![]() |
2015.07.18. 08:32
Gallaca írta:Nem volt az az autó véletlenül törve? Lerobbanós pozitív saru szokott így viselkedni lerobbanás után, ha a kedves tulaj csak visszanyomkodja a helyére csere helyett. Ha van lehetőséged lőj 1 képet arról a tájékról.

2015.07.18. 10:25
Bor3sz írta:Gallaca írta:Nem volt az az autó véletlenül törve? Lerobbanós pozitív saru szokott így viselkedni lerobbanás után, ha a kedves tulaj csak visszanyomkodja a helyére csere helyett. Ha van lehetőséged lőj 1 képet arról a tájékról.
Ezt telóról firkáltam..
2015.07.18. 11:52
ZoliWR írta:Hali srácok! Problémám röviden: a kormányt nehezen tudom tekerni, pedig szervo folyadék friss benne, szinten van. Álló helyzetben néha akad egyet a kormány és egy hülye hangot ad valami de aztán tovább megy a tekerés. Wtf?köszi
2015.07.18. 12:14
kzolee írta:ZoliWR írta:Hali srácok! Problémám röviden: a kormányt nehezen tudom tekerni, pedig szervo folyadék friss benne, szinten van. Álló helyzetben néha akad egyet a kormány és egy hülye hangot ad valami de aztán tovább megy a tekerés. Wtf?köszi
Hamoriarpi értekezett már a témában, keress rá.
Első blikkre nem lesz olcsó a javítás...
2015.07.22. 09:23
2015.07.22. 18:31
Gallaca írta:Sértetlennek néz ki KÉPRŐL, de a pozitív sarunak jobban rajta kellene lennie a póluskivezetésen. Szerintem vedd le tisztítsd meg és nyomd rá annyira, hogy legalább egyszintben legyen a saru a pólus tetejével.
Ez az exide akksi is megér egy misét, mert úgy döglik meg egyik napról a másikra, hogy csak kapkodod a fejed. Legalábbis nálam 1.5 évesen ez történt.
A másik ötletem a gyújtáskapcsoló betét, a pislákoló légzsáklámpa is erre mutat. Az akkor szokott így tenni, ha nem kap elegendő feszt. Legutolsó ilyen esetnél pont 5 voltot kapott.
Be is ázhatott az anyósülés előtti főelosztó, a víz munkája nyomán kialakuló oxidréteg is okozhat ilyen feszhiányos tüneteket.
Ezek a tünetek mind feszültséghiányra utalnak, valahol jó eséllyel érintkezési gond van. Akár test, akár pozitív körben.
2015.07.22. 22:32
2015.07.22. 22:55
triek1 írta:Sziasztok!
A következő problémával szembesülök egyre gyakrabban mostanában.
Az autóval szépen finoman haladok és minden előzmény nélkül egyszercsak megtorpan, leesik a fordulatszám és mintha rálépnék egy pillanatra a fékre. Valahol falsot szív, ezt sikerült kideríteni, viszont az érdekes az, hogy egy ilyen torpanás után mintha elmenne az ereje az autónak. Leállítás-újraindítás után minden jó.
Az alapjárat érdekesen alakul 0 és 1000 között félúton szokott lenni, de egy fent említett rántást/gyengülést követően lejjebb megy. Sőt napi egyszer lefullad álló helyzetben.
Lehet hogy csak a véletlen műve, de főleg lejtmenetekben (vagy után) fordul elő ez a torpanás, lefulladni is lejtős részek után szokott pl.
Mielőtt 0-ra fékezek, az utolsó pár méteren felkúszik a pillanatnyi fogyasztásmérő 12 liter körnéykére, majd vissza 0-ra.
Mi lehet ez? Jeladó/légtömegmérő/alapjárati motor/más? Kérem segítségetek, 1 hetet vagyok még magyarországon és szeretném még itthon megoldani a problémát.
Előre is köszi!
Zsolti
2015.07.23. 14:17
triek1 írta:Sziasztok!
Az autóval szépen finoman haladok és minden előzmény nélkül egyszercsak megtorpan, leesik a fordulatszám és mintha rálépnék egy pillanatra a fékre. Valahol falsot szív, ezt sikerült kideríteni, viszont az érdekes az, hogy egy ilyen torpanás után mintha elmenne az ereje az autónak. Leállítás-újraindítás után minden jó.
Az alapjárat érdekesen alakul 0 és 1000 között félúton szokott lenni, de egy fent említett rántást/gyengülést követően lejjebb megy. Sőt napi egyszer lefullad álló helyzetben.
Lehet hogy csak a véletlen műve, de főleg lejtmenetekben (vagy után) fordul elő ez a torpanás, lefulladni is lejtős részek után szokott pl.
Mielőtt 0-ra fékezek, az utolsó pár méteren felkúszik a pillanatnyi fogyasztásmérő 12 liter körnéykére, majd vissza 0-ra.
Mi lehet ez? Jeladó/légtömegmérő/alapjárati motor/más? Kérem segítségetek, 1 hetet vagyok még magyarországon és szeretném még itthon megoldani a problémát.
Előre is köszi!
Zsolti
2015.07.23. 22:07
2015.07.23. 22:08
vsop14 írta:triek1 írta:Sziasztok!
Előre is köszi!
Zsolti
Szia!
Fotengely jelado problemam volt es akkor hasonlo tuneteket produkalt. Idovel rosszabb lesz, egyre tobbszor all majd le es egyre tobbszor lesz torpanas. Nehez tavgyogyitani sajna, de en azt mondanam h nagyon valoszinu h ez a bajod. A dolgot neheziti az is h lehet h elviszed diagra es nem tarol semmit, mert allitolag nem szokott. Nekem mazlim volt mert egy nagyon hozzaerto szerelohoz vittem anno a kocsit. Mondtam h mi baja van, erre mondta h 99%ra mondja h fotengely jelado baja van, de ranez diaggal. Megnezte, montda h igen, itt is az van h nem tarolt hibat az ecu. Ez tipikus ennel a hibanal...
Lehet h megerne venned egy bontott jeladot probara ( gondolom nem akarod probara megvenni az ujat kb 30ert).
Tapatalk-kal küldve az én SM-N9005-el
2015.07.23. 22:27
triek1 írta:vsop14 írta:triek1 írta:Sziasztok!
Előre is köszi!
Zsolti
Szia!
Fotengely jelado problemam volt es akkor hasonlo tuneteket produkalt. Idovel rosszabb lesz, egyre tobbszor all majd le es egyre tobbszor lesz torpanas. Nehez tavgyogyitani sajna, de en azt mondanam h nagyon valoszinu h ez a bajod. A dolgot neheziti az is h lehet h elviszed diagra es nem tarol semmit, mert allitolag nem szokott. Nekem mazlim volt mert egy nagyon hozzaerto szerelohoz vittem anno a kocsit. Mondtam h mi baja van, erre mondta h 99%ra mondja h fotengely jelado baja van, de ranez diaggal. Megnezte, montda h igen, itt is az van h nem tarolt hibat az ecu. Ez tipikus ennel a hibanal...
Lehet h megerne venned egy bontott jeladot probara ( gondolom nem akarod probara megvenni az ujat kb 30ert).
Tapatalk-kal küldve az én SM-N9005-el
Én nagyon szívesen megveszem a jeladót, nyugodtabban utaznék, mégha nem is ez a baj okozója. Benzinszűrőt most cseréltettem, az volt az egyik tippem az itt olvasottak alapján, nézünk akkor egy jeladót azt hiszem, köszönöm a tippet!
Kérdés: torpanás utáni gyengélkedős állapotban diagolni? Nyilván hatalmas szerencse kellene hozzá, hogy pont akkor dobja el magát (ma 400km alatt semmi) Meddig őrzi ez a hibakodokat?
2015.07.24. 09:23
2015.07.24. 10:27
Mex írta:Sziasztok!
Az alábbi problémával szembesültem az 523-asomnál:
A gyári xenonos fényszóróm automata magasságállítója nem fejezi be a fény szintállítását a világítás kapcsolása után. Amíg megy a világítás, folyamatosan mozog mindkét fényszóróm.
Találkoztatok már ilyennel?
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv: Mex
iPhone-ról küldve a Tapatalk segítségével.
2015.07.24. 13:19
2015.07.24. 13:42
Mex írta:Sajnos álló jelyzetben is csinálja.Akkor vettem észre a jelenséget.
2015.07.24. 13:48
2015.07.24. 14:02
Mex írta:Valamiért sejtettem, hogy ezt a választ kapom...
Sajna mostanában sok a meló, így a diag várat magára. Viszont valami tipp nincs senkinek? Nem fordult elő bárkinél?
2015.07.24. 14:07
barbrady írta:Mex írta:Valamiért sejtettem, hogy ezt a választ kapom...
Sajna mostanában sok a meló, így a diag várat magára. Viszont valami tipp nincs senkinek? Nem fordult elő bárkinél?
Pár éve itt vagyok a fórumon, de még ilyen hibáról nem hallottam. De túl sok variáció egyéblént nincs, szenzor, lcm, állító motor, vagy egy egyszerű kontakt hiba valahol.
Tapatalk
2015.07.24. 14:41
Nincs mit veszteni alapon levenném a sarut egy kis időre. Volt már hogy meg voodoozta a hibát.admin írta:barbrady írta:Mex írta:Valamiért sejtettem, hogy ezt a választ kapom...
Pár éve itt vagyok a fórumon, de még ilyen hibáról nem hallottam. De túl sok variáció egyéblént nincs, szenzor, lcm, állító motor, vagy egy egyszerű kontakt hiba valahol.
Tapatalk
Lehet az önteszt nem fut le valami miatt és azért próbálkozik folyamatosan.De többre szerintem is csak diaggal jutsz. Max húzd le az egyik magasság állító motor csatiját utána meg a másikat hogy van-e változás.