![]() |
2015.04.19. 20:00
KissGSV írta:attila94 írta:Sziasztok!
1996-os E39 gyári riasztó. Egyik nap nyitás gombot megnyomva beindult a riasztó szirénája, indexek és tompított nem villogott. A kézikönyvben leírt egyik hatástalanító módszer se (kulcs nyitógomb, gyújtásra rakva és be is indul) működik, azóta ki van véve a biztosíték. Ha lenyomott motortér gombbal lezárom és felengedem a gombot beriaszt szirénával és villogó indexszekkel és tudom is hatástalanítani. Mi lehet a gond? 2x újratanítottam a kulcsot, nem változott a helyzet 5-ből 3x nyitásra szirénázik.
A GM modult diagolva, a hibák közott benne kell lennie hogy mi volt a riasztást kiváltó ok. Valamivel könnyebb lesz innen indítani a hibakeresést, ha nincs jobb ötlet...
2015.04.19. 20:49
KissGSV írta:attila94 írta:Sziasztok!
1996-os E39 gyári riasztó. Egyik nap nyitás gombot megnyomva beindult a riasztó szirénája, indexek és tompított nem villogott. A kézikönyvben leírt egyik hatástalanító módszer se (kulcs nyitógomb, gyújtásra rakva és be is indul) működik, azóta ki van véve a biztosíték. Ha lenyomott motortér gombbal lezárom és felengedem a gombot beriaszt szirénával és villogó indexszekkel és tudom is hatástalanítani. Mi lehet a gond? 2x újratanítottam a kulcsot, nem változott a helyzet 5-ből 3x nyitásra szirénázik.
A GM modult diagolva, a hibák közott benne kell lennie hogy mi volt a riasztást kiváltó ok. Valamivel könnyebb lesz innen indítani a hibakeresést, ha nincs jobb ötlet...
2015.04.19. 20:53
attila94 írta:KissGSV írta:attila94 írta:Sziasztok!
GM modult diagolni mennyire speciális dolog? Átlag helyen ahol tudják olvasni a hibatárolót menne?
2015.04.19. 21:11
F_E_K_ írta:KissGSV írta:attila94 írta:Sziasztok!
Nocsak, ezt jó tudni... Mennyire részletes a bejegyzés? Olykor beindul a riasztó nálam is, ajtókapcsolóra tippelek de ez csak tipp....
G6-L11
2015.04.20. 05:33
KissGSV írta:Többe írták régebben, hogy a géptető kapcsolója szokott lenni az első számú gyanúsított.
2015.04.20. 06:50
KissGSV írta:Mikor szórakoztam vele, akkor az első ajtók kapcsolóit, pánikmódot biztosan írta, azt hiszem motorháztető kapcsolóját is...
Többe írták régebben, hogy a géptető kapcsolója szokott lenni az első számú gyanúsított.
2015.04.20. 09:53
2015.04.20. 09:59
polizei írta:amit észrevettem, hogy a csomagtér (sedan) nem nyílik se belülről se a kulccson lévő nyitógombbal, ilyenkor valami kattog a GM modulban, de nem nyílik, csak manuálisan a kulcsot bedugva
Cseréltem csomagtér zár motort is de így sem jó...
:
2015.04.22. 21:04
PeterE39 írta:polizei írta:amit észrevettem, hogy a csomagtér (sedan) nem nyílik se belülről se a kulccson lévő nyitógombbal, ilyenkor valami kattog a GM modulban, de nem nyílik, csak manuálisan a kulcsot bedugva
Cseréltem csomagtér zár motort is de így sem jó...
:
És a csomagtértető átvezető kábelkorbácsát átnéztad alaposan, nincs közte szakadt szál?
2015.04.22. 21:10
2015.04.23. 22:43
Jerry írta:Mielőtt nagyon nekiesel a bontásnak, mérj feszültséget a csatinál. Ha nincs delej, akkor szakadás van. Biztiket megnézted már?
Az esetleges disgrafiám oka a mobilhasználat. Elnézést!
2015.05.01. 09:45
2015.05.01. 10:17
attila94 írta:Továbbá keresek helyet ahol a gm modult tudják diagolni Szolnok-Budapest tengelyen.
2015.05.04. 11:14
attila94 írta:Sziasztok,
Nem rég írtam a problémámmal, hogy nyitásra beriaszt és nem lehet kikapcsolni csak bizti kivétellel. Annyit sikerült kiszedni az autóból (vmi guttmann asszem) diaggal hogy belső mozgásérzékelő. A mozgásérzékelő kiiktatása annyiból megvan hogy lehúzom a csatiját próbának?
Továbbá keresek helyet ahol a gm modult tudják diagolni Szolnok-Budapest tengelyen.
2015.05.04. 12:51
Jerry írta:attila94 írta:Sziasztok,
Nem rég írtam a problémámmal, hogy nyitásra beriaszt és nem lehet kikapcsolni csak bizti kivétellel. Annyit sikerült kiszedni az autóból (vmi guttmann asszem) diaggal hogy belső mozgásérzékelő. A mozgásérzékelő kiiktatása annyiból megvan hogy lehúzom a csatiját próbának?
Továbbá keresek helyet ahol a gm modult tudják diagolni Szolnok-Budapest tengelyen.
A belső mozgásérzékelőt ki tudod iktatni, ha a záró gombot kétszer nyomod meg.
Használati útmutatóban le van írva.
2015.05.04. 13:30
KissGSV írta:Jerry írta:attila94 írta:Sziasztok,
Lehet rosszul emlékszem, ez nem a dőlésérzékelőt kapcsolja ki?
2015.05.05. 18:52
Jerry írta:KissGSV írta:Jerry írta:attila94 írta:Sziasztok,
Lehet rosszul emlékszem, ez nem a dőlésérzékelőt kapcsolja ki?
Részben igazad van, ahogy részben nekem is.
Mind a kettőt kiiktatja.
De most nem a dőlésérzékelőről szólt a hozzászólás.
2015.05.09. 07:41

2015.05.09. 08:27
Lacza írta:T. Márkatársak!
Szeretném az autómban található utólagos riasztót gyári rendszerre cserélni. A kérdésem a téma szakértőihez a következő lenne: kompletten milyen elemekből épül fel a gyári rendszer (mozgásérzékelő, dőlésérzékelő, motorháztető nyitásérzékelő, kábelköteg, stb...), miket kell beszereznem Schnitzer kollégától? Csinált-e már valaki közületek ilyen munkát? Ha igen, ideg-összeroppanás lett-e a vége?
Köszönöm
2015.05.09. 09:05
hamoriarpi írta:.
.
.
Nem lopják már ezeket az autókat.