![]() |
2011.05.21. 13:35
Illes írta:Automata klímánál mi szabályozza, hogy a beállított hőfokhoz a fűtőradiátorból jövő meleg levegő, vagy friss levegő jöjjön? Van valami mechanikus alkatrész, teszem azt egy fűtéscsap, vagy valami hasonló?
Hibajelenség a következő: lábtérbe és a szélvédőre csak forró levegőt fúj, függetlenül attól, hogy megy e a klíma vagy sem, középen minden o.k. Pár nappal ezelőtt ha nem volt bekapcsolva a klíma középen fújt állandóan forrót. Most az jó.
Találkozott már valaki ilyesmivel???
2011.05.24. 05:16
2011.05.24. 07:12
Az egyszerűségre ne fogadj mert lehet sok minden. Vagy a sünire vagy a motorra tippelek.hunbrian írta:Udvozlet mindenkinek!
Elolvastam egy jo par oldalt de nem talaltam valaszt a problemara!
egy 99-es 523ia touringom van,egy par hete elment a futesem,panel vilagit de a motor nem jar!
londonban elek szoval nem szaladtam azonnal a szerelohoz mert lehuznak se perc alatt!
De azert megkerdeztem egy helyen hogy mennyiert cserelnenek ki a futomotort mert vettem egyet az ebay-en
potom aron,tudom hogy szet kell hozza bontani a muszerfalat de meg igy is sokalltam az 500 fontot!
Ugyhogy jartam vele futes nelkul,mire egyszer magatol beindult es tokeletesen mukodott....de csak egy darabig!
Elvittem hat egy masik helyre ahol mondtam mi tortent es hogy szerintem nincs komoly baja erre vigyorogva mondtak hogy ok 200-ert megcsinaljak!szoval ez tuti vmi egyszeru konnyen orvosolhato problema de fogalmam sincs mi lehet a problema!
Nem kezdo bmw-s vagyok,sok mindent megcsinaltam mar rajta meg az elozokon is merthogy csak bmw-vel vagyok hajlando jarni..)de erre otletem sincs!nagyon megkoszonnem ha vki tudna segiteni mert szerintem ez egy egyszeru problema csak tudnam hol nyuljak hozza!Koszonom szepen..BMW 4ever
2011.05.24. 07:57
Imco írta:Az egyszerűségre ne fogadj mert lehet sok minden. Vagy a sünire vagy a motorra tippelek.hunbrian írta:Udvozlet mindenkinek!
Elolvastam egy jo par oldalt de nem talaltam valaszt a problemara!
egy 99-es 523ia touringom van,egy par hete elment a futesem,panel vilagit de a motor nem jar!
londonban elek szoval nem szaladtam azonnal a szerelohoz mert lehuznak se perc alatt!
De azert megkerdeztem egy helyen hogy mennyiert cserelnenek ki a futomotort mert vettem egyet az ebay-en
potom aron,tudom hogy szet kell hozza bontani a muszerfalat de meg igy is sokalltam az 500 fontot!
Ugyhogy jartam vele futes nelkul,mire egyszer magatol beindult es tokeletesen mukodott....de csak egy darabig!
Elvittem hat egy masik helyre ahol mondtam mi tortent es hogy szerintem nincs komoly baja erre vigyorogva mondtak hogy ok 200-ert megcsinaljak!szoval ez tuti vmi egyszeru konnyen orvosolhato problema de fogalmam sincs mi lehet a problema!
Nem kezdo bmw-s vagyok,sok mindent megcsinaltam mar rajta meg az elozokon is merthogy csak bmw-vel vagyok hajlando jarni..)de erre otletem sincs!nagyon megkoszonnem ha vki tudna segiteni mert szerintem ez egy egyszeru problema csak tudnam hol nyuljak hozza!Koszonom szepen..BMW 4ever
A sünit magad is ki tudod cserélni, bár elbaxot helyen van. Látni nem fogod, csak érezni.
A fűtésmotor is lehet de arra kisebb a sansz. 500 Ł-ért Admin ki is utazik, hogy kicserélje.![]()
Neki vakon megy a műszerfal ki-be.
Ha már itt jársz töltsd i az adatlapod, meg mutatkozz be szépen!![]()
Légy szíves!
2011.05.24. 09:50
2011.05.24. 10:26
hunbrian írta:na,profil kesz:))
koszonom a valaszod a motor jo mert mukodott egy darabig nem is egyszer mivel meg ha nem is mukodott akkor is be volt kapcsolva mert legalabb a menetszelllel jott be egy kis meleg:))
es azon vettem eszre magam hogy allok a lampanal es jon ram a meleg:)))
megorultem,de nem sokaig tartott!
na mindegy van Haynes konyvem hozza rakeresek arra a sunire,remelem megtalalom!
de amugy meg el fogom adni,nem veszek kombit legkozelebb mert tul pattogos a hatso futomu,bar lehet a szintszabalyzas miatt!
csak itt jon be a kepbe az hogy annyira bmw buzi vagyok hogy nem tudok rajonni milyet szeretnek!
Imadom ezeket az otosoket,gondolkodtam 530i ben,csak az ev motorja volt nem is egyszer,vagy mar akkor legyen 540i?
De a masik nagy szerelmem az e38,annyira tetszik hogy meg a mai napig is akarmennyit latok belole...utanafordulok...
vagy e36?aaaa de a 34 is olyan szep.....szoval nem is tudom:)))
2011.05.24. 11:08
2011.05.24. 11:20
2011.05.24. 11:23
guszto01 írta:Sziasztok,lenne 1 kis problémám a klímával még pedig az, hogy hideg helyett elég meleg levegő jön be. Azt hiszem hogy pont Jackson mondta a megoldást, valami szelep nem zárja el a meleget ezáltal hiába fúj hideget, mire az utastérbe jut a levegő már meleg. Mennyibe kerül a cseréje?
2011.05.24. 11:30
Illes írta:guszto01 írta:Sziasztok,lenne 1 kis problémám a klímával még pedig az, hogy hideg helyett elég meleg levegő jön be. Azt hiszem hogy pont Jackson mondta a megoldást, valami szelep nem zárja el a meleget ezáltal hiába fúj hideget, mire az utastérbe jut a levegő már meleg. Mennyibe kerül a cseréje?
Mielőtt feleslegesen kicserélnél valamit is, nézd végig a fűtés biztosítékait. Hétvégén nálam is ugyanez a probléma volt. A fűtéscsap körében van egy 7,5A-es bizti, nálam az durrant el. Kicserélve újra hűtött.
2011.05.24. 12:33
guszto01 írta:
Igazad lehet?be tudnád határolni nekem, hogy merre van a bizti tábla? én azt hiszem ha a csominál állok, jobb oldalt az aksi fölött van. De lehet hogy hibásak az adataim.Köszi
2011.05.24. 12:36
hunbrian írta:na,profil kesz:))
koszonom a valaszod a motor jo mert mukodott egy darabig nem is egyszer mivel meg ha nem is mukodott akkor is be volt kapcsolva mert legalabb a menetszelllel jott be egy kis meleg:))
es azon vettem eszre magam hogy allok a lampanal es jon ram a meleg:)))
megorultem,de nem sokaig tartott!
na mindegy van Haynes konyvem hozza rakeresek arra a sunire,remelem megtalalom!
de amugy meg el fogom adni,nem veszek kombit legkozelebb mert tul pattogos a hatso futomu,bar lehet a szintszabalyzas miatt!
csak itt jon be a kepbe az hogy annyira bmw buzi vagyok hogy nem tudok rajonni milyet szeretnek!
Imadom ezeket az otosoket,gondolkodtam 530i ben,csak az ev motorja volt nem is egyszer,vagy mar akkor legyen 540i?
De a masik nagy szerelmem az e38,annyira tetszik hogy meg a mai napig is akarmennyit latok belole...utanafordulok...
vagy e36?aaaa de a 34 is olyan szep.....szoval nem is tudom:)))
2011.05.24. 12:38
Marco85 írta:Sziasztok, a segitsegeteket szeretnem kerni. Most kaptam vissza az autot a szerelotol, akinel kabelproblema miatt volt az auto. (szakadas) Az ECU mogott cserelte valamelyik kabelt, az auto azota tokeletesen mukodik egyet kiveve, nincs se futes, se hutes, se klima..A biztositekokat mar kicsereltem, de semmi..Elotte tokeletesen mukodott..Mit nezzek meg, mielott visszaviszem es elkezdek orjongeni, hogy mar a 3.helyen kontarkodnak?
Koszonom!
2011.05.24. 12:54
guszto01 írta:Illes írta:guszto01 írta:Sziasztok,lenne 1 kis problémám a klímával még pedig az, hogy hideg helyett elég meleg levegő jön be. Azt hiszem hogy pont Jackson mondta a megoldást, valami szelep nem zárja el a meleget ezáltal hiába fúj hideget, mire az utastérbe jut a levegő már meleg. Mennyibe kerül a cseréje?
Mielőtt feleslegesen kicserélnél valamit is, nézd végig a fűtés biztosítékait. Hétvégén nálam is ugyanez a probléma volt. A fűtéscsap körében van egy 7,5A-es bizti, nálam az durrant el. Kicserélve újra hűtött.
Igazad lehet?be tudnád határolni nekem, hogy merre van a bizti tábla? én azt hiszem ha a csominál állok, jobb oldalt az aksi fölött van. De lehet hogy hibásak az adataim.Köszi
2011.05.24. 13:11
guszto01 írta:guszto01 írta:Illes írta:guszto01 írta:Sziasztok,lenne 1 kis problémám a klímával még pedig az, hogy hideg helyett elég meleg levegő jön be. Azt hiszem hogy pont Jackson mondta a megoldást, valami szelep nem zárja el a meleget ezáltal hiába fúj hideget, mire az utastérbe jut a levegő már meleg. Mennyibe kerül a cseréje?
El szaladtam venni biztit, de akadályba ütköztem az aksi oldalán van valami bizti tábla, de abban csak 5 db bizti van. (szerintem elég kevés ) Mert nagyon sok hely van még, ha oda kellene dugnom a biztit háát lövésem sincs, hogy melyikbe és sajna számozást se látok.
2011.05.24. 13:37
BMWFUN írta:guszto01 írta:guszto01 írta:Illes írta:guszto01 írta:Sziasztok,lenne 1 kis problémám a klímával még pedig az, hogy hideg helyett elég meleg levegő jön be. Azt hiszem hogy pont Jackson mondta a megoldást, valami szelep nem zárja el a meleget ezáltal hiába fúj hideget, mire az utastérbe jut a levegő már meleg. Mennyibe kerül a cseréje?
El szaladtam venni biztit, de akadályba ütköztem az aksi oldalán van valami bizti tábla, de abban csak 5 db bizti van. (szerintem elég kevés ) Mert nagyon sok hely van még, ha oda kellene dugnom a biztit háát lövésem sincs, hogy melyikbe és sajna számozást se látok.
A kesztyűtartó felső részén lesz a nagyobb adag.
De azt most nem vágom melyik a fűtésé, bár elvileg ott van a kiosztása is valamilyen nyelven.
2011.05.24. 14:06
guszto01 írta:Lehetséges, hogy több 7,5 A-es is van?hármat vettem remélem elég lesz,:-)köszönöm mindenkinek a segítséget.
2011.05.24. 14:13
jackson írta:guszto01 írta:Lehetséges, hogy több 7,5 A-es is van?hármat vettem remélem elég lesz,:-)köszönöm mindenkinek a segítséget.
7,5Amperes bizti meglehetősen sok van a kocsiban az enyimben speciel 9db. De a bekötést WDS-ből kéne benézned az a biztos. Ha nem bírod lefordítani a doksit.
Jackson, aki csinált annó biztosíték fordítás anyagot MChris-el csak nincs fent a tippek-trükkök-ben
2011.05.24. 14:14
jackson írta:guszto01 írta:Lehetséges, hogy több 7,5 A-es is van?hármat vettem remélem elég lesz,:-)köszönöm mindenkinek a segítséget.
7,5Amperes bizti meglehetősen sok van a kocsiban az enyimben speciel 9db. De a bekötést WDS-ből kéne benézned az a biztos. Ha nem bírod lefordítani a doksit.
Jackson, aki csinált annó biztosíték fordítás anyagot MChris-el csak nincs fent a tippek-trükkök-ben
2011.05.24. 14:27
Illes írta:Mivel teljesen eltűntek innen a dokumentumok, nézd meg esetleg ezt: Biztosítéktáblázat
Én első körben a 9,20,23,28 számú biztiket nézném meg.
Ha netán rossz táblázatot linkeltem volna előre is bocs!