Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Használsz-e a gyári védelmen kívül egyebet is?

Igen
95
55%
Nem
79
45%

Szavazatok száma : 174

Re: Riasztó, lopásvédelem, rablásgátlás

2015.04.19. 20:00

KissGSV írta:
attila94 írta:Sziasztok!

1996-os E39 gyári riasztó. Egyik nap nyitás gombot megnyomva beindult a riasztó szirénája, indexek és tompított nem villogott. A kézikönyvben leírt egyik hatástalanító módszer se (kulcs nyitógomb, gyújtásra rakva és be is indul) működik, azóta ki van véve a biztosíték. Ha lenyomott motortér gombbal lezárom és felengedem a gombot beriaszt szirénával és villogó indexszekkel és tudom is hatástalanítani. Mi lehet a gond? 2x újratanítottam a kulcsot, nem változott a helyzet 5-ből 3x nyitásra szirénázik.

A GM modult diagolva, a hibák közott benne kell lennie hogy mi volt a riasztást kiváltó ok. Valamivel könnyebb lesz innen indítani a hibakeresést, ha nincs jobb ötlet...

Nocsak, ezt jó tudni... Mennyire részletes a bejegyzés? Olykor beindul a riasztó nálam is, ajtókapcsolóra tippelek de ez csak tipp....

G6-L11

2015.04.19. 20:49

KissGSV írta:

1996-os E39 gyári riasztó. Egyik nap nyitás gombot megnyomva beindult a riasztó szirénája, indexek és tompított nem villogott. A kézikönyvben leírt egyik hatástalanító módszer se (kulcs nyitógomb, gyújtásra rakva és be is indul) működik, azóta ki van véve a biztosíték. Ha lenyomott motortér gombbal lezárom és felengedem a gombot beriaszt szirénával és villogó indexszekkel és tudom is hatástalanítani. Mi lehet a gond? 2x újratanítottam a kulcsot, nem változott a helyzet 5-ből 3x nyitásra szirénázik.

A GM modult diagolva, a hibák közott benne kell lennie hogy mi volt a riasztást kiváltó ok. Valamivel könnyebb lesz innen indítani a hibakeresést, ha nincs jobb ötlet...

GM modult diagolni mennyire speciális dolog? Átlag helyen ahol tudják olvasni a hibatárolót menne?

2015.04.19. 20:53

attila94 írta:
KissGSV írta:

GM modult diagolni mennyire speciális dolog? Átlag helyen ahol tudják olvasni a hibatárolót menne?

Nem. Bár erősen függ az átlagos definíciójától. Komolyabb szoftveres felszereltség nem árt.

2015.04.19. 21:11

F_E_K_ írta:
KissGSV írta:

Nocsak, ezt jó tudni... Mennyire részletes a bejegyzés? Olykor beindul a riasztó nálam is, ajtókapcsolóra tippelek de ez csak tipp....

G6-L11

Mikor szórakoztam vele, akkor az első ajtók kapcsolóit, pánikmódot biztosan írta, azt hiszem motorháztető kapcsolóját is...
Többe írták régebben, hogy a géptető kapcsolója szokott lenni az első számú gyanúsított.

2015.04.20. 05:33

KissGSV írta:Többe írták régebben, hogy a géptető kapcsolója szokott lenni az első számú gyanúsított.

Igen! Cseréje sokszor megoldotta a hibát.

2015.04.20. 06:50

KissGSV írta:Mikor szórakoztam vele, akkor az első ajtók kapcsolóit, pánikmódot biztosan írta, azt hiszem motorháztető kapcsolóját is...
Többe írták régebben, hogy a géptető kapcsolója szokott lenni az első számú gyanúsított.

Azt már lehúztam egyszer egy hoszabb időre, akkor is előfordult. (Persze nem kizárt hogy az _is_ hibás)

G6-L11

2015.04.20. 09:53

Sziasztok!
Riasztó problémám lenne nekem is, a tünet hogy számomra teljesen rendszertelenül bekapcsol a gyári riasztóm, kis bosszúságot okozva nekem nagyobbat a szomszédoknak :D
Motortérben lévő kis pöcköt cseréltem, ugyanúgy csinálja....lehúztam a csatiját...ugyanúgy csinálja...
amit észrevettem, hogy a csomagtér (sedan) nem nyílik se belülről se a kulccson lévő nyitógombbal, ilyenkor valami kattog a GM modulban, de nem nyílik, csak manuálisan a kulcsot bedugva
Cseréltem csomagtér zár motort is de így sem jó...
GM modult javít vagy kódol esetleg valaki??
Ja és az utolsó riasztás alkalmával észrevettem hogy a szomszéd mami cibálja a kukákat a kocsim mellett, lehet túl érzékeny a riasztó, lehet ezen állítani?
THX :wink:

2015.04.20. 09:59

polizei írta:amit észrevettem, hogy a csomagtér (sedan) nem nyílik se belülről se a kulccson lévő nyitógombbal, ilyenkor valami kattog a GM modulban, de nem nyílik, csak manuálisan a kulcsot bedugva
:

És a csomagtértető átvezető kábelkorbácsát átnéztad alaposan, nincs közte szakadt szál?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: polizei
Értékelés: 4.76%

2015.04.22. 21:04

PeterE39 írta:
polizei írta:amit észrevettem, hogy a csomagtér (sedan) nem nyílik se belülről se a kulccson lévő nyitógombbal, ilyenkor valami kattog a GM modulban, de nem nyílik, csak manuálisan a kulcsot bedugva
:

És a csomagtértető átvezető kábelkorbácsát átnéztad alaposan, nincs közte szakadt szál?

mindkét oldalon amíg tudtam lehúztam a gumiborítást a kábelekről de semmi...szétbarmolni vagy levágni meg nem akarom....esetleg a mikrokapcsoló ami a csomagtér nyitónál van nem hallhatott be?

2015.04.22. 21:10

Mielőtt nagyon nekiesel a bontásnak, mérj feszültséget a csatinál. Ha nincs delej, akkor szakadás van. Biztiket megnézted már?

Az esetleges disgrafiám oka a mobilhasználat. Elnézést!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: polizei

2015.04.23. 22:43

Jerry írta:Mielőtt nagyon nekiesel a bontásnak, mérj feszültséget a csatinál. Ha nincs delej, akkor szakadás van. Biztiket megnézted már?

Az esetleges disgrafiám oka a mobilhasználat. Elnézést!

Biztiket megnéztem, azok rendben....akkor hétvégén delejvizsgálat :D
Köszi a tippeket!!

2015.05.01. 09:45

Sziasztok,

Nem rég írtam a problémámmal, hogy nyitásra beriaszt és nem lehet kikapcsolni csak bizti kivétellel. Annyit sikerült kiszedni az autóból (vmi guttmann asszem) diaggal hogy belső mozgásérzékelő. A mozgásérzékelő kiiktatása annyiból megvan hogy lehúzom a csatiját próbának?

Továbbá keresek helyet ahol a gm modult tudják diagolni Szolnok-Budapest tengelyen. :D

2015.05.01. 10:17

attila94 írta:Továbbá keresek helyet ahol a gm modult tudják diagolni Szolnok-Budapest tengelyen. :D

Tano klubtársat keresd.

Tapatalk

2015.05.04. 11:14

attila94 írta:Sziasztok,

Nem rég írtam a problémámmal, hogy nyitásra beriaszt és nem lehet kikapcsolni csak bizti kivétellel. Annyit sikerült kiszedni az autóból (vmi guttmann asszem) diaggal hogy belső mozgásérzékelő. A mozgásérzékelő kiiktatása annyiból megvan hogy lehúzom a csatiját próbának?

Továbbá keresek helyet ahol a gm modult tudják diagolni Szolnok-Budapest tengelyen. :D

A belső mozgásérzékelőt ki tudod iktatni, ha a záró gombot kétszer nyomod meg.
Használati útmutatóban le van írva.

2015.05.04. 12:51

Jerry írta:

Lehet rosszul emlékszem, ez nem a dőlésérzékelőt kapcsolja ki?

2015.05.04. 13:30

KissGSV írta:
Jerry írta:

Részben igazad van, ahogy részben nekem is.
Mind a kettőt kiiktatja.
De most nem a dőlésérzékelőről szólt a hozzászólás. ;)

2015.05.05. 18:52

Jerry írta:
KissGSV írta:
Jerry írta:

Részben igazad van, ahogy részben nekem is.
Mind a kettőt kiiktatja.
De most nem a dőlésérzékelőről szólt a hozzászólás. ;)

Köszi mint a kettőtöknek, ez már bennem is felmerült próbának. Amint lesz alkalmam kipróbálom egy elhagyatott helyen. :mrgreen:

2015.05.09. 07:41

T. Márkatársak!

Szeretném az autómban található utólagos riasztót gyári rendszerre cserélni. A kérdésem a téma szakértőihez a következő lenne: kompletten milyen elemekből épül fel a gyári rendszer (mozgásérzékelő, dőlésérzékelő, motorháztető nyitásérzékelő, kábelköteg, stb...), miket kell beszereznem Schnitzer kollégától? Csinált-e már valaki közületek ilyen munkát? Ha igen, ideg-összeroppanás lett-e a vége? :facepalm:

Köszönöm :franko:

2015.05.09. 08:27

Lacza írta:T. Márkatársak!

Szeretném az autómban található utólagos riasztót gyári rendszerre cserélni. A kérdésem a téma szakértőihez a következő lenne: kompletten milyen elemekből épül fel a gyári rendszer (mozgásérzékelő, dőlésérzékelő, motorháztető nyitásérzékelő, kábelköteg, stb...), miket kell beszereznem Schnitzer kollégától? Csinált-e már valaki közületek ilyen munkát? Ha igen, ideg-összeroppanás lett-e a vége? :facepalm:

Köszönöm :franko:

Védelmi szempontból én értéktelennek gondolom ezt a megoldást. :neutral:
Egy minőségileg beépített utólagos riasztót jobbnak gondolok.
.
.
.
Nem lopják már ezeket az autókat. :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: Lacza

2015.05.09. 09:05

hamoriarpi írta:.
.
.
Nem lopják már ezeket az autókat. :wink:

.
.
.
Ezt mondtam annó én is a 2T wartburgomra és mégis lába kélt egy éjszaka...

Ha nincs benne védelem akkor bizony lopják.

Viszont a nagyon kiismert rendszerek mint a gyári riasztó valóban csak alacsony védelmet jelent.

Kiegészítő egyedi cuccok segíthetnek pluszban.

G6-L11

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: Lacza
Hozzászólás küldése

VigLink badge