Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Turbó

2012.05.01. 20:57

barbrady írta:
gskill írta:Üdvölet!
Tünet: Kicsit sokat eszeget a gépsárkány(pályán 7 liter mérve), ami sztem kicsit sok egy 25d esetén.
Inpa ezt dobja:
[img[/img]
A jelenség, hogy 170nél megáll, mint a cövek(kb 3000 fordulat), visszaengedem 160-ig, padló, megint megáll 170...
Meg mostanában nem érzem, hogy olyan nagyon megugrana, nem húz úgy, mint ahogy kéne... Meg van, amikor megy rendesen, aztán a következő pillanatban meg mint egy rakás szartalicska, kicsit normálisan megyek vele, aztán megint megjön az erő...

Nos, elsőre én a turbónyomás-szabályzónak esnék neki, levenni, kipucolni, visszarakni. Vagy esetleg lehet más? Valaki találkozott ilyennel?

Szerk.: Mennyinek kéne lennie a 25d turbónyomásának mondjuk 1800-2000-3000 fordulaton?

DIS-ben van légtömegmérő teszt is.

Légtömegmérő gyanús lenne? :neutral: Az a baj, h menet közben nem tudok DIS-ezni, max inpa, mert asztali gépen van inpa(laptop nem viszi a wmvare-t)...

2012.05.01. 20:59

Tünet: Kicsit sokat eszeget a gépsárkány(pályán 7 liter mérve), ami sztem kicsit sok egy 25d esetén.
Inpa ezt dobja:
Kép
A jelenség, hogy 170nél megáll, mint a cövek(kb 3000 fordulat), visszaengedem 160-ig, padló, megint megáll 170...
Meg mostanában nem érzem, hogy olyan nagyon megugrana, nem húz úgy, mint ahogy kéne... Meg van, amikor megy rendesen, aztán a következő pillanatban meg mint egy rakás szartalicska, kicsit normálisan megyek vele, aztán megint megjön az erő...

Nos, elsőre én a turbónyomás-szabályzónak esnék neki, levenni, kipucolni, visszarakni. Vagy esetleg lehet más? Valaki találkozott ilyennel?

Szerk.: Mennyinek kéne lennie a 25d turbónyomásának mondjuk 1800-2000-3000 fordulaton?

Vegyél bontottat.Meg nézd át a vákumcsöveket, vagy inkább cseréld ki az összeset újra!
Ugye-ugye aki csak fikázta a dízelt, ahelyett hogy olvasgatott volna! :nyelves: Hívd fel Bacsekot, Ő is szopott, én is szoptam ezzel. A legnagyobb szopás benne, rájönni hogy mi a fax van. :lol:

2012.05.01. 21:11

Lehet, hogy nyomásszabályozó, nekem is így kezdte, hogy hol ment, hol nem ment. Főleg mikor meleg volt kint, akkor nem ment. Mondjuk pályán 140 körül normális a 7 liter egy 525d Touringnak szerintem.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek tibi666 az itt látható tagok köszönték meg: 2 Berkut, gskill
Értékelés: 9.52%

2012.05.01. 21:19

Inpa ezt dobja:
Kép

Szerintem nem jársz rossz úton a nyomásszabályzó szeleppel. Off-ba most vettem. Ugyanezt játszotta. Vákuumcsövek ellenőrzése. Geo megmozgatása kézzel, drucklabda. Ennyi ötlet van.
Attól, mert INPA-ban nem látsz elég boostot, még nem biztos, hogy turbo bajod van. Sőt.
Turbót akkor cserélünk, ha már beszedte a szívósor a darabjait, vagy huhog, vagy zabálja az ulejt.

2012.05.01. 21:32

bmw520ds írta:Vegyél bontottat.Meg nézd át a vákumcsöveket, vagy inkább cseréld ki az összeset újra!
Ugye-ugye aki csak fikázta a dízelt, ahelyett hogy olvasgatott volna! :nyelves: Hívd fel Bacsekot, Ő is szopott, én is szoptam ezzel. A legnagyobb szopás benne, rájönni hogy mi a fax van. :lol:

Fikázom is a dízelt, már nézegetem ebayen az e36 M3-akat :franko: Mellé városba egy szívódízel OFF, és nyert ügy...
Már beszéltem vele, neki egy coolercső mondta be az unalmasat...
Bontott nem hiszem, hogy jobb lenne, ha el van koszolódva, akkor tényleg elég kéne, hogy legyen egy putzen...

2012.05.01. 21:48

gskill írta:
bmw520ds írta:Vegyél bontottat.Meg nézd át a vákumcsöveket, vagy inkább cseréld ki az összeset újra!

Fikázom is a dízelt, már nézegetem ebayen az e36 M3-akat :franko: Mellé városba egy szívódízel OFF, és nyert ügy...
Bontott nem hiszem, hogy jobb lenne, ha el van koszolódva, akkor tényleg elég kéne, hogy legyen egy putzen...

/off Ha eladod a25d-t adok érte 700-at /on ;)

Amúgy mások is ezt mondogatták nekem, még a kábelezést megnézheted....

Ezt a hozzászólást a szerzőnek ChPh az itt látható tagok köszönték meg: gskill
Értékelés: 4.76%

2012.05.01. 22:02

hamoriarpi írta:Szerintem nem jársz rossz úton a nyomásszabályzó szeleppel. Off-ba most vettem. Ugyanezt játszotta. Vákuumcsövek ellenőrzése. Geo megmozgatása kézzel, drucklabda. Ennyi ötlet van.
Attól, mert INPA-ban nem látsz elég boostot, még nem biztos, hogy turbo bajod van. Sőt.
Turbót akkor cserélünk, ha már beszedte a szívósor a darabjait, vagy huhog, vagy zabálja az ulejt.

Úgy láttam, mintha olaj eltűnt volna(1-2 deci 3000 km alatt), de leszedtem egy kulercsövet, és friss olaj nem volt benne, és a csövek mindenhol porszárazak... Amikor egy TDIn cseréltünk turbót, nah akkor a coolerből öntöttük ki az olajat :? Most egy hétig állt szegény egy helyben, kicsit majd megmozgatom, lehet nem is fogyott olaj, csak úgy áll, hogy kevesebbnek látom... Szóval ez valószínűleg kilőve. Vákuumcsövek ránézésre jók voltak. 300 e km van a kocsiban, gyári turbó, szabályzó is valszeg, sztem az lessz... Ha holnap rá tudom venni magam, akkor megbontom :roll:

2012.05.01. 22:05

ChPh írta:
gskill írta:

/off Ha eladod a25d-t adok érte 700-at /on ;)

Amúgy mások is ezt mondogatták nekem, még a kábelezést megnézheted....

egyre jobban bánom, hogy dízelt vettem... Nagypapás nem is kicsit, hiába cseréltem le a 4 küllős buszkormányt M-esre... Többen is észrevették, hogy használom az indexet és még városban is tempomatozok :facepalm:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek gskill az itt látható tagok köszönték meg: 2 ChPh, Padre540
Értékelés: 9.52%

2012.05.01. 22:09

gskill írta:Vákuumcsövek ránézésre jók voltak.

Csöveket pontosan csak 50ml-es fecskendővel tudod ellenőrizni, leszedve. Bármilyen kis láthatatlan, nyomorék mikrorepedésnél engedhet, amit nem látsz.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: gskill

2012.05.01. 22:11

hamoriarpi írta:

Csöveket pontosan csak 50ml-es fecskendővel tudod ellenőrizni, leszedve. Bármilyen kis láthatatlan, nyomorék mikrorepedésnél engedhet, amit nem látsz.

Aki könnyen hozzájut a célszerszámokhoz, annak könnyű! :D

2012.05.01. 22:12

hamoriarpi írta:

Akkor holnap bontok :neutral: Semmit nem utálok jobban a saját autóm szerelésénél :? :facepalm:

2012.05.01. 22:18

204d1 írta:
hamoriarpi írta:

Aki könnyen hozzájut a célszerszámokhoz, annak könnyű! :D

Mielőtt bárkiben ellenérzések támadnának: humán célokra, jól kezelhető páciensek esetén 5ml-est használok. :wink:
NAGYOBBAT CSAK AKKOR, HA ELLENVETÉS VAN :!: :lol:

2012.05.01. 23:44

gskill írta:egyre jobban bánom, hogy dízelt vettem... Nagypapás nem is kicsit, hiába cseréltem le a 4 küllős buszkormányt M-esre... Többen is észrevették, hogy használom az indexet és még városban is tempomatozok :facepalm:

Látod B+ ! Hát nem ezt mondtam !? Tudatmódosító hatása van :wink:
És még röfögtél mikor a nyugdíjas mamát átengedtem a zebrán, hogy mit képzelek, hol vagyok :facepalm:

M kormányod mikor adod nekem? Ha már szóbajött. :mrgreen: Úgyse lesz jó a benzintaligába.

2012.05.02. 00:13

tibi666 írta:Lehet, hogy nyomásszabályozó, nekem is így kezdte, hogy hol ment, hol nem ment. Főleg mikor meleg volt kint, akkor nem ment. Mondjuk pályán 140 körül normális a 7 liter egy 525d Touringnak szerintem.

Nekem is pontosan ezt csinálja!
Mikor rekkenő hőség van, akkor az autópályán sem tudok menni vele 140-nál többet, pedig már a padlólemez is görbül, úgy nyomom neki. Ott a vége. Nyomaték semmi, erő nulla.
De mikor hideg vagy hűvös az idő, akkor kutya baja!
Legutóbb most pénteken "ugrottam" le a Balatonra, de 130-al laffogtam végig, mert nem ment többet az Istennek sem.
Hajnalban , mikor jöttem vissza a hűvösben, akkor meg 160-nál is ugrott a kocsi.
Akkor kezdhetem én is szétszedni a kocsit, hurrá...
B.

2012.05.02. 13:13

PapaBoss írta:
gskill írta:egyre jobban bánom, hogy dízelt vettem... Nagypapás nem is kicsit, hiába cseréltem le a 4 küllős buszkormányt M-esre... Többen is észrevették, hogy használom az indexet és még városban is tempomatozok :facepalm:

És még röfögtél mikor a nyugdíjas mamát átengedtem a zebrán, hogy mit képzelek, hol vagyok :facepalm:

M kormányod mikor adod nekem? Ha már szóbajött. :mrgreen: Úgyse lesz jó a benzintaligába.

M-es kormány nem kell a gyári M3ba :nyelves:
Összerakom ezt is, aztán adom el 1 év múlva, mint a többit :lol: Agyvérzést kapok ettől a csigatempótól :roll:

2012.05.02. 13:58

gskill írta:M-es kormány nem kell a gyári M3ba :nyelves:

Áhh, nem lesz ebből csere... már látom :roll:

2012.05.02. 14:55

PapaBoss írta:

Ezt nem lehet szó nélkül hagynom :!: Szükséges : :diesel
Azért, hogy ON legyen : az én 530 dezsőmben a turbó nem sokat pihen, max, míg bemelegszik a vas és amíg visszahűl, miellőtt leállítom :roker: Én nem tudom, hogy csak az én diesel vasam ilyen jó :facepalm: , de az enyém úgy meg tudod iramodni, hogy olykor csak úgy nézek. Ahogy Muha mester is mondja : ha jól össze van rakva egy 530D, akkor az szépen belepaszíroz az ülésbe.... A tempomat vajon mi :?: :lol:

2012.05.26. 11:04

Mitől döglik a turbó?

A cikk is felhívja a figyelmet a kartergázszűrő cseréjére!!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek tibi666 az itt látható tagok köszönték meg: barbrady

2012.06.03. 21:40

megtudná nekem valaki mondani, hogy mennyi a gyári töltőnyomása egy 30d-nek?

2012.06.03. 21:48

peteeqe írta:megtudná nekem valaki mondani, hogy mennyi a gyári töltőnyomása egy 30d-nek?

Erre a kérdésre lehetetlen válaszolni..

A max töltőnyomást lehet megmondani, az kb 2,2 Bar körül van.
Hozzászólás küldése

VigLink badge