![]() |
2013.01.28. 22:11
bendegúz írta:Az nem lenne gyenge.Bocs csak kíváncsi voltam,mit szólsz. Egyébként már megint igazad van.
2013.01.28. 22:14
csiatt írta:bmw520ds írta:csiatt írta:tibi666 írta:csiatt írta:Egy alap kérdés: Mi a turbó meghalásának első tünete? miből lehet következtetni egy hamarosan bekövetkező turbó halálra? Vagy nincsenek egyértelmű kézzel fogható előjelei, egyszercsak behal és kész?
Lehet visító, vagy huhogó hangja, fogyaszthat olajat, eregethet kékes füstöt az autó, de az sem kizárt, hogy semmi előjele nincs, egyszer csak elszáll.
És ha ezek a visító, huhogó hangok egyszer megjelennek, akkor onnantól folyamatos, vagy csak néha-néha majd egyre sűrűbben visszatérő jelenség?
(Azért kérdezem, mert szombaton mentem egy 5km-t (nagyon felmelegedni sem tudott) az autóval és akkor hallottam először ilyen halk huhogást, illetve ciripelést is a bal elejéből, de azóta semmi ilyesmi (pedig mentem vidéket is), és fogalmam sincsen mi lehetett)
Ami ciripel az tücsök, ami huhog az pedig bagoly.
Ha felnyitod a motorháztetőt és behajolsz a slusszkulcsért és leállítod, ha fülelsz és fémes hang jön felőle mire nyugalmi állapotba ér, felkészülhetsz egy új vásárlására. Ha menet közben is figyelsz és ez a hang néha hallható, akkor hátradőlhetsz, biztos hogy közel a csere, nem kell találgatni!
A jobb oldalról figyeld.
MegnyugtattálBal oldalon hallottam és gyújtás ráadásától alapjáraton álló helyzetben is. És csak az 5km-es út végéig. Visszafele már nem. Sajnos akkor nem úgy voltam öltözve és sötét is volt, így nem láttam semmit. Azóta nem jelentkezett, de a kisördög most bennem van. A bal elejénél alapjáraton mi lehet még ilyen hanggal (ventillátor, szivattyú, csapágy...)? Fordulatra kicsit erősödött, de 2000 körül már nem hallatszódott (lehet csak a motorhang miatt)
2013.01.28. 22:18
csiatt írta:bmw520ds írta:csiatt írta:tibi666 írta:csiatt írta:Egy alap kérdés: Mi a turbó meghalásának első tünete? miből lehet következtetni egy hamarosan bekövetkező turbó halálra? Vagy nincsenek egyértelmű kézzel fogható előjelei, egyszercsak behal és kész?
Lehet visító, vagy huhogó hangja, fogyaszthat olajat, eregethet kékes füstöt az autó, de az sem kizárt, hogy semmi előjele nincs, egyszer csak elszáll.
És ha ezek a visító, huhogó hangok egyszer megjelennek, akkor onnantól folyamatos, vagy csak néha-néha majd egyre sűrűbben visszatérő jelenség?
(Azért kérdezem, mert szombaton mentem egy 5km-t (nagyon felmelegedni sem tudott) az autóval és akkor hallottam először ilyen halk huhogást, illetve ciripelést is a bal elejéből, de azóta semmi ilyesmi (pedig mentem vidéket is), és fogalmam sincsen mi lehetett)
Ami ciripel az tücsök, ami huhog az pedig bagoly.
Ha felnyitod a motorháztetőt és behajolsz a slusszkulcsért és leállítod, ha fülelsz és fémes hang jön felőle mire nyugalmi állapotba ér, felkészülhetsz egy új vásárlására. Ha menet közben is figyelsz és ez a hang néha hallható, akkor hátradőlhetsz, biztos hogy közel a csere, nem kell találgatni!
A jobb oldalról figyeld.
MegnyugtattálBal oldalon hallottam és gyújtás ráadásától alapjáraton álló helyzetben is. És csak az 5km-es út végéig. Visszafele már nem. Sajnos akkor nem úgy voltam öltözve és sötét is volt, így nem láttam semmit. Azóta nem jelentkezett, de a kisördög most bennem van. A bal elejénél alapjáraton mi lehet még ilyen hanggal (ventillátor, szivattyú, csapágy...)? Fordulatra kicsit erősödött, de 2000 körül már nem hallatszódott (lehet csak a motorhang miatt)
2013.01.28. 22:40
2013.01.28. 22:41
kész van, mint a matek lecke.
2013.02.10. 05:51
2013.02.10. 09:35
2013.02.10. 09:46
Labi írta:én ha a repülőtér mellett lennék, felhívnám Muhaatit. tud trélert intézni és ha kell meg tudná javítani. ...csak javaslat. A hibádra itt nem fogsz választ kapni, max rosszabb lesz a helyzeted, ha nem jön be a javaslat.
2013.02.10. 10:04
2013.02.10. 11:58
harobikes75 írta:Kedves klubtarsak,
Nagy a baj. A turbocsoveim cserere szorultak meg is rendeltem a csoveket de meg mielott megjottek az auto menet kozben egyszer csak furcsa csorgo hang ad mi magabol ahogy nyomnam nem is megy csak mint egy szivodizel es furcsan csorog. Olaj van alapjarat nem remeg szepen indul es leall csak a fordulatszam emelkedesevel jon meg az a hang es az auto 2-2500 rpm fole nem megy. Kerdes : turbohalal vagy cso szakadt szet teljesen vagy turboszelep?? Mindig minden olajcsere es egyeb idoben gyari cuccokkal igen a kartergazszuro is. Az auto egy parkolo an all a repteren el kellene vinni szerelohoz de vanon vihetem e labon vagy treler? Olajtocsa nincs szerelo szerint mehetek vele 2000 rpm alatt. Javaslat?? Elore is koszonom!
2013.02.10. 13:10
2013.02.10. 13:29
harobikes75 írta:Kovezzetek meg: thaifoldn vagyok a kocsi ferihegyen. Sajnos a tavolsag nagy szerelo nem jon. Marad muhaati hatha o tud segiteni. Lehet rosszul tettem fel a kerdest arra lennek kivancsi lehet e turbo hiba vagy csak a cso mellett a nyomo oldon nem tolt es ezert erotlen. Szerelo szerint lehet es azert nem megy csak alig. Alapjaraton nem csorog csak 2000 rpm fele... Jo lenne treler de hilnap este ki tud segiteni ejjel szall le a gep a parkolobol meg el kell mennem...
2013.02.10. 13:32
2013.02.10. 13:45
harobikes75 írta:Bocsi muhaati mi meg nem ismerjuk egymast, mit mondattam volna?! Azt tudom higy arrafele rendelsz:-)
2013.02.10. 13:55
2013.02.10. 14:01
harobikes75 írta:Ertem es koszonom. Csak tok sotet lesz es azt sem tudom mi hol an arrol amiket irtal:-) 3 szemely plusz full csomag allunk majd ott. Azert a treleles emberke szamar elkerem:-) kuldheted maganban is...
Ha torott a tengely nem kellene csorognie mindig? A vicc az hogy szep folyamatosan 5km alatt jott a hang es ment el az ero de 70kmh osonast tud csak:-(
2013.02.10. 14:04
2013.02.12. 12:14
2013.02.12. 21:34
harobikes75 írta:Kedves klubtagok
Koszonet a segitsegert sajnos turbotengely eltort uj turbo lesz. Kocsi Muhamesternel jo kezekben(koszi az ejjeli fogadast) igy mar csak varnom kell! Turbofelujitas rulez:-((
Sziasztok
Andras
2013.02.14. 16:10