Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBÁK ÉS MEGOLDÁSOK

2014.01.16. 19:32

Én csak abból indultam ki, hogy eleve nem nagyon látok ilyen gumimérettel gyári e60 felnit. Abból meg arra következtettem, hogy nem et20 as a mostani, ha jó rá ez a gumi :roll: Azt hiszem ebből még komoly vita lesz, mert 150 ezer forint volt a mostani "nem megfelelő" garnitúra. :taps:

2014.01.16. 19:40

nagy.matyika írta:Én csak abból indultam ki, hogy eleve nem nagyon látok ilyen gumimérettel gyári e60 felnit. Abból meg arra következtettem, hogy nem et20 as a mostani, ha jó rá ez a gumi :roll: Azt hiszem ebből még komoly vita lesz, mert 150 ezer forint volt a mostani "nem megfelelő" garnitúra. :taps:

itt a téli méretek

Itt a nyári méretek

Lehet mazsolázni!!! :franko:

2014.01.16. 19:45

Várjunk. Én először tévesen azt írtam ,hogy 225/45/r17 van a kocsin, de utána szerkesztettem. Valószínűleg, pont akkor, amikor már íródott rá a válasz. A gumi méret stimmelhet ezek szerint, de attól még a felni ET száma lehet, hogy tök nem jó, igaz?

2014.01.16. 19:49

nagy.matyika írta:Várjunk. Én először tévesen azt írtam ,hogy 225/45/r17 van a kocsin, de utána szerkesztettem. Valószínűleg, pont akkor, amikor már íródott rá a válasz. A gumi méret stimmelhet ezek szerint, de attól még a felni ET száma lehet, hogy tök nem jó, igaz?

Spoke 135

Mindenképpen ET20, mert nem X-es.

2014.01.16. 20:35

Kusza voltam ezek szerint. Két garnitúra van a kocsihoz:

-Styling 135 M: 245/40/r18 Bridgestone potenza RFT gumikkal. Őróla tudjuk, hogy ET20-as hiszen gyári!

-Az e60 m5 felnijének olasz replikája 17 colos méretben. Ezen található a 225/50/r17 garnitúra. Őróla sajnos nem tudunk pillanatnyilag semmit, de nagyon gyanús, hogy nem ET20-as. Holnap lekerül a kocsiról és leolvassuk a rajta látható adatokat, mert az olasz mérnökök az összes feliratot úgy írták rá, hogy felszerelt állapotban nem látszanak :facepalm:

2014.01.16. 21:03

nagy.matyika írta:-Az e60 m5 felnijének olasz replikája 17 colos méretben.

Add el, vagy vidd el a MÉH-be. :szerintem

Nem az ET miatt ráz, hanem azért mert :horse

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2014.01.16. 21:22

Nem ráz :oops: Egyszerűen finom kormánymozdulatokra bizonytalanul reagál az autó.

2014.01.16. 21:23

nagy.matyika írta:Nem ráz :oops: Egyszerűen finom kormánymozdulatokra bizonytalanul reagál az autó.

A nyári garnitúrával is ezt csinálja?

2014.01.16. 21:32

Eddig nem csinálta. Azért bonyolult a helyzet, mert egyszerre lett elől felújítva a futómű, valamint egyszerre ment fel a téli garnitúra, plusz ezek után jött a helyes/helytelen futómű állítás. Így 3 változtatás után elég nehéz kizárni pillanatnyilag, hogy hol van a hiba :D

2014.01.16. 21:41

nagy.matyika írta:Eddig nem csinálta. Azért bonyolult a helyzet, mert egyszerre lett elől felújítva a futómű, valamint egyszerre ment fel a téli garnitúra, plusz ezek után jött a helyes/helytelen futómű állítás. Így 3 változtatás után elég nehéz kizárni pillanatnyilag, hogy hol van a hiba :D

Nem értem min hezitálsz...
A régi futómű beállítást nem tudod reprodukálni...
Gondolom a rossz lengőkarokat sem akarod visszaszerelni ...
Akkor marad a nyári kerék visszatesz és próba. Nem?

2014.01.16. 21:45

Direkt feltettem az elején, hogy biztos, hogy jó e M-es futóműbe a leírt kódszámú lengőkar. Amíg ezt nem tudom, addig azt se lehet kizárni sajnos :D Ha kicsit jobb idő lenne, akkor vissza menne a másik garnitúra, de pillanatnyilag nem fér bele a napirendbe a kerék cserélgetés. :D

2014.01.16. 22:07

nagy.matyika írta:, de pillanatnyilag nem fér bele a napirendbe a kerék cserélgetés. :D

Akkor addig barátkoz meg ezzel a viselkedéssel...

Nemrég jlaci árult gombokért gyári fasza garnitúrát...

2014.01.16. 22:08

Nem biztos, hogy a kerék a baja..

Gyári garnitúra irtó hülyén mutatni az M-packet mellett :D

2014.01.16. 22:23

nagy.matyika írta:Nem biztos, hogy a kerék a baja..

Gyári garnitúra irtó hülyén mutatni az M-packet mellett :D

Könyörgök! Mérjetek már egy egyszerű spúrt! (összetartást) terheletlenül +2mm. (össze 2.) Ha széttart, akkor hisztizik a visszaállásnál. Egyszerű, első lépés.

2014.01.16. 22:56

Holnap reggel mindenre szépen sorjában sor fog kerülni. Remélem most már vége lesz ennek az őrületnek. Széttartás biztos, hogy nincsen, mert a futómű beállítás harmadjára korrekt lett és nem úgy viselkedik az autó, mintha széttartana.

2014.01.17. 09:57

Állításkor raktak súlyt a kocsiba,tele volt a tank?a kormánynak nincs holt játéka?

Küldve az én iPhone-ről Tapatalk használatával

2014.01.17. 14:40

A kocsi hátuljában van egy kis lógás a képen látható 2-es számú alkatrésznél: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=30, ezért nem egyforma a kerékdőlés hátul. Hogy tudták így beállítani?! Sehogy. De igazából ez a jelenség nem érződik az autón.

A probléma az volt, hogy szoros volt picit a kormánymű. Lazítva lett egy hangyányi rajta és most tökéletesen viselkedik az autó. Én nem próbálgattam, viszont szerelő vette észre, hogy 100 fölött, ha az ember megrántotta rendesen a kormányt és elengedte, akkor úgy maradt. Most vissza áll középre.

Hátsó alkatrész cseréje után lesz egy futómű beállítás, amit úgy fogok kérni direkt, hogy ne ők válasszák ki a gépből a kocsit, hanem vitt értékre állítsák be az autót, ugyanis megszereztem a gyári beállításokat. Reméljük most már tökéletes lesz. Egyébként a kerékgarnitúra ET20-as és nincs semmiféle bajuk :nyelves:

2014.01.19. 00:29

nagy.matyika írta:A kocsi hátuljában van egy kis lógás a képen látható 2-es számú alkatrésznél: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=30, ezért nem egyforma a kerékdőlés hátul. Hogy tudták így beállítani?! Sehogy. De igazából ez a jelenség nem érződik az autón.

A probléma az volt, hogy szoros volt picit a kormánymű. Lazítva lett egy hangyányi rajta és most tökéletesen viselkedik az autó. Én nem próbálgattam, viszont szerelő vette észre, hogy 100 fölött, ha az ember megrántotta rendesen a kormányt és elengedte, akkor úgy maradt. Most vissza áll középre.

Hátsó alkatrész cseréje után lesz egy futómű beállítás, amit úgy fogok kérni direkt, hogy ne ők válasszák ki a gépből a kocsit, hanem vitt értékre állítsák be az autót, ugyanis megszereztem a gyári beállításokat. Reméljük most már tökéletes lesz. Egyébként a kerékgarnitúra ET20-as és nincs semmiféle bajuk :nyelves:

Helo Uram
E60 35d-re a téli méret 235/45R18 :wink:
Gipsz Jakab lehet hogy más mérete mond de ÉN erre esküszöm
Az ET méretet nyomtávszélesítővel lehet pótolni

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2014.01.19. 00:41

rockerekhu írta:Állításkor raktak súlyt a kocsiba,tele volt a tank?a kormánynak nincs holt játéka?

Küldve az én iPhone-ről Tapatalk használatával

Nem minden pad kéri, hogy telepakold a kocsit homokzsákokkal.

2014.01.19. 12:06

lepke írta:
nagy.matyika írta:A kocsi hátuljában van egy kis lógás a képen látható 2-es számú alkatrésznél: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=30, ezért nem egyforma a kerékdőlés hátul. Hogy tudták így beállítani?! Sehogy. De igazából ez a jelenség nem érződik az autón.

Helo Uram
E60 35d-re a téli méret 235/45R18 :wink:
Gipsz Jakab lehet hogy más mérete mond de ÉN erre esküszöm
Az ET méretet nyomtávszélesítővel lehet pótolni

Muhaati által linkeld oldalon a mostani méretet téli méretnek hozza. Én elhiszem, hogy te arra esküszöl és a te vezetési stílusodhoz lehet, hogy az kell, de igazából ezzel sem csúszott még meg az autó idén. Bizonyosan meglehetne csúsztatni, ha akarnám, de ez így teljesen megbízhatóan működik. ET szám szerencsére megfelelő.

A pad kérte a súlyozást és tele is lett a tank, de több, mint biztos vagyok benne, hogy nem jó értékekre állították az autót. Majd ha eljutunk odáig legközelebb, akkor viszem a gyári értékeket papíron és azt kérem, hogy azokat állítsák be bármi legyen. Utána szerintem jó lesz az autó :wink: Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!
Hozzászólás küldése

VigLink badge