiket mondtatok, valószínűleg ez is csapda. Nem is az a gond, hogy km-ben sokat futott, hanem a kereskedő által elhallgatott "meglepetések", amik valószínűleg vásárlás után derülnének csak ki. Jól gondolom?

Jobbesetben megtekintés-kipróbálásnál kiderül mennyire sántít a hirdetés- mivel elég jól feleszerelt, elég olcsó, és elég kevés a km is.

2013.06.20. 12:46

Érdekesen áll az a jobb hátsó lámpa... :roll:

2013.06.20. 12:49

Jól gondolod.
Ha megnézted számolj be a részletekről. Én kíváncsian várom...
Ha a km valós lenne akkor min. 500e. -rel lenne drágább, szerintem...

2013.06.20. 15:25

Viccesek ez a kilométeróra állások. Komolyan, de itt ki hiszi el ezt? Ezekben a kocsikban minimum benne kellene, hogy legyen 250-300 ezer kilométer. Persze attól sem kell megijedni, de én nem kergetném a 140 ezres fantomot.

Fekete kocsiban nem érdekes kicsit 170 ezernél a garis turbó? Ha már, azt cserélni kell, akkor legalább egyszer leharcolták annyira a motort, hogy a turbó bánta. Mindig a turbó a szenvedő alany.

Én azt a tanácsot tudom adni neked, hogy ha tetszik valamelyik a képen és árban is megfelel neked, akkor menj el és állapotra vedd meg az autót. Az is ésszerű lenne, ha mindjárt nem nagy navisat és társait vennél, hanem egy fapadosabbat, hiszen a rászánt vételár is viszonylag "karcsú", ezért lehet, hogy a kevesebb néha több. (Természetesen ne vedd sértésnek, nem szeretnék a pénztárcádban turkálni :) )

2013.06.20. 15:59

nagy.matyika írta:Viccesek ez a kilométeróra állások. Komolyan, de itt ki hiszi el ezt? Ezekben a kocsikban minimum benne kellene, hogy legyen 250-300 ezer kilométer. Persze attól sem kell megijedni, de én nem kergetném a 140 ezres fantomot.

Fekete kocsiban nem érdekes kicsit 170 ezernél a garis turbó? Ha már, azt cserélni kell, akkor legalább egyszer leharcolták annyira a motort, hogy a turbó bánta. Mindig a turbó a szenvedő alany.

Én azt a tanácsot tudom adni neked, hogy ha tetszik valamelyik a képen és árban is megfelel neked, akkor menj el és állapotra vedd meg az autót. Az is ésszerű lenne, ha mindjárt nem nagy navisat és társait vennél, hanem egy fapadosabbat, hiszen a rászánt vételár is viszonylag "karcsú", ezért lehet, hogy a kevesebb néha több. (Természetesen ne vedd sértésnek, nem szeretnék a pénztárcádban turkálni :) )

Semmi gond, nem veszek sértésnek semmit, sőt minden tanácsot szívesen fogadok és megfontolom, amit itt a fórumtársak mondanak.

Tiszta sor, hogy a km-óra állást sajnos nem lehet komolyan venni, nem is érdekel, hogy mit mutat az óra. Azért valamelyest látszik az egy autón, ha sokat futott. Nem beszélve arról, hogy nem vagyok naiv, pontosan tudom, hogy egy ilyen dízel cirkálót nem azért vesznek meg, hogy a ház előtt nézegessék. Mennek vele sok százezer km-t minimális karbantartás mellett, aztán szétütve bedöcögnek vele egy kereskedésbe. Ott kap egy polirt és egy porszívózást, és másnap már 140.000 km-t mutat a műszer.

Tudom, hogy makulátlan kocsi nincs annyiért, amennyim nekem van autóvásárlásra. Épp ezért nem a sok extra kütyü vonz egy autóban, hanem az összkép, az a lehetőség, hogy esetleg (nagy szerencsével) kifoghatok egy kevésbé széthasznált példányt. Ha meg úgy adódik, hogy felszereltségben sincs hiány, az csak hab a tortán.

Dexter

2013.06.20. 20:20

nagy.matyika írta:Fekete kocsiban nem érdekes kicsit 170 ezernél a garis turbó? Ha már, azt cserélni kell, akkor legalább egyszer leharcolták annyira a motort, hogy a turbó bánta. Mindig a turbó a szenvedő alany.

Vagy csak a kartergázszűrő csere maradt ki többször is... :roll:

Nekem 250-nél kezd megjelenni az olajköd rajta.

2013.06.20. 22:15

Ezekben a motorokban van szűrő? 535d ben csak kartergáz visszacsapó szelep van ami egy gumis membrán. Képzeld el a kocsimban még a 2005 ös gyári volt. Azt hittem szívrohamot kapok, amikor megláttam, de ettől függetlenül teljesen jól működött :)

Amúgy olajat se eszi, meg látszólag nem nyomja fel a szívósorba se. Turbó nyomás meg meg lett mérve menet közben és elvileg tudja a gyári értékeket. Az olaj ködöt gondolom, akkor látom, ha leveszem a turbó nyomócsövét igaz? Ha van rajta olaj pára, akkor mi a teendő? Turbó felújítás?

2013.06.21. 23:53

nagy.matyika írta:Ezekben a motorokban van szűrő? 535d ben csak kartergáz visszacsapó szelep van ami egy gumis membrán. Képzeld el a kocsimban még a 2005 ös gyári volt. Azt hittem szívrohamot kapok, amikor megláttam, de ettől függetlenül teljesen jól működött :)

Amúgy olajat se eszi, meg látszólag nem nyomja fel a szívósorba se. Turbó nyomás meg meg lett mérve menet közben és elvileg tudja a gyári értékeket. Az olaj ködöt gondolom, akkor látom, ha leveszem a turbó nyomócsövét igaz? Ha van rajta olaj pára, akkor mi a teendő? Turbó felújítás?

Helo
Nézd meg a kipúfogó csöveknek az állapotát, kormos e-vagy sem

2013.06.22. 00:04

lepke írta:
nagy.matyika írta:Ezekben a motorokban van szűrő? 535d ben csak kartergáz visszacsapó szelep van ami egy gumis membrán. Képzeld el a kocsimban még a 2005 ös gyári volt. Azt hittem szívrohamot kapok, amikor megláttam, de ettől függetlenül teljesen jól működött :)

Helo

Egy DPF-es autónál szerintem ez nem mérvadó.
Az enyém is olyan szűk 170-nél, mint amit most raktak fel.

2013.06.22. 00:26

hamoriarpi írta:
lepke írta:

Helo

Helo
Egy héttel levagyok maradva MIT raktál fel ???

2013.06.22. 08:50

lepke írta:
hamoriarpi írta:
lepke írta:

Helo

Helo
Egy héttel levagyok maradva MIT raktál fel ???

Mondom OLYAN, mintha most szerelték volna fel. Fémtiszta a cső belül is.

2013.06.22. 12:35

A csőből majdnem enni lehetne olyan tiszta. Ezek szerint ez jó hír. Csúnya lenne, de ha le van padlózva, akkor se jön semmi belőle.

2013.06.22. 13:29

nagy.matyika írta:A csőből majdnem enni lehetne olyan tiszta. Ezek szerint ez jó hír. Csúnya lenne, de ha le van padlózva, akkor se jön semmi belőle.

Kat. és DPF.

2013.06.27. 08:58

Hali!

Srácok, ezt az autót látta már valaki élőben?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... ta-7005657

Fura, hogy a hírdetésből hiányoznak a szokásos kereskedői panelek (kiváló..., garantáltan..., legszebb/legjobb..., megafull-gyáribevizsgált-sohanemkarcolt-csak100.000Kmvanbenne... stb.). Az is aggaszt, hogy csak 4 kép van fent róla. Lehet, hogy össze volt csukva szegény, aztán nagyjából összerakták, kipofozták? Feleslegesen nem akarok kicaplatni a nyúlon túlra (Üllői út túlsó vége), ha már valaki látta és rossz véleménnyel van róla.

Köszi: Dexter

2013.06.27. 16:08

dexter írta:Hali!

Fura, hogy a hírdetésből hiányoznak a szokásos kereskedői panelek (kiváló..., garantáltan..., legszebb/legjobb..., megafull-gyáribevizsgált-sohanemkarcolt-csak100.000Kmvanbenne... stb.). Az is aggaszt, hogy csak 4 kép van fent róla. Lehet, hogy össze volt csukva szegény, aztán nagyjából összerakták, kipofozták? Feleslegesen nem akarok kicaplatni a nyúlon túlra (Üllői út túlsó vége), ha már valaki látta és rossz véleménnyel van róla.

No. Elmentem, megnéztem neked.

Nem agyonütött darab, de volt sérült, és lenne vele munka bőven, nem tudom mik az elvárások.

Ami biztosan fújva volt: első, hátsó lökös, géptető, bal hátsó sárvédő.
Első lökhárítónál - lámpáknál a hézagok nagyok, lóg a lökös. Jobb első lámpánál a sárvédő csúnyán eláll.
Csom. ajtó pörsen minkét oldalon az üvegajtó alatti sarkokban. :shock:
Első fék majdnem vason, tárcsa kuka, hátsó féknél betétek cseréje szükséges.
Bal első lámpa belül párás.

A belseje alap-alap, de nincs legyalázva. Mondjuk gyűrű az volt az ujjain bizonyosan, a váltógomb teteje csúnyán karcos.

Első szélvédőt most cseréltek benne, motor szépen jár, váltó jónak tűnik első blikkre.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: dexter
Értékelés: 4.76%

2013.06.28. 08:03

muhaati írta:
dexter írta:Hali!

No. Elmentem, megnéztem neked.

Nem agyonütött darab, de volt sérült, és lenne vele munka bőven, nem tudom mik az elvárások.

Ami biztosan fújva volt: első, hátsó lökös, géptető, bal hátsó sárvédő.
Első lökhárítónál - lámpáknál a hézagok nagyok, lóg a lökös. Jobb első lámpánál a sárvédő csúnyán eláll.
Csom. ajtó pörsen minkét oldalon az üvegajtó alatti sarkokban. :shock:
Első fék majdnem vason, tárcsa kuka, hátsó féknél betétek cseréje szükséges.
Bal első lámpa belül párás.

A belseje alap-alap, de nincs legyalázva. Mondjuk gyűrű az volt az ujjain bizonyosan, a váltógomb teteje csúnyán karcos.

Első szélvédőt most cseréltek benne, motor szépen jár, váltó jónak tűnik első blikkre.

Üdvözletem!

Köszönöm, hogy szakértő pillantásokat vetettél az autóra. Szerintem én az Általad észrevett hibák negyedét sem fedtem volna fel!

Annyira tudtam, hogy gázos a kocsi és örülök, hogy igazoltad a félelmeim jogosságát. Valahogy mindig megérzem az átverés szagát, de a bizonyítékok megtalálása még nem megy annyira.

Mik az elvárásaim egy autóval kapcsolatban? Nos, pont nem az, hogy sok munka legyen vele. Magyarul: ha egy mód van rá, ne legyen szarrátörve és ne kelljen a vételár negyedét/felét vásárlás után azonnal rákölteni, hogy működőképes legyen. Kábé ennyi, aztán lehet, hogy ezek túlzó elképzelések részemről és ebben az árkategóriában a büdös életben nem találok ilyen autót magamnak?
(Őszintén szólva, nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz ez az autóvásárlás, márpedig a dolgok jelen állása szerint idén nyáron is vonattal mehetek nyaralni, amihez ugyan az elmúlt évtizedekben már hozzászoktam, de azért jó lett volna idén egy szinttel feljebb lépni a kényelem képzeletbeli lajtorjáján.)

Még egyszer nagyon köszönöm, hogy rááldoztad a szabadidődet a kocsi körbeszaglászására! Remélem, hogy egy napon tiszteletemet tehetem Nálad egy E61 525d Touring (automata) társaságában, melynek papírjain az én nevem szerepel! No persze nem azért, mert ipari fémhulladék a kicsike és már csak Te tudod meghosszabbítani földi szenvedéseit, sokkal inkább egy alapos átnézés és a szükséges javítások elvégzése okán. :)

Tisztelettel: Dexter

2013.06.28. 10:05

dexter írta:Mik az elvárásaim egy autóval kapcsolatban? Nos, pont nem az, hogy sok munka legyen vele. Magyarul: ha egy mód van rá, ne legyen szarrátörve és ne kelljen a vételár negyedét/felét vásárlás után azonnal rákölteni, hogy működőképes legyen. Kábé ennyi, aztán lehet, hogy ezek túlzó elképzelések részemről és ebben az árkategóriában a büdös életben nem találok ilyen autót magamnak?

Ennyiért nem találsz olyat, amilyet szeretnél, jól gondolod, hogy túlzóak az elképzeléseid.

Vagy több pénzt kell rá szánni, vagy elfogadni, hogy több részletben ugyan, de ki fogod fizetni a különbséget. Én mégis a második verzióban hiszek (ha már újra nem telik nekem) , mert amit megcsinálok az autón, az tudom, hogy utána jó lesz. És tudom, hogy gyári alkatrésszel van javítva.

Engem ez jobban megnyugtat, mint egy drágább vásár, amin valamilyen utángyártott, de nem vállas fék van mondjuk, és az első autópályás 200-ról fékezésnél behullámosodik. Ugyanez lehet egy automataváltóval is, hogy eladás előtt egy olajcsere (szűrő nélkül) amivel párszáz kilóméterig jó, aztán megkotlik. És akkor még a nem is ismerem a nepperek összes fogását...

Én a fenti paraméterek alapján kerestem, _magánszemélytől_ autót. Egy évig nézegettem, mire meglett.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: dexter

2013.06.28. 10:57

kzolee írta:
dexter írta:Mik az elvárásaim egy autóval kapcsolatban? Nos, pont nem az, hogy sok munka legyen vele. Magyarul: ha egy mód van rá, ne legyen szarrátörve és ne kelljen a vételár negyedét/felét vásárlás után azonnal rákölteni, hogy működőképes legyen. Kábé ennyi, aztán lehet, hogy ezek túlzó elképzelések részemről és ebben az árkategóriában a büdös életben nem találok ilyen autót magamnak?

Ennyiért nem találsz olyat, amilyet szeretnél, jól gondolod, hogy túlzóak az elképzeléseid.

Vagy több pénzt kell rá szánni, vagy elfogadni, hogy több részletben ugyan, de ki fogod fizetni a különbséget. Én mégis a második verzióban hiszek (ha már újra nem telik nekem) , mert amit megcsinálok az autón, az tudom, hogy utána jó lesz. És tudom, hogy gyári alkatrésszel van javítva.

Engem ez jobban megnyugtat, mint egy drágább vásár, amin valamilyen utángyártott, de nem vállas fék van mondjuk, és az első autópályás 200-ról fékezésnél behullámosodik. Ugyanez lehet egy automataváltóval is, hogy eladás előtt egy olajcsere (szűrő nélkül) amivel párszáz kilóméterig jó, aztán megkotlik. És akkor még a nem is ismerem a nepperek összes fogását...

Én a fenti paraméterek alapján kerestem, _magánszemélytől_ autót. Egy évig nézegettem, mire meglett.

Ez az egyik vélemény, személy szerint én is a Te álláspontodat osztom Kzolee, de ehhez egy jó ALAP szükségeltetik. Viszont aki nem ilyen beállítottságú, mint mi, annak hamar köddé válhat az új autó vásárlása után érzett öröm, átcsapva utálatba, hogy: elromlott ez, nem jó az, ezt is ki kell cserélni, azt is ki kell cserélni. Ezzel megutálva az autót, vagy akár a márkát is.
Dexter, ha megfogadsz egy tanácsot, ne akarj "nyomás" alatt izomból autót venni, menj el vonattal nyaralni, semmi bajod nem lesz tőle, addig is gyűjtögess, ha teheted. Minden nap, többször is nézd az autókat, az összes értelmes hirdetési helyen, és ha megvan az igazi, ne tökölj, csapj le rá, menj el, nézd meg, vegyél ki fél nap szabit, akárhogy oldd meg! Ne várj arra, hogy valaki megnézze, ne agonizálj, mert ami jó és olcsó azt azonnal megveszik, efelől ne legyen kétséged! Nem mintha nem szívesen megtennénk, ha arra járunk, de tartok tőle, hogy ez nem egy járható út. A vásárlás költségeibe nyugodtan számold bele a sok beszopott felesleges utat, utazgatást. És mielőtt az aktus megtörténik, irány egy szervíz amit TE választasz, ne az eladó cimbijéhez vigyétek! 10-20.000 forintot megér egy gyors skicc az autó állapotáról! Persze ott sem röntgenszeműek dolgoznak ahová viszed, de jópár szopórolleren töltött órától tudod ezzel megkímelni magad és a családod! Ha pedig valaki ezt nem engedi, vagy azt mondja nincs rá ideje, akkor szépen megköszönöd a lehetőséget, és sarkon fordulsz!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek imi36 az itt látható tagok köszönték meg: dexter
Hozzászólás küldése

VigLink badge