![]() |
2013.07.08. 00:42
kovessyroli írta:Biztos azért vannak a kamionokban is diesel motorok....
2013.07.08. 00:46
2013.07.08. 01:15
hamoriarpi írta:Csu2 mondanivalójának több pontjával is egyetértek.
Beidézni viszont nem fogom. Odabízom, hogy ki mire gondol.
2013.07.08. 01:45
Gallaca írta:hamoriarpi írta:Csu2 mondanivalójának több pontjával is egyetértek.
Beidézni viszont nem fogom. Odabízom, hogy ki mire gondol.
Ez magas labda. Máris csalódtál a 20d-ben? Soha többé?![]()
2013.07.08. 11:58
) akkor megértem a csalódását. Vesz egy újonnan 15-20 milliós luxusautót ( használtan, de nem sok évesen és nem sok km.-rel ) és azt tapasztalja hogy már megint szerviz, megint alkatrészrendelés, megint repkednek a százezrek, és még azt is le kell nyelnie hogy ez így normális... Szerintem sem normális...2013.07.08. 12:38
jlaci74 írta:( hülyén nézne ki egy diesel motor egy F1-es versenyautóba vagy egy benzinmotor egy kamionban... )
2013.07.08. 22:56
csu2 írta:lepke írta:nagy.matyika írta:Értem amire gondolsz, de egy ilyen autóval kapcsolatban alapból túl magasak az elvárásaink. Lehet, hogy a BMW többet tud, mint más autó ugyan ekkora motorral, de ennek ez az ára! Hightech az egész, ahol elég egy apró hiba és nagyon belenyúlhatsz a zsebedbe.
Nem vagyok én elfogult. Volt már jó pár autónk. Most a BMW mellett ott van a navara melós kocsinak. 8 milliós autótól te azt várnád, hogy 50 ezer kilométer után hányja magából a kormot? A féktárcsákat 40 ezernél cserélni kellett, a futóműben szintén lengőkar és stabilizátor rúd csere volt. Ez normális? Akkor emellett a bmw 170-250 ezre egy csoda. Abban is benne van a változó geometriája turbó meg minden nyavaja ( francia fos). Az van igazán fos anyagokból hidd el nekem.
Benzines e39 528i-t szintén attól a személytől vettük 8 éve, akitől a e60 535d-t. Amíg nálam volt ugyan azt kellett cserélni benne, mint az e60-ban. Hozzá teszem én többnyire pályán használom és általában normális keretek közt. Persze ott is ment a szabályzásig forgatás meg a keresztben autózás, de bírta. Olajak, gyertyák, szűrők, féktárcsák és betétek voltak cserélve.
535d-t én is most bombáztam szét. Szívósornál tömítés csere, izzító gyertya csere (6 ból 2 ment és még így is indult az autó pöccre, erre varrj gombot és ezek a gyáriak voltak még). Amúgy összességében boldogan konstatáltam, hogy 253 ezernél a kocsi tökéletes állapotban van. Olajszűrőn, olajon, légszűrőn, kartergázszűrőn kívül nem volt semmi cserélve a motorban. A kocsi vételára mellé az elkövetkezendő kiadások nem fognak bosszantani senkit, mert ha a 28i-t tartogattuk volna, előbb utóbb arra is elment volna ez a pénz.
Talán egy benzines motor megbízhatóbb és olcsóbb lehet, de egyenlőre a brutális teljesítmény és a tengernyi nyomaték nyer nálam a hihetetlen alacsony fogyasztással. A jogsimat már elvennék, de így is 8.5 liter. 28i közel sem ment így és télen bizony városban könnyen belehetett nyeleteni vele 18 litert. Aki kevesebbet mond az hazudik. Na jó 15 re is lelehetett volna vinni, de az már tényleg nagy odafigyelést igényel. Hozzáteszem nálam évi 5-6 ezer km et voltak eddig használva a bömösök. Így meg tök mindegy mennyit eszik, vagy mennyit kéne 50 ezer km el később ráköltenem. Viszont az előéletüket ismerve tényleg nagyon jó autókról volna szóTisztelem a bajor mérnököket, a BMW-imet meg imádom. Ezt így is kell tenni
Helo
Már megint én vagyok az AKI ......Ti ketten ""nagy.matyika""és a ""csu2""elég zöldségeket írtok több oldalon keresztül a klub oldalon csak tudnám azt hogy mire ez a vélemény benzinről vagy dieselről
mivel én úgy gondolom hogy pár hónapos és pár tizezres aútós tulajdonos ként ne próbáljatok már meg kardot törni egy benzin vs diesel topikban
Lehet írogatni ezt azt az oldalon csak látnék bárkit egy találkozón és akkor bemutatkozna hogy én vagyok az aki ezt írta
De addig míg így névtelenül és és ismeretlenül írogatunk az annyit ér mint halottnak a csók
Ez nekem csak a személyes véleményem rólatok
Akinek tudja Hová rakja az oda teszi
Üdv!
Meg ne haragudj, de jó példa a hozzászólásod az ortodox BMW-s re...Írtam a legelején, biztos csak nem tűnt fel, de régóta BMW tulajdonos vagyok,
annyiban igazad van, hogy X5 és diesel tulajdonos viszont tényleg nem olyan rég. Neked van/volt benzised?A talikról meg annyit, de már írtam,
hogy nekem csak egy vasdarab, különösebben nem érdekel a márkák múltja a jövője, az érdekel, hogy elvigyen a-ból b-be, úgy hogy vigyorogjak közben
és ne rettegjek, hogy széthullik alattam. Új barátok nem kellenek (tökéletesen jók és elegek a régiek) 1 óránál többet autóról, autómárkáról kurvára
nem vagyok hajlandó beszélgetni. Az egyedi autós, szervizes megoldások, történetek és egyéb autós dolgok sem hoznak lázba. Ezért velem talin nem fogsz
találkozni soha. Bocs, de ez van. De, ha segít a problémán, szivesen leírom neked a nevem, címem, telefonszámom, sőt bemutatkozok neked telefonban.
Kardot törni meg nem is akartam, szerintem a vitapartnerem sem, de nem is tudnánk. Egy dolgot szögeztem le, NEKEM SOHA TÖBBÉ NEM KELL DIESEL! Tartom.
2013.07.17. 13:33
bmw520ds írta: Ráadásul, nem köpködjük a benzineseket.
2013.07.17. 13:45
2013.07.17. 15:56
Labi írta:ADMIIIIN!
megint itt a robot![]()
![]()
2013.08.01. 23:27
simi64 írta:bmw520ds írta: Ráadásul, nem köpködjük a benzineseket.
Dehogynem![]()
2013.08.12. 11:11
Haminda írta:A kezdetek
2013.08.12. 13:37
kzolee írta:Haminda írta:A kezdetek
Fúú, kibújik belőlem a troll.![]()
A motorteres képen egy szívó 324d motortér található, illetve a belső fotó is E30.
2013.12.23. 16:28
2013.12.23. 18:04
2013.12.24. 01:19
bmw520ds írta:
Na ezt nem tudja a Dízel.
2013.12.25. 00:06
bmw520ds írta:
Na ezt nem tudja a Dízel.
2013.12.25. 11:20

2013.12.25. 15:03