Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Váltás asztali nézetre
Hozzászólás küldése

E38 730d tapasztalatok

2010.10.11. 11:32

Akkor megkezdem:)

2010.10.11. 11:52

a tapasztalataim:

az autót 2009 szeptemberében vettem. sok ismerősöm kérdezte, hogy miért 7es? hisz imádod az 5öst.
a válasz egyszerű volt: nagyobb, és van egy kis privát munkám, amit nem tudok 5össel elvégezni( www.viptaxiservice.hu )

először én is fáztam a kocsitól, mivel volt tapasztalatom az e39 árakról, és alkatrészekről.
szerintem nem sokkal drágább, kb 10% a többlet.
a tévhittel ellentétben sok alkatrész nem azonos, még motor-váltó viszonylatban sem.

és akkor a száraz tények:
a kocsi banki lefoglalt volt, így kellett rá pár cucc, hogy hibátlan legyen:)
olyat, hogy olaj,- szűrő, gázolajszűrő, pollenszűrők és egyéb szokásos, fogyóeszköz cserék, nem részletezem. egyébként 10 ezrenként cserélem:)

bal első ablakemelő: 15k
kartergázszűrő(a gyári volt benne): 13k (az e65ösé tökéletes, nem papír, vagy szivacs, hanem műanyag)
a szokásos műszerfalpixelezés: pixelfix Balázsnál, 27k

ezután vizsga és irány a forgalomba...
megérzi a dízel a kíméletesebb bánásmódot, ami a fogyasztásban is látszódik, hisz taxi-üzemmódban, fokozott igénybevétel mellett is megelégszik 11 liter körül. ez persze függ attól, mennyire húzósan megyek címre.
lekopogom, eddig a motorral semmi, de semmi baj nem volt:)

-a váltó egy külön, érdekes mese:(
sajnos nem figyeltem rá, megvásárláskor, így rendesen rászaladtam:(
a gyári(!!!) cucc volt benne, úgymint olaj, szűrő, tömítésszett.
tehát megállt:(
az olaj(sic!) leengedésekor sár is jött le belőle, így full generált kellett csinálni vele.
azaz, a fogaskerekektől kezdve a wandler megjavításáig mindent. olajjal, sallanggal, le, felrakással, mindennel volt 260k.
ez szerintem korrekt ár, ahhoz képest, hogy miket hall az ember:(
-egyéb hibák? a szokásosak, abs tömb, jeladó.
-és az elektronika.
sajnos nem tudok villamossági szakit, ezért az sc motorsportba viszem, ahol korrekt áron, gyorsan, szépen megjavítják:)
-eltört az ékszíjfeszítő és vezetőgörgő tartó lap, ami 4410 ft volt gyáriba.
-az önindítóm elszállt, a behúzómágnes végéről a bakelit egyszerűen elporladt.
sajna a kelle kft. nem tudott adni, így csak bakelitcsere volt, 3 nap, 5,5k
-az üzemanyagrendszerem is meghalt, úgymint első-hátsó ac, illetve a motortérben az üzemanyagcső, a szűrőtől egészen a résolajcsövekig. ezeket is az sc cserélte, 9,5k-ért, gyári cuccal, plusz munkadíj 8,5k. az ac gyári pierburg volt, 33ért, az elsőt a Kaszától vettem fehérvárom 20ért. a berakása szintén 8,5k volt.
- és az abs tömb, ugye, mint írtam. erről bővebben az abs jeladó hiba topicban írtam, de itt is összefoglalom:

minden megállt, úgymint km óra, napiszámláló, taxióra, abs, asc, navigáció. a jeladót kicseréltem, hátha az a baj(sajna egy e39ét adták, így a hiba megmaradt). sok kérdés és utánajárás után a megoldás is eljött: a tömb szart be:(
sok helyen néztem, mindenki elutasított, mivel a benne levő aranyszálak is elszakadtak, és senki nem tudja megjavítani rajz nélkül.
a sokadik helyen megoldották, veszprémben, ahol egy korrekt bandát találtam, aki precízen összehozták a tömböm. ha nem kell az aranyszálakat piszkálni, csak azt a pár ezüstös cuccot kell átforrasztani, akkor 25k a munkadíj, ha az aranyat is, akkor 35.
3 nap alatt végeznek vele, és ennél korrektebbet nem találtam, mindenkinek ajánlom Őkt:)

a kis kitérő után folytatom:)
ennyi kis hiba után szerintem nem kell messzemenő következtetéseket levonni, ez 1 év alatt, és a megtett 40k km alatt nem sok, hisz mindenki tudja, ha vesz egy bmw-t, akkor arra költeni kell, és nem kitaposni a szívét-lelkét. ha vigyázunk rá, egy örök darab:)

2010.10.11. 14:36

Köszi!

:franko:

:taps:

2010.10.11. 14:41

Imco írta:Köszi!

:franko:

:taps:

nincs mit, ha még eszembe jut valami, visítok:)

2010.10.26. 23:07

Na, akkor most én is írok pár sort.

Van a családban cirka 5 éve egy 730da. 2001 augusztusi a kocsi. 120 ezer kilométerrel vettük 2006 januárjában. Most 190 ezer van a kocsiban.

Én nem tudok olyan sokat írni, mint az előttem szóló, mert ennek az ég világon semmi baja nem volt. Egy kormányösszekötő csere volt, ami érdemleges, meg a katalizátort kellett meghegesztetni. Ebben nem volt váltóolaj cserélve, az eredeti van benne, a váltó még tökéletes. (Az én 530d-mben nagy serényen cseréltettem, beszart a váltó. Persze az GM.)

Szóval, ha valaki kifog egy jót, örülhet, mert még sokkal jobb kocsiban ül, mint az e39-es, némi, de elhanyagolható többletfogyasztás mellett. Az e38 730d-ről semmi rossz tulajdonságot nem tudok elmondani, mert nincs neki. Tökéletes.
A benzines e38-cal nem volt tapasztalatom, de ha csak az árukat nézem, elég nagy vételnek tűnnek, mivel 1 millióért már autószerű példányokat lehet venni.

Üdv.

2010.10.26. 23:14

Rjani530d írta:Ebben nem volt váltóolaj cserélve, az eredeti van benne, a váltó még tökéletes. (Az én 530d-mben nagy serényen cseréltettem, beszart a váltó. Persze az GM.)

Hát igen.
A birodalmi technológia!
Kár volt kompromisszumokat kötni. De hát a Geld az nagy úr!

2010.10.27. 07:48

Rjani530d írta:Na, akkor most én is írok pár sort.

Van a családban cirka 5 éve egy 730da. 2001 augusztusi a kocsi. 120 ezer kilométerrel vettük 2006 januárjában. Most 190 ezer van a kocsiban.

Én nem tudok olyan sokat írni, mint az előttem szóló, mert ennek az ég világon semmi baja nem volt. Egy kormányösszekötő csere volt, ami érdemleges, meg a katalizátort kellett meghegesztetni. Ebben nem volt váltóolaj cserélve, az eredeti van benne, a váltó még tökéletes. (Az én 530d-mben nagy serényen cseréltettem, beszart a váltó. Persze az GM.)

Szóval, ha valaki kifog egy jót, örülhet, mert még sokkal jobb kocsiban ül, mint az e39-es, némi, de elhanyagolható többletfogyasztás mellett. Az e38 730d-ről semmi rossz tulajdonságot nem tudok elmondani, mert nincs neki. Tökéletes.
A benzines e38-cal nem volt tapasztalatom, de ha csak az árukat nézem, elég nagy vételnek tűnnek, mivel 1 millióért már autószerű példányokat lehet venni.

Üdv.

nos én kb egy év alatt mentem annyit, mint Ti:)
de egynek örülök, hogy Nektek nem halt le semmi:)
sajna, mivel a kocsit banki lefoglaltként vettem, így az előző tulaj egy cseppet elhanyagolta...
ezért is jött elő sok hiba.
a váltó nekem zf 5hp24, amiben a bmw állásfoglalása szerint 60ezer kilométerenként kell az olajat cserélni.
az enyémben konkrétan olajsár volt és az olaj olyan volt, mint a méz, nyúlós:(

2010.10.27. 21:05

baupexim1 írta:

Üdv.

sajna, mivel a kocsit banki lefoglaltként vettem, így az előző tulaj egy cseppet elhanyagolta...
a váltó nekem zf 5hp24, amiben a bmw állásfoglalása szerint 60ezer kilométerenként kell az olajat cserélni.

Szerintem, most, hogy utolérted magad a kocsi szereltetésével, (nyilván az előző tulaj gondatlanságából) nem fog meglepetéseket okozni. Most már tudsz tervezni, mikor és mit fogsz kicserélni. Nyilván, aki 3-4 évesen veszi ezeket a kocsikat, ott még nehezebb mellényúlni, mint 10 évesen. Csakhát az a fránya pénz!

2010.10.27. 21:48

Rjani530d írta:
baupexim1 írta:

Üdv.

Szerintem, most, hogy utolérted magad a kocsi szereltetésével, (nyilván az előző tulaj gondatlanságából) nem fog meglepetéseket okozni. Most már tudsz tervezni, mikor és mit fogsz kicserélni. Nyilván, aki 3-4 évesen veszi ezeket a kocsikat, ott még nehezebb mellényúlni, mint 10 évesen. Csakhát az a fránya pénz!

nos, igaz:)
most tudom, hogy van még 40k kb a váltós cuccból, és ha nem hibázom, akkor évekig nem lesz baja:)
remélem a jövő héttől egyre többen látjátok majd az utcán...igaz keretem nincs, de talán megismeritek:)

2010.10.28. 07:38

baupexim1 írta:a váltó nekem zf 5hp24, amiben a bmw állásfoglalása szerint 60ezer kilométerenként kell az olajat cserélni.

Kevered az S-osztállyal. De a Mercedes ajánlása szerint ott is csak az első 60000 km után kell váltóolajat cserélni, aztán többet nem.

2010.10.28. 08:57

AlpinaFan írta:
baupexim1 írta:a váltó nekem zf 5hp24, amiben a bmw állásfoglalása szerint 60ezer kilométerenként kell az olajat cserélni.

Kevered az S-osztállyal. De a Mercedes ajánlása szerint ott is csak az első 60000 km után kell váltóolajat cserélni, aztán többet nem.

szia. isten ments az off csillag...soha...brrrrrrrrrrr...
inkább kicserélem 60.000 kilométerenként...nemrég locsoltam ráá 260k-t, és jobb félni, mint megijedni:)

2010.10.29. 06:27

baupexim1 írta:isten ments az off csillag...soha...brrrrrrrrrrr...

Elnézést, nem akartalak megsérteni. :lol:

2010.10.29. 09:37

AlpinaFan írta:

ááááááááááá...soha:)
ez kb. olyan, mint a fradi-újpest.
aki bmw-s, sosem ül be off csillagba:)
(bocs Roli)

2010.10.30. 10:23

baupexim1 írta:
AlpinaFan írta:

(bocs Roli)

Te ezzel taxizol? Én biztos nem tenném, így is megválogatom, ki ülhet a kocsimba.
Van a belvárosban is egy 7-es ezüst TOM-730 a rendszáma, nem tudom, hogy benzin vagy diesel, de egyszer megállt megcsodálni az enyémet a nyugatinál.

2010.10.30. 11:10

XenonBalazs írta:
baupexim1 írta:
AlpinaFan írta:

(bocs Roli)

Te ezzel taxizol? Én biztos nem tenném, így is megválogatom, ki ülhet a kocsimba.
Van a belvárosban is egy 7-es ezüst TOM-730 a rendszáma, nem tudom, hogy benzin vagy diesel, de egyszer megállt megcsodálni az enyémet a nyugatinál.

Egyszer vitt egy ezüst 7es taxi, 3d motorral. Az lehet az. Elég meggyőző volt, nem hittem volna, hogy ekkora vashoz elég. De meglepett ahogy kigyorsít, és ment mint a mozdony. Mit tudhat a nagyobb motorral...

2010.10.30. 14:50

Bíró Tomi barátom:)
gondolom ...erre... gondolsz...
egyikünk sem normális, se a Bíró, se én :)
de nem lehet eltántorítani a kocsitól minket:)

2010.10.30. 14:56

baupexim1 írta:Bíró Tomi barátom:)

Helo baupexim
Most néztem kinagyítva a 7-ed azért van vele egy picike GONDOM :roll:

2010.10.30. 15:01

lepke írta:

Helo baupexim

szia zoli...
a sárga index vagy a felni?
netán az ellopott ködlámpa?

2010.10.30. 15:06

baupexim1 írta:
lepke írta:

Helo baupexim

szia zoli...

Helo
Dehogy dehogy
A kocsi teljesen rendbe van :franko:
klubbor rendszámtartó keret :wink: vagy kötelező a céges nálatok

2010.10.30. 15:40

lepke írta:
baupexim1 írta:
lepke írta:

Helo baupexim

szia zoli...

Helo
Dehogy dehogy
A kocsi teljesen rendbe van :franko:
klubbor rendszámtartó keret :wink: vagy kötelező a céges nálatok

köszönöm:)
elvileg erre az adalékos cuccra megyek. ha ott van keret, akkor veszek:)
Hozzászólás küldése

VigLink badge