![]() |
2015.11.18. 16:23
atesz155 írta:Gallaca írta:atesz155 írta:Sziasztok,
Ezen a videón hallható műanyag burkolat rezonáláshoz hasonlító zörgést mi okozhatja?
Ez nem az én videóm, de nekem is ugyan ilyen hangot hallat, de csak hideg motornál.
A cserére szoruló főtengelyszíjtárcsa berázza az ékszíjat.
Valamelyik feszítő rezonanciája nem lehet? Kizárólagosan főtengely szíjtárcsa? Mert a lengyel gyerek aki feltette a videót, azt írta, hogy neki a feszítő csere oldotta meg.
2015.11.18. 18:14
morv írta:atesz155 írta:Gallaca írta:atesz155 írta:Sziasztok,
Ezen a videón hallható műanyag burkolat rezonáláshoz hasonlító zörgést mi okozhatja?
Ez nem az én videóm, de nekem is ugyan ilyen hangot hallat, de csak hideg motornál.
Valamelyik feszítő rezonanciája nem lehet? Kizárólagosan főtengely szíjtárcsa? Mert a lengyel gyerek aki feltette a videót, azt írta, hogy neki a feszítő csere oldotta meg.
Nekem a szervopumpa csere utan eltunt ez a hang.
2015.11.18. 18:23
Gallaca írta:morv írta:atesz155 írta:Gallaca írta:atesz155 írta:Sziasztok,
Nekem a szervopumpa csere utan eltunt ez a hang.
Szíjat is cseréltél?
2015.11.18. 18:46
morv írta:Akkor nem, elotte nem sokkal volt minden szij cserelve feszitokkel. A szervot sem ezert csereltem, mas kattogo hangot hallatott.
2015.11.19. 09:18
2015.11.19. 10:01
2015.11.19. 10:10
SeF írta:Kedves Márkatársak!
Tudnátok segíteni, hogy a csomagtér rugó zárját hogyan lehet megdelejezni, hogy újra rendesen záródjon az ajtó?
Találtam korábbi leírást itt Simitől, de a rá mutató link 404-be vezet...
Előre is nagyon köszönöm!
2015.11.19. 16:44
SvidronyA írta:Ha veszel, nagyon ügyelj a méretpontos gyártmányra! Amit én vettem, rossz volt, Gallaca szívott is vele rendesen: 3-ból két kábelköteget toldani kellett forrasztássalEZ A JÓ!
2015.11.19. 18:21
Imco írta:twyster írta:Sziasztok!
Nemrég boldog tulajdonosa lettem egy 523i-nek, az autó eléggé egyben van, de lenne néhány dolog, amiben örömmel venném a hozzáértők segítségét, ha el tudnék indulni egy vonalon, már az is nagyszerű lenne!
Az első dolog, hogy a benzinszint jelzője egyáltalán nem működik, tehát ég a sárga lámpa és teljesen üresnek mutatja a tankot, bármilyen üzemanyagszint mellett.
A másik, ami érdekes számomra, hogy nem működik sem az ABS, sem a kipörgésgátló. Tudni kell, hogy a visszajelzője egyáltalán nem ég, mintha ki lenne kapcsolva, illetve a kapcsoló "ASC" gomb rövid, hosszú nyomogatására sem reagál egyáltalán. Amit még észrevettem, hogy mintha az ABS kocka szét lett volna szedve a műanyag részénél és össze lenne ragasztva.
Nem nagyon ismerek jó szakembert a környéken, nagyon hálás lennék, ha valaki segítene!
Köszönöm előre is!
Nem lenne baj, ha a "környéket" megjelölnéd!
Mindenképpen egy diagra lesz szükséged.
Az abs téma az elég gáznak tűnik így elsőre.

2015.11.19. 22:47
Gallaca írta:morv írta:Akkor nem, elotte nem sokkal volt minden szij cserelve feszitokkel. A szervot sem ezert csereltem, mas kattogo hangot hallatott.
Értem! Csak azért kérdeztem, mert új szíjtól ideig óráig el szokott múlni, de 100 százalékban hamar visszajön. Ha megnézed a szíjat mikor morog, látható, hogy a szíjtárcsáról a generátorra menő alsó hosszabb szakasz rezonál be, az adja a hangot. Tehát nem a tárcsa morog, hanem a szíj rezonál mint egy bőgőhúr. Ha szar volt a szivattyúd, rázhatta felül is a szíjat, ott is van hosszabb szakasz ami berezeghet. Ilyet még nem láttam, de ezek szerint létezik. Szíjtárcsára sokdarabos tapasztalat van.
1:30-tól kitűnően látszik.
2015.11.19. 22:53
papa29 írta:Gallaca írta:morv írta:Akkor nem, elotte nem sokkal volt minden szij cserelve feszitokkel. A szervot sem ezert csereltem, mas kattogo hangot hallatott.
Értem! Csak azért kérdeztem, mert új szíjtól ideig óráig el szokott múlni, de 100 százalékban hamar visszajön. Ha megnézed a szíjat mikor morog, látható, hogy a szíjtárcsáról a generátorra menő alsó hosszabb szakasz rezonál be, az adja a hangot. Tehát nem a tárcsa morog, hanem a szíj rezonál mint egy bőgőhúr. Ha szar volt a szivattyúd, rázhatta felül is a szíjat, ott is van hosszabb szakasz ami berezeghet. Ilyet még nem láttam, de ezek szerint létezik. Szíjtárcsára sokdarabos tapasztalat van.
Üdv! Szerintem ez víz pumpa lesz . Hidegen az enyémnek is hasonló hangja van , de kis idő elteltével ahogy melegszik a hűtővíz elnémul szerencsére .
Ventilátor lapátod széléből hiányzik egy pici darab + a klíma ékszíj sincs fent! Feszítők szíj újszerűnek tűnnek . Egy próbát megérne vízko és vent. lapát nélkül mit mutat !
2015.11.19. 23:04
Gallaca írta:papa29 írta:Gallaca írta:morv írta:Akkor nem, elotte nem sokkal volt minden szij cserelve feszitokkel. A szervot sem ezert csereltem, mas kattogo hangot hallatott.
Üdv! Szerintem ez víz pumpa lesz . Hidegen az enyémnek is hasonló hangja van , de kis idő elteltével ahogy melegszik a hűtővíz elnémul szerencsére .
Ventilátor lapátod széléből hiányzik egy pici darab + a klíma ékszíj sincs fent! Feszítők szíj újszerűnek tűnnek . Egy próbát megérne vízko és vent. lapát nélkül mit mutat !
Köszi!![]()
Ez csak fellelt youtube szemléltető video. Ha a tiednek hasonló hangja van, cserélj szíjtárcsát és akkor nem lesz! Egy próbát az is megér.
2015.11.19. 23:37
papa29 írta:Gallaca írta:papa29 írta:Gallaca írta:morv írta:Akkor nem, elotte nem sokkal volt minden szij cserelve feszitokkel. A szervot sem ezert csereltem, mas kattogo hangot hallatott.
Köszi!![]()
Ez csak fellelt youtube szemléltető video. Ha a tiednek hasonló hangja van, cserélj szíjtárcsát és akkor nem lesz! Egy próbát az is megér.
Köszi a tanácsot majd eldöntöm én ha nem haragszol mikor mit cserélek! Ez a hang ami a videón van nem szíjtárcsa , hanem vízpumpa csapágy hang!
2015.11.20. 06:05
papa29 írta:Gallaca írta:papa29 írta:Gallaca írta:morv írta:Akkor nem, elotte nem sokkal volt minden szij cserelve feszitokkel. A szervot sem ezert csereltem, mas kattogo hangot hallatott.
Köszi!![]()
Köszi a tanácsot majd eldöntöm én ha nem haragszol mikor mit cserélek! Ez a hang ami a videón van nem szíjtárcsa , hanem vízpumpa csapágy hang!
2015.11.20. 19:56
PeterE39 írta:SeF írta:Kedves Márkatársak!
Tudnátok segíteni, hogy a csomagtér rugó zárját hogyan lehet megdelejezni, hogy újra rendesen záródjon az ajtó?
Találtam korábbi leírást itt Simitől, de a rá mutató link 404-be vezet...
Előre is nagyon köszönöm!
Egyrészt nem jó helyre írtál, mert mint látod ez a megoldott hibák topicja.
Ha szétszeded a hátulját, akkor találsz egy rugót, ami jó esetben olyan helyen tört el, hogy elég maradt belőle egy új beakasztó szem kialakítására.
Itt van két link is ami a témával foglalkozik:
E39 Boot / Trunk Lid wont close - Repair
D.I.Y Repair Trunk/Boot Lock Spring
2015.11.22. 03:52
2015.11.22. 04:07
Unlimited írta:Sziasztok!
Van egy e39 tourning-om. Most vettem. Egy nagyon szépen felújított, karbantartott autó, nagyon örülök neki. Azért van 1-2 dolog, ami nem működik rajta. Azért még is csak egy 15 éves autó. Szóval, nem tudom nyitni rajta a hátsó üveget. Hiába nyomom a gombot az ablaktörlő lapát alatt, meg sem nyikkanik. Ablaktörlő lapát pipecül megy, de az nem. Bár, lehet, hogy nincs összefüggés a két alaktrész működése közt. Hol álljak neki a hiba okát felderíteni? Hátha járt már más is így.
2015.11.22. 15:31
Unlimited írta:Sziasztok!
Van egy e39 tourning-om. Most vettem. Egy nagyon szépen felújított, karbantartott autó, nagyon örülök neki. Azért van 1-2 dolog, ami nem működik rajta. Azért még is csak egy 15 éves autó. Szóval, nem tudom nyitni rajta a hátsó üveget. Hiába nyomom a gombot az ablaktörlő lapát alatt, meg sem nyikkanik. Ablaktörlő lapát pipecül megy, de az nem. Bár, lehet, hogy nincs összefüggés a két alaktrész működése közt. Hol álljak neki a hiba okát felderíteni? Hátha járt már más is így.
2015.11.22. 17:20
rockolo77 írta:Unlimited írta:Sziasztok!
Diaggal nyitható az üveg, ha a úgy nyílik, akkkor a mikrokapcsolód ment tönkre. Ha úgy sem megy kábelszakadásod lesz.
A csomagtér ajtó belső burkolatát megbontva alulról hozzáférsz a zárat működtető karhoz, így is ki tudod nyitni, de légy óvatos, a burkolat könnyen törik, teljesen levenni csak az üveg nyitása után tudod, mert alatta is fogja két csavar.
2015.11.22. 17:35
Unlimited írta: Hogy, vagy hol csinálják azt a diagot?