![]() |
2016.09.20. 21:34
hamoriarpi írta:notaridavid írta:hamoriarpi írta:notaridavid írta:Szia,
Ne keseríts el...
Már meg jött az alkatrész is.
Már volt olajcsere és a régivel is meg az újjal is ugyanaz a tünet.Castrol van most benne. És a diag. is ezt dobta hibának,a oil level sensor-t.
Csere után majd nyilatkozom hogy elmúlt-e.
Dávid
Dávid E39 530da
Oil level sensor nem egyenlő pressure sensor.
Oil level sensor nagyon sok E39 hibatárolójában benne van shadow memoryban. Sokszor "csak" csati kontakthiba, sokszor a benne lévő, fémszemcséket tartalmazó olajhordalék miatt változik meg az ellenállása, ezért hozza hibára.
Szenzorcsere nem fogja megoldani a problémád. Remélem gyárit rendeltél, mert az utángyártott ebből az alkatrészből kidobott pénz.
Szia,
Hát ez most kicsit elszomorít...
Igen mindenképpen gyári Hella.
Hát ez k. jó....
Dávid
Dávid E39 530da
A Hella nem elég. BMW jel legyen benne.
Az olajnyomás-problémának járj a végére, mert ha nem a szenzor rossz, és valóban kevés a nyomás, akkor az nem segít meghosszabbítani a motorod élettartamát.

2016.09.20. 22:14
notaridavid írta:BMW jeles Hella
Mindenképpen megnézetem.
De nem értem miért csak hosszabb nagy tempójú autózás után jön elő és akkor is csak ha melegebb az időjárás?
Dávid
Dávid E39 530da
2016.09.20. 22:58
notaridavid írta:De nem értem miért csak hosszabb nagy tempójú autózás után jön elő és akkor is csak ha melegebb az időjárás?
Dávid E39 530da
2016.09.20. 23:07
NagyMatyas írta:notaridavid írta:De nem értem miért csak hosszabb nagy tempójú autózás után jön elő és akkor is csak ha melegebb az időjárás?
Dávid E39 530da
Ugyan nem írtad, hogy milyen viszkozitású olajat használsz, de például a nagy nyári melegekben abszolút nem is javasolt a 30-as végű olaj
2016.09.20. 23:11
notaridavid írta:NagyMatyas írta:notaridavid írta:De nem értem miért csak hosszabb nagy tempójú autózás után jön elő és akkor is csak ha melegebb az időjárás?
Dávid E39 530da
Ugyan nem írtad, hogy milyen viszkozitású olajat használsz, de például a nagy nyári melegekben abszolút nem is javasolt a 30-as végű olaj
Sziasztok
Castrol Edge Titanium Turbo Diesel FST 5w40 az olaj ami benne van most.
Ezt nem nevezném rossz minőségűnek.
Hivatalos helyen vettem nem humbug pult alól olcsón.
De előtte a címke szerint 10w40 volt benne, de elvileg ez nem az előírt,de lehet 290e km-nél ez már javasolt lenne, ezt nem tudom.
Dávid
Dávid E39 530da
2016.09.20. 23:18
NagyMatyas írta:notaridavid írta:De nem értem miért csak hosszabb nagy tempójú autózás után jön elő és akkor is csak ha melegebb az időjárás?
Dávid E39 530da
2016.09.20. 23:21
NagyMatyas írta:notaridavid írta:NagyMatyas írta:notaridavid írta:De nem értem miért csak hosszabb nagy tempójú autózás után jön elő és akkor is csak ha melegebb az időjárás?
Dávid E39 530da
Sziasztok
De előtte a címke szerint 10w40 volt benne, de elvileg ez nem az előírt,de lehet 290e km-nél ez már javasolt lenne, ezt nem tudom.
Dávid
Dávid E39 530da
Nem neveznéd/gondolnád annak, de még is egy mosogatólé. Nagy ívben el kell felejteni. Motul/Liqui Moly/Elf ebben a sorrendben javasolt
2016.09.20. 23:36
notaridavid írta:NagyMatyas írta:
Nem neveznéd/gondolnád annak, de még is egy mosogatólé. Nagy ívben el kell felejteni. Motul/Liqui Moly/Elf ebben a sorrendben javasolt
Értem,a következő olaj akkor Motul lesz, de ennyit romlott volna a Castrol név 16 év alatt?
Gyári olaja is Castrol volt amit anno 16 éve rakták bele. Hmmm.. Érdekes...
Dávid E39 530da
2016.09.21. 00:23
notaridavid írta:NagyMatyas írta:notaridavid írta:De nem értem miért csak hosszabb nagy tempójú autózás után jön elő és akkor is csak ha melegebb az időjárás?
Dávid E39 530da
Sziasztok
Dávid
Dávid E39 530da
2016.09.21. 00:44

2016.09.21. 12:51
Papi írta:NagyMatyas írta:notaridavid írta:De nem értem miért csak hosszabb nagy tempójú autózás után jön elő és akkor is csak ha melegebb az időjárás?
Dávid E39 530da
Sziasztok,
Ez meglepett, a gyári 5W-30-as LL04 olaj felejtő?
Értem, hogy nyáron meleg van, de a teljes periódust nézve sem ajánlott már?
Papi
2016.09.21. 17:36
atesz155 írta:notaridavid írta:NagyMatyas írta:
Értem,a következő olaj akkor Motul lesz, de ennyit romlott volna a Castrol név 16 év alatt?
Gyári olaja is Castrol volt amit anno 16 éve rakták bele. Hmmm.. Érdekes...
Dávid E39 530da
Semmi baj nincs a Castrollal. Kiváncsi vagyok, hogy miért mosogatólé? 3 járművembe Castrolt használok, és semmi bajom sem volt velük soha.
Ha egy autó olajpumpája kopott, akkor ott a motul, és a liqui moly sem fog csodát tenni.
Az Elf-et meg maximum csak motor átmosásához használnám, na meg a francia gépjárművekbe![]()
2016.09.21. 19:51
atesz155 írta:Az Elf-et meg maximum csak motor átmosásához használnám, na meg a francia gépjárművekbe
2016.09.21. 20:10
Gallaca írta:atesz155 írta:Az Elf-et meg maximum csak motor átmosásához használnám, na meg a francia gépjárművekbe
No látod, rátapintottál! Francia cégesbe(1.4hdi) Longlife Elfet ,vagy Totalt használunk mikor mi van. Bátran állíthatom, hogy semmi bajuk, a rettegett 30000 kilométerenként cserélve, 250e km-nél járnak, bontatlan, hibátlan motorral. Tökéletes bele! Előző széria 2.8hdi volt, 25e km olajcsere intervallummal, 300-e km körül lettek eladva kisebbre cserélés okán, szintén (motor) hiba nélkül, pedig üresen csak a szalonból a cégig mentek. Üzletkötői autók, rengeteg indulás-megállással.
2016.09.26. 09:12
2016.09.26. 12:10
atesz155 írta:Gallaca írta:atesz155 írta:Az Elf-et meg maximum csak motor átmosásához használnám, na meg a francia gépjárművekbe
No látod, rátapintottál! Francia cégesbe(1.4hdi) Longlife Elfet ,vagy Totalt használunk mikor mi van. Bátran állíthatom, hogy semmi bajuk, a rettegett 30000 kilométerenként cserélve, 250e km-nél járnak, bontatlan, hibátlan motorral. Tökéletes bele! Előző széria 2.8hdi volt, 25e km olajcsere intervallummal, 300-e km körül lettek eladva kisebbre cserélés okán, szintén (motor) hiba nélkül, pedig üresen csak a szalonból a cégig mentek. Üzletkötői autók, rengeteg indulás-megállással.
Így van, ezek a motorok ezekkel az olajokkal lettek fejlesztve, ez a kenőanyag a legmegfelelőbb nekik.
Mindentől függetlenül egyébként a következő olajcserémnél én is Motult fogok venni, annyian dicsérték már, hogy ki fogom próbálni, semmi jótól nem határolódok el
2016.09.27. 11:18
kzolee írta:Új lett a dizájn. Vagy csak nekem az...![]()
2016.09.28. 19:10
hamoriarpi írta:kzolee írta:Új lett a dizájn. Vagy csak nekem az...![]()
És ebben már az új beszállító olaja van.
Go well!
2016.09.30. 08:57
2016.09.30. 09:21
quetz írta:Remélem nem baj, ha ide írok, e90 n52b25 motorral van olajfogyás problémám. Eddig is kért 3-3500 kilométerenként egy litert(mobil 1 new life, motul 8100 x-cess), de a legutolsó olajcserén fuchs titan gt1 5w40 lett beletöltve és 1000 km után jelzett. Utána picit tovább bírta, 2000 km-nél kért rátöltést. Itt tartok most, várom, hogy mikor fog újra jelezni. A szelepfedéltömítés cserélve lett, ott láthatóan szivárgott az olaj. A szerelő szerint ezek a motorok ilyenek, eszik az olajat, nincs mit tenni. De tényleg nem tudok mit csinálni, nem lehetne valahogy megállapítani mi a fogyás oka?