Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBÁK ÉS MEGOLDÁSOK

2013.12.26. 11:51

Labi írta:Sziasztok.

Karácsony másnapján, kirándultunk a kölkökkel egyet a pilisben. :D Az úton 2x is előfordult, hogy fékezés közben furcsa hangokat hallatott. (mintha valami a tárcsa és a fékbetét közt súrlódott volna - randa egy hang volt) Ahogy nézem lassan cserés lesz az első fék, mivel amúgy is 3.500km-t maradéknsk. Ez valami előjel, vagy ettől teljesen független dolog. (mi a manó mehet oda, ha egyáltalán onnan jött?! ...vagy annyira nem pontosak az adatok és már vason megyek :?: :shock: :mrgreen: ...visszafele már nem volt hang.

köszi

Helo Gabi!

Ezt az oldalt akartam linkelni,csak megcsúszott a kezem :lol:
6000-ezet kilómétert mutatott a kopásjelző

viewtopic.php?f=24&t=1005&start=120

2014.01.10. 22:37

Sziasztok, mitől lehet a pdc hiba? (nem érzékeli a tárgyakat) hol érdemes keresgélni vagy kihez fordulhatnék?

2014.01.10. 22:45

minimal írta:Sziasztok, mitől lehet a pdc hiba? (nem érzékeli a tárgyakat) hol érdemes keresgélni vagy kihez fordulhatnék?

Valószínűleg megadta magát valamelyik szenzor. Diag megmondja melyik.
Tapatalk 2-vel küldve az én LT26i-ről

2014.01.11. 00:07

Haminda írta:
minimal írta:Sziasztok, mitől lehet a pdc hiba? (nem érzékeli a tárgyakat) hol érdemes keresgélni vagy kihez fordulhatnék?

ki lehet azt tapogatni. Amelyik működik, az nagyon halkan pattog és bizsereg.

2014.01.12. 11:45

Labi írta:
Haminda írta:

kipróbálom mindet köszi:)

még egy hibám van, az utasoldali ülésfoglaltság jelző. esetleg kilehet kapcsolni ennek az ülésnek a figyelését? az ülést nem szeretném szétbandázsolni, de jó lenne ha a lufi sem világítana.:)

2014.01.12. 12:00

minimal írta:
Labi írta:
Haminda írta:

kipróbálom mindet köszi:)

még egy hibám van, az utasoldali ülésfoglaltság jelző. esetleg kilehet kapcsolni ennek az ülésnek a figyelését? az ülést nem szeretném szétbandázsolni, de jó lenne ha a lufi sem világítana.:)

Ha kikapcsolod, akkor az anyosoldali lufi nem fog felfujodni egy esetleges utkozesnel.
Inkabb javitsd meg ( ha jol remlik, akkor nem egy nagy osszeg a javitasa ). Olvass vissza.

2014.01.12. 12:03

leslie írta:
Ha kikapcsolod, akkor az anyosoldali lufi nem fog felfujodni egy esetleges utkozesnel.
Inkabb javitsd meg ( ha jol remlik, akkor nem egy nagy osszeg a javitasa ). Olvass vissza.

Ha kikapcsolja,akkor is nyílik ha senki nem ül az anyósban ütközéskor. :franko:
Nekem is ki volt kapcsolva az E46-ban,nem akartam beleugrani egy ülés szétszedős projektbe.

2014.01.12. 12:50

Szerintem a biztonsági rendszereket érdemesebb működőképes állapotba hozni.

A következő mi lesz? Hogyan iktassuk ki a fékkopásjelzőt? :roll:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: 3 admin, Bummer, muhaati
Értékelés: 14.29%

2014.01.12. 15:31

Egy kis segítségre lenne szükségem. A kocsi valamiért még mindig instabil 130 km óra fölött. Ez azt jelenti, hogy apró kormánymozdulatokra, nyúlósan vagy egyáltalán sehogy nem reagál. Amikor meg mondjuk sávváltás-t szeretne befejezni az ember, akkor nehéz újra egyenesbe hozni az autót. Nagyon finoman kell korrigálni, mert mintha nem találna a közép állást. Egyébként nem is áll vissza középre a kormány.

A kocsi 2005/1 e60 535d M-csomaggal.

A futóműben a következő alkatrészek lettek cserélve:

-gyári nagyszilentek
-2db gyári stabpálca
- bal oldali lengőkar a következő cikkszámmal: Lemförder 31 12 6 768 297. Szerelőm szerezte bele jó áron. Elvileg gyári. Ami kijött a kocsi alól: 3112 6 760 181 Lemförder logó és BMW logó is rajta van.

A mostani balos lengőkar jó egyáltalán a kocsiba? Próbáltam nézni ETK-t de ott más a cikkszám. Schmiedmann.hu viszont mind3-ra e60 lengőkart talál. Sima és sportfutómű között van különbség ilyen téren? Okozhat ilyen jelenséget az esetleg nem belevaló lengőkar? Mindenki azt mondja, hogy párban kell cserélni a futómű elemeket, viszont a jobbos lengőkar semennyire se lógott és nem is kopogott.
2x volt a kocsi futómű állításon és elvileg minden érték szép gyárira be lett állítva. A bánatom viszont az, hogy a kormány most nincs középen. Meglett nézve diaggal és a digitális 0 fok helyett most 5 fokot jobbra áll a kormány. A kormány pillanatnyi állása az esztétikán kívül jelenthet e valami gondot? Köszönöm előre is a válaszotokat!

2014.01.12. 15:49

Nem tudom, de biztos nagy a jelentősége a középen lévő kormánynak, ha a szoftverfrissítésnél is külön figyelmet fordítottak erre. ...bár ha mechanikai a probléma, akkor biztos édes mindegy, de sztem először ezzel foglalkozz!

2014.01.12. 16:35

nagy.matyika írta:Egy kis segítségre lenne szükségem. A kocsi valamiért még mindig instabil 130 km óra fölött. Ez azt jelenti, hogy apró kormánymozdulatokra, nyúlósan vagy egyáltalán sehogy nem reagál. Amikor meg mondjuk sávváltás-t szeretne befejezni az ember, akkor nehéz újra egyenesbe hozni az autót. Nagyon finoman kell korrigálni, mert mintha nem találna a közép állást. Egyébként nem is áll vissza középre a kormány.

-gyári nagyszilentek
-2db gyári stabpálca
- bal oldali lengőkar a következő cikkszámmal: Lemförder 31 12 6 768 297. Szerelőm szerezte bele jó áron. Elvileg gyári. Ami kijött a kocsi alól: 3112 6 760 181 Lemförder logó és BMW logó is rajta van.

A mostani balos lengőkar jó egyáltalán a kocsiba? Próbáltam nézni ETK-t de ott más a cikkszám. Schmiedmann.hu viszont mind3-ra e60 lengőkart talál. Sima és sportfutómű között van különbség ilyen téren? Okozhat ilyen jelenséget az esetleg nem belevaló lengőkar? Mindenki azt mondja, hogy párban kell cserélni a futómű elemeket, viszont a jobbos lengőkar semennyire se lógott és nem is kopogott.
2x volt a kocsi futómű állításon és elvileg minden érték szép gyárira be lett állítva. A bánatom viszont az, hogy a kormány most nincs középen. Meglett nézve diaggal és a digitális 0 fok helyett most 5 fokot jobbra áll a kormány. A kormány pillanatnyi állása az esztétikán kívül jelenthet e valami gondot? Köszönöm előre is a válaszotokat!

Futómű állítás úgy indul, hogy kormánykerék középállásba pozicinál. Ha ezt így csinálták és precizen beállították a paramétereket akkor én gumira tippelek. Ha van lehetőséged tegyél fel 4 másik kereket, ha nincs akkor az első-hátsókat cseréld fel és próba...

2014.01.12. 17:07

jlaci74 írta:
nagy.matyika írta:Egy kis segítségre lenne szükségem. A kocsi valamiért még mindig instabil 130 km óra fölött. Ez azt jelenti, hogy apró kormánymozdulatokra, nyúlósan vagy egyáltalán sehogy nem reagál. Amikor meg mondjuk sávváltás-t szeretne befejezni az ember, akkor nehéz újra egyenesbe hozni az autót. Nagyon finoman kell korrigálni, mert mintha nem találna a közép állást. Egyébként nem is áll vissza középre a kormány.

-gyári nagyszilentek
-2db gyári stabpálca

Futómű állítás úgy indul, hogy kormánykerék középállásba pozicinál. Ha ezt így csinálták és precizen beállították a paramétereket akkor én gumira tippelek. Ha van lehetőséged tegyél fel 4 másik kereket, ha nincs akkor az első-hátsókat cseréld fel és próba...

Én 2 éve az új gumi felrakása után elvittem a helyi gumisnál futómű ellenőrzésre, állításra.
Kiderült: az Én gyári teljes M pakett-hez tartozó futóművemhez a gépükben nincs program, nem ismeri.
Telefon, felhív szervíz és kaptam a választ: 5 féle futómű paraméter létezik E60-hoz: sima, ültetett, gyári M-pakettes, valódi M-es (csak M5), az ötödikre nem emlékszem.
A gumis gépének programja csak 3-at ismert és az enyém nem volt közte.
Tehát ez sem mindegy, hol állították be és stimmelt-e a hozzá való program értékei.

Továbbá: meg kellene nézni, hogy a kormányvilla nincs-e elgörbülve, az hogy áll a kormányhoz képest, amikor a kerekek egyenesben vannak.

2014.01.12. 19:31

sikerült megoldani
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára minimal 2014.01.13. 22:18-kor.

2014.01.12. 22:49

Köszönöm a választ mindenkinek.

Kezdünk egy kiadós futómű rángatással. Valakitől hallottam olyat, hogy ha hátul van valami csalafintaság, akkor ez csinálhat ilyet. Ha mindent rendben találunk, akkor ránézünk a futóműre még egyszer. A kormányt tudom, hogy középállásban kéne rögzíteni, ezért furcsa, hogy miért nem jó helyen áll. Lehet nem jól állított valamit a gyerek. Megpróbálom kideríteni valahonnan, hogy milyen értékek kellenek a gyári beállításhoz. Valaki nem tudja, hogy honnan lehetne ezeket az adatokat előbányászni? A kerékcsere is egy jó ötlet, de furcsa lenne, mert szinte új gumik vannak a kocsin. Ettől függetlenül nem zárom ki, mert bármi megeshet.

A kormánykifli mitől tudna elferdülni? Az már egy elég komoly hiba lenne. :facepalm:

2014.01.13. 20:57

nagy.matyika írta:Köszönöm a választ mindenkinek.

Kezdünk egy kiadós futómű rángatással. Valakitől hallottam olyat, hogy ha hátul van valami csalafintaság, akkor ez csinálhat ilyet. Ha mindent rendben találunk, akkor ránézünk a futóműre még egyszer. A kormányt tudom, hogy középállásban kéne rögzíteni, ezért furcsa, hogy miért nem jó helyen áll. Lehet nem jól állított valamit a gyerek. Megpróbálom kideríteni valahonnan, hogy milyen értékek kellenek a gyári beállításhoz. Valaki nem tudja, hogy honnan lehetne ezeket az adatokat előbányászni? A kerékcsere is egy jó ötlet, de furcsa lenne, mert szinte új gumik vannak a kocsin. Ettől függetlenül nem zárom ki, mert bármi megeshet.

A kormánykifli mitől tudna elferdülni? Az már egy elég komoly hiba lenne. :facepalm:

Helo
A kocsiban van Dynamic Drive :?:

2014.01.13. 21:12

Ez bennem is felmerült. :oops:

2014.01.13. 21:25

Vindecoderrel megnéztem mégegyszer az extra listát, de nincs benne ilyesmi. :D

P7RNA Driverpackage Driver's Package: ő egyébként mi a fene lehet?

2014.01.13. 21:37

nagy.matyika írta:Vindecoderrel megnéztem mégegyszer az extra listát, de nincs benne ilyesmi. :D

P7RNA Driverpackage Driver's Package: ő egyébként mi a fene lehet?

- A vezető csomagja - ........kapott az első tulaj hozzá két heregolyót, hogy tökös legyen! :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Labi az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2014.01.16. 18:12

Azt hiszem megvan a probléma. Végig ott volt a szemünk előtt és nem jöttünk rá. A kocsihoz 17 colos M5 replica felni járt téli gumikkal. A gumiméret 225/50/r17. Akár hogyan nézem, ezzel nem igazán fog összejönni az ET20, ET32, illetve ET18. A gyári styling 135 ös garnitúra ET20-as.

Ilyen a gyári ET20 as felni:

https://www.google.hu/search?q=styling+ ... 600%3B1200

Szerk: Ahogy utána olvastam még a végén jó is lehet a felni. Holnap lekapjuk aztán, megnézzük az ET számát. Örülnék, ha végre meglenne a probléma.

2014.01.16. 18:31

nagy.matyika írta:Azt hiszem megvan a probléma. .

A gumiméret 225/50/r17. Akár hogyan nézem, ezzel nem igazán fog összejönni az ET20

A gumiméretnek nem sok köze van a felni et. számához.

Az E60-ra ET20-as felni való, ahhoz kell megfelelő gumit rátenni.
Hozzászólás küldése

VigLink badge