![]() |
2011.11.26. 14:08
leslie írta:Nem műxik a hátsó ablaktörlőm. Visszaolvastam a topicban, hogy kell szétszedni, tegnap neki is álltam, de elakadtam a zéger gyűrűnél..... Levettem a 13-as anyát, lejött a kar is, de össze van rohadva ott minden. WD40 sem segít. Szerintetek hogy próbáljam meg levenni azt a zégert??? Mini csavarhúzóval is próbáltam ,de semmi. Meg sem mozdul
2011.11.26. 14:14
Imco írta:leslie írta:Nem műxik a hátsó ablaktörlőm. Visszaolvastam a topicban, hogy kell szétszedni, tegnap neki is álltam, de elakadtam a zéger gyűrűnél..... Levettem a 13-as anyát, lejött a kar is, de össze van rohadva ott minden. WD40 sem segít. Szerintetek hogy próbáljam meg levenni azt a zégert??? Mini csavarhúzóval is próbáltam ,de semmi. Meg sem mozdul
Áztasd a WD40-ben, csavarlazítóval.
Nekem szerencsém volt vele.
2011.11.26. 16:09
leslie írta:Imco írta:leslie írta:Nem műxik a hátsó ablaktörlőm. Visszaolvastam a topicban, hogy kell szétszedni, tegnap neki is álltam, de elakadtam a zéger gyűrűnél..... Levettem a 13-as anyát, lejött a kar is, de össze van rohadva ott minden. WD40 sem segít. Szerintetek hogy próbáljam meg levenni azt a zégert??? Mini csavarhúzóval is próbáltam ,de semmi. Meg sem mozdul
Én még arra gondoltam, hogy kicsit melegíteni kéne, csak nehéz hozzáférni + műanyag van körülötte
2011.12.16. 19:38
Már kapott WD40-et is, de semmi. Be van rohadva, de annyira, hogy kézzel el sem lehet forgatni. Még fogóval sem.
2011.12.16. 19:55
leslie írta:Elakadtam és jól jönne egy kis segítség.... Nem működik a hátsó ablaktörlőmMár kapott WD40-et is, de semmi. Be van rohadva, de annyira, hogy kézzel el sem lehet forgatni. Még fogóval sem.
Admin, ezt Te írtad, még 2008-ban:
" Nekem kijött igaz nem könnyen.
Alulról van egy kis torx csavar azt kiveszed utána szét huzod a tetejét alata van egy 13-as anya ez tartja a lapátot leveszed a kart a kar alat van egy zéger gyürü azt is lekapod utána van még alátét azt is és utána szép óvatosan kitolod a tengelyt befelé közbe lehet forgatni jobbra balra és egy kis WD40 se árt.A pucolásnál vigyáz mert van rajta gumi O-gyürü is. "
Ahogy le van írva szét is szedtem, de a tengely meg sem moccan.... Próbáltam finoman megütögetni a tengelyt kalapáccsal, de semmi.
Van valakinek valami ötlete, hogy miként lehetne szétszedni azt az egységet ???
( a tengelyél van egy anya - asszem 22-es dugókulccsal lehet hozzáférni, de az sem mozdul )
Össze van rohadva az egész és már nincs ötletem, hogy miként lehetne szétszedni.
2011.12.16. 20:17
leslie írta:Elakadtam és jól jönne egy kis segítség.... Nem működik a hátsó ablaktörlőmMár kapott WD40-et is, de semmi. Be van rohadva, de annyira, hogy kézzel el sem lehet forgatni. Még fogóval sem.
Admin, ezt Te írtad, még 2008-ban:
" Nekem kijött igaz nem könnyen.
Alulról van egy kis torx csavar azt kiveszed utána szét huzod a tetejét alata van egy 13-as anya ez tartja a lapátot leveszed a kart a kar alat van egy zéger gyürü azt is lekapod utána van még alátét azt is és utána szép óvatosan kitolod a tengelyt befelé közbe lehet forgatni jobbra balra és egy kis WD40 se árt.A pucolásnál vigyáz mert van rajta gumi O-gyürü is. "
Ahogy le van írva szét is szedtem, de a tengely meg sem moccan.... Próbáltam finoman megütögetni a tengelyt kalapáccsal, de semmi.
Van valakinek valami ötlete, hogy miként lehetne szétszedni azt az egységet ???
( a tengelyél van egy anya - asszem 22-es dugókulccsal lehet hozzáférni, de az sem mozdul )
Össze van rohadva az egész és már nincs ötletem, hogy miként lehetne szétszedni.
2012.01.09. 09:57
2012.01.09. 10:11
jackson írta:Adj isten!
Meg volt a hátsó ajtó csere. Már csavarra tudom mi merre van benne. A hátsó tengely biztos ami biztos totál gyári újra cseréltettem. És vissza szereléskor jön a meglepi:
A hátsó ablak kar bár tök ugyan az mint a 1996-os Touringokban de 2002-től bele raktak egy kis műanyag vackot.
LINK oda
a 10-es alkatrészről van szó. Mint látható ez 2002/5hótól került bele. pedig a kar kódja ugyan az.
Nem lehet, hogy ez a dög hiánya miatt rohad be az összes lapát? Minden esetre rendeltem egy gyárit AlpinaFAN-nál és majd ha megjön kiderül bele való-e.
Jackson, akinek tele a hócipője a hátsó ajtóval
2012.01.09. 10:36
Meg volt a hátsó ajtó csere. Már csavarra tudom mi merre van benne. A hátsó tengely biztos ami biztos totál gyári újra cseréltettem. És vissza szereléskor jön a meglepi:
A hátsó ablak kar bár tök ugyan az mint a 1996-os Touringokban de 2002-től bele raktak egy kis műanyag vackot.
LINK oda
a 10-es alkatrészről van szó. Mint látható ez 2002/5hótól került bele. pedig a kar kódja ugyan az.
Nem lehet, hogy ez a dög hiánya miatt rohad be az összes lapát? Minden esetre rendeltem egy gyárit AlpinaFAN-nál és majd ha megjön kiderül bele való-e.
2012.01.09. 10:50
leslie írta:Imco írta:leslie írta:Nem műxik a hátsó ablaktörlőm. Visszaolvastam a topicban, hogy kell szétszedni, tegnap neki is álltam, de elakadtam a zéger gyűrűnél..... Levettem a 13-as anyát, lejött a kar is, de össze van rohadva ott minden. WD40 sem segít. Szerintetek hogy próbáljam meg levenni azt a zégert??? Mini csavarhúzóval is próbáltam ,de semmi. Meg sem mozdul
Én még arra gondoltam, hogy kicsit melegíteni kéne, csak nehéz hozzáférni + műanyag van körülötte
2012.01.09. 10:50
[url="http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DR61&mospid=47561&btnr=61_0174&hg=61&fg=45"]LINK oda[/url]
2012.01.09. 10:53
Berkut írta:leslie írta:Imco írta:leslie írta:Nem műxik a hátsó ablaktörlőm. Visszaolvastam a topicban, hogy kell szétszedni, tegnap neki is álltam, de elakadtam a zéger gyűrűnél..... Levettem a 13-as anyát, lejött a kar is, de össze van rohadva ott minden. WD40 sem segít. Szerintetek hogy próbáljam meg levenni azt a zégert??? Mini csavarhúzóval is próbáltam ,de semmi. Meg sem mozdul
Szia!
Én végső kétségbeesésemben hőpisztollyal estem neki, attól adta meg magát.
Mivel üvegezéssel foglalkozunk, tudom, hogy a a hátsó szélvédők hő szempontjából többet bírnak, mivel edzett üvegről van szó. Ha felmelegítetted, akkor viszont hagyd magától kihűlni, addig nem mozgasd, ne csapkodd az ajtó, és ne is hűtsd mesterségesen!
B.
2012.01.09. 11:14
leslie írta:
Köszönöm, ha kicsit jobb idő lesz, akkor megpróbálom.
2012.01.09. 11:36
Imco írta:leslie írta:
Előtte azért kérd el Berkut számát.![]()
2012.01.09. 11:46
leslie írta:Imco írta:leslie írta:
Előtte azért kérd el Berkut számát.![]()
Ez csak természetes
2012.01.09. 13:12
csavitouring írta:
Még arra gondoltam, hogy szét kéne szedned annyira, hogy a tengelyt, be tud fújni WD-40, csavarlazító, gázolajjal. Úgy közlekedsz vele, és minden alkalommal , amikor jössz-mész az autóval és megállsz befújod, ki kell annak lazulnia
2012.01.14. 11:32
2012.01.15. 23:14
atx808 írta:Nekem is abbahagyta a munkát, de csak a vizet nem nyomja hátul, az ablaktörlő működik rendesen.
Hol kezdjek neki?
Olvastam a topic-ot, de nem találtam választ Jakó kérdésére, mert nekem is becsepeg a víz a pótféklámpa mellett felülről (nagy esőben majdnem tenyérnyi foltot hagy). NT-ben csak nézegették, nem tudják.
2012.01.16. 10:44
atx808 írta:Nekem is abbahagyta a munkát, de csak a vizet nem nyomja hátul, az ablaktörlő működik rendesen.
Hol kezdjek neki?
Olvastam a topic-ot, de nem találtam választ Jakó kérdésére, mert nekem is becsepeg a víz a pótféklámpa mellett felülről (nagy esőben majdnem tenyérnyi foltot hagy). NT-ben csak nézegették, nem tudják.
2012.01.16. 18:33