![]() |
2013.06.20. 09:16
dexter írta:
Köszi, de sajnos árban ez még nekem nem elérhető. (2,6 körül kellene valami, de annyiért lehet, hogy esélytelen normálisat találni).
2013.06.20. 12:02
2013.06.20. 12:36
dexter írta:Árban ez teljesen jó lenne:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... up-6944708
Viszont azok alapján, amiket mondtatok, valószínűleg ez is csapda. Nem is az a gond, hogy km-ben sokat futott, hanem a kereskedő által elhallgatott "meglepetések", amik valószínűleg vásárlás után derülnének csak ki. Jól gondolom?
2013.06.20. 12:46
Viszont azok alapján, amiket mondtatok, valószínűleg ez is csapda. Nem is az a gond, hogy km-ben sokat futott, hanem a kereskedő által elhallgatott "meglepetések", amik valószínűleg vásárlás után derülnének csak ki. Jól gondolom?
2013.06.20. 12:49
2013.06.20. 15:25
2013.06.20. 15:59
nagy.matyika írta:Viccesek ez a kilométeróra állások. Komolyan, de itt ki hiszi el ezt? Ezekben a kocsikban minimum benne kellene, hogy legyen 250-300 ezer kilométer. Persze attól sem kell megijedni, de én nem kergetném a 140 ezres fantomot.
Fekete kocsiban nem érdekes kicsit 170 ezernél a garis turbó? Ha már, azt cserélni kell, akkor legalább egyszer leharcolták annyira a motort, hogy a turbó bánta. Mindig a turbó a szenvedő alany.
Én azt a tanácsot tudom adni neked, hogy ha tetszik valamelyik a képen és árban is megfelel neked, akkor menj el és állapotra vedd meg az autót. Az is ésszerű lenne, ha mindjárt nem nagy navisat és társait vennél, hanem egy fapadosabbat, hiszen a rászánt vételár is viszonylag "karcsú", ezért lehet, hogy a kevesebb néha több. (Természetesen ne vedd sértésnek, nem szeretnék a pénztárcádban turkálni)
2013.06.20. 20:20
nagy.matyika írta:Fekete kocsiban nem érdekes kicsit 170 ezernél a garis turbó? Ha már, azt cserélni kell, akkor legalább egyszer leharcolták annyira a motort, hogy a turbó bánta. Mindig a turbó a szenvedő alany.
2013.06.20. 22:15
2013.06.21. 23:53
nagy.matyika írta:Ezekben a motorokban van szűrő? 535d ben csak kartergáz visszacsapó szelep van ami egy gumis membrán. Képzeld el a kocsimban még a 2005 ös gyári volt. Azt hittem szívrohamot kapok, amikor megláttam, de ettől függetlenül teljesen jól működött
Amúgy olajat se eszi, meg látszólag nem nyomja fel a szívósorba se. Turbó nyomás meg meg lett mérve menet közben és elvileg tudja a gyári értékeket. Az olaj ködöt gondolom, akkor látom, ha leveszem a turbó nyomócsövét igaz? Ha van rajta olaj pára, akkor mi a teendő? Turbó felújítás?
2013.06.22. 00:04
lepke írta:nagy.matyika írta:Ezekben a motorokban van szűrő? 535d ben csak kartergáz visszacsapó szelep van ami egy gumis membrán. Képzeld el a kocsimban még a 2005 ös gyári volt. Azt hittem szívrohamot kapok, amikor megláttam, de ettől függetlenül teljesen jól működött
Amúgy olajat se eszi, meg látszólag nem nyomja fel a szívósorba se. Turbó nyomás meg meg lett mérve menet közben és elvileg tudja a gyári értékeket. Az olaj ködöt gondolom, akkor látom, ha leveszem a turbó nyomócsövét igaz? Ha van rajta olaj pára, akkor mi a teendő? Turbó felújítás?
Helo
Nézd meg a kipúfogó csöveknek az állapotát, kormos e-vagy sem
2013.06.22. 00:26
hamoriarpi írta:lepke írta:nagy.matyika írta:Ezekben a motorokban van szűrő? 535d ben csak kartergáz visszacsapó szelep van ami egy gumis membrán. Képzeld el a kocsimban még a 2005 ös gyári volt. Azt hittem szívrohamot kapok, amikor megláttam, de ettől függetlenül teljesen jól működött
Helo
Egy DPF-es autónál szerintem ez nem mérvadó.
Az enyém is olyan szűk 170-nél, mint amit most raktak fel.
2013.06.22. 08:50
lepke írta:hamoriarpi írta:lepke írta:nagy.matyika írta:Ezekben a motorokban van szűrő? 535d ben csak kartergáz visszacsapó szelep van ami egy gumis membrán. Képzeld el a kocsimban még a 2005 ös gyári volt. Azt hittem szívrohamot kapok, amikor megláttam, de ettől függetlenül teljesen jól működött
Helo
Egy DPF-es autónál szerintem ez nem mérvadó.
Az enyém is olyan szűk 170-nél, mint amit most raktak fel.
Helo
Egy héttel levagyok maradva MIT raktál fel ???
2013.06.22. 12:35
2013.06.22. 13:29
nagy.matyika írta:A csőből majdnem enni lehetne olyan tiszta. Ezek szerint ez jó hír. Csúnya lenne, de ha le van padlózva, akkor se jön semmi belőle.
2013.06.27. 08:58
2013.06.27. 16:08
dexter írta:Hali!
Srácok, ezt az autót látta már valaki élőben?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... ta-7005657
Fura, hogy a hírdetésből hiányoznak a szokásos kereskedői panelek (kiváló..., garantáltan..., legszebb/legjobb..., megafull-gyáribevizsgált-sohanemkarcolt-csak100.000Kmvanbenne... stb.). Az is aggaszt, hogy csak 4 kép van fent róla. Lehet, hogy össze volt csukva szegény, aztán nagyjából összerakták, kipofozták? Feleslegesen nem akarok kicaplatni a nyúlon túlra (Üllői út túlsó vége), ha már valaki látta és rossz véleménnyel van róla.
Köszi: Dexter
2013.06.28. 08:03
muhaati írta:dexter írta:Hali!
Srácok, ezt az autót látta már valaki élőben?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... ta-7005657
Fura, hogy a hírdetésből hiányoznak a szokásos kereskedői panelek (kiváló..., garantáltan..., legszebb/legjobb..., megafull-gyáribevizsgált-sohanemkarcolt-csak100.000Kmvanbenne... stb.). Az is aggaszt, hogy csak 4 kép van fent róla. Lehet, hogy össze volt csukva szegény, aztán nagyjából összerakták, kipofozták? Feleslegesen nem akarok kicaplatni a nyúlon túlra (Üllői út túlsó vége), ha már valaki látta és rossz véleménnyel van róla.
Köszi: Dexter
No. Elmentem, megnéztem neked.
Nem agyonütött darab, de volt sérült, és lenne vele munka bőven, nem tudom mik az elvárások.
Ami biztosan fújva volt: első, hátsó lökös, géptető, bal hátsó sárvédő.
Első lökhárítónál - lámpáknál a hézagok nagyok, lóg a lökös. Jobb első lámpánál a sárvédő csúnyán eláll.
Csom. ajtó pörsen minkét oldalon az üvegajtó alatti sarkokban.![]()
Első fék majdnem vason, tárcsa kuka, hátsó féknél betétek cseréje szükséges.
Bal első lámpa belül párás.
A belseje alap-alap, de nincs legyalázva. Mondjuk gyűrű az volt az ujjain bizonyosan, a váltógomb teteje csúnyán karcos.
Első szélvédőt most cseréltek benne, motor szépen jár, váltó jónak tűnik első blikkre.
2013.06.28. 10:05
dexter írta:Mik az elvárásaim egy autóval kapcsolatban? Nos, pont nem az, hogy sok munka legyen vele. Magyarul: ha egy mód van rá, ne legyen szarrátörve és ne kelljen a vételár negyedét/felét vásárlás után azonnal rákölteni, hogy működőképes legyen. Kábé ennyi, aztán lehet, hogy ezek túlzó elképzelések részemről és ebben az árkategóriában a büdös életben nem találok ilyen autót magamnak?
2013.06.28. 10:57
kzolee írta:dexter írta:Mik az elvárásaim egy autóval kapcsolatban? Nos, pont nem az, hogy sok munka legyen vele. Magyarul: ha egy mód van rá, ne legyen szarrátörve és ne kelljen a vételár negyedét/felét vásárlás után azonnal rákölteni, hogy működőképes legyen. Kábé ennyi, aztán lehet, hogy ezek túlzó elképzelések részemről és ebben az árkategóriában a büdös életben nem találok ilyen autót magamnak?
Ennyiért nem találsz olyat, amilyet szeretnél, jól gondolod, hogy túlzóak az elképzeléseid.
Vagy több pénzt kell rá szánni, vagy elfogadni, hogy több részletben ugyan, de ki fogod fizetni a különbséget. Én mégis a második verzióban hiszek (ha már újra nem telik nekem) , mert amit megcsinálok az autón, az tudom, hogy utána jó lesz. És tudom, hogy gyári alkatrésszel van javítva.
Engem ez jobban megnyugtat, mint egy drágább vásár, amin valamilyen utángyártott, de nem vállas fék van mondjuk, és az első autópályás 200-ról fékezésnél behullámosodik. Ugyanez lehet egy automataváltóval is, hogy eladás előtt egy olajcsere (szűrő nélkül) amivel párszáz kilóméterig jó, aztán megkotlik. És akkor még a nem is ismerem a nepperek összes fogását...
Én a fenti paraméterek alapján kerestem, _magánszemélytől_ autót. Egy évig nézegettem, mire meglett.