![]() |
2016.05.29. 12:28
SvidronyA írta:Unlimited írta:kovessyroli írta:Most komolyan azon dilemmázol, hogy 5,5-ről 6-ra fölment a fogyasztása az autódnak?![]()
Én is szeretek trollkodni, de ilyet nem mernék leírni....
Ja nem is, rájöttem:
túl sokat tötymörögtél vele, ellustult vagy eldugult rajta valami.
Menj ki valami jó kis útra, és nyomjad neki 160-180-nal legalább 20 percig és akkor megtanulja a kis 20d, hogy mikor kell neki enni 6litert és mikor 5,5-et.
Köszi a segítséget! Szerintem mindenki, aki ide jön a fórumra, ilyen embereket keres mint Te!
De azért leírom, hogy Te is megértsd! Hátha........
Mivel télen evett 6 liter alatt, gondoltam, hogy nyáron, ha nem is esik le 4 literre, de nem is nagyon kellene nőnie a fogyasztásnak. Azért jöttem ide, hogy vannak itt olyan emberek, akinek nagyobb a tapasztalata, sokat láttak, hallottak már e39el kapcsolatban és segítőkészek, leírják tapasztalataikat. Na, most ez nem Te vagy!
Ne értsd félre, nem az a baj, hogy írtál, hanem amilyen hangnemben! Leírhatod, hogy figyelj, ne keress hibát, ez simán benne van, lehet ez guminyomástól, ettől-attól, vagy bármit, de ezt a stílust még ismeretlenben sem bírom elviselni!
Ami neked trollkodás, az nekem, vagy másnak, lehet probléma! Ha nem tudsz érdemben hozzád szólni, akkor mosolyogd meg.magadban, hogy van itt egy ilyen "hülye",aki ek ez a legnagyobb baja és lépj tovább!
Köszönöm!
![]()
Ennek a fórumnak a funkciója nem feltétlen egyezik egy irodalmi baráti körével. Ha veszed a fáradtságot és visszaolvasol -példának okáért- az Általad "leoltott" Klubtársunk hozzászólásaiból, akkor remélem, feldereng, hogy mekkora sületlenség, amit számon kérsz rajta.
Amennyiben ez a hangnem számodra nem megfelelő, akkor ez a fórum túl kemény és/vagy rangon aluli hely Neked.
Szóval, hátrébb az agarakkal Kolléga, az előző hozzászólásod nem feltétlen növeli a tetszési indexed
2016.05.29. 12:31
2016.05.29. 16:34
Unlimited írta:Sziasztok!
Van egy e39 520d touringom. Téli fogyasztásom olyan 5.5-6.0 városban 8-9 liter körül mozgott téli gumival. Feltettem az ugyan olyan méretű nyárit,(más márka, mintázat) és megemelkedett a fogyasztásom olyan fél literrel. Csak OMV Max motion-t tankolok bele, ugyan azon a kúton. Lehet ez a gumi csere miatt? Vagy valami más? Vagy ez elhanyagolható különbség?
2016.05.30. 07:50
2016.05.30. 10:48
2016.05.30. 15:21
2016.05.30. 15:56
Unlimited írta:Köszönöm!
Mint írtam, hogy az miatt lettem figyelmes a fogyasztás emelkedésre, mert télen a 0 fok körül is eljártam 5.5-6.0 liter között. Most, hogy meg jött a jó idő, a meleg, nem tudtam mire vélni az fogyasztás emelkedést, még ha nem is eget verő a különbség. Természetesen nem azt vártam, hogy leesik 4 literre, mert nyár van, de emelkedésre sem gondoltam. De ilyeneket, hogy lehúzott ablakkal megyek, mert azért annyira nem volt még meleg, hogy a klímát használja, talán csak 1-2szer, nem számoltam bele. Azt tudom, hogy a klíma, az nagyon meglátszott a computer szerint. Amint lekapcsoltam, mondom kipróbálom, látványosan, decinként esett vissza a fogyasztásom a kijelzőn.
Ezért kérdeztem, hogy ez így rendben van-e, vagy kezdjek el vele foglalkozni. Azért itt még is csak olyan emberek vannak, akik nem ma láttak először e39 BMW-t és hátha ez olyasmi, ami valamit jelez és egy kis odafigyeléssel sok bajtól szabadítom meg magam.
2016.05.30. 19:45
bendegúz írta:Unlimited írta:Köszönöm!
Mint írtam, hogy az miatt lettem figyelmes a fogyasztás emelkedésre, mert télen a 0 fok körül is eljártam 5.5-6.0 liter között. Most, hogy meg jött a jó idő, a meleg, nem tudtam mire vélni az fogyasztás emelkedést, még ha nem is eget verő a különbség. Természetesen nem azt vártam, hogy leesik 4 literre, mert nyár van, de emelkedésre sem gondoltam. De ilyeneket, hogy lehúzott ablakkal megyek, mert azért annyira nem volt még meleg, hogy a klímát használja, talán csak 1-2szer, nem számoltam bele. Azt tudom, hogy a klíma, az nagyon meglátszott a computer szerint. Amint lekapcsoltam, mondom kipróbálom, látványosan, decinként esett vissza a fogyasztásom a kijelzőn.
Ezért kérdeztem, hogy ez így rendben van-e, vagy kezdjek el vele foglalkozni. Azért itt még is csak olyan emberek vannak, akik nem ma láttak először e39 BMW-t és hátha ez olyasmi, ami valamit jelez és egy kis odafigyeléssel sok bajtól szabadítom meg magam.
Lehet, hogy nagyon sűrűn nullázod? Hagyd egyszer egy két hónapig, aztán meglátod a tényleges átlagfogyit!
2016.05.30. 19:59
NagyMatyas írta:bendegúz írta:Unlimited írta:Köszönöm!
Lehet, hogy nagyon sűrűn nullázod? Hagyd egyszer egy két hónapig, aztán meglátod a tényleges átlagfogyit!
De, akkor sem a board-on. Tankolj, számolj, az a biztos
2016.05.30. 20:03
Gallaca írta:NagyMatyas írta:bendegúz írta:Unlimited írta:Köszönöm!
Az a tuti! Nekem a board előző tankolásnál 12.7-et mutatott, tankolva 12.6 lett. Most cseréltem a Bosch gyertyákat NGK-ra, jutalmul felment board szerint 13-ra, tankolva viszont 11.7 lett. Nagy a szórás.
2016.05.30. 20:26
bendegúz írta:Gallaca írta:NagyMatyas írta:bendegúz írta:Unlimited írta:Köszönöm!
Az a tuti! Nekem a board előző tankolásnál 12.7-et mutatott, tankolva 12.6 lett. Most cseréltem a Bosch gyertyákat NGK-ra, jutalmul felment board szerint 13-ra, tankolva viszont 11.7 lett. Nagy a szórás.
A boardot be lehet kalibrálni, ha jól tudom. Az enyém tök pontos.
2016.05.30. 20:29
2016.05.30. 20:58
bendegúz írta:A boardot be lehet kalibrálni, ha jól tudom. Az enyém tök pontos.
2016.05.30. 21:18
bendegúz írta:Hát ez-az! Az sem biztos, hogy pontos, Sőt!
2016.05.31. 10:38
Unlimited írta:Sziasztok!
Van egy e39 520d touringom. Téli fogyasztásom olyan 5.5-6.0 városban 8-9 liter körül mozgott téli gumival. Feltettem az ugyan olyan méretű nyárit,(más márka, mintázat) és megemelkedett a fogyasztásom olyan fél literrel. Csak OMV Max motion-t tankolok bele, ugyan azon a kúton. Lehet ez a gumi csere miatt? Vagy valami más? Vagy ez elhanyagolható különbség?
2016.06.05. 14:34
2016.06.05. 15:55
3305518 írta:530d 1999 kézi 5.5 liter gázolaj/100km
2016.06.05. 16:29
NagyMatyas írta:3305518 írta:530d 1999 kézi 5.5 liter gázolaj/100km
Milyen életszerű körülmények közepette?
2016.06.05. 16:42
kovessyroli írta:NagyMatyas írta:3305518 írta:530d 1999 kézi 5.5 liter gázolaj/100km
autópálya - 90 - tempomat - nyergeskamion szélárnyék - klíma nélkül - utas nélkül - 15ös kerék
Hányat találtam el?
2016.06.05. 21:07
NagyMatyas írta:3305518 írta:530d 1999 kézi 5.5 liter gázolaj/100km