![]() |
2015.06.01. 10:02
nagy.matyika írta:330XD óra állása még akár hiteles is lehet, jól néz ki kívül belül, persze tudom ki lehet glancolni. 530i-t inkább hagyjuk, biztos vagyok benne, hogy 300 ezer fölött jár valahol. Ilyen fényesre kopott kormányt még életemben nem láttam e60-banAzért a BMW belterek szépen tartják magukat 200-250 ezernél még illik szépen kinézniük.
2015.06.01. 11:12
nagy.matyika írta:330XD óra állása még akár hiteles is lehet, jól néz ki kívül belül, persze tudom ki lehet glancolni. 530i-t inkább hagyjuk, biztos vagyok benne, hogy 300 ezer fölött jár valahol. Ilyen fényesre kopott kormányt még életemben nem láttam e60-banAzért a BMW belterek szépen tartják magukat 200-250 ezernél még illik szépen kinézniük.
2015.06.01. 13:03
SvidronyA írta:nagy.matyika írta:330XD óra állása még akár hiteles is lehet, jól néz ki kívül belül, persze tudom ki lehet glancolni. 530i-t inkább hagyjuk, biztos vagyok benne, hogy 300 ezer fölött jár valahol. Ilyen fényesre kopott kormányt még életemben nem láttam e60-banAzért a BMW belterek szépen tartják magukat 200-250 ezernél még illik szépen kinézniük.
Mint minden prémiumautóval, úgy a BMW-vel is az első tulajdonosok még jóformán a WC-re is autóval járnak, demonstrálván, hogy megtehetik (übermensch).
Szerinted Magyarországon, szeretett kis Hazánkban ez nem így van, pláne annak tükrében, hogy ez a réteg arányaiban jóval szűkebb![]()
Szerinted mi ösztökél/milyen szempontok alapján mérlegel akár egy német, akár egy magyar vásárlót, hogy új, 0 km-es BMW-t vegyen. legyen az akár Diesel (a maga kb 20% ártöbbletével), akár OttoEmóciók
Rideg, gazdaságossági/megtérülési alapon történő számítás
Maradványérték
Ki-ki döntse el, s alakítsa ki magának a megfelelő ideológiát...
2015.06.01. 13:16
nagy.matyika írta:SvidronyA írta:nagy.matyika írta:330XD óra állása még akár hiteles is lehet, jól néz ki kívül belül, persze tudom ki lehet glancolni. 530i-t inkább hagyjuk, biztos vagyok benne, hogy 300 ezer fölött jár valahol. Ilyen fényesre kopott kormányt még életemben nem láttam e60-banAzért a BMW belterek szépen tartják magukat 200-250 ezernél még illik szépen kinézniük.
Mint minden prémiumautóval, úgy a BMW-vel is az első tulajdonosok még jóformán a WC-re is autóval járnak, demonstrálván, hogy megtehetik (übermensch).
Szerinted Magyarországon, szeretett kis Hazánkban ez nem így van, pláne annak tükrében, hogy ez a réteg arányaiban jóval szűkebb![]()
Szerinted mi ösztökél/milyen szempontok alapján mérlegel akár egy német, akár egy magyar vásárlót, hogy új, 0 km-es BMW-t vegyen. legyen az akár Diesel (a maga kb 20% ártöbbletével), akár OttoEmóciók
Maradványérték
Értem a mondanivalód, csak nem értem, hogy hogy vág ide?
E60-at kétféleképpen érdemes venni. Veszel egy biztosan 200 ezer alatt futott megvigyázottat, majd megadsz neki mindent és jó eséllyel elhasználod még éveket komolyabb gond nélkül, vagy veszel egy tekert órásat olcsón, majd jól megkeseríted az életed vele. Az utóbbit szokták bontóba lökni, mert egyszerűen értelmetlen költeni rá. Nézz be az E60 topikba, hogy mivel jár a fenntartása. Nem aprópénz kell hozzá sajnos. 35d-re is rászaladt már két milla pedig úgymond még baja sem volt, csak megelőző jelleggel lett ez az cserélve.
Kár úgy beleugrani, hogy nem baj, hogy milyen a belseje, elhasználta a német, de jó lesz ez még. NEM és NEM. Meg kell keresni a német exmérnök nagypapa használta című mesében szereplő autót, mert különben magyar tárcával nem lesz jó vége. A beltér egyébként jó minőségű anyagokból készül, pont ezért mondom, hogy rendkívül jól tükrözi a futásteljesítményt. Vannak nagyon szélsőséges esetek, de azért lehet belőle következtetni.
Ja és félre ne érts, nincsenek nekem ideológiáim, csupán látom, hogy milyen károsodást tud okozni egy nem megfelelő szerviz vagy használat egy ilyen autón. (Mert több, mint két éve együtt élek vele és ezt te E39-el nem látod és nem tudod átérezni.) És ez még nem is egy lelakott óracsavart autó
2015.06.01. 13:25
SvidronyA írta:nagy.matyika írta:SvidronyA írta:nagy.matyika írta:330XD óra állása még akár hiteles is lehet, jól néz ki kívül belül, persze tudom ki lehet glancolni. 530i-t inkább hagyjuk, biztos vagyok benne, hogy 300 ezer fölött jár valahol. Ilyen fényesre kopott kormányt még életemben nem láttam e60-banAzért a BMW belterek szépen tartják magukat 200-250 ezernél még illik szépen kinézniük.
Maradványérték
Értem a mondanivalód, csak nem értem, hogy hogy vág ide?
E60-at kétféleképpen érdemes venni. Veszel egy biztosan 200 ezer alatt futott megvigyázottat, majd megadsz neki mindent és jó eséllyel elhasználod még éveket komolyabb gond nélkül, vagy veszel egy tekert órásat olcsón, majd jól megkeseríted az életed vele. Az utóbbit szokták bontóba lökni, mert egyszerűen értelmetlen költeni rá. Nézz be az E60 topikba, hogy mivel jár a fenntartása. Nem aprópénz kell hozzá sajnos. 35d-re is rászaladt már két milla pedig úgymond még baja sem volt, csak megelőző jelleggel lett ez az cserélve.
Kár úgy beleugrani, hogy nem baj, hogy milyen a belseje, elhasználta a német, de jó lesz ez még. NEM és NEM. Meg kell keresni a német exmérnök nagypapa használta című mesében szereplő autót, mert különben magyar tárcával nem lesz jó vége. A beltér egyébként jó minőségű anyagokból készül, pont ezért mondom, hogy rendkívül jól tükrözi a futásteljesítményt. Vannak nagyon szélsőséges esetek, de azért lehet belőle következtetni.
Ja és félre ne érts, nincsenek nekem ideológiáim, csupán látom, hogy milyen károsodást tud okozni egy nem megfelelő szerviz vagy használat egy ilyen autón. (Mert több, mint két éve együtt élek vele és ezt te E39-el nem látod és nem tudod átérezni.) És ez még nem is egy lelakott óracsavart autó
Nem vitatni akarom az általad tapasztaltakat, mivel tényleg nincs rá alapom, pusztán egy képet vázoltam, amely a Kolléga által kinézett két jármű kontextusában is értelmezhető (szerintem). A gépészetre valószínűleg többet lehet költeni mint a fitt enteriőrre. A futásteljesítmény meg Németországban is sokszor humbug, mert a német exmérnök bizonyára nem abba a kb. 50%-ba tartozik, amely a kinti használtautó piacot felügyeli/kézben tartja.
2015.06.01. 13:47
atti523i írta:srácok!irány a vallis.akkor pár évig nem lesz talán semmi gond,nyugodtan lehet csapatni
2015.06.01. 15:01
SvidronyA írta:A gépészetre valószínűleg többet lehet költeni mint a fitt enteriőrre.
Nem is érdemes ilyen kalandokba belemenni.
2015.06.01. 15:07
SvidronyA írta:atti523i írta:srácok!irány a vallis.akkor pár évig nem lesz talán semmi gond,nyugodtan lehet csapatni
Valamelyik T. Klubtársunk írta 1-2 hete, hogy az ismerőse vadiúj, negyvenöt kilométert megtett vasában hazafelé menet megkotlott a váltó, s azóta is megy a birok (csapatás helyett)
2015.06.01. 15:13
nagy.matyika írta:SvidronyA írta:A gépészetre valószínűleg többet lehet költeni mint a fitt enteriőrre.
Ép testben ép lélek330XD szép tiszta kívül belül, látszik, hogy foglalkoztak vele. A másik meg, hát milyen koszréteg van az ülés műanyagján?? Lehet az én gondolatmenetem téves, de milyen gazda az aki képtelen kitakarítani/takaríttatni az autóját? Az ilyennek pontosan csak egy használati tárgy az autó, ezért nem a mi megrögzött köreinknek való forrás.
E39-nél simán eljátszik egy beltércserét az ember vagy amit akar, mert azok még autók. Ez meg max az első 3-4 évre szólNem is érdemes ilyen kalandokba belemenni.
2015.06.01. 15:15
atti523i írta:SvidronyA írta:atti523i írta:srácok!irány a vallis.akkor pár évig nem lesz talán semmi gond,nyugodtan lehet csapatni
Valamelyik T. Klubtársunk írta 1-2 hete, hogy az ismerőse vadiúj, negyvenöt kilométert megtett vasában hazafelé menet megkotlott a váltó, s azóta is megy a birok (csapatás helyett)
emlékszem rá.akkor nincs más hátra,venni kell egy öszjáratos bérletet.bocs
2015.06.01. 15:21
SvidronyA írta:atti523i írta:SvidronyA írta:atti523i írta:srácok!irány a vallis.akkor pár évig nem lesz talán semmi gond,nyugodtan lehet csapatni
emlékszem rá.akkor nincs más hátra,venni kell egy öszjáratos bérletet.bocs
Talán Ádám lehetett a szerző. Imco biztos emlékszik
2015.06.01. 17:11
SvidronyA írta:nagy.matyika írta:SvidronyA írta:A gépészetre valószínűleg többet lehet költeni mint a fitt enteriőrre.
Ép testben ép lélek330XD szép tiszta kívül belül, látszik, hogy foglalkoztak vele. A másik meg, hát milyen koszréteg van az ülés műanyagján?? Lehet az én gondolatmenetem téves, de milyen gazda az aki képtelen kitakarítani/takaríttatni az autóját? Az ilyennek pontosan csak egy használati tárgy az autó, ezért nem a mi megrögzött köreinknek való forrás.
E39-nél simán eljátszik egy beltércserét az ember vagy amit akar, mert azok még autók. Ez meg max az első 3-4 évre szólNem is érdemes ilyen kalandokba belemenni.
Ezen nem fogunk hajba kapniSemmi baj nincs a gondolatmeneteddel, talán a gondos gazda az egyik legfontosabb; egyeseknél ez kimerül az autókozmetikában, mert valljuk meg, az is csodákra képes. Láttam már olyan festett, s két hét múlva lehámlott kormányt, hogy csak na.
Viszont az elgondolkodtató/lehangoló amit az E39 vs. E60/61 összevetése okán írtál. Mielőtt E39-em lett, s még beteg sem voltam nagyon (ami elvitte a források jó részét), E61-re ácsingóztam, de a bátyó eltanácsolt tőle. Meg utána még sokan mások... Nem akartam elhinni. Pláne annak tükrében, hogy Melániám nem mai csirke (jóval FL előtti), de az összes nyűgével együtt azért nincs rossz formában (sem bőrben, mert az nincs neki:mrgreen: ).
2015.06.01. 17:50
2015.06.01. 18:49
2015.06.01. 19:29
SvidronyA írta:atti523i írta:srácok!irány a vallis.akkor pár évig nem lesz talán semmi gond,nyugodtan lehet csapatni
2015.06.01. 20:16
Haminda írta:SvidronyA írta:atti523i írta:srácok!irány a vallis.akkor pár évig nem lesz talán semmi gond,nyugodtan lehet csapatni
Itt a story. Google translate segít ha nem megy a cseh
http://elias-family.cz/bmw/
2015.06.01. 21:40
SvidronyA írta:tökmöc írta:atti523i írta:a dieselnél én keveslem a kilóméter. németből behozott 8-9 éves 210e km-el.de ne legyen igazam.
Szia!
Majdnem fél órán át beszélgetem a diesel tulajával és elmondta hogy ő a második tulaja az autónak és előtte a kint élő család tagjáé volt! Mondta minden szervizelve és nyomon lehet követni sőt mondta hogy akár a BMW-hez is elmehetünk lekérdezni a dolgokat! Szóval engem meggyőzőt lehet jól adta elő a dolgokat.Amúgy a szívem a benzines felé húzz csak az ára egy picit zavaró jelen pillanatban!
Teljesen egyetértek atti523i Kollégával. A megadott futásteljesítmény kb. fele a szokásosnakÉs gondolj az idővel szükséges fogyó-kopó alkatrészek cseréjére is (nem mintha a benzinesnél ne lennének ilyenek, de talán kevésbé húzós, továbbá később fognak jelentkezni). Az ""olcsó"" az igazán drága
2015.06.01. 21:47
2015.06.01. 21:50
PapaBoss írta:Világért sem akarok itt feszültséget generálni, de mikor olvasom a tisztességes magyar fehér klubtársak beszámolóit az E60/61 költségeiről, a szinte öngól fenntartásáról, olyankor mindig kinyílik a bicska és eszembe jut, hogy ha nézem az úton akkor ezek a kocsik kétharmadban kokeró rabló tetű emberek izzadt pi*csáját húzgálják, azok hogy a retkes pékfaxxába tartják fenn? Ez a kocsi egy luxus-qrva ahhoz képest amilyen igénytelenek azok a népek. És mégis látom őket vele gurulni. Na, mindegy, ezt rakd össze.
2015.06.01. 22:21
tökmöc írta:PapaBoss írta:Világért sem akarok itt feszültséget generálni, de mikor olvasom a tisztességes magyar fehér klubtársak beszámolóit az E60/61 költségeiről, a szinte öngól fenntartásáról, olyankor mindig kinyílik a bicska és eszembe jut, hogy ha nézem az úton akkor ezek a kocsik kétharmadban kokeró rabló tetű emberek izzadt pi*csáját húzgálják, azok hogy a retkes pékfaxxába tartják fenn? Ez a kocsi egy luxus-qrva ahhoz képest amilyen igénytelenek azok a népek. És mégis látom őket vele gurulni. Na, mindegy, ezt rakd össze.
Ezt nagyon jól írtad, mert nem tudom elképzelni, hogy ezek a más típusú emberek hogy az istenben tudják fenntartani egy olyan autót ami elméletileg alig 1 hónapot bír ki hiszti nélkül!!!