![]() |
2013.12.26. 11:51
Labi írta:Sziasztok.
Karácsony másnapján, kirándultunk a kölkökkel egyet a pilisben.Az úton 2x is előfordult, hogy fékezés közben furcsa hangokat hallatott. (mintha valami a tárcsa és a fékbetét közt súrlódott volna - randa egy hang volt) Ahogy nézem lassan cserés lesz az első fék, mivel amúgy is 3.500km-t maradéknsk. Ez valami előjel, vagy ettől teljesen független dolog. (mi a manó mehet oda, ha egyáltalán onnan jött?! ...vagy annyira nem pontosak az adatok és már vason megyek
![]()
![]()
...visszafele már nem volt hang.
köszi
2014.01.10. 22:37
2014.01.10. 22:45
minimal írta:Sziasztok, mitől lehet a pdc hiba? (nem érzékeli a tárgyakat) hol érdemes keresgélni vagy kihez fordulhatnék?
2014.01.11. 00:07
Haminda írta:minimal írta:Sziasztok, mitől lehet a pdc hiba? (nem érzékeli a tárgyakat) hol érdemes keresgélni vagy kihez fordulhatnék?
Valószínűleg megadta magát valamelyik szenzor. Diag megmondja melyik.
Tapatalk 2-vel küldve az én LT26i-ről
2014.01.12. 11:45
Labi írta:Haminda írta:minimal írta:Sziasztok, mitől lehet a pdc hiba? (nem érzékeli a tárgyakat) hol érdemes keresgélni vagy kihez fordulhatnék?
ki lehet azt tapogatni. Amelyik működik, az nagyon halkan pattog és bizsereg.
2014.01.12. 12:00
minimal írta:Labi írta:Haminda írta:minimal írta:Sziasztok, mitől lehet a pdc hiba? (nem érzékeli a tárgyakat) hol érdemes keresgélni vagy kihez fordulhatnék?
ki lehet azt tapogatni. Amelyik működik, az nagyon halkan pattog és bizsereg.
kipróbálom mindet köszi:)
még egy hibám van, az utasoldali ülésfoglaltság jelző. esetleg kilehet kapcsolni ennek az ülésnek a figyelését? az ülést nem szeretném szétbandázsolni, de jó lenne ha a lufi sem világítana.
2014.01.12. 12:03
leslie írta:
Ha kikapcsolod, akkor az anyosoldali lufi nem fog felfujodni egy esetleges utkozesnel.
Inkabb javitsd meg ( ha jol remlik, akkor nem egy nagy osszeg a javitasa ). Olvass vissza.
2014.01.12. 12:50
2014.01.12. 15:31
2014.01.12. 15:49
2014.01.12. 16:35
nagy.matyika írta:Egy kis segítségre lenne szükségem. A kocsi valamiért még mindig instabil 130 km óra fölött. Ez azt jelenti, hogy apró kormánymozdulatokra, nyúlósan vagy egyáltalán sehogy nem reagál. Amikor meg mondjuk sávváltás-t szeretne befejezni az ember, akkor nehéz újra egyenesbe hozni az autót. Nagyon finoman kell korrigálni, mert mintha nem találna a közép állást. Egyébként nem is áll vissza középre a kormány.
A kocsi 2005/1 e60 535d M-csomaggal.
A futóműben a következő alkatrészek lettek cserélve:
-gyári nagyszilentek
-2db gyári stabpálca
- bal oldali lengőkar a következő cikkszámmal: Lemförder 31 12 6 768 297. Szerelőm szerezte bele jó áron. Elvileg gyári. Ami kijött a kocsi alól: 3112 6 760 181 Lemförder logó és BMW logó is rajta van.
A mostani balos lengőkar jó egyáltalán a kocsiba? Próbáltam nézni ETK-t de ott más a cikkszám. Schmiedmann.hu viszont mind3-ra e60 lengőkart talál. Sima és sportfutómű között van különbség ilyen téren? Okozhat ilyen jelenséget az esetleg nem belevaló lengőkar? Mindenki azt mondja, hogy párban kell cserélni a futómű elemeket, viszont a jobbos lengőkar semennyire se lógott és nem is kopogott.
2x volt a kocsi futómű állításon és elvileg minden érték szép gyárira be lett állítva. A bánatom viszont az, hogy a kormány most nincs középen. Meglett nézve diaggal és a digitális 0 fok helyett most 5 fokot jobbra áll a kormány. A kormány pillanatnyi állása az esztétikán kívül jelenthet e valami gondot? Köszönöm előre is a válaszotokat!
2014.01.12. 17:07
jlaci74 írta:nagy.matyika írta:Egy kis segítségre lenne szükségem. A kocsi valamiért még mindig instabil 130 km óra fölött. Ez azt jelenti, hogy apró kormánymozdulatokra, nyúlósan vagy egyáltalán sehogy nem reagál. Amikor meg mondjuk sávváltás-t szeretne befejezni az ember, akkor nehéz újra egyenesbe hozni az autót. Nagyon finoman kell korrigálni, mert mintha nem találna a közép állást. Egyébként nem is áll vissza középre a kormány.
A kocsi 2005/1 e60 535d M-csomaggal.
A futóműben a következő alkatrészek lettek cserélve:
-gyári nagyszilentek
-2db gyári stabpálca
- bal oldali lengőkar a következő cikkszámmal: Lemförder 31 12 6 768 297. Szerelőm szerezte bele jó áron. Elvileg gyári. Ami kijött a kocsi alól: 3112 6 760 181 Lemförder logó és BMW logó is rajta van.
A mostani balos lengőkar jó egyáltalán a kocsiba? Próbáltam nézni ETK-t de ott más a cikkszám. Schmiedmann.hu viszont mind3-ra e60 lengőkart talál. Sima és sportfutómű között van különbség ilyen téren? Okozhat ilyen jelenséget az esetleg nem belevaló lengőkar? Mindenki azt mondja, hogy párban kell cserélni a futómű elemeket, viszont a jobbos lengőkar semennyire se lógott és nem is kopogott.
2x volt a kocsi futómű állításon és elvileg minden érték szép gyárira be lett állítva. A bánatom viszont az, hogy a kormány most nincs középen. Meglett nézve diaggal és a digitális 0 fok helyett most 5 fokot jobbra áll a kormány. A kormány pillanatnyi állása az esztétikán kívül jelenthet e valami gondot? Köszönöm előre is a válaszotokat!
Futómű állítás úgy indul, hogy kormánykerék középállásba pozicinál. Ha ezt így csinálták és precizen beállították a paramétereket akkor én gumira tippelek. Ha van lehetőséged tegyél fel 4 másik kereket, ha nincs akkor az első-hátsókat cseréld fel és próba...
2014.01.12. 19:31
2014.01.12. 22:49
2014.01.13. 20:57
nagy.matyika írta:Köszönöm a választ mindenkinek.
Kezdünk egy kiadós futómű rángatással. Valakitől hallottam olyat, hogy ha hátul van valami csalafintaság, akkor ez csinálhat ilyet. Ha mindent rendben találunk, akkor ránézünk a futóműre még egyszer. A kormányt tudom, hogy középállásban kéne rögzíteni, ezért furcsa, hogy miért nem jó helyen áll. Lehet nem jól állított valamit a gyerek. Megpróbálom kideríteni valahonnan, hogy milyen értékek kellenek a gyári beállításhoz. Valaki nem tudja, hogy honnan lehetne ezeket az adatokat előbányászni? A kerékcsere is egy jó ötlet, de furcsa lenne, mert szinte új gumik vannak a kocsin. Ettől függetlenül nem zárom ki, mert bármi megeshet.
A kormánykifli mitől tudna elferdülni? Az már egy elég komoly hiba lenne.
2014.01.13. 21:12
2014.01.13. 21:25
2014.01.13. 21:37
nagy.matyika írta:Vindecoderrel megnéztem mégegyszer az extra listát, de nincs benne ilyesmi.![]()
P7RNA Driverpackage Driver's Package: ő egyébként mi a fene lehet?
2014.01.16. 18:12
2014.01.16. 18:31
nagy.matyika írta:Azt hiszem megvan a probléma. .