Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.11.16. 16:00

simi64 írta:
bomostomi írta:Nekem meg amit vettem tartalék blokknak, azon meg a Simi által belinkelt képeken lévő szelep jobb oldalán a kis kék csikos fekete gumicső volt ledugózva, az vajon mi célt szolgált? Egyáltalán egészséges dolog volt az?

Pontosan az a vákumcső. Az mozgatná a membránt, a membrán + a tengelyt, ahogy nyitja a szelepet.

Hmm, akkor vajon miért lett ledugózva? Ezek szerint nem kis szerepe van.

2010.11.16. 16:08

simi64 írta:
bomostomi írta:Nekem meg amit vettem tartalék blokknak, azon meg a Simi által belinkelt képeken lévő szelep jobb oldalán a kis kék csikos fekete gumicső volt ledugózva, az vajon mi célt szolgált? Egyáltalán egészséges dolog volt az?

Pontosan az a vákumcső. Az mozgatná a membránt, a membrán + a tengelyt, ahogy nyitja a szelepet.

Ja, és nekem megrögzötten ragaszkodik a diagos srác az eredeti verziójához, miszerint a szelep a felelős az alkalmankénti teljesítményvesztésért.
Most végigkövetem a vákum útját a főfékhengerre menő csőtől egészen a szelepig.
Kicserélem az összes csövet. Ha így sem javul, akkor a membrán a szar és ki kell cserélni.
Esetleg egy lelkes TDS-tulaj kipróbálhatná nekem, hogy lehúzza a kis kék csíkos fekete gumicsövet az AGR (EGR) szelepről és megpróbálja menet közben, hogy tényleg tapasztalható-e teljesítményvesztés.
Bitte, bitte, plííííz!

2010.11.16. 16:50

simi64 írta:
simi64 írta:

Ja, és nekem megrögzötten ragaszkodik a diagos srác az eredeti verziójához, miszerint a szelep a felelős az alkalmankénti teljesítményvesztésért.
Kicserélem az összes csövet. Ha így sem javul, akkor a membrán a szar és ki kell cserélni.
Esetleg egy lelkes TDS-tulaj kipróbálhatná nekem, hogy lehúzza a kis kék csíkos fekete gumicsövet az AGR (EGR) szelepről és megpróbálja menet közben, hogy tényleg tapasztalható-e teljesítményvesztés.
Bitte, bitte, plííííz!

Szia!

Na a kedvedért csaptam vele egy-két kört a városban, lehúzott csővel, szerintem nagyon minimális teljesítmény vesztés van, de az enyém automata, szóval nem tudom mennyire venné észre egy manuál autó, szerintem egy és ugyan azon. Ha van is teljesítmény vesztés, az max csak az alacsony fordulatszám tartományban jelentkezhet. 2000-től én nem nagyon vettem észre változást. De lehet az én blokkom jó annyira hogy az ilyesmit fel sem veszi, nem rég volt teljesen felújítva, csak 700ezret költöttem a blokkra. :P 8) :oops:

2010.11.16. 17:01

bomostomi írta:
simi64 írta:
simi64 írta:

Bitte, bitte, plííííz!

Szia!

Na a kedvedért csaptam vele egy-két kört a városban, lehúzott csővel, szerintem nagyon minimális teljesítmény vesztés van, de az enyém automata, szóval nem tudom mennyire venné észre egy manuál autó, szerintem egy és ugyan azon. Ha van is teljesítmény vesztés, az max csak az alacsony fordulatszám tartományban jelentkezhet. 2000-től én nem nagyon vettem észre változást. De lehet az én blokkom jó annyira hogy az ilyesmit fel sem veszi, nem rég volt teljesen felújítva, csak 700ezret költöttem a blokkra. :P 8) :oops:

Hát, köszi! Igazán kedves Tőled!
Ettől féltem basszus!
Ez is automata.

2010.12.08. 19:57

Itt egy idióta felhasználó a sok közül...

2010.12.08. 20:07

Ez meg a végét járja, beleér a házba a tengely lógás miatt a turbina kerék :cry:

2011.01.01. 16:27

A turbó szelep témához a képek:
Kép

2011.01.01. 16:29

Itt a ráépítés helye is szépen látszik:
Kép

2011.01.01. 16:41

Szétszedve, hátha mutat valami látható okot, amiért nem megfelelő a működése?
Kép
Kép
Kép

2011.01.06. 12:30

bmw520ds írta:Itt a ráépítés helye is szépen látszik:
Kép

Jók lettek a képek.Lehet ezt a kütyüt diagolni vagy ezt csak szétszedés utján lehet kivizsgálni?Nekem egy darabig az volt,hogy néha jól ment az autó,néha meg nem.Most viszont már mindig NEM.

2011.01.06. 16:33

Szia! Diag kiírta hibának. Bontóban 7 ezer körül adják. Engem is sokáig " szórakoztatott" de a bontott teljesen jól bevált!

2011.01.06. 16:44

Nálam is ugyanez volt a hiba!
Eleinte csak néha kelletlen volt. Aztán utána 3000-es fordulat felett érezhetően rátett még egy lapáttal. Ha 130-ról nagyobb gázt adtam, akkor ötösben nem húzott jól, még nagyobb gázt kellett adni, hogy visszaváltson.
Aztán nagy melegben már alig alig akart menni, pályán emelkedőn 4-esben 110 volt a vége.

Diag azonnal kiírta a hibát, az új beszerelése után az autó megtáltosodott. Már 90-ról is erősen tud gyorsítani ötösben, ha nagy gázt adok, gondolkodás nélkül kilő és sokkal egyenletesebb a teljesítmény leadása.

2011.01.06. 18:56

[quote="bmw520ds"]Szia! Diag kiírta hibának. Bontóban 7 ezer körül adják. Engem is sokáig " szórakoztatott" de a bontott teljesen jól bevált![/quote

Nem tudom mennyi lehet az új de ha ez a baja akkor kicserélem mindenképp mert már unom.Diag mit írt?Alacsony turbónyomást vagy konkrétan,hogy ezzel van valami gond?

2011.01.06. 19:22

ptom írta:
bmw520ds írta:Szia! Diag kiírta hibának. Bontóban 7 ezer körül adják. Engem is sokáig " szórakoztatott" de a bontott teljesen jól bevált!

Nem tudom mennyi lehet az új de ha ez a baja akkor kicserélem mindenképp mert már unom.Diag mit írt?Alacsony turbónyomást vagy konkrétan,hogy ezzel van valami gond?

Helló!

Úgy emlékszem, hogy kiírja konkrétan a szabályozószelep hibáját!

2011.01.07. 00:36

ptom írta:
bmw520ds írta:Szia! Diag kiírta hibának. Bontóban 7 ezer körül adják. Engem is sokáig " szórakoztatott" de a bontott teljesen jól bevált![/quote

Megnevezte e szelepet.

2011.01.07. 09:51

bmw520ds írta:
ptom írta:
bmw520ds írta:Szia! Diag kiírta hibának. Bontóban 7 ezer körül adják. Engem is sokáig " szórakoztatott" de a bontott teljesen jól bevált![/quote

Megnevezte e szelepet.

Remélem,hogy nekem is csak ennyi baja van.

turbo gond

2011.02.02. 21:41

sziasztok
tudnátok segíteni.. az a gondom 525tds-e van és elkezdett olyat csinálni a vasam,hogy tökéletesen működött,télen nyáron de egyszer csak eltűnt a teljesítménye azaz úgy ment mint a csiga. leállítom mert megijedtem újra indítom és működik hibátlanul ezt előadta utána jó párszor és volt mikor menet közben is max2500 fordulatot érte el vele.
most már ott tartok hogy nem nagyon értik a szerelők ,hogy a turbónak azt mondják nincs baja de az autó mégse megy.
valaki aki tudja hogy miért van hogy úgy működik mint egy szívó diesel egyszerűen nagyon aggaszt hogy a turbóm kuka de nekem se fütyülés se sípolás nem volt csak eltűnt néhány jó pár lovam. várom a segítségeteket
üdv kefe

Re: turbo gond

2011.02.02. 21:43

kefeferenc1971 írta:sziasztok
tudnátok segíteni.. az a gondom 525tds-e van és elkezdett olyat csinálni a vasam,hogy tökéletesen működött,télen nyáron de egyszer csak eltűnt a teljesítménye azaz úgy ment mint a csiga. leállítom mert megijedtem újra indítom és működik hibátlanul ezt előadta utána jó párszor és volt mikor menet közben is max2500 fordulatot érte el vele.
most már ott tartok hogy nem nagyon értik a szerelők ,hogy a turbónak azt mondják nincs baja de az autó mégse megy.
valaki aki tudja hogy miért van hogy úgy működik mint egy szívó diesel egyszerűen nagyon aggaszt hogy a turbóm kuka de nekem se fütyülés se sípolás nem volt csak eltűnt néhány jó pár lovam. várom a segítségeteket
üdv kefe

Légtömegmérő?

2011.02.02. 21:48

ezt is mondták elvileg holnap meg nézik de elég azt tisztítani vagy csere????

2011.02.02. 21:57

kefeferenc1971 írta:ezt is mondták elvileg holnap meg nézik de elég azt tisztítani vagy csere????

Hallottam már olyat hogy segített a tisztítás, de általában inkább cserés.
Hozzászólás küldése

VigLink badge