* *
Pontos idő: 2026.04.30. 14:47

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 213 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.16. 19:01 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 2 alkalommal
Blog: Blog megtekintése (0)
Ma teljesen összeállítottam a házat, lefújtam a DVD lejátszó külső burkolatát és a távtartókat feketére. Mára ennyi, fotózni lusta vagyok. :)

Üdv
Zsolt

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.16. 22:39 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
zsolte39 írta:
admin írta:
zsolte39 írta:
Ma ismét volt egy kis időm barkácsolni, így felkerültek a ház oldallapjai, a DVD, a winchester és a tápegység tartói. A vinyó rezgéscsillapítására alu rudakat, L-alakú füleket és szilikon lapokat fogok használni - elvileg. :D

Képek itt, legalul: http://mybimmer.atw.hu/

Szívesen vennék pár hozzászólást a házzal kapcsolatban. :D Jöhet a negatív kritika is. :roll:
Üdv
Zsolt

update

megfordítottam a képek sorrendjét az atw-s oldalon, hogy ne kelljen letekerni. :P

Egy hülye kérdés :!: (hogy legyen negativ kritika is :-) )

Nem tudom menyibe van ez a cucc de nem lett volna egyszerűbb ha veszel egy laptopot használtan kb 50ezerért és az méretben is kisebb.Így könnyebb lett volna elhelyezni is.

Gondolkodtam én is rajta, de... A noti valóban kisméretű, azonban ha valami döglik benne, akkor elég bajos a csere. Itt meg minden új, és eddig össze számolva maga a gép 50e alatt van bőven. Ráadásul cserélhető, bővíthető, alig kajál (kb. 50W), ha meghal a vinyó, benyúlok a fiókba és cserélem (számítógépekkel foglalkozom), sokkal gyorsabb (proci, RAM, vinyó tekintetében is), mint egy akármilyen használt notebook, ami ebbe az árba belefér. A másik dolog, hogy elég nehezen tudtam volna megoldani a ki-be kapcsolgatást notebookon, vagyis szét kellett volna barmolni a notit, hogy a bekapcsolóhoz hozzáférjek és bármilyen elektronikát hegesszek rá. :)

Nagyjából ezek az érveim. :D

Ok :!: Nálad a pont :lol:

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.17. 07:05 
Törzsvendég
Törzsvendég

admin írta:
zsolte39 írta:
admin írta:
zsolte39 írta:
Ma ismét volt egy kis időm barkácsolni, így felkerültek a ház oldallapjai, a DVD, a winchester és a tápegység tartói. A vinyó rezgéscsillapítására alu rudakat, L-alakú füleket és szilikon lapokat fogok használni - elvileg. :D

Képek itt, legalul: http://mybimmer.atw.hu/

Szívesen vennék pár hozzászólást a házzal kapcsolatban. :D Jöhet a negatív kritika is. :roll:
Üdv
Zsolt

update

megfordítottam a képek sorrendjét az atw-s oldalon, hogy ne kelljen letekerni. :P

Egy hülye kérdés :!: (hogy legyen negativ kritika is :-) )

Nem tudom menyibe van ez a cucc de nem lett volna egyszerűbb ha veszel egy laptopot használtan kb 50ezerért és az méretben is kisebb.Így könnyebb lett volna elhelyezni is.

Gondolkodtam én is rajta, de... A noti valóban kisméretű, azonban ha valami döglik benne, akkor elég bajos a csere. Itt meg minden új, és eddig össze számolva maga a gép 50e alatt van bőven. Ráadásul cserélhető, bővíthető, alig kajál (kb. 50W), ha meghal a vinyó, benyúlok a fiókba és cserélem (számítógépekkel foglalkozom), sokkal gyorsabb (proci, RAM, vinyó tekintetében is), mint egy akármilyen használt notebook, ami ebbe az árba belefér. A másik dolog, hogy elég nehezen tudtam volna megoldani a ki-be kapcsolgatást notebookon, vagyis szét kellett volna barmolni a notit, hogy a bekapcsolóhoz hozzáférjek és bármilyen elektronikát hegesszek rá. :)

Nagyjából ezek az érveim. :D

Ok :!: Nálad a pont :lol:

:wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.14. 14:06 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Sziasztok!
Szia zsolte39!
Nagyon tetszik a projekted! Gratu! Nagyon ötlet volt, már csak 1 gond van ezzel, hogy most miattat jól a pénztárcámba kell nyúlni!!!:)))) MERT NEKEM IS KELL EGY ILYEN RENDSZER!
NAGYON TETSZIK!
Pár kérdés:
Mannyiből lehet kihozni egy ilyen cuccost? Gép, érintőképernyő, telefon kihangosítás, a hangcucc nélkül?
Ha valakinek plexi ház hell tudok olyanban segíteni. hogy kapcsolatban vagyok egy nagy teljesítményű lézergravír-vágó tulajdonosával aki jó árba kapja a pelexit is! Olyan szépen vágja a pelexit mint kés a vajat!
Visszatérve a témára, Te esetleg össze tudnál nekem dobni egy ilyen gépet?
A beszerelés talám menne? Jól szerelem az autót csak utálom szedegetni a kárpitokat. Sajnálom szegénykémet!:)
Előre is köszi!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.14. 14:11 
Újonc
Újonc

Hogy oldottad meg a rezgéscsillapítást? bérja a kátyut a vinyó?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.14. 16:48 
Törzsvendég
Törzsvendég

bmw540ipower írta:
Sziasztok!
Szia zsolte39!
Nagyon tetszik a projekted! Gratu! Nagyon ötlet volt, már csak 1 gond van ezzel, hogy most miattat jól a pénztárcámba kell nyúlni!!!:)))) MERT NEKEM IS KELL EGY ILYEN RENDSZER!
NAGYON TETSZIK!
Pár kérdés:
Mannyiből lehet kihozni egy ilyen cuccost? Gép, érintőképernyő, telefon kihangosítás, a hangcucc nélkül?
Ha valakinek plexi ház hell tudok olyanban segíteni. hogy kapcsolatban vagyok egy nagy teljesítményű lézergravír-vágó tulajdonosával aki jó árba kapja a pelexit is! Olyan szépen vágja a pelexit mint kés a vajat!
Visszatérve a témára, Te esetleg össze tudnál nekem dobni egy ilyen gépet?
A beszerelés talám menne? Jól szerelem az autót csak utálom szedegetni a kárpitokat. Sajnálom szegénykémet!:)
Előre is köszi!

Szia!

Kicsit eltűntem mostanság, de a munka az haladt. :)

Megpróbálom össze szedni, mennyit költöttem eddig (hangcucc nélkül).

- Alaplap: 20.000
- Vinyó: volt saját, kb. 8.000-től
- 1 GB memória: 4.000
- DVD író: 4.000
- M1-es táp: 18.000 körül volt
- plexi lapok a házhoz: egy ezresből meg volt, mert nekem is van csókos lézeresem :)
- TFT: 65.000 szállítással együtt
- kábelek, csatlakozók, kapcsolók: 5-8.000
- cuccok az előlaphoz (purhab, epokitt, csiszolóvásznak): 5-8.000, ebben nincsenek benne a gépek (csiszológép, dremel, dekopír)
- USB toldó 2db: 1.000
- árnyékolt monitor toldó: 2.000

Kb. 130.000 a gép és a monitor, ha te csinálod a házat és az előlapot. Érdemes azonban vagy legyártatni, vagy plexiből vágatni az előlapot is. Én jó sokat szívtam vele, és nem lett tökéletes. Valószínűleg én is legyártatom majd plexiből. De volt itt jelentkező, aki felajánlotta ugyanezt fából. :) PMIKI!

Ami még költség: HQCT tuner, kb. 40.000 szállítással együtt. Ez egy kifejezetten autóba készült tuner, USB-s. Én még nem vettem meg, előbb olcsóbbakkal próbálkozom - eddig kevés sikerrel. :S Szoftver: a Centrafuse kb. 250 euró, a Road Runner ingyenes. Én azért döntöttem a CF mellett, mert csak az kezelte a telefonos PDA-mat.

Telefon téma... Többen mondják, hogy visszhangos a kihangosító. Én még nem teszteltem, pedig csak be kéne dugni a mikrofont a gépbe. :D Ha visszhangos, akkor gond van, van egy PCI-os kártya, amit fel lehet használni a visszhang szűrésére, az ára kb. 20.000 Ft. Majd meglátjuk a tesztelésnél.

Nagyjából ennyi. Ami még nincs tisztába téve: csomagtartó vagy utastér. Jelenleg az anyósülés alatt van a gép, pont befér, de így nem lehet állítani se előre, se föl-le. Úgy voltam vele, amíg nem derülnek ki a turpisságok, nem bontom szét megint a kocsi belsejét. El figyelget még egy ideig ott. :)

Szóval nem olcsó dolog. Mivel se MID, se CD, se gyári telefon nincs a kocsiban, inkább költök erre egy picivel többet, de így sokkal több szolgáltatást nyújt majd a rendszer.

A beépítéssel kapcsolatban... Szívesen megosztom veled a tapasztalataimat (kárpitok, mit hova merre), de most még nem szeretném szétbarmolni a kocsidat. :D Idővel vissza térhetünk a dologra. :)

Rezgéscsillapítás. Egyszerű szilikon lapokon fekszik a vinyó, a rögzítés alján és tetején is van belőlük. Az eddigi 2000 km-t félig autópályán félig városi úton tettem meg, tele kátyús szakaszokkal - nem volt gond. Ha bedöglik a vinyó, akkor Ghost vissza, és csókolom. :)

Remélem, tudtam segíteni.

Hamarosan lesznek új fotók, csak valakitől húznom kell egy fényképezőt - az enyém föladta.

Üdv
Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.14. 17:05 
haladó
haladó

SSD-s winyot kell venni, abban nincs mozgo alkatresz, reven memoriakartya van benne, igaz per pill meg draga. Hasonlo megoldas lehet ha az ember vesz egy 8 gigas pendrive-ot es arrol bootolja a cuccot.
Ez mondjuk abbol a szempontbol hasznosabb, mert igy egyszerubb az adatokat cserelni, modositani rajta, mert pendrive kihuz, asztali gepbe be, es mehet az MP3 feltoltes, program install...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zajcev 2008.10.14. 20:16-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.14. 20:15 
Újonc
Újonc

Köszönöm a gyors válaszokat!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.14. 20:59 
Törzsvendég
Törzsvendég

zajcev írta:
SSD-s winyot kell venni, abban nincs mozgo alkatresz, reven memoriakartya van benne, igaz per pill meg draga. Hasonlo megoldas lehet ha az ember vesz egy 8 gigas pendrive-ot es arrol bootolja a cuccot.
Ez mondjuk abbol a szempontbol hasznosabb, mert igy egyszerubb az adatokat cserelni, modositani rajta, mert pendrive kihuz, asztali gepbe be, es mehet az MP3 feltoltes, program install...

Na igen, SSD valóban jó megoldás. De drága és relatív kicsi a kapacitása. :cry: Én azt mondom, inkább cserélem egy évben kétszer a 300-as vinyót 8 ezerért, mint egyszer vegyek egy SSD-t (32 gigás Samsung ~70e 8O ) Bár lehet, rossz a meglátásom.

Pen drive-val az a baj, hogy a mini itx-es lapok nagy többsége nem támogatja az USB-ről bootolást, amelyik támogatja, azzal meg az a gond, hogy 10-12 mp, amíg egyáltalán felismeri a BIOS. Ha ehhez még hozzá vesszük a 4-5 mp POST-ot és a bootolást, nem lesz túl fényes a bekapcsolási idő. :( Elég sok mindenen gondolkodtam én is - többek közt a CF-SATA megoldáson is -, de végül maradtam a vinyónál. A használat során úgyis kiderül, mennyire válik be. :)

Nekem a mostani beállításokkal 10 mp, mire gyújtás után megszólal a zene.

És a fent leírtakat tessék szíves lenni tapasztalatként venni, nem okoskodásként. :)

Üdv
Zsolt

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsolte39 2008.10.14. 22:06-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.15. 00:53 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 3 alkalommal
Kapott köszik: 10 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M62 740
Évjárata: 2001
Kivitele: Sedan
Urak!

Végig olvastam gyorsan(kb 25 perc alatt) ezt a topicot...Kegyetlen dolgokra vagytok képesek,komolyan mondom! :D Csak gratulálni tudok a kitartó munkához Zsolt!Így tovább,kíváncsian várom az eredményt.

--OFF--
Egyébként,ha már itt a vége felé meg lett említve a tapasztalat,én mindenkinek azt mondanám,hogy csak a fanatikusok,hozzáértők,és az elektronikához értők vágjanak bele ilyen vállalkozásba,mert könnyen elszakadhat az a bizonyos cérna. :P
Mivel én is az előbbi csapathoz sorolnám inkább magam,szintén összehoztam egy jó ismerősömmel egy komplett,egyedi hifi rendszert az én autómban,amelynek nálam a tetemes részét (kb 80-85%-ot) a hangszórók és erősítők vitték el,mintsem a fej.
Nagy szerepet játszott az eredeti gyári kinézet,kezelhetőség,és a minőség!
De a lényegre térve szummáznám:Nem lehetetlen,csak rengeteg időt és munka bele fektetést igényel egy ilyen project,pláne ha a tökéletességre törekszünk.Én még nem érzem 100%-nak a saját rendszeremet,és 3. éve készül,amelynek nem csak az idő és pénz szab határt,hanem a tökéletesre való törekedés legfőképpen.
Hangsúlyozom,csak a tapasztalatok miatt. :lol:

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.17. 22:08 
Újonc
Újonc

Sziasztok! Már csak 1 dolog tart vissza a carpc projekttől:
A 16:9 beépítő keret! Hogyan lehetne tökéletesen kivitelezni?
Más esetleg arra is gondoltam, hogy veszek egy 16:9 gyári boardmonitort és beleszerelek egy tuch screent monidort? pontosan milyen széles a gyári méret? a 7" teljesen passzol hozzá?
Vagy hogy lehet legyártani tökéletesre a keretet? Ki tud mondani valamit?
Nem a pénz számít megérne akár több tízezret a gyári kinézet! Tippek?
Köszi!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.17. 22:17 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

bmw540ipower írta:
Más esetleg arra is gondoltam, hogy veszek egy 16:9 gyári boardmonitort és beleszerelek egy tuch screent monidort? pontosan milyen széles a gyári méret? a 7" teljesen passzol hozzá?
Köszi!
Az ebay-en mintha láttam volna dupla din-es keretet.Néz körül hátha van

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.17. 22:17 
E39 FAN
E39 FAN

Kapott köszik: 34 alkalommal
zsolte39 írta:
zajcev írta:

Na igen, SSD valóban jó megoldás. De drága és relatív kicsi a kapacitása. :cry: Én azt mondom, inkább cserélem egy évben kétszer a 300-as vinyót 8 ezerért, mint egyszer vegyek egy SSD-t (32 gigás Samsung ~70e 8O ) Bár lehet, rossz a meglátásom.

Pen drive-val az a baj, hogy a mini itx-es lapok nagy többsége nem támogatja az USB-ről bootolást, amelyik támogatja, azzal meg az a gond, hogy 10-12 mp, amíg egyáltalán felismeri a BIOS. Ha ehhez még hozzá vesszük a 4-5 mp POST-ot és a bootolást, nem lesz túl fényes a bekapcsolási idő. :( Elég sok mindenen gondolkodtam én is - többek közt a CF-SATA megoldáson is -, de végül maradtam a vinyónál. A használat során úgyis kiderül, mennyire válik be. :)

És a fent leírtakat tessék szíves lenni tapasztalatként venni, nem okoskodásként. :)

Üdv
Zsolt

A képeket csak én várom ? :oops

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.17. 22:20 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

admin írta:
bmw540ipower írta:
Köszi!
Az ebay-en mintha láttam volna dupla din-es keretet.Néz körül hátha van

Tesék itt is van Ebay 2DIN

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.17. 22:22 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Motor tipusa: M73B54
Évjárata: 1996
Celtic írta:
zsolte39 írta:
zajcev írta:

Üdv
Zsolt

A képeket csak én várom ? :oops

Itt vannak a Zsolt képei:
http://mybimmer.atw.hu/

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.18. 11:37 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 4 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 520dA
Évjárata: 2007
Jaj de örülök a témának, majd vissza is olvasom, jópáréve énis építettem még e34-be, akkoriban még nem volt PDA, meg mp3-at tudó olcsó fejegység, ésatöbbi. ViaITX is fejlődőben volt, és a vga felbontásu kijelzők is nagyon drágák voltak, emlékszem még vámot is kellett rá fizetni :-)

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.18. 19:22 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 525d?
Sziasztok!

Gratulálok az eddigiekhez!

A beépített carpc kommunikál-e a kocsi komputerével?
pl tud-e adatokat megjeleníteni a kocsi adataiból?

Hege

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.18. 19:43 
E39 FAN
E39 FAN

Kapott köszik: 34 alkalommal
BMW_Power írta:
Jaj de örülök a témának, majd vissza is olvasom, jópáréve énis építettem még e34-be, akkoriban még nem volt PDA, meg mp3-at tudó olcsó fejegység, ésatöbbi. ViaITX is fejlődőben volt, és a vga felbontásu kijelzők is nagyon drágák voltak, emlékszem még vámot is kellett rá fizetni :-)

Kép

:taps:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.19. 20:45 
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek a segítséget és a sok biztatást! :) Úgy néz ki, egy időre leáll a projekt, mivel eljutott olyan szintre, amivel jelen pillanatban megelégszem.

A munka nagy részét a beépítő keret tette ki, sokféle megoldáson gondolkoztam, amiből végül kettő valósult meg. Az első, hogy a gyári magnós fej előlapját használtam fel, és purhabbal, epokittel alakítottam ki a keretet. Ennek nagy hátránya a hosszadalmas készítés, és a megfelelő tudás hiányában nem lesz tökéletes az előlap. Én soha életemben nem csináltam még ilyesmit, de ahhoz képest tűrhető lett az eredmény.

Végül a lézeres vágás mellett döntöttem, így a mostani keret két plexi lapból készült. Az elülső 3 mm vastag, tulajdonképpen ez tartja az érintőpanelt és monitort a helyén, hogy ne boruljanak ki, ha padlógázzal indul az ember. :D A másik lap hátul helyezkedik el, amire az elektronikákat és a monitor tartókat szereltem. Az egész keret mögé feketére fújt vastag PVC lap került, hogy a felület szerelt alkatrészeket megvédjem az esetleges szerelés közbeni ütésektől. Az eredmény sokkal jobb lett, mint az epokittes megoldásnál. A dolog két ponton hibádzik: a jobb oldali takaró díszléc (a kesztyűtartó fölötti) kicsit eláll a bal oldalsó fülnél, mivel a beépítő kerethez felhasznált rögzítő lemez túl vastag volt - a lemez a takaró léc alatti lyukhoz van csavarozva. A másik hiba: a keret alján van kb. 1 mm hézag, nem feltűnő, de bosszantó. A festés is egész jól sikerült. Két réteg alapozó és két réteg matt fekete festék került a keretre.

Ami nehéz volt: kiszedni a fejegységet rögzítő keretet. Az egyik ujjam és az alkarom bánta, de csak kijött. Kétemberes munka, itt is ott is feszíteni kell a műszerfalat, hogy anélkül ki tudd szedni, hogy szét kéne kapni az egész belsőt.

bmw540ipower

A 7"-os szélesvásznú TFT-k érintőképernyőjének mérete kis ráhagyással 167 x 106 mm. Érdemes előbb érdeklődni, nehogy fölöslegesen adj ki érte pénzt. :)

Janika_86

Teljesen igazad van, csak az fogjon bele, akinek van ideje és türelme az ilyen dolgokhoz. Én hetente bontottam szét az egész belsőt a kábelezések miatt, és még legalább egyszer meg kell ismételni, hogy a TFT kábeleit behúzzam.

Ami még buktató: az akksi. Nekem 80Ah-s van hátul, és elég rendesen megérzi szegény a bent lévő két erősítőt és a PC-t. Mindenképp vagy nagyobb kapacitású akksit ajánlok, vagy egy kondit a csomiba. Az elmúlt 1 hónapban kétszer kellett bikázni az autót, igaz ehhez az is hozzá tartozik, hogy az első alkalommal csontra sikerült lemeríteni 2 órás zenéléssel és az állófűtéssel. Szóval csak óvatosan. :)

Hege525d

Szoftver függő a dolog. Mivel én a Centrafuse mellett döntöttem, le kell mondjak a kommunikációról. A CF ODB2-t tud, ami viszont tudtommal csak az amerikai autókba épített szabvány, bár majd okosabbak mondanak róla valamit. Ha jól rémlik, akkor Road Runner kezel 1-2 dolgot, de kell hozzá intefész is. Kérdezd MChris-t, szerintem neki van pár infója. :)

Képek itt:
mybimmer-atw.hu

Kéretik nem nevetni, hogy koszos az autó. :P Mostanában nem takarítottam. :oops:

Ha valakinek tudok segíteni, szóljon bátran. Előre is elnézést, ha későn reagálok, de néha nem kapom meg az értesítőket. :P

Üdv, jó éjt
Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.20. 02:36 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Motor tipusa: M73B54
Évjárata: 1996
zsolte39 írta:
Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek a segítséget és a sok biztatást! :) Úgy néz ki, egy időre leáll a projekt, mivel eljutott olyan szintre, amivel jelen pillanatban megelégszem.

A munka nagy részét a beépítő keret tette ki, sokféle megoldáson gondolkoztam, amiből végül kettő valósult meg. Az első, hogy a gyári magnós fej előlapját használtam fel, és purhabbal, epokittel alakítottam ki a keretet. Ennek nagy hátránya a hosszadalmas készítés, és a megfelelő tudás hiányában nem lesz tökéletes az előlap. Én soha életemben nem csináltam még ilyesmit, de ahhoz képest tűrhető lett az eredmény.

Végül a lézeres vágás mellett döntöttem, így a mostani keret két plexi lapból készült. Az elülső 3 mm vastag, tulajdonképpen ez tartja az érintőpanelt és monitort a helyén, hogy ne boruljanak ki, ha padlógázzal indul az ember. :D A másik lap hátul helyezkedik el, amire az elektronikákat és a monitor tartókat szereltem. Az egész keret mögé feketére fújt vastag PVC lap került, hogy a felület szerelt alkatrészeket megvédjem az esetleges szerelés közbeni ütésektől. Az eredmény sokkal jobb lett, mint az epokittes megoldásnál. A dolog két ponton hibádzik: a jobb oldali takaró díszléc (a kesztyűtartó fölötti) kicsit eláll a bal oldalsó fülnél, mivel a beépítő kerethez felhasznált rögzítő lemez túl vastag volt - a lemez a takaró léc alatti lyukhoz van csavarozva. A másik hiba: a keret alján van kb. 1 mm hézag, nem feltűnő, de bosszantó. A festés is egész jól sikerült. Két réteg alapozó és két réteg matt fekete festék került a keretre.

Ami nehéz volt: kiszedni a fejegységet rögzítő keretet. Az egyik ujjam és az alkarom bánta, de csak kijött. Kétemberes munka, itt is ott is feszíteni kell a műszerfalat, hogy anélkül ki tudd szedni, hogy szét kéne kapni az egész belsőt.

bmw540ipower

A 7"-os szélesvásznú TFT-k érintőképernyőjének mérete kis ráhagyással 167 x 106 mm. Érdemes előbb érdeklődni, nehogy fölöslegesen adj ki érte pénzt. :)

Janika_86

Teljesen igazad van, csak az fogjon bele, akinek van ideje és türelme az ilyen dolgokhoz. Én hetente bontottam szét az egész belsőt a kábelezések miatt, és még legalább egyszer meg kell ismételni, hogy a TFT kábeleit behúzzam.

Ami még buktató: az akksi. Nekem 80Ah-s van hátul, és elég rendesen megérzi szegény a bent lévő két erősítőt és a PC-t. Mindenképp vagy nagyobb kapacitású akksit ajánlok, vagy egy kondit a csomiba. Az elmúlt 1 hónapban kétszer kellett bikázni az autót, igaz ehhez az is hozzá tartozik, hogy az első alkalommal csontra sikerült lemeríteni 2 órás zenéléssel és az állófűtéssel. Szóval csak óvatosan. :)

Hege525d

Szoftver függő a dolog. Mivel én a Centrafuse mellett döntöttem, le kell mondjak a kommunikációról. A CF ODB2-t tud, ami viszont tudtommal csak az amerikai autókba épített szabvány, bár majd okosabbak mondanak róla valamit. Ha jól rémlik, akkor Road Runner kezel 1-2 dolgot, de kell hozzá intefész is. Kérdezd MChris-t, szerintem neki van pár infója. :)

Képek itt:
mybimmer-atw.hu

Kéretik nem nevetni, hogy koszos az autó. :P Mostanában nem takarítottam. :oops:

Ha valakinek tudok segíteni, szóljon bátran. Előre is elnézést, ha későn reagálok, de néha nem kapom meg az értesítőket. :P

Üdv, jó éjt
Zsolt

Szia Zsolt!

Gratulálok! Szép és kitartó munka volt! :taps:

Köszönöm a sok segítséget :!: ,akkor "bemutató élőben" November 15.-én :?: :lol:

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 213 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]