Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Turbó

2015.07.15. 22:45

vetrexo írta:
kopasz30 írta:Az elektromos vezeték mellett kéne legyen a vákumcső " folytatása"
A szívósor alati elosztóba van a másik vége.
morv írta:
Sztem a cso a turbohoz meno vakumcso, a vezetek pedig a turbo nyomasszabalyzo szelepenek a vezeteke lehet. Emiatt nem allitja a turbo geometriat a kicsi, vegig a nagy fordulathoz tartozo allasban vannak a lapatok. Ha tevedek, mindjart javit valaki.

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget. A hibát megtaláltam, a turbó vákuumcsövéből hiányzik egy kb. 70cm-es darab.:D Az elosztó végén megtaláltam egy részét:http://kepfeltoltes.hu/150715/IMG_0496_www.kepfeltoltes.hu_.jpg .

Lehet egy kicsit off, de van még kérdésem amivel nem tudok mit kezdeni. Ellenőriztem a többi vákuumcsövet, mert nincs most rásegítés a fékre, a féknek pedig semmi szerkezeti hibája nincs. Kutakodáskor az indítómotor felett ezt találtam: http://kepfeltoltes.hu/150715/IMG_0495_ ... es.hu_.jpg . Ez mi akar lenni, és annak a leszakadt csőnek hova kéne mennie? És lehetséges, hogy ezek a szakadások/hiányok miatt falschot szív a vákuumrendszer és azért nincs fékrásegítésem?
Válaszaitokat előre is köszönöm.

István

Piros csíkos csövek a motorbakokra mennek, fehér csíkos a flapokra, kék az EGR-re, turbóra. A vákuumelosztóból jön a cső szelepre, a szelepről a vákuumos motorbakokra. Nézz utána, mert a vákuumelosztón nem mindegy melyik cső hova megy :!: Eltérő átmérőjű furatok vannak az elosztó csonkjaiban :!:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, vetrexo
Értékelés: 9.52%

2015.07.15. 23:40

Gallaca írta:
vetrexo írta:
kopasz30 írta:
morv írta:
KissGSV írta:

Piros csíkos csövek a motorbakokra mennek, fehér csíkos a flapokra, kék az EGR-re, turbóra. A vákuumelosztóból jön a cső szelepre, a szelepről a vákuumos motorbakokra. Nézz utána, mert a vákuumelosztón nem mindegy melyik cső hova megy :!: Eltérő átmérőjű furatok vannak az elosztó csonkjaiban :!:

Azokat figyeltem, fotóztam és lemértem mindent amit tudtam, meg a realOEM-et is nézem bőszen. :D Holnap remélhetőleg lecserélem az összes csövet, mondjuk már akkor éreztem hogy ez lesz, amikor a tartóból szedtem ki a turbó vákuumcsövét és tört, mint a ropi, aztán meg ki tudja még hol vannak apróbb lyukak rajta... Inkább megcsinálom az egészet, nem lenne kellemes, ha egy másik cső miatt mondjuk elmenne a fékrásegítés... morv: bal kormányos, de már nem tudtam mihez kötni, mert rögtön azután ment el a fék, hogy belém jöttek.

2015.08.31. 10:59

Sziasztok! Valaki meg tudná adni AtiTDI elérhetőségét? Egy 2003 E39 520d Touring-ról van szó amihez turbó kellene. A fórumon olvastam, hogy ő tud hozzá jó áron. Esetleg ha tudtok, más elérhetőségeket ahol turbót újítanak fel, értékesítenek azt is szívesen várom.

Köszönöm szépen előre is!!!

2015.08.31. 13:46

milanello89 írta:Sziasztok! Valaki meg tudná adni AtiTDI elérhetőségét? Egy 2003 E39 520d Touring-ról van szó amihez turbó kellene. A fórumon olvastam, hogy ő tud hozzá jó áron. Esetleg ha tudtok, más elérhetőségeket ahol turbót újítanak fel, értékesítenek azt is szívesen várom.

A 6100-as végű az övé elméletileg.
Hegyalja Dél-Pest Autósbolt

.....Cím: Budapest, 1181. Margó Tivadar u. 27. [TÉRKÉP]

.....Tel./Fax: (06-1) 363-1478
.....Tel.: (06-1) 383-0766, (06-20) 316-6100

.....E-mail: hegyalja(a)enternet.hu

.....Nyitva tartás:
.....Hétfőtől péntekig, 8-17 óráig.

2015.09.03. 19:10

admin írta:
milanello89 írta:Sziasztok! Valaki meg tudná adni AtiTDI elérhetőségét? Egy 2003 E39 520d Touring-ról van szó amihez turbó kellene. A fórumon olvastam, hogy ő tud hozzá jó áron. Esetleg ha tudtok, más elérhetőségeket ahol turbót újítanak fel, értékesítenek azt is szívesen várom.

A 6100-as végű az övé elméletileg.
Hegyalja Dél-Pest Autósbolt

.....Cím: Budapest, 1181. Margó Tivadar u. 27. [TÉRKÉP]

.....Tel./Fax: (06-1) 363-1478
.....Tel.: (06-1) 383-0766, (06-20) 316-6100

.....E-mail: hegyalja(a)enternet.hu

.....Nyitva tartás:
.....Hétfőtől péntekig, 8-17 óráig.

Nagyon szépen Köszönöm!!!

2015.10.02. 21:44

Egy 320td Compacton (150le) a következő a hibajelenség:

beindításkor egy kis , kb. 1 sec-ig tartó csikorgás jelentkezik, aztán leállításkor szintén ugyanez az 1 sec-ig tartó csikorgás.

Alapjáraton semmi rendellenes hang, de ha növelem álló helyzetben a fordulatot, akkor kb. 3500 fölött ismét beindul ez a hang, de ekkor már folyamatos.
Álló helyzetben van egyáltalán turbónyomás, vagy csikoroghat - sípolhat a turbó álló helyzeti fordulatszám növelés esetén? :roll:

Menet közben, kb. 2500-as fordulattól lehet hallani, csikorgó - sípoló hangnak tűnik ilyenkor.

Elvittem szakszervízbe és a szerelő szemrevételezéssel megállapította - azaz bontás nélkül - hogy a turbóból jön a hang, szerinte a turbót cserélni kell.

Az autó nagyon jól megy egyébként, nagyon erős, a turbó szerintem rendesen dolgozik, tol ott, ahol kell.
Ettől függetlenül , lehet, hogy tényleg a végét járja? :roll:

Ha jól tudom, akkor ezen a vákuumos turbó van és nem, az elektromosan vezérelt.

Meghallgattuk mi is, de apám szerint a csikorgó hang valamelyik szíjfeszítőtől jön, esetleg klíma vagy generátor csapágy környéke.

2015.10.02. 23:26

kovessyroli írta:Egy 320td Compacton (150le) a következő a hibajelenség:

beindításkor egy kis , kb. 1 sec-ig tartó csikorgás jelentkezik, aztán leállításkor szintén ugyanez az 1 sec-ig tartó csikorgás.

Alapjáraton semmi rendellenes hang, de ha növelem álló helyzetben a fordulatot, akkor kb. 3500 fölött ismét beindul ez a hang, de ekkor már folyamatos.
Álló helyzetben van egyáltalán turbónyomás, vagy csikoroghat - sípolhat a turbó álló helyzeti fordulatszám növelés esetén? :roll:

Menet közben, kb. 2500-as fordulattól lehet hallani, csikorgó - sípoló hangnak tűnik ilyenkor.

Elvittem szakszervízbe és a szerelő szemrevételezéssel megállapította - azaz bontás nélkül - hogy a turbóból jön a hang, szerinte a turbót cserélni kell.

Az autó nagyon jól megy egyébként, nagyon erős, a turbó szerintem rendesen dolgozik, tol ott, ahol kell.
Ettől függetlenül , lehet, hogy tényleg a végét járja? :roll:

Ha jól tudom, akkor ezen a vákuumos turbó van és nem, az elektromosan vezérelt.

Meghallgattuk mi is, de apám szerint a csikorgó hang valamelyik szíjfeszítőtől jön, esetleg klíma vagy generátor csapágy környéke.

Ezt nagyon egyszerű kiszűrni, vedd le a szíjat és indítsd be.
Van álló helyzetben is turbónyomás. Vákuumos a 150-es CR 20d. Akkor is sípolhat, ha lyukas valahol a nyomócső, de az is lehet, hogy a lapát beleér már a házba. A 2 csavarral vedd le a légtömegmérőről a csövet, akkor le tudod húzni a turbó szívócsövét kompletten. Ott meg tudod mozgatni a kompresszorlapát tengelyét.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: kovessyroli
Értékelés: 4.76%

2015.10.03. 13:04

Egyik ismerősömnek ugyan ilyen hangja volt. A turbó volt a ludas. Ha bizonytalan vagy, akkor vedd le a szíjat első körben, illetve ha van sztetoszkópod, vagy hosszú csavarhúzód, akkor tudsz hallgatózni is. A kocsi itt is jól ment egyébként.

2015.11.06. 12:38

Sziasztok 3.0d semmi turbó nyomás nincs,levettük a turbót átnézte felújítós azt mondta semmi baja,
hibakód ezek vannak benne: 1260(04704) és 1640(05696).
tippek trükkök,köszönöm:))

2015.11.06. 12:59

batucar írta:Sziasztok 3.0d semmi turbó nyomás nincs,levettük a turbót átnézte felújítós azt mondta semmi baja,

Csövek épek?

2015.11.06. 13:29

SvidronyA írta:
batucar írta:Sziasztok 3.0d semmi turbó nyomás nincs,levettük a turbót átnézte felújítós azt mondta semmi baja,

Csövek épek?

Egy jó diag beszédesebb lenne!

2015.11.06. 14:02

Imco írta:
SvidronyA írta:

Csövek épek?

Egy jó diag beszédesebb lenne!

Nyilván; ez nem is lehet kérdés. Én pusztán csak arra akartam utalni, hogy a csövek állapota -pláne, ha nagyon oda vannak- szemrevételezéssel is felmérhető(?) :wink: .

2015.11.06. 14:17

Na ezért kell rendes szerelőhöz menni. A turbó levétele legyen mindig az utolsó dolog. Vákuumcsövek, druckwandlerek. Ezen a vonalon kellene szétnézni.

2015.11.06. 15:17

Ha egy kicsit visszaolvasol, láthatod az én viaskodásom a vákuumcsövekkel. :D Nekem is ugyan ez volt a probléma, de miután lecseréltem a csöveket, máris érezhető/hallható volt a különbség.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek vetrexo az itt látható tagok köszönték meg: willis
Értékelés: 4.76%

2015.11.06. 22:47

Turbót hová érdemes vinni felújítani? 30d-ből éppen hogy ki nem esett a közepe....

Ezt telóról firkáltam..

2015.11.07. 00:57

Bor3sz írta:Turbót hová érdemes vinni felújítani? 30d-ből éppen hogy ki nem esett a közepe....

Ezt telóról firkáltam..

Magyar Turbó Kft. Nyírbátor.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: 2 jimbi525d, NagyMatyas
Értékelés: 9.52%

2016.06.03. 15:42

Sziasztok!

A kocsi egy e39 2002-es 520D jelenleg 325000km.
Egy ideje már csinálja az autó a következő hibajelenséget:
Részterhelésen minden rendben. Nagyobb terhelésen azonban elkezd menni normálisan aztán egyszer csak visszavesz a teljesítményből ( pár másodperc után változó, hogy mennyi). Réggebben kevésbé érezhetően jelentkezett, de nemrégiben elég erőteljesen érezhető (utóbbi 10000 km). Időközben cserélni kellett az adagolót és mivel sikerült új injektorokat is venni olcsón ezért azokat is cserélte a szerelő. Azt gondoltam ez a hiba is az adagoló miatt van, de sajnos nem.

Ezek után arra figyeltem fel, hogy mikor megy a turbó hallom hogy sziszeg. Aztán az egyik út során ledobta a szívósornál a légbeömlő csövet. Elég sok olaj volt a csőben és a szívócsonkban... Jól összeolajozta a frissen cserélt ékszíjakat amik azóta szépen csúsznak (Valaki tud valami módszert a megtisztításra a cserén kívűl?).

A csövet miután normálisan visszatettem sokat javult a helyzet, de messze nem tökéletes. A motortérbe benézve azt látom, hogy a turbó környékén van valamennyi olajszivárgás, illetve a turbóból kijövő levegő csövek gumi elemei is kissé olajosak és nem túl szép állapotúnak tűnnek. Mióta meg van a kocsi az intercooler nem volt kitisztítva és a turbó sem volt cserélve (110000km-t mentem vele). Emellett most 8000km alatt megevett 1 liter olajat már, holott eddig az egész olajcsere ciklus alatt sem evett meg fél litert.

A kartergázszűrőt 60000-enként cseréltem. A legutóbbi olajcserénél a turbó tengelye még nem lötyögött.
Az én elképzelésem az, hogy vagy a szívósor légnyomásszenzora szarakodik, vagy a turbó vezérlője, vagy a turbó haldoklik illetve hogy ki kellene cserélni a levegő csövek gumi elemeit meg kitisztítani az intercoolert. Vagy ezek kombinációja. Ha lesz egy kis időm rádugom a laptopot és megnézem a turbónyomást a jelenség kialakulásakor.
Addig is ha van valami tanácsotok annak örülnék.

Üdv:
Márk

2016.06.25. 23:23

marcokovacs írta:Sziasztok!

A kocsi egy e39 2002-es 520D jelenleg 325000km.
Egy ideje már csinálja az autó a következő hibajelenséget:
Részterhelésen minden rendben. Nagyobb terhelésen azonban elkezd menni normálisan aztán egyszer csak visszavesz a teljesítményből ( pár másodperc után változó, hogy mennyi). Réggebben kevésbé érezhetően jelentkezett, de nemrégiben elég erőteljesen érezhető (utóbbi 10000 km). Időközben cserélni kellett az adagolót és mivel sikerült új injektorokat is venni olcsón ezért azokat is cserélte a szerelő. Azt gondoltam ez a hiba is az adagoló miatt van, de sajnos nem.

Ezek után arra figyeltem fel, hogy mikor megy a turbó hallom hogy sziszeg. Aztán az egyik út során ledobta a szívósornál a légbeömlő csövet. Elég sok olaj volt a csőben és a szívócsonkban... Jól összeolajozta a frissen cserélt ékszíjakat amik azóta szépen csúsznak (Valaki tud valami módszert a megtisztításra a cserén kívűl?).

A csövet miután normálisan visszatettem sokat javult a helyzet, de messze nem tökéletes. A motortérbe benézve azt látom, hogy a turbó környékén van valamennyi olajszivárgás, illetve a turbóból kijövő levegő csövek gumi elemei is kissé olajosak és nem túl szép állapotúnak tűnnek. Mióta meg van a kocsi az intercooler nem volt kitisztítva és a turbó sem volt cserélve (110000km-t mentem vele). Emellett most 8000km alatt megevett 1 liter olajat már, holott eddig az egész olajcsere ciklus alatt sem evett meg fél litert.

A kartergázszűrőt 60000-enként cseréltem. A legutóbbi olajcserénél a turbó tengelye még nem lötyögött.
Az én elképzelésem az, hogy vagy a szívósor légnyomásszenzora szarakodik, vagy a turbó vezérlője, vagy a turbó haldoklik illetve hogy ki kellene cserélni a levegő csövek gumi elemeit meg kitisztítani az intercoolert. Vagy ezek kombinációja. Ha lesz egy kis időm rádugom a laptopot és megnézem a turbónyomást a jelenség kialakulásakor.
Addig is ha van valami tanácsotok annak örülnék.

Üdv:
Márk

Szia!
Szerintem egy korrekt diagot kell rajta csinálni,az egyértelmüen megmutatja a hibát.Addig ne cserélj semmit.Szerintem.
A turbo sziszegése normális,a lapátok hangja, ahogy a levegöt nyomja a motorba.
Elöfordul.hogy ledobja a csövet,tedd vissza egy új "aba"bilincsel.
Normális ,hogy olajosak a csövek.Tapogasd végig,lehet,hogy repedt.
Az ékszijakat meg gözborotvázd le,de csak azokat.
Üdv 8)

2016.06.26. 10:23

Vader-1 írta:Normális ,hogy olajosak a csövek.Tapogasd végig,lehet,hogy repedt.
Üdv 8)

Egészen addig , amíg leheletnyi olajfilm van bennük. :wink:

2016.07.26. 17:51

NagyMatyas írta:
Vader-1 írta:Normális ,hogy olajosak a csövek.Tapogasd végig,lehet,hogy repedt.
Üdv 8)

Egészen addig , amíg leheletnyi olajfilm van bennük. :wink:

Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Kicseréltem az összes vákuumcsövet, kitakarítottam az intercoolert és az összes levegő csövet. Közben észrevettem, hogy az egyik légbeszívó csonk le van esve és valószínűleg ez volt a fő baj. Olajfolyás az elég sok volt a turbó környezetében. Azt lepucoltam, majd meglátom honnan folyt.
Hozzászólás küldése

VigLink badge