![]() |
2010.09.17. 19:06
simi64 írta:Hogy mennyi problem van ezekkel a V alakú mocikkal![]()
![]()
BMW=sechs Zyllinder
2010.09.17. 19:21
jackson írta:simi64 írta:Hogy mennyi problem van ezekkel a V alakú mocikkal![]()
![]()
BMW=sechs Zyllinder
Ja megjegyezném, hogy a tiédben is lecsökken szint és sokkal mivel lassabban melegszik nehezebben jön vissza.
Jackson, aki a helyedben holnap reggel megnézném mert a végén ki derül kevesebb hűtőfolyadékkal kószálsz mint kéne
2010.09.17. 21:13
PeterE39 írta:rbakos írta:Sziasztok!
Következő problémával fordulok hozzátok: az a gondom a fűtés-hűtéssel, hogy tök mindegy milyen hőmérsékletet állítok be ha automatáról átkapcsolok pl. szélvédő fújásra akkor csak meleget fúj. Általában 19 fokra van belőve és még automatán is azért érezni, hogy fentről meleg jön. Ma is mikor mentem dolgozni és néha átnyomtam a szélvédő fújásra (felfelé mutató nyilacska) akkor olyan meleget fújt, hogy majd leégett a hajam. Nem mondom el is tűnt a pára, de azért ez sztem nem normális. Nyáron kifejezetten kellemetlen.
Vajon a fűtéscsapom nem záródna normálisan?
Másik: mikor áll az autó (0 állásban a kulcs, pl. garázs) a klímavezérlőhöz hajolva halk súgást hallok folyamatosan, mintha egy kis ventilátor menne. Ez mi lehet? Másnál is van ilyen?
Köszi
R.
Előbbi normális, utóbbi kérdéses.
A "szélvédő fújás" a párátlanító funkció, tehát max fűtés és max ventillátor fordulat.
A klímavezérlőben pedig valóban van ventillátor, ami beszívja az utastérből a levegőt hőméréshez. De én is azt gondolnám, hogy 0 állásban nem kéne mennie. Akkor is csinálja mikor reggel kinyitod az autót, vagy csak leállítás után egy ideig?
2010.09.17. 21:20
simi64 írta:jackson írta:simi64 írta:Hogy mennyi problem van ezekkel a V alakú mocikkal![]()
![]()
BMW=sechs Zyllinder
Ja megjegyezném, hogy a tiédben is lecsökken szint és sokkal mivel lassabban melegszik nehezebben jön vissza.
Jackson, aki a helyedben holnap reggel megnézném mert a végén ki derül kevesebb hűtőfolyadékkal kószálsz mint kéne
Az enyémben átlátszó kiegyenlítő-tartály van. A szintje mindig a max és min között, a mutató + a második utcasaroknál fixen függőleges, mint egy villanyoszlop.
De azért ez érdekes, holnap meg is nézem a szintet hidegen és melegen is
2010.09.17. 21:42
jackson írta:simi64 írta:jackson írta:simi64 írta:Hogy mennyi problem van ezekkel a V alakú mocikkal![]()
![]()
BMW=sechs Zyllinder
Az enyémben átlátszó kiegyenlítő-tartály van. A szintje mindig a max és min között, a mutató + a második utcasaroknál fixen függőleges, mint egy villanyoszlop.
De azért ez érdekes, holnap meg is nézem a szintet hidegen és melegen is
Igen csak arra figyelj amit említettem az oldalt tartályosnál látod leszedett kupak nélkül is a szintet. Csak itt össze nyomja a nyomás a levegőt. Tehát így nem lesz olyan nagy a mozgás. E30-ban sem volt már az is oldalt tartályos volt.
Nekünk a új tartályban ki kell nyitni és csak akkor látod a szintet és keresztül folyós rendszerű tehát a teljes mennyiség bizonyos része vissza csorog a kiegyenlítő tartály tetején.
Jackson, aki csak ilyesztget hogy ne legyen olyan nagy szád
2010.09.17. 21:59
apa írta:Hallgasd meg az öreg motorost!A hűtőfolyadékot mindig addig kell önteni,amíg meg nem telik,ezt tapasztalatból mondom,ha rácsavarod a sapkát és megmelegszik a túlnyomó szelepen a felesleg eltávozik a rendszerből.
Kérdezd meg Muhattit,Ő sem most kezdte,DE ha keveset töltesz bele,megnézheted magad.
2010.09.17. 22:08
2010.09.17. 22:30
jackson írta:apa írta:Hallgasd meg az öreg motorost!A hűtőfolyadékot mindig addig kell önteni,amíg meg nem telik,ezt tapasztalatból mondom,ha rácsavarod a sapkát és megmelegszik a túlnyomó szelepen a felesleg eltávozik a rendszerből.
Kérdezd meg Muhattit,Ő sem most kezdte,DE ha keveset töltesz bele,megnézheted magad.
Amikor rákérdeztem nem tudta miért csak rutinból csinálta. Most tudom pontosan miért is. A teletöltés sem jó. Csak arra nem is emlékszem miért, pedig valaki annó mondta.
Jackson, aki megy mert aludni kéne tali elött
2010.09.17. 22:50
jackson írta:Jackson, aki csak ilyesztget hogy ne legyen olyan nagy szád
2010.09.20. 07:36
apa írta:jackson írta:apa írta:Hallgasd meg az öreg motorost!A hűtőfolyadékot mindig addig kell önteni,amíg meg nem telik,ezt tapasztalatból mondom,ha rácsavarod a sapkát és megmelegszik a túlnyomó szelepen a felesleg eltávozik a rendszerből.
Amikor rákérdeztem nem tudta miért csak rutinból csinálta. Most tudom pontosan miért is. A teletöltés sem jó. Csak arra nem is emlékszem miért, pedig valaki annó mondta.
Mert ha a túlnyomást elengedő szeleped nem működik,szétnyomja a gumicsöveidet
miután megtágul a folyadék.
Szép álmokat tali előtt.
2010.09.20. 08:50
jackson írta:apa írta:jackson írta:apa írta:Hallgasd meg az öreg motorost!A hűtőfolyadékot mindig addig kell önteni,amíg meg nem telik,ezt tapasztalatból mondom,ha rácsavarod a sapkát és megmelegszik a túlnyomó szelepen a felesleg eltávozik a rendszerből.
Mert ha a túlnyomást elengedő szeleped nem működik,szétnyomja a gumicsöveidet
miután megtágul a folyadék.
Szép álmokat tali előtt.
Egyéb iránt ez nekem is eszembe jutott, hogy ha kell ha nem hűtő sapka csere kéne (relatíve új van benne valami 2-3 éves). Ha viszont alacsony a szint (pl nulla) a kiegyenlítőben akkor már elkezdhet buborékokat is bele nyomni a szivattyú a rendszerbe és az se jó.
Jackson, akinek mostanság nem jelzett a nyüves szint jelző
2010.10.01. 18:29
2010.10.01. 18:33
bonsai írta:Sziasztok!
Kinek mi a javaslata?
Szinte 100%-ra veszem hogy termosztátot kell cserélnem (nehezen megy fel a vízhőfok, lejtőn visszahűl..)
Az lenne a kérdés hogy meg lehet-e állapítani, hogy melyiket cseréljem ki- a nagyot vagy az EGR szelepét-?
2010.10.01. 18:34
bonsai írta:Sziasztok!
Kinek mi a javaslata?
Szinte 100%-ra veszem hogy termosztátot kell cserélnem (nehezen megy fel a vízhőfok, lejtőn visszahűl..)
Az lenne a kérdés hogy meg lehet-e állapítani, hogy melyiket cseréljem ki- a nagyot vagy az EGR szelepét-?
2010.10.01. 18:40
jackson írta:bonsai írta:Sziasztok!
Kinek mi a javaslata?
Olvass vissza. Admin elöbb az EGR majd a nagyot javasolta.
Jackson, aki emlékszik pedig benya
2010.10.01. 18:42
bonsai írta:jackson írta:bonsai írta:Sziasztok!
Kinek mi a javaslata?
Köszi Jackson, erre én is emlékszem, igazából azt kérdeztem, hogy meg lehet-e állapítani melyiket kell, van-e rá módszer?
2010.10.01. 19:02
jackson írta:bonsai írta:jackson írta:bonsai írta:Sziasztok!
Kinek mi a javaslata?
Köszi Jackson, erre én is emlékszem, igazából azt kérdeztem, hogy meg lehet-e állapítani melyiket kell, van-e rá módszer?
Ha lett volna (amiről tudunk) már írták volna. Egyszerűen az olcsóbbat (EGR) cseréld elöbb ezt javasolta már többször az admin.
Jackson, aki erre emlékszik
2010.10.01. 20:57
bonsai írta:Így fogok tenni..különben nem nagy a különbség árban
Remélem, nem kell utána a másik isegyütt a kettő már azért nem kevés ebben a mai világban ( nekem.. )
2010.10.02. 09:05
barbrady írta:bonsai írta:Így fogok tenni..különben nem nagy a különbség árban
Remélem, nem kell utána a másik isegyütt a kettő már azért nem kevés ebben a mai világban ( nekem.. )
Ugyanebben a helyzetben vagyok, az egr-ét már kicseréltem, de nem az volt a hibás, így sem melegszik rendesen. Ha lesz egy kis időm cserélem a másikat is.
2010.10.02. 13:07